Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Singapore, mevrouw Halimah Yacob, op 21 en 22 november 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Zij wordt vergezeld door haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee.

De tweede dag van het staatsbezoek begint met een bezoek van president Halimah en Koningin Máxima aan het Horticultural Centre in Bleiswijk, een demonstratie- en onderzoekscentrum van Wageningen University & Research (WUR). Tijdens dit bezoek is er onder meer aandacht voor duurzame (stads)landbouw, innovatieve tuinbouw, gezond voedsel en voedselveiligheid. De Nanyang Technological University en WUR vernieuwen hun samenwerkingsovereenkomst. Vervolgens spreekt president Halimah met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal.

In de middag wordt zij voor een lunch ontvangen door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op het schip ‘De Nieuwe Maze’. Tijdens een rondvaart in de haven vinden gesprekken plaats over ontwikkelingen in de Rotterdamse haven en over de werkwijze van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid. Dit programma is gericht op sociale inclusie door bewonersgroepen te verbinden en in te zetten op een betere kwaliteit van werk, wonen, veiligheid en vrije tijd. In dit kader wordt op de RDM Campus ook een bezoek gebracht aan het techniekonderwijs van Hogeschool Rotterdam. Hier werken bedrijven, studenten en onderzoekers samen aan technische projecten die bijdragen aan slimme ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. Er wordt gesproken met jongeren die via het programma Rotterdam-Zuid na het volgen van deze opleiding een baangarantie hebben. Vervolgens spreken de president en de Koning verschillende startup-ondernemers die zich bezighouden met maritieme logistiek en circulaire economie. Aansluitend wonen zij een businessforum bij. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook een aantal samenwerkingsovereenkomsten getekend gericht op het versterken van handelsmogelijkheden en informatie-uitwisseling.

Na het businessforum wordt een bezoek gebracht aan Deltares in Delft, een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond. Zowel Nederland als Singapore en de omliggende kusteilanden staan voor uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en het stijgende zeewater. Bij Deltares krijgen de president en de Koning een toelichting op de laatste onderzoeken en ontwikkelingen op dit gebied.

In de avond wordt president Halimah ontvangen door minister-president Rutte en vindt een regeringsdiner plaats in de Trêveszaal op het Binnenhof. Tijdens het diner wordt gesproken over de thema’s van het staatsbezoek; onderwijs en innovatie, sociale inclusie, circulaire economie en water. Na het diner neemt het Koninklijk Paar officieel afscheid van de president en haar echtgenoot.

Outfit
Koningin Máxima draagt vandaag een pied-de-poule complet (mantel en bijpassende jurk) van modehuis Natan.


Foto: PPE/Nieboer 


Foto: PPE/Nieboer 

Máxima met de outfit in China:


Foto: PPE/Hans Jacobs 

De hoed met neerwaartse rand -een ontwerp van Fabienne Delvigne- kregen we eerder te zien in Luxemburg:


Foto: PPE/Nieboer 

Nieuwe oorhangers:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 23 nov 2018 - 18:58

Ik vind de oorbellen helemaal
Geweldig! Zou ze graag willen hebben. De jumpsuit vind ik ook mooi en passend qua kleur/motief.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 23 nov 2018 - 13:30

Marco Bicego heeft een grote collectie sieraden in deze stijl
.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 23 nov 2018 - 13:59

Ja, daar heb ik al bij gezocht. Maar zijn stenen zijn gezet in goud en deze stenen niet.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 23 nov 2018 - 13:11

Wie kent bekende Singaporese juwelenmerken? Het zou me niet verbazen als Máxima de oorhangers woensdag cadeau heeft gekregen...

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 23 nov 2018 - 13:49

Nieuw? Ze komen me zo bekend voor, ik dacht dat ze die al had.
Tja of ik heb ze bij Kate of Sophie gezien, of online bij webwinkels, in ieder geval, ik “ken” ze.

afbeelding van Moon

Moon

vrijdag 23 nov 2018 - 15:25

Ze lijken op die Kiki McDonnough oorbellen

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 23 nov 2018 - 15:29

Moon, ja klopt, ik heb daar net gekeken maar er is niets wat echt hetzelfde is als die van Maxima en ik weet toch praktisch zeker dat ik ze al eens zo in het lang heb gezien.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 23 nov 2018 - 08:37

De hoed vind ik verreweg het leukste onderdeel van deze outfit. Op de voet gevolgd door tasje, oorbellen en schoenen. Het ensemble is gewoon, nou ja, saai, maar wél heel netjes en passend voor de gelegenheid.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 23 nov 2018 - 07:51

Josine hoe werkt dat eigenlijk tijdens een staatsbanket. Is er een wissel van stoelen op een gegeven moment bij de wissel van gangen? Het lijkt me dat je op een gegeven moment wel uitgepraat bent met je tafel buurman/ buurvrouw.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 23 nov 2018 - 08:39

Nee, je blijft de hele avond op dezelfde plek zitten. Een kennis van mij was geweest en die zat ook niet naast haar man. Gelukkig houden ze aan het hof bij de placering wel rekening met de achtergrond van de gasten, zodat het voor iedereen een gezellige avond wordt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 22 nov 2018 - 22:27

Rustige overdagoutfit zakelijke uitstraling met koninklijke twist. Ik wil zo n set wel. Ook mooi stofje van de president.
En die oorbellen zijn top .

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 22 nov 2018 - 21:30

Leuke outfit. Had niet gedacht dat ze voor een jumpsuit zou kiezen. Misschien ouderwets maar een gastvrouw van koninklijke huize zie ik toch het liefste in een jurk tijdens staatsbezoeken. Niet voor te stellen dat Beatrix in een jumpsuit zou lopen hè hahaha. Maar goed, tijden zijn veranderd maar toch een lange jurk had ik gepaster gevonden bij deze gelegenheid. Al met al ziet Maxima er weer stralend uit. De rest verbleekt bij haar ( WA incluis)

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 23 nov 2018 - 21:49

Ik ben ook ontzettend benieuwd wat ze vanavond draagt.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 23 nov 2018 - 22:32

NikkiRianne, vanavond? Nou waarschijnlijk lekker in haar pyjama op de bank ;-)

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 23 nov 2018 - 00:36

ohh dank je Karpathos om het nu te plaatsen , ik vind dit een zeer mooie jumpsuit ,

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 22 nov 2018 - 20:05

Maxima vanavond in een (eerder gedragen Etro?) jumpsuit.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 nov 2018 - 22:08

Yes thelepathie met de queen!!!! Ik dacht van de week ook aan het jumpsuit toen die avondjurken voorbij kwamen, dat ze die weleens zou kunnen dragen!
Heel goede keuze!! Een broek en bedekt net als de president van S’pore

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 22 nov 2018 - 19:11

Mooie kleuren, mooie ruitjes. Prachtige combinatie.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 22 nov 2018 - 18:40

Wederom een prachtig plaatje. Ik hou van ruitjes en in deze tint is het rustig daarom vind ik het erg leuk te zien de combinatie met olijf groene hoed en schoenen. En de oorbellen, wat mooi zeg, geven het geheel wat pit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 22 nov 2018 - 18:35

Mooie klassieke outfit. Geen topper, maar ook niets mis mee. Vooral het groen vind ik erg leuk. Prachtige hoed, schoenen en oorbellen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 nov 2018 - 18:28

Straks weer lekker eten! Hoop voor haar dat ze naast iemand anders zit want je bent wel uitgepraat op een gegeven moment denk ik

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 22 nov 2018 - 17:19

Haar huid en make up zitten de laatste dagen zo prachtig. Haar huid is puntgaaf. Welke dagcrème en overige verzorgmiddelen zou zij gebruiken?

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 22 nov 2018 - 17:41

Oil of Olaz. Of misschien wel Nivea -,)

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 22 nov 2018 - 16:38

Het is dat ik niet van ruit op ruit hou, maar de combinatie met dat pistache vind ik mooi. Het plaatje kan zo wel. Al vind ik de oorbellen wel wat te opvallend cq. te afwijkend qua kleuren. Ze zijn mooi en maken het wat pittiger, maar het wordt ook wat rommeliger rondom haar hoofd. De grote hoed en geruite stof zijn al opvallend genoeg. Een lange oorbel met kralen in de tinten van het bovenste rondje van licht naar donkerder was ook mooi geweest, rustiger.

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 22 nov 2018 - 16:00

Ziet er leuk uit, mooie kleurcombinatie, klasse.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 22 nov 2018 - 15:42

Stijlvol maxima niets meer aan veranderen
oorbellen ook helemaal goed,plaatje klopt gewoon!!!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 22 nov 2018 - 15:08

Ze ziet er prachtig uit! Mooie hoed ook en perfect opgestoken haar.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 22 nov 2018 - 14:43

Nou mijn 35 jaar oudere tante loopt niet pzulke hoge hakken;-) Ik vind het mooi gekleed, vrouwelijk en prachtig met dat pistache.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 22 nov 2018 - 15:46

Helemaal mee eens petra

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 nov 2018 - 15:04

Je hebt een punt ;) Ze heeft wel schoenen in babypoepgroen (a.k.a. muddy pistache ;) )

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 nov 2018 - 14:32

Heel keurig pakje. Ik zou het best willen hebben, om te combineren met iets heeeeeeeeel hips (knalrode borsalino en ditto hooggehakte laarzen, en monsterketting in monnies stijl, bv) zodat ik niet wordt aangezien voor mijn lieve keurige 35 jaar oudere tante. Come on... dit is toch echt een beetje te tuttig voor Maxima?

afbeelding van Moon

Moon

vrijdag 23 nov 2018 - 15:23

Dat noemen ze toch klassiek? Niets tuttigs aan hoor, zou het erg graag willen hebben zelfs!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 nov 2018 - 18:25

Bibliothecaresse toch Merel?

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 nov 2018 - 21:58

Yep, een schat.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 22 nov 2018 - 23:54

Ik vind dit ook zooooo tuttig. De kleur doet ook niets voor haar. Het pakje is mooi, voor een oudere dame (en daarmee bedoel ik 75+)

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 22 nov 2018 - 16:25

Nee, mooi en stijlvol vind ik. Het hoeft niet altijd gek of hip.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 22 nov 2018 - 15:44

Voor iemand van 47 ziet ze er top uit Merel!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 nov 2018 - 21:57

Ze is prachtig. Ik ben ook 47, en ook prachtig ;)

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 22 nov 2018 - 14:27

Op de foto lijkt het dat jas en jurk verschillend van kleur zijn. Op de foto in China zie je dat duidelijker. Is dat zo of gezichtsbedrog ?

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 22 nov 2018 - 14:34

Heb de foto's net ook bekeken. Er zit volgens mij inderdaad kleurverschil in. De jas lijkt me iets donkerder dan de jurk.

Vindt de hoed en de oorbellen ook leuk.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 22 nov 2018 - 14:18

Geweldig! Heel elegant. Heeft wat weg van de stijl van Grace Kelly.
Het haar is ook heel mooi schuin opgestoken.
Niets meer aan doen, zou ik zeggen :-)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 22 nov 2018 - 14:18

Ze ziet er leuk uit. Wel had ik de jas en jurk graag een paar centimeter langer gezien.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 22 nov 2018 - 12:56

Prachtige combi van Maxima vandaag. Zeer goed gedaan. Een klein minpuntje zijn de oorbellen die vind ik er niet bij passen. Ik vind ze wel erg mooi bij een effen combi.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 22 nov 2018 - 12:55

Ze ziet er prachtig uit. Groen tinten staan haar mooi! D’r haar en make-up top!

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 22 nov 2018 - 12:50

Heel mooie hoed! Prima combinatie.

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 22 nov 2018 - 12:34

Heel mooi vandaag. Ze doet het goed!

afbeelding van Laura1972

Laura1972

donderdag 22 nov 2018 - 12:17

Heel mooi! De hoed en schoenen staan er prachtig bij qua kleur. En de oorbellen vind ik schitterend!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 22 nov 2018 - 12:08

Schitterend!!!!!!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 22 nov 2018 - 11:48

Ze ziet er weer prachtig uit vandaag!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?