Het staatsbezoek aan Portugal ligt alweer achter ons. De komende dagen is Máxima's publieke agenda leeg, maar gelukkig kunnen we uitgebreid terugblikken op al het moois dat Máxima ons heeft voorgeschoteld. In deze log: Máxima's kleding. 

Outfit 1: Japon met transparante overlaag van modehuis Natan. 
Outfit 2: Kanten avondtoilet van Jan Taminiau. Opvallend detail: de gestileerde bladeren op het rokgedeelte. 
Outit 3:  Japon van cotton blend (katoenmix) kant van Elie Saab. Opvallend is de doorkijkeffect door de kortere onderrok en de ritsjes bij de mouwen.
Outfit 4: Japon.kaftan met diagonale banen. Opvallend: de banen van de japon lopen perfect door in de mouwen. Dat hebben we wel eens anders gezien. Ook dit is een ontwerp van Jan Taminiau. 
Outfit 5: Asymmetrische blouse en rok met veertjes (maraboe? Iemand die dat weet?). Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan. 

~Advertentie~


~einde advertentie~

 

Terugblik staatsbezoek Portugal: 
- De kapsels 
- Máxima's kleding 
- De juwelen 
- De accessoires 
- Kleding Willem-Alexander 

Foto's: monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 17 okt 2017 - 08:51

Moeilijke keus. Kleding voor verschillende gelegenheden maar outfit 4 springt er bijna letterlijk tussenuit. Wat een prachtige jurk, origineel, symbolisch, echt "wouw!!" Maar outfit 1 en 5 zijn ook heel mooi en passend voor de momenten dat ze gedragen werden. De groene galajurk is ook erg mooi maar doet me qua model denken aan die van de koningsvaart en haar oranje galajurk. Daarom vind ik hem iets minder origineel. De jurk van Ellie Saab is mooi en mooi gecombineerd met de bloem in het haar, maar vind ik de minst leuke van dit staatsbezoek. Hij is door de lengte, denk ik, zo braaf. Dus, kortom de vleermuisjurk springt er voor mij met kop en schouders boven uit maar van de rest heb ik ook erg genoten.

afbeelding van Marja

Marja

zondag 15 okt 2017 - 18:34

Nr4 Een plaatje! Mooi van lijn, eenvoudig haar. Topper.
Bij nr 3 vraag ik me steeds af wanneer het haaraccesoire naar beneden valt. De kleur is iets te donker en het lijkt te zwaar en te groot tov de lichte japon.

Ik wordt heel vrolijk van de laatste rok, ik houd wel van dat zwierende. Wat mij betreft had daar een symetrische top op gemoeten. Of zonder mouwen of met 2 mouwen.

De groene jurk vind ik qua kleur minder goed uit de verf komen. Zeker met alle orde stukken die er nu op gepresenteerd worden. Zou zeker ook niet passen bij japon 4.

Nr 1 blijft voor mij net niet helemaal kloppen. De naden lopen niet mooi door, ik vind de stof een beetje op een jute zak lijken. En de combinatie met een glanzende panty vind ik gewoon echt niet mooi. Maar het totaal plaatje is rustig, chique en zakelijk tegelijk en dat is weer wel mooi.

afbeelding van Channa

Channa

zondag 15 okt 2017 - 12:33

Ik ben zelf niet zo actief met reageren, maar lees wel regelmatig dit blog met alle reacties, en ook om de kleding goed te kunnen zien.
Ik vind vrijwel alle outfits mooi; alleen de groene avondjurk bekoort me wat minder. De stof is prachtig, en de kleur ook; ws. zelfs wat donkerder dan op de foto, maar ik vind deze Maxima wat minder mooi staan. Wel prachtig gemaakt.
De andere avondjurk riep bij mij echt een WoW gevoel op; schitterend, met de kleuren van de Nederlandse vlag en een even schitterende stof. De jurk eist - terecht- alle aandacht op, dus glamourhaar was niet nodig.
Nr 1 vind ik erg mooi voor de start van een staatsbezoek in de zon, nr 3 vind ik ook mooi, naar de witte onderjurk vind ik wat afbreuk doen aan het geheel. Een ton sur ton onderjurk zou mooier zijn geweest.
Ik kies 5, los, luchtig, zwierig en stijlvol tegelijkertijd, omdat ik moet kiezen. Anders ex aequo, 4 en 5.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 15 okt 2017 - 11:02

Ik kan bijna niet kiezen tussen 3 en 5. 3 Vanwege de prachtige kleur van de jurk en de bloem in het haar, alles zo vrouwelijk en in balans. En nummer 5 omdat het geheel zo luchtig overkomt, de kleur mooi staat (ook door het zonnige weer), haar haar opgestoken is, de aparte veertjesrok. Ik denk toch dat ik deze boven nummer 3 verkies omdat het geheel zo veel losser oogt. Ook geen drukke accessoires erbij, alles is eenvoudig gehouden en dat moet ook wel met die blouse. Ik kies voor 5. Alles klopt daar.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 14 okt 2017 - 23:30

Nummer 1 blijft voor mij de jurk: eenvoudig, chic en helemaal áf.
Van nummer 2 mag zowel het halssieraad als het sieraad op haar hoofd af; is mij allemaal een beetje te druk en de kleuren groen matchen echt niet. De 'kruisenketting' en het lint had ook anders gekund, maar dat is gekregen denk ik en dat zal ze niet weg willen of kunnen laten.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 14 okt 2017 - 22:14

Ik had moeite om te kiezen uit nr. 1 of 5.
Ik ga toch voor nr 5.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 14 okt 2017 - 21:44

Even blauw bloed gekeken voor bewegend beeld, maar nr 3 blijft echt mijn favoriet. Zo elegant en van nu. De bloem in het haar vind ik ook schitterend. De accessoires maken het af, ik vind de ketting wel een toevoeging. Breekt een beetje de jurk vind ik. Als ze accessoires zou weg moeten laten, zou ik adviseren bij outfit 2 de ketting af te doen. Ik had verwacht dat ik deze outfit geweldig zou vinden, maar ik vind het echt veels te veel van het goede. Voor de rest hoeft ze dit keer van mij niet veel anders te doen, ik vind haar outfits eigenlijk mooi in balans mede door de rustige kleuren bij de overdag outfits. Persoonlijk vind ik de avondtoiletten minder en had ik denk ik juist bij de groene jurk het haar los gedaan en bij de strepenjurk het haar vast. Meer opmerkingen heb ik niet, ik vind dat ze er echt beeldig uitzag het hele staatsbezoek!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 14 okt 2017 - 19:26

Ik heb op 1 gestemd. Goed silhouet.
Nr 2 heel mooi passend in t historische pand in Lissabon maar mist inderdaad jeugdige uitstraling. Nr 4 kunstwerk en bij Máxima haar eigen stijl passen.
Goed en evenwichtig dit staatsbezoek (itt Italie)

afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 14 okt 2017 - 15:20

Voor mij is het 5.. Gewoon super leuk, mooi, gewaagd (1mouw) romantisch en prachtige details (veertjes).. En de fascinator heeft het gered door het mooie kapsel!!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 14 okt 2017 - 14:49

Met kop en schouders outfit 4, met kop en schouders. Theatraal, modern, krachtig. Een hooggesloten jurk met een dikke zwarte en rode diagonale streep en een enorme uitwaaierende cape; als ik het zo zou lezen krijg ik makkelijk het beeld van iets 'engs' (denk: de boze stiefmoeder in een sprookje / vrouwelijke Darth Vader), maar deze jurk blijft vrouwelijk, elegant, en 'fun'. Plus: perfecte kleermakerskunst: val/dessin van de stof en model in synergie.

De overige outfits ogen in vergelijking romantischer, zoeter, en rommeliger.

Modern power vs Froufrou

Ik zie haar veel liever in stijl 4. Om dat te bereiken moet meer weg dan 2 accessoires :)

Ach, ik doe gewoon een poging:
#1: hoed ophouden, broche ook houden, erbij petrol jurkje van Iversen of witte jurk uit Brunei (of iets in die stijl: geen kanten see-through kreukel gedoe)
#2: de koningsvaart jurk & kapsel (ook een feeën jurk, en toch oogt die moderner, wie weet waarom mag het zeggen), diamanten bandeau tiara en geen collier ivm de ordeketting en toebehoren.
#3: zandkleurige Mattijs van Bergen jurk met groene verfstrepen (zonder ketting, met jade armbanden), en als hoed mag ze dan het zandkleurige sorbo-doekje gebruiken (vooruit dan)
#4: collier weg, haar opsteken achter de oren en daar een enorme diamanten aigrette in verwerken
#5: rode pak van Iversen met een topje in dezelfde kleur voor bezoek aan de brandweer, met geinig rood zendmast-facinator dingetje

(dit geen kritiek! ... gewoon mijn smaak, als ze mijn BFF was, en ze mijn gang zou laten gaan, dan zou ik dit voor haar klaarleggen :) )

afbeelding van Mijtje

Mijtje

zaterdag 14 okt 2017 - 17:53

Je nummer 2 is meer aansluitend voordat die onder de knie uitwaaiert. Meer model zeemeermin. De groene jurk is wat mij betreft meer model baljurk. Misschien dat het daarom wat meer ouderwets overkomt? Ik zou die groene jurk ook zo bij Mathilde zien.....

afbeelding van Merel

Merel

zondag 15 okt 2017 - 13:05

Ja, misschien is het inderdaad het model van de rok. En ja, ideaal voor Mathilde, helemaal eens. Voor Mary vind ik het ook heel geschikt, echte bosnimf

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 14 okt 2017 - 15:24

Wat een leuke reactie. Heel interessant om te lezen. Ik hou zelf niet van een aigrette overdag, maar voor de rest mag je van mij solliciteren als haar styliste ;)

afbeelding van Merel

Merel

zondag 15 okt 2017 - 13:04

Dank Josine! De aigrette was bedacht voor 's avonds, bij de cape-jurk (dat was toch 's avonds?). Tja, ik heb al een baan, waar ik veel plezier en voldoening uit haal, en dit is voor mij puur verstrooiing, lekker mijmeren over mooie kleding. Dus sorry Maxima, je zal het met deze gratis oprispingen moeten doen (hahaha, zelfspot, zelfspot...).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 14 okt 2017 - 14:31

Wat een fijne kledingkeuzes dit staatsbezoek. Eigenlijk is alles mooi en twijfel ik hard tussen nummer 1 & 2. Nummer 1 zou ik zelf wel willen hebben, wat een mooi basic en stijlvol jurkje! Het is nummer 2 geworden: ode aan Tamniau voor deze feeërieke sprookjesjurk. Hoop dat we deze nog heel vaak terug gaan zien!

afbeelding van zara

zara

zaterdag 14 okt 2017 - 22:23

Ik vind de accessoires bij dit staatsbezoek behoorlijk ingetogen en goed in balans, vooral bij outfit 1. Als ik iets moest wegtoveren dan zou het de diadeem bij de groene japon op dag 2 zijn. Die is helaas al erg druk versierd met allerlei verplichte ordekruisen, en daarom mag het bovenop het hoofd rustig zijn, wat mij betreft. In mijn beleving is de witte parelketting een goede verbinding of overgang naar de bloem in het haar, dus die zou ik zo laten.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 14 okt 2017 - 14:22

Denk je werkelijk dat de parelketting van plastic is? Maxima draagt echt geen nep hoor. Reken maar dat dit een duur en echt parelcollier is.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 14 okt 2017 - 14:46

Ik heb een close-up gezien, nee dat zijn écht geen parels.
Het hoeft geen plastic te zijn het kunnen ook gewone half-edelsteentjes zijn, die zijn ook heel goedkoop.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 14 okt 2017 - 22:54

Dit sieraad komt van Cleef en Arpels, uit de kerstroos serie. Dat is dus echt geen plastic, maar mooie witte edelsteen.

afbeelding van zita

zita

zaterdag 14 okt 2017 - 13:58

Outfit 1: niet verfrissend, wel oké. Outfit 2: mooie klassieke avondjurk, maar ik heb iets tegen die panty rond haar hals. Outfit 3: erg mooi, tikje braaf voor Máxima. Bruine accessoires vind ik matig. Outfit 4: Máx ten top. Collier clasht wel wat met de jurk, maar maakt 'm ook wel weer iets koninklijker. Outfit 5: ingetogen en toch spetterend. Maar ik blijf een beetje een onaf gevoel houden bij die ene mouw. Ik ga voor outfit 4 :)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 14 okt 2017 - 13:47

Stel: jullie zouden van deze 5 outfits in het totaal 2 accessoires mogen wegtoveren, zodat het totaalplaatje rustiger zou zijn. Waar zouden jullie dan voor kiezen?

Ik de twee colliers van dag twee.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 14 okt 2017 - 14:35

Van mij mag het witte collier weg. Alhoewel ik de bloem heel mooi vindt, voegt het helemaal niets toe aan de outfit. Sterker nog, de prachtige oorbellen vallen helemaal in het niet...

afbeelding van car

car

zaterdag 14 okt 2017 - 13:38

Op deze foto's vind ik de eerste outfit et meest compleet! Mn moeder vind de laatste outfit her mooist hahah! Qua fashion vind ik de JT met diagonale streep het mooiste item van dit staatsbezoek!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 14 okt 2017 - 13:26

Ik heb op nummer 5 gestemd. Poederkleurige kleding staat Máxima mooi en door de ingetogen uitstraling van de kleur kan ze wat meer uitpakken met accessoires zonder te overheersen. De veertjes op de rok geven de look een romantisch vleugje, zeker als ze tijdens Máxima's bewegingen zacht heen en weer gaan. Het kapsel staat in mijn top 3 van Máxima's mooiste kapsels ooit en de asymmetrische blouse geeft er weer de typische Máxima-schwung aan. Ik zou er zelf niet voor kiezen, maar kan er wel van genieten dat Máxima het juist wel doet.

afbeelding van El

El

zaterdag 14 okt 2017 - 13:40

Josine ik ben t helemaal met je eens. Juist t niet altijd conformeren aan, maakt haar bijzonder en sprankelend ook op die momenten waarvan ik denk, ai had misschien anders gemogen! Ze vertoont lef wat ik bij haar generatiegenoten in deze functie mis!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?