Tijdens het banket op de eerste dag van het staatsbezoek aan Zuid-Korea verscheen de koningin niet zoals verwacht in een lange japon met diadeem, maar in een korte cocktailjapon van Jan Taminiau. In het kapsel zijn wel twee diamanten strikbroches verwerkt voor een feestelijk effect en ook de diamanten armbanden en het horloge van Patek Philippe stonden garant voor een hoge dosis glitter en glamour. 

Klik hier voor meer fotomateriaal. 

Outfit van Jan Taminiau:

Bekende oorhangers:

 

In haar kapsel zijn de twee diamanten strikbroches uit Máxima's eigen collectie verwerkt.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 05 nov 2014 - 10:10

Prachtig en gewaagd! Mooi haar, make up en ik vind de oorbellen ook zo gaaf.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 04 nov 2014 - 11:52

Wat een prachtige japon, chapeau Maxima, fijn dat je onze Nederlandse modeontwerpers op de kaart zet, maar ook de ontwerpers van onze zuiderburen toch niet vergeet! ;-)) Mooie mix!
Ik had zelf andere oorbellen gekozen bij de strikbroches maar dat is heel persoonlijk! Maar een prachtig kapsel en make-up en super schoenen, heel goed gedaan!

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

dinsdag 04 nov 2014 - 10:23

Hallo mensen! Ik volg deze site al tijden, maar me nu maar eens aangemeld!

Ik vind deze jurk super mooi! Hij is klassiek, maar ook weer modern tegelijk. Ik vind hem in het groen denk ik wel mooier dan in het blauw. Haar haar zit prachtig, maar had denk ik de strikbroches weg gelaten. Zou misschien eerder de sterren in het haar gedaan hebben.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

dinsdag 04 nov 2014 - 09:13

De bovenkant vind ik prachtig! De onderkant vind ik niet bijzonder mooi vallen.. Ik heb dat gevoel wel vaker bij Nederlandse ontwerpers. Het is allemaal heel "kunstig" en creatief bedacht maar zit dan maar mwah..
Het kapsel van maxima en de make up vind ik geweldig. Kapsel heeft een echte Catherine Deneuve chique, en die donkere kleur komt volgens mij omdat het nu tegen de verf/ highlights in de andere kant op is gestijld, ik vind het wel heel mooi staan zo donkerder!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 04 nov 2014 - 09:02

Ja inderdaad, het is gezellig zolang je ja en amen zegt op alles!
Ik ben 78 en doe mijn best om toch met computers etc overweg te kunnen en dan vind ik het buitengewoon narrig als ik per ongeluk een reactie 3x zet, mijn excuses daarvoor aanbied, en dan toch nog commentaar krijg van Annick. Get a life en doe eens beleefd tegen elkaar!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 04 nov 2014 - 08:04

De boven kant is prachtig en natuurlijk helemaal top uit eigen land -;)
Maar ik begrijp wel wat @ Doro bedoelt ,voor een koningin vind ik niet dat je er zo in getekend hoeft te zijn.
Mooier en met iets meer stijl vind ik als de jurk gewoon los om je heen valt .
Ze kan het het hebben ,absoluut ,maar om nou echt iedere welving ( sorry weet het niet anders te zeggen) te zien ,nou nee dat hoeft van mij niet .
En de reactie van sommige dat je niet kritisch mag zijn ,ik zou zeggen ,ga dan naar een fansite van de koningin en niet naar een mode site.
Er is hier de laatste dagen overwegend positief gereageerd , zelfs euforisch en emotioneel.
Ik hoop niet dat de weinige die nog respectvol kritisch reageren hier ook nog weg gejaagd worden .
Dat vind ik de meerwaarde van deze site ,jammer dat daar toch regelmatig commentaar opkomt .
Je durft bijna je eigen " mening " niet meer te geven .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 04 nov 2014 - 08:07

Ik vind de sfeer de laatste dagen heel gezellig en de kritische reacties zijn opbouwend, dus wat mij betreft helemaal prima. Ik vind Máxima's look van het staatsbanket prachtig, maar ik had ook gekozen voor óf oorhangers óf de haarsieraden. Dat betekent niet dat ik vind dat ze het slecht doet, want de afgelopen dagen heeft ze me echt positief verrast. Ze straalt als het moet en op momenten dat kleding wat minder belangrijk is dan is het soms absoluut niet mijn ding, maar dat blijft juist zo leuk aan de stijl van Máxima. Net zoals de keuze voor de grote hoed van vandaag. Ik had niet meer verwacht dat we die ooit gingen zien, maar ook deze combinatie vind ik weer origineel en verrassend :)

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 04 nov 2014 - 09:59

Ja jarige Jet -;) jij kan heel goed met kritiek omgaan ,complimenten .
@ Doro ,jij ook complimenten ,super om nog zo actief en opbouwend mee te schrijven .
Ga zo door en blijf alsjeblieft reageren-;)

afbeelding van Nova

Nova

dinsdag 04 nov 2014 - 06:19

Heel erg mooi deze jurk, de voering stoort mij helemaal niet. Haarkleur veel beter nu het niet zo licht geblondeerd is. Bij de combinatie hoge hals met strik en strikbroches in het haar zou de keuze voor nu eens oorbel-loze oren veel beter zijn geweest, het is nu echt te druk aan de bovenkant. Wat staat naturel lippenstift haar ook goed.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 03 nov 2014 - 23:20

Blijf erbij dat de jurk vanaf de heup niet gunstig is, maar wil absoluut benadrukken dat de bovenkant en haar mooie gezicht prachtig is en staat. Mooie make-up, prachtig haar, lieve stralende uitstraling. Indrukwekkend koningspaar.

afbeelding van Fina

Fina

maandag 03 nov 2014 - 23:07

Wat een prachtige jurk is dit, de kleur het materiaal helemaal geweldig!!
Ik las dat iemand de oorbellen en de strikbroches to much vond maar dat heb ik helemaal niet, vind de oorhangers schitterend bij deze jurk.
Haar make-up en kapsel vind ik ook erg mooi.

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 03 nov 2014 - 21:57

Ik vind het een prachtige jurk. Ik vind de oorbellen ook heel mooi bij de stof gevonden. Alleen had ik ze niet gecombineerd met de haarspelden.
Maar wat een prachtig geheel!
Kleding van Maxima is echt verrassend tijdens deze bezoeken. Erg leuk.

afbeelding van Willemieke

Willemieke

maandag 03 nov 2014 - 21:34

wat ziet ze er weer mooi uit!! heel koninklijk met het kapsel erbij!!!
trots op onze koningin!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 nov 2014 - 21:41

Deze outfit heeft ze nog maar een keer gedragen, maar ik vind hem zelf iets te hip/modern qua print voor een staatsbezoek. Ik blijf gewoon heel eigenwijs hopen op het Valentino-pakje van het huwelijk van William & Catherine :P

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 03 nov 2014 - 22:33

Ooohhh ja Josine, dat Valentino pakje was prachtig! Stond in mijn top 10 lijst :) Ze heeft het alleen toen gedragen he? Ik zie het heel graag terug in ieder geval!

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 03 nov 2014 - 21:02

Heel erg mooi deze japon! Grijsgroen met nude ,prachtig gewoon.Alleen had ik zelf voor een grijsgroene voering in de strik gekozen.
Het haar zit fabelachtig mooi.De strak vormgegeven oorbellen zijn geweldig maar in combinatie met de strik broches in het haar vind ik het niet mooi.3 diamanten sterren was mooier geweest.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 03 nov 2014 - 20:58

Grappig om al die commentaren te lezen. Maar over het algemeen is iedereen toch behoorlijk positief denk ik. Ik vind het zelf echt geweldig dat ze nu toch het lef heeft om deze toch wel gewaagde ontwerpen te dragen en zo de Nederlandse mode op de kaart zet. Hulde.
Ik verwacht morgen eerlijk gezegd wel weer een Natan-dagje, maar het zij haar vergeven. Ik ben al meer dan tevreden over de outfits van Maxima dezer dagen.

afbeelding van zara

zara

maandag 03 nov 2014 - 20:50

Wat een prachtige mode, en wat een absoluut geweldig kapsel en make-up! Chapeau, chapeau, chapeau!!

afbeelding van roos

roos

maandag 03 nov 2014 - 20:15

Fantastisch, jurk,kapsel en uitstraling, wat een topper!

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 03 nov 2014 - 20:05

Ze straalt als altijd en dat is, was en blijft haar grootste kracht. Ik vind de japon wel aardig maar bij foto's waar ze in het geheel op staat vind ik het niet flatterend rond de heup en heur bips. Het geheel is wel heel gepast voor de gelegenheid. Haar kapsel inclusief de mooie strikken vind ik heel feestelijk en staat haar goed.

Ik ben ook regelmatig kritisch en vind/hoop dat dat hier kan. Als iedereen euforisch mag uiten hoe verschrikkelijk trots en ontroerd hij wel niet is mag er ook best gezegd worden dat er her en der wel wat zaken minder mooi zijn of bepaalde keuzes ongelukkig uitpakken. Laten we elkaar de ruimte geven daar in dan moet het goed kunnen gaan toch?

afbeelding van marinde

marinde

maandag 03 nov 2014 - 20:02

Ik vind het weer een mooie dag vandaag.
Prachtige jurk van JT. De strikbroches had ze thuis mogen laten maar verder ben ik helemaal tevreden.

afbeelding van Marcella

Marcella

maandag 03 nov 2014 - 19:36

Maxima is een ¨geboren koningin¨zou ik bijna willen zeggen. Ze doet (n) het super goed vind ik. Stel je voor wat ze allemaal doet !
En Alexander ook ,maar die is er wél zijn hele leven voor getraind. Ze zijn een prachtig koppel, en ze zien er er gelukkig uit!

afbeelding van Imke

Imke

maandag 03 nov 2014 - 19:27

Mijn eerste reactie: stunning! Tikje extravagante jurk, maar niet té; ze ziet er tegelijk chic en sexy uit. De stof en het motief geven de jurk een luxueuze uitstraling. Minpuntje vind ik de voering van de strik; doet me teveel denken aan de gevoerde gordijnen in mijn slaapkamer. Verder had Máxima de haarbroches wat mij betreft weg mogen laten, het is nu net iets teveel qua sieraden. De oorbellen zijn een goede keus hierbij, het kapsel ook. De schoenen is nog raden.
Als ik de foto's zie van Máxima aan het staatsbanket denk ik: het 'feestbeestje' is in haar element... Dit is feesten op niveau, waarvoor je de nodige vaardigheden in huis moet hebben.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 03 nov 2014 - 18:34

Wat een geweldige jurk!!! Prachtige jade groene kleur, feestelijk maar niet over the top, helemaal goed voor deze gelegenheid. Van mij mag ze deze jurk nog heeel vaak herdragen. Ook haar, sieraden en schoenen zijn prachtig! Wat kunnen wij toch blij zijn met een modekoningin als Máxima!

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

maandag 03 nov 2014 - 18:25

Ben het er wel mee eens dat hier kritisch gekeken wordt. Mag ook. Maar inderdaad sommige opmerkingen gaan wel wat ver. Bv ergens: het lijkt wel of ze in haar blootje staat. Erg genant. Nou sorry maar ik heb de foto's goed bekeken, en kan toch niets verkeerds ontdekken. Het is inderdaad wel dat Maxima koningin is, en zeer zeker een voorbeeldfunctie heeft. Wat dat betreft kan ze nog heel wat leren van haar schoonmoeder. Die zag en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Niet altijd helemaal mijn smaak, maar niks op aan te merken. Zou leuk zijn om haar kleding eens per keer te bekijken. Ben heel benieuwd hoe daar op gereageerd wordt. Voor de rest Josine, altijd een genot om op je site te kijken, vooral als ik weet dat Maxima ergens heen moet. Jij bent er altijd heel snel bij, vandaar dat ik regelmatig hier kom. Succes.

afbeelding van kimmy

kimmy

maandag 03 nov 2014 - 18:30

Ik vind het een prachtige en bijzondere japon, ik vind Máxima's haar met juwelen ook prachtig en ik ben benieuwd naar haar schoenen!!
Het einige minpuntje vind ik haar oorbellen, ik vind het te veel bij de strik van haar japon...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 03 nov 2014 - 19:26

Ik vind de strik bij deze japon minder opvallen dan bij de blauwe japon met strik.!
Hier vind ik het heel mooi staan! Deze oorbellen vind ik ook niks!
Kapsel: heeel mooi! Vooral met die 2 strikbroches erin!!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 03 nov 2014 - 17:39

Ik vind het een geslaagde outfit. Bijzondere details altijd die jurken van Jan. Het kapsel zit echt heel mooi!

afbeelding van Annick

Annick

maandag 03 nov 2014 - 17:36

Op de foto,s van Robin kun je goed zien hoe die jurk is gemaakt,wat een werk ieder groen vierkantje is er apart opgezet met een soort van sierpinnetje? Zou dat de jurk niet megazwaar maken? Prachtig en uniek vind ik, maar in het echt zal het nog wel mooier zijn...

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

maandag 03 nov 2014 - 17:37

Super leuk .
Een aparte jurk , mag wel vind ik !
Maxima kan het nooit goed doen .
Maar ze doet zeer haar best en dat is het belangrijkste .
Bij sommige prinsessen denk je echt dat ze zomaar aar wat uit de kast heeft getrokken .
Behalve losse haren daar kan ik me aan storen maar voor de Rest is het een kwestie van smaak heel vaak wel soms niet .
De outfits van de afgelopen dagen kan ik stuk voor stuk waarderen .
Als ik maxima was zou ik maar niet naar de reacties krijgen .
Want daar word ze vast onzeker van .
Ik vind het een leuke site waar iedereen zijn mening mag en kan geven .
Dat waardeer ik erg , een grote pluim voor josine :)
Maar op elk outfit is kommentaar .
Niemand is perfect maxima ook niet

afbeelding van car

car

maandag 03 nov 2014 - 17:35

Lijkt wel of haar haar aan de achterkant gevlochten is...erg leuk/apart! Mag ze vaker zo doen...
Josine kunnnen we nog een lange jurk verwachten deze dagen?
(Ps: de reactie, "het lijkt wel of ze in dr blootje staat" daar moest ik ook even aan denken maar bij nader inzien vind ik de stof en de kleur fantastisch!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 03 nov 2014 - 17:21

Ik vind dat ze er beeldig uitziet!! Mooie stof, prachtige strik, het haar romantisch opgestoken met mooie versiersels erin!! Ik word er blij van! Ik had alleen voor andere oorbellen gekozen, die vind ik een beetje veel bij de hoog gesloten jurk met strik, versiersels in de stof en ook al decoraties in haar haar...

afbeelding van Lisanne

Lisanne

maandag 03 nov 2014 - 17:09

Ik vind het super mooi! Mooi kapsel dat kanp is gedaan, de oorbellen die mooi passen bij de ruitjes en de dubbele strik is ook mooi. Al had ik de voering vd strik graag anders gezien! Ik ben blij dat we die Park niet als koningin hebben, want wat ziet die er zakelijk uit!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 03 nov 2014 - 17:35

Mw. Park is de president, een heel wat andere rol dan onze modekoningin... En ze had wel heel aardig iets in oranje aangetrokken ;)))

afbeelding van Lisanne

Lisanne

maandag 03 nov 2014 - 18:46

Ik weet het! En dat oranje is idd ook zo. Maar dat zou betekenen dat Maximanu ook die kleding moet dragen aangezien ze onder andere vertegebwoordigster is met Willem-Alexander voor de handeldelgatie!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 03 nov 2014 - 19:26

Ik denk niet dat wat mw Park draagt per se het uniform is voor een koningin op handelsmissie, gelukkig ;)
Maar is denk ik respectvol en prettig voor alle betrokkenen als 'men' zich een beetje aan elkaar aanpast. Maxima was glitterend aanwezig in haar JT jurk, en heel wat glameureuzer dan mw Park, maar ik vond het niet ongemakkelijk, meer reflectie van verschil in persoonlijkheid, en ms toch ook functie. Kan me voorstellen dat mw Park niet de behoefte voelt om zich als glameureus te presenteren.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 03 nov 2014 - 17:10

Anneke Bouman, het is toch juist leuk en niet meer dan logisch dat niet iedereen het eens is met elkaar? Bovendien kijken wij hier anders naar haar mode dan de gemiddelde Nederlander denk ik. Wij kijken heel kritisch en met veel oog voor detail, waardoor de kleinste dingen onder de loep worden genomen en bekritiseerd. Het is immers een site over mode, niet over het aanbidden van de koningin (ook een beetje soms). Wij zien er vast niet altijd onberispelijk uit, maar het grote verschil is dat wij geen koningin zijn en bovendien een ander budget hebben, dus dat is appels met peren vergelijken.
De outfit van vanavond vind ik mooi voor zover ik het kan zien. Ze zet de Nederlandse mode wel op de kaart he.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 03 nov 2014 - 17:23

Mee eens, Carmen.
Het blijft een kwestie van smaak.
De meesten zijn erg positief over de kledingkeuze gedragen tijdens het staatsbezoek aan Japan en Korea!! Hoezo kan ze het nooit goed doen?

Ik vind deze japon erg mooi en ook kleur is heel bijzonder. Het flatteert haar. Wat een bewerkelijke stof met al die "plaatjes" erop. :))
Het is weer helemaal tip-top.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 03 nov 2014 - 17:00

Het is een prachtig gemaakte jurk. Je moet wel van die kleur houden. Ze is ook prachtig opgemaakt,alleen
de erg zwarte kleur van haar haar vind ik wel erg apart. Maar ook dat is mode en helemaal in.

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

maandag 03 nov 2014 - 16:49

Sorry maar als ik de reacties hier zo lees denk ik: Kan ze het nu nooit goed doen? Normaal lees ik hier graag de reacties, maar reageer eigenlijk nooit. Maar nu denk ik jongens ( dames) lopen jullie er altijd picobello bij? Is er nu echt altijd wel wat om af te kraken? Ik hoop dat Maxima nooit op deze site kijkt, want het zou haar zeer frustreren. Wat ze ook aandoet, er is altijd wel commentaar.
Nu heeft ze een paar keer iets van een Nederlandse ontwerper aan en dan wordt er weer op andere punten commentaar geleverd. Bah, wat een gezeur.
Josine, ik snap niet hoe je het met iedereen hier eens kan blijven. Ik had als het mijn site was, er allang de brui aangegeven.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 03 nov 2014 - 17:58

Anneke, meestal loop ik er allesbehalve picobello bij, maar ... ik ben niet de vrouw van een koning op staatsbezoek. Het is toch zo dat je geen eieren hoeft te kunnen leggen om de kwaliteit te mogen beoordelen? Verder hoor ik altijd heel goed of een violiste vals speelt en toch heb ik nog nooit een viool onder de kin gehad!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 nov 2014 - 16:55

Ik denk dat Máxima het inderdaad nooit goed kan doen, omdat smaken nu eenmaal altijd zullen blijven verschillen. De een ziet Máxima het liefst in vol ornaat met hoed en juwelen, terwijl de ander het weer niet nodig vind. Dus in dat opzicht kan ze het ook nooit goeddoen. Maar ik denk dat iedereen daar in zijn leven wel mee te maken heeft op heel verschillende vlakken. Ik heb voor mijn boek bijvoorbeeld gekozen voor eenvoudige benamingen van kledingstukken (dus jurk/japon in plaats van robe). De een vindt dat fijn lezen, terwijl de ander het ziet als een gebrek aan kennis. Wat mij betreft is dat geen probleem en hoef ik het niet eens te zijn met de reacties, maar ik vind wel dat Máxima er vandaag pico bello uitziet :)

afbeelding van Marga

Marga

maandag 03 nov 2014 - 21:04

Wat een waardevolle reactie, Josine!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 03 nov 2014 - 17:25

Nou ik ben heel erg tevreden hoor! Nederlands ontwerp, super feestelijk, ondanks het feit dat ze niet in het lang is en er geen diadeem aan te pas komt. Mooie kleur ook. En dat donkere haar (haar eigen kleur?) staat prima. Wat mij betreft hadden de twee strikbroches niet gehoeven, maar ach, dat is gemier in de marge. Goed gedaan Maxima!

afbeelding van Marga

Marga

maandag 03 nov 2014 - 16:54

Ik hoop niet dat ze er de brui aan gaat geven, maar ben het wel met je eens dat het commentaar jammer genoeg negatief is. Ons koningspaar ziet er fantastisch uit en ze vertegenwoordigen ons land in vele facetten op een zeer mooie wijze!

afbeelding van Marga

Marga

maandag 03 nov 2014 - 16:45

Hallo Josine, ik volg je website geregeld maar heb nog nooit gereageerd. Maar eens mag de eerste keer zijn. Want een leuk werk verricht je en wat een mooie verslagen leg je ons voor. Ik vind de out fit van het avondprogramma prachtig. Goed in balans met hoe je je als koningin in dit land tijdens een eerste staatsbezoek kunt presenteren. Het is een prachtig ontwerp van Jan Taniniau, even in een ander kleurtje gegoten dan tijdens het kennismakingsgesprek van het Belgische koningspaar aan Nederland.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 03 nov 2014 - 16:37

sorry, mijn reactie is nu wel heeeeel erg aanwezig! excuses en kan het ook niet weghalen!

afbeelding van Annick

Annick

dinsdag 04 nov 2014 - 07:50

Ja vooral als je hem 3 keer plaatst met 3 keer dezelfde foto.

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?