Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen woensdag 18 september 2019 een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. Tijdens het streekbezoek wordt aandacht gegeven aan initiatieven van bewoners en ondernemers om de leefbaarheid in hun stad of dorp te behouden. Bij deze initiatieven staat een verbindende aanpak centraal. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Hoogeveen, Westerveld, De Wolden en Meppel.

Verbinding is van groot belang in Zuidwest-Drenthe. Veel bewoners zetten zich in voor een aantrekkelijke leefomgeving. Naast een flink aantal dorpen heeft de regio twee stedelijke kernen: Hoogeveen en het historische Meppel. Samen vormen zij de economische motor van de regio. Zuidwest-Drenthe kenmerkt zich ook door hoogwaardige technologie van onder andere GKN Fokker en ASTRON en vele kleine ondernemingen. Daarnaast speelt de natuur een belangrijke rol in deze streek. De streek ligt in het hart van drie nationale parken: Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Hoogeveen 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij aankomst in Hoogeveen welkom geheten door de Commissaris van de Koning, mevrouw Jetta Klijnsma. Vervolgens spreekt het Koninklijk Paar met oprichters en deelnemers van de initiatieven ‘De Smederijen’ en ‘Jong Hoogeveen’. Bij de Smederijen smeden bewoners samen plannen om de leefbaarheid in hun eigen buurt te verbeteren. Jong Hoogeveen heeft als doel kinderen gezond, veilig, schuldenvrij en succesvol te laten opgroeien zodat zij hun weg in de samenleving en op de arbeidsmarkt kunnen vinden. De Koning en Koningin Máxima vervolgen hun bezoek aan Hoogeveen bij GKN Fokker. GKN Fokker is één van de grootste werkgevers in de streek. Het bedrijf ontwikkelt vliegtuigonderdelen van composiet voor onder andere het gevechtsvliegtuig, de F-35. Composiet zorgt voor lichtere en duurzamere vliegtuigen en minder CO2-uitstoot. Het Koninklijk Paar krijgt een rondleiding en uitleg over de stealth technologie waardoor vliegtuigen niet zichtbaar zijn op radarbeelden.

Westerveld
Op het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa, krijgen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima uitleg van vrijwilligers van Natuurmonumenten over natuurbehoud en het in stand houden van de biodiversiteit in het gebied. Aan de rand van dit natuurgebied staat een grote radiotelescoop die wordt onderhouden door vrijwilligers. Na een korte uitleg over de telescoop brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan ASTRON, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie. Het instituut behoort tot de top drie instituten in de wereld op het gebied van radiosterrenkunde. ASTRON investeert in het inspireren en opleiden van een nieuwe generatie data‑ en software specialisten. De Koning en Koningin Máxima krijgen onder meer een toelichting over de werving van nieuwe werknemers.

De Wolden
In gemeente De Wolden gaat het Koninklijk Paar in gesprek met bewoners van het dorp Veeningen over ‘Initiatiefrijk De Wolden’. In dit subsidieprogramma sluit de gemeente aan bij initiatieven uit de samenleving zelf. Ideeën van bewoners hebben zo meer kans om werkelijkheid te worden. Dit versterkt het ‘wij-gevoel’ in het dorp en het leidt tot meer woonplezier. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken in Veeningen het bewonersinitiatief ‘’t Groene Hart’ en spreken met bewoners over hoe de initiatieven tot stand zijn gekomen, waar de vrijwilligers tegenaan lopen en hoe het dorp jonge gezinnen weet aan te trekken. Ook bekijken zij speelplekken voor kinderen die gerealiseerd zijn in het dorp dankzij ‘’t Groene Hart’.

Meppel
Het Koninklijk Paar eindigt het streekbezoek in Meppel. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen een bezoek aan de opgeknapte wijk Haveltermade. In deze jaren ’50 wijk is de sociale woningbouw en de openbare ruimte in samenspraak met de bewoners verbeterd. De Koning en Koningin Maxima spreken in een buurthuis onder meer met een ouder echtpaar dat ruim vijftig jaar in de wijk woont, een wijkagent en deelnemers van het project ‘internationaal eetcafé’ over de transformatie die Haveltermade heeft meegemaakt. Daarna vertrekt het Koninklijk Paar naar de binnenstad van Meppel. Hier vindt een ontmoeting plaats met Meppelers die op eigen wijze een bijdrage leveren aan het bruisend houden van het centrum. Het bezoek aan Zuidwest Drenthe wordt afgesloten in de Grote Kerk.

Mode 
Koningin Máxima blijft de recycle-trend van afgelopen weken vasthouden, want ook nu draagt ze weer een bekende outfit. De blouse met klokmouwen, het zijden jasje en de linnen culotte kwamen eerder in beeld tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg. De combinatie met de luchtige en poederroze hoed van Fabienne Delvigne is wel nieuw, en pakt mijns inziens beter uit dan de look met gouden haarband. Toch zal dit ton-sur-ton ensemble nooit in mijn top tien komen, bij jou wel? 

Máxima met het ensemble in Luxemburg: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

De poederroze hoed van Fabienne Delvigne is -met vandaag erbij- vier keer gedragen met vier verschillende outfits. 

En zo zag Máxima er tijdens de voorgaande streekbezoeken uit: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 29 sep 2019 - 14:51

Compliment voor je optreden in Blauw Bloed gisteravond Josine! Met name je mening over de culottes vond ik erg goed verwoord, tactvol, respectvol maar duidelijk.

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 19 sep 2019 - 09:44

hoewel ik denk dat de foto's niet flatteren, ben ik geen fan van deze outfit.Weer een Natan waar ik niets van snap. De blouse zou ik wel graag terugzien op een mooie strakke rok/broek. Maar de rest.... snel naar de kringloop zodat ook de prinsessen een modemisser bespaart blijft.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 18 sep 2019 - 22:25

Prachtige stoffen en ik vind het een prachtige kleur. De hoed vind ik niet passen bij het geheel. Het lijkt me een prachtige bloes. Zou ik graag een keer zonder jasje zien. Wijd op wijd vind ik niet flatteren. Misschien is het in het echt mooier. Op de foto's kan het mij niet bekoren. De oorbellen had ik zelf niet hierbij gekozen. Op naar een wat elegantere en meer passend bij haar als persoon outfit. Dit is een beetje verkleedkist. Trouwens wat ziet WA er leuk uit. Mooie pak en zijn baard staat hem goed!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 18 sep 2019 - 22:06

Wat een leuke foto’s van Lina. Die blouse/rok combinatie later op de dag ziet er leuk en eenvoudig uit. Haar mooie figuur wordt er ook in benadrukt, iets dat ik nogal miste de laatste dagen.

afbeelding van Anna68

Anna68

woensdag 18 sep 2019 - 21:55

Mag deze culotte samen met de andere culottes van Máxima in de kledingbak van het Rode Kruis, zodat deze gerecycled kunnen worden. De kleur is smaakvol en het hoedje straalt vrolijkheid uit.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 18 sep 2019 - 21:38

Sorry, maar dit is niet mijn keus. Volgens mij hangen er wel mooiere outfits in haar kast........
Maar, de foto op de hei is prachtig en ze stralen allebei. Dat is het aller belangrijkste!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 sep 2019 - 22:02

Dit zijn toch geen bekende oorbellen?
https://pbs.twimg.com/media/EEw1nizXUAM2hFD?format=jpg&name=large

En dit is leuk ;)
https://pbs.twimg.com/media/EEw1ni1WwAAGclr?format=jpg&name=large

De kleding later op de dag is denk ik geen jurk maar een pakje, bloes en rok
https://www.koninklijkhuis.nl/binaries/large/content/gallery/koninklijkh...

Edit:
Bij een foto van de zijkant zie je dat dit toch geen nieuwe oorbellen zijn:
https://pbs.twimg.com/media/EEwFoxOXYAIhZwj?format=jpg&name=large

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 18 sep 2019 - 22:56

Goede foto's van bovendeel. Staat haar zo goed

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 18 sep 2019 - 21:32

@lina , leuke foto’s!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 sep 2019 - 21:37

Ja hé Luisje :)
En van zo dichtbij vind ik de bloes en jasje en het hoedje best heel mooi! Ik ben dol op die kleur.

afbeelding van Maura

Maura

woensdag 18 sep 2019 - 20:42

@ Eva Luna, je kunt ook stellen dat het helemaal niet netjes is om kleding en het uiterlijk van anderen te becommentariëren, toch nodigt dit blog daartoe uit. Maxima profileert zich nadrukkelijk door middel van kleding, dan is het niet gek dat mensen daar iets van vinden. Dat dit blog zo leeft, is omdat Maxima iedere keer weer iets uit haar kast tovert waarmee ze opvalt, zich onderscheidt, zich kwetsbaar maakt, maar ook macht wil uitstralen.
Termen als ‘pyamashirt’, ‘bedjasje’, ‘pyamabroek’, ‘ontzettend lelijk’, ‘maakt plomp’, ‘broek tussen de billen’, ‘judopak’, ‘malle ding op hoofd’ zijn slechts meningen daarop. De volgende keer is het weer halleluja.

Iets positiefs over dit ensemble: de kleuren en stoffen zijn erg mooi.

afbeelding van Eva Luna

Eva Luna

woensdag 18 sep 2019 - 20:18

Inderdaad hoe moeilijk kan het zijn om gewoon gewoon kleding te beoordelen zonder aannames. Heel moeilijk blijkbaar.....Pyamashirt, bedjasje, pyamabroek, ontzettend lelijk, maakt plomp, broek tussen de billen, judopak, Barbie, malle ding op hoofd, verfrommelde doek, zeilvakantie, popperig, vaatdoek, exo-skelet. En zelfs meningen over de werktijden. Blijkbaar vindt de Koningin het mooi. Anders zou ze het niet aantrekken. En dat moeten we respecteren. Je kunt toch ook op een andere manier zeggen wat je wel of niet mooi vindt zonder de koningin met bijvoorbeeld Barbie te vergelijken......

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 18 sep 2019 - 19:48

Geen mooie outfit. De blouse zou ik wel eens zonder het jasje willen zien. En dit hoedje erbij vind ik ook geen succes. De kleur staat Máxima wel goed.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 18 sep 2019 - 19:30

Wat een prachtig fleurig boeket in Drenthe, daar houd ik het maar bij.
Op naar de volgende ronde.....
.

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

woensdag 18 sep 2019 - 18:47

Knap dat jullie weten wat de werktijden zijn van ons koningspaar!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 sep 2019 - 18:33

Ik vind het behoorlijk overdreven hoe een aantal door blijven gaan over kreukels in haar kleding....alsof dat een doodzonde is.
Ja dat gebeurt nou eenmaal met kleding, daar ontkom je niet aan, dat gebeurt met de kleding van iedereen!!
Of je moet nylon dragen.....

Ik vind die kleur prachtig, het staat haar ook prachtig, ik hou alleen niet van wijd op wijd, en ik vind die schoenen ronduit afschuwelijk, enorm grove kolossen.

En voor de antikreukel-lobby, kijk eens aan, hier een foto zonder kreukels ;)
https://pbs.twimg.com/media/EEwXz-lWwAMP8n2?format=jpg&name=large

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 18 sep 2019 - 22:22

Ik zat nog na te denken, wat ik van deze outfit vond, qua model dan, de kleur vind ik mooi. Maar nu ik deze foto van Lina heb gezien, prachtig! Wat een mooi stel!
Wat doet een foto toch veel toe of af aan een outfit. Ik zou best de blouse ook zo een keer willen zien op een mooie kokerrok of zo.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 18 sep 2019 - 20:44

Mooie foto Lina! Zo oogt de outfit toch anders..... Wat mooier zelfs....

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 sep 2019 - 21:34

babs, ja inderdaad op die foto ziet alles er net wat leuker en mooier uit. Ik zou die bloes ook graag eens apart willen zien, ben benieuwd want lijkt me een mooie bloes zo met die ruches langs de hals.
Ik weet niet (meer) of we die al eens apart hebben gezien.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 18 sep 2019 - 18:46

Weet je wat ik behoorlijk overdreven vind? Dat gezever over hun drukke slash luxe leven. Wat weten wij daar nu van.
En voor je weer geïrriteerd bent Lina, dit is zeker niet persoonlijk aan jou geadresseerd.
Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon kleding te beoordelen zonder allerlei aannames te uiten.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 18 sep 2019 - 19:15

Lina schrijft daar toch niets over, verwijst daar toch helemaal niet naar?

Waarom dan onder haar naam reageren?

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 sep 2019 - 21:31

Dat vroeg ik me ook al af Maria ;)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 18 sep 2019 - 21:02

Inderdaad, hele leuke jurk.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 18 sep 2019 - 17:17

Clownesk, naar mijn bescheiden mening.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 18 sep 2019 - 17:02

Heb nu pas tijd om te kijken. Tja... ik had niet gerekend op een herhalings-outfit..
Het programma is zeer interessant en gevarieerd. En door hun open benadering horen ze naar mijn idee alle soorten ervaringen en inspanningen. Ook wat niet lukt.
Ik ga af op wat Rachel ervaren heeft. Dat telt voor de bewoners. En voor Maxima's outfit sluit ik mij aan bij de culotte opmerkingen. En dat t jasje goed zou kunnen op een slanke wat langere rok of een eenvoudig glad donkerblauw of zwart jurkje.
Vandaag eindelijk Mary weer eens vlot in mooi jumpsuit; Victoria helaas in alweer zo n lange saaie bloemetjesjurk.

afbeelding van Rachel

Rachel

woensdag 18 sep 2019 - 18:28

Siobhan, wat ik bij Máxima's eerdere bezoek aan Hoogeveen in juni heb gemerkt, is dat op de foto's tegenvallende kleding in het echt best mee kan vallen.
Ze droeg toen ook een wijde lange broek waar veel kritiek op was. Toch was die outfit in het echt best aardig om te zien.

Ik vond het vandaag wel jammer dat ze wederom zo'n soort broek/culotte droeg hoor. Ik had op een jurk of rok met top gehoopt!

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 18 sep 2019 - 19:13

Heb ik toch een paar vraagjes.

Waarom hoopte je op een jurk of een rok?

Wat voor verschil maakt het voor jou/wat voor effect heeft het op jou, wat ze draagt?

afbeelding van Rachel

Rachel

woensdag 18 sep 2019 - 20:04

Ik hoopte op een rok met top of jurk omdat ze de eerste en enige keer dat ik haar heb gezien, ook al een broek met wijde pijpen droeg. Puur voor de afwisseling dus; om haar eens met eigen ogen in een ander soort kleding te zien.

En wat betreft je vraag welk effect haar kleding op mij heeft... even denken... dat is waarschijnlijk toch hetgeen haar kleding toevoegt aan haar koninklijke rol. Toen ik haar vanmorgen zag in deze outfit (even ongeacht de mening of hij mooi was of niet), dacht ik echt: ja, hier staat echt een koningin.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 18 sep 2019 - 20:31

Dank je wel voor je uitleg, Rachel :)

Hopelijk kun je haar snel nog een keertje zien en heeft ze dan iets aan waar je je gewenste andere indruk door krijgt :)

afbeelding van Rachel

Rachel

woensdag 18 sep 2019 - 20:35

Maria, mocht ik weer een keer de kans krijgen, dan ga ik.
Dat ik haar 2 keer in 3 maanden tijd heb gezien, vind ik al heel bijzonder.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 18 sep 2019 - 20:18

@Rachel, wat het laatste betreft, om haar in het echt te zien...Ik heb haar ook 1x in het echt gezien. Maar dan staat er echt een koningin, dat ervaarde ik ook!!

afbeelding van Rachel

Rachel

woensdag 18 sep 2019 - 20:37

@jeanine, mooi hè, hoe zij dat van top tot teen uitstraalt?

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 18 sep 2019 - 16:50

Wat een enthousiast en stralend paar! En dat is alles wat ik er deze keer over wil zeggen ;-)

afbeelding van Rachel

Rachel

woensdag 18 sep 2019 - 16:51

Ik heb haar vanmorgen in Hoogeveen een hand kunnen geven. Deze outfit is inderdaad geen topper, maar als ze zo voor je staat, is het toch wel een plaatje hoor. Maar dat komt misschien nog wel meer door haar stralende persoonlijkheid. Ik vind de details van de blouse die onder het jasje vandaan komen wel mooi. Ze vallen extra op als ze vlak voor je staat.
Deze hoed vind ik mooi! Hij haalt deze outfit nog een beetje op.

Tja, en verder... ze houdt blijkbaar echt van die culottes. Mijn smaak is het ook niet, maar blijkbaar voelt Máxima zich hier prettig in.
Wel heel zonde dat de broek zo gekreukt was.

Wat mij nog meer opviel: ze ruikt lekker! Ik rook een heerlijk zacht parfum toen ze langs liep!

afbeelding van Jacolien

Jacolien

woensdag 18 sep 2019 - 16:27

Ik vind deze pasvorm vreselijk bij haar. Trekt ook op nogal onflatteuze plekken. Nee geen topper

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 18 sep 2019 - 16:15

Ik vind de outfit en hoed mooi alleen t jasje er over heen niet... zo stijf!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 18 sep 2019 - 16:11

Ben ik de enige die een hoed bij een broek niet vind staan?

afbeelding van petra

petra

woensdag 18 sep 2019 - 15:59

Helemaal mis, deze kleur staat haar echt niet, vond haar gisteren mooi alleen de halslijn had wat hoger mogen zijn.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 18 sep 2019 - 15:55

Het is een aanfluiting, ontzettend lelijk, vooral de broek, het staat bij niemand en maakt plomp maar ik moet wederom zeggen: wat een stralend stel en wat heerlijk dat ze zo enthousiast zijn, dat kan je niet spelen en dan kunnen ze voor mij niet meer stuk!

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 18 sep 2019 - 15:55

Net op een filmpje gezien dat de broek achter tussen de billen gaat tijdens het lopen. niet erg fraai!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 18 sep 2019 - 15:55

Hahaha...Ik kan het toch niet laten te reageren. Was van plan om niet meer mee te doen aan dit blog maar na de verkleedpartij van gister en nu weer dit nog één keer: dit is gewoon koddig. Heb er geen ander woord voor. Hoop dat Majesteit voortaan beter gekleed gaat. Hoef ik niet meer te reageren....

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 18 sep 2019 - 15:52

Driemaal mis, staat haar niet, alleen het hoedje is een leuk frivool exemplaar.
Met zo'n outfit stel je het publiek ietsjes teleur.

afbeelding van Ella

Ella

woensdag 18 sep 2019 - 15:43

Ik vind het dat het fleurige boeketje de boel enorm ophaalt, maar verder hoop ik dat Maxima dit judopak voor gezien houdt. Alles is hier te. Te roze, te wijd, te kort, te barbie, te grote hoed bij dit kapsel, te robuuste schoenen. Maar........ bewondering voor ons immer stralende koningspaar! Waar zij komen gaat de zon toch schijnen.

afbeelding van Ella

Ella

woensdag 18 sep 2019 - 15:43

Ik vind het dat het fleurige boeketje de boel enorm ophaalt, maar verder hoop ik dat Maxima dit judopak voor gezien houdt. Alles is hier te. Te roze, te wijd, te kort, te barbie, te grote hoed bij dit kapsel, te robuuste schoenen. Maar........ bewondering voor ons immer stralende koningspaar! Waar zij komen gaat de zon toch schijnen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 18 sep 2019 - 15:32

Barbie gaat nog even door... De kleur staat haar wel. Maar verder vind ik deze kleding echt te gezocht en te veel van alles. De stof kreukt. Het model maakt haar breed en vormloos en dan nog dat malle ding op haar hoofd. Bij het carnaval in Maastricht zou het geheel prima passen allemaal en dat is niet bedoeld als belediging. De dames in Maastricht maken veel werk van hun pekskes.

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 18 sep 2019 - 16:44

Sterker nog, vorig jaar heb ik een groepje dames gezien die outfits van Maxima hadden nagemaakt. Ik zag zelfs iemand in het rode pakje van haar verloving met een look a like broche! :D Heel grappig om te zien.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 18 sep 2019 - 15:14

Een gesmokt pyamashirt waardoor je een kort nekje krijgt, een te zwaar bedjasje en een te wijde pyamabroek met een leuke hoed. Die hoed heeft de meeste pit met de cognackleurige jas. Overigens die hofdame in de combinatie met cognac en crème prachtig.
Ik verlang zo naar Maxima in dat cognackleurige jurkje met hoed tijdens een foto ten toonstelling. De kleur is mode en het seizoen is daar.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 18 sep 2019 - 14:38

Dat het in de mode-én een trend is wil helemaal niet zeggen dat het onze koningin ook staat toch?! Ik vind de schoenen écht lelijk plastic en de outfit erg oubollig overkomen. De hoed past totaal niet in het gehele plaatje. Staat m.i. raar terwijl het een prachtig exemplaar is maar bij wat M. aanheeft staat het echt niet.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

woensdag 18 sep 2019 - 14:10

Ik vind de blouse en hoed erg mooi. Mooie stof en kleur.
De broek kreukt teveel.
Ach, alles staat haar prachtig!!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?