Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Singapore, mevrouw Halimah Yacob, op 21 en 22 november 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Zij wordt vergezeld door haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee.

Het staatsbezoek bevestigt de goede en hechte bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Singapore en biedt gelegenheid om de samenwerking te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van economie en innovatie. Singapore is voor Nederland een belangrijke partner in de Aziatische regio. Er zijn meer dan 1600 Nederlandse bedrijven gevestigd. Het land werkt nauw samen met onder meer Brainport Eindhoven en de haven van Rotterdam op het gebied van duurzame technologie en haven- en waterinfrastructuur.

President Halimah wordt vergezeld door de Singaporese minister van Milieu en Water, Masagos Zulkifli en andere bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Singaporese bedrijfsleven. Nederlandse bewindspersonen nemen deel aan diverse onderdelen van het staatsbezoek.

Woensdag 21 november
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Halimah en haar echtgenoot officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Singaporese autoriteiten. Na de ontvangst legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

In de middag bezoekt zij samen met Koning Willem-Alexander Prodock in Amsterdam. Deze innovatiehub voor startups is in 2016 in het leven geroepen om vernieuwing in de Amsterdamse haven te faciliteren en stimuleren. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking geven hier een korte toelichting op de uitdagingen die steden tegenkomen op hun weg naar ‘smart cities’ met een circulaire economie. Waternet en onderzoekers van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions presenteren vervolgens samen met startup-ondernemers oplossingen die hierop gericht zijn, zoals 3D-printing met gerecycled plastic afval waarvan stadsbankjes worden gemaakt. Ook wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Nederland en Singapore op het gebied van milieu en water. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Outfit koningin Máxima: Bij de ontvangst buiten droeg de koningin zojuist een zijden mantel van Natan en een vilten relevé van Fabienne Delvigne. Ik kon ook een glimp opvangen van een (nieuwe?) midi-rok of midi-jurk, dus ik hoop dat we snel beeld van binnen krijgen.


Foto: PPE/Nieboer

Máxima's hoed van vandaag lijkt sterk op de bordeauxrode relevé van vorige week (officieel bezoek president Oostenrijk), maar we hebben het hier echt over twee verschillende exemplaren. De relevé van vandaag heeft namelijk een kreukel in de rand, terwijl de relevé van vorige week een strakke rand heeft. Hieronder zie je het verschil. 

De hoed van vandaag, die -met vandaag erbij- inmiddels zeven keer is gedragen:


Foto: PPE/Nieboer/vd Werf
 

De hoed van vorige week. Met een strakke rand: 


Foto: PPE/Nieboer

En dan hebben we ook nog de relevé van Prinsjesdag 2012, die zich onderscheidt qua tint en viltsoort. 


Foto: PPE/Nieboer

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 21 nov 2018 - 20:25

Wat een rare combi..
Sowieso hou ik niet van die dikke shawls.. het liefst hou ik me er de hele winter ver vandaan.. Maar ik weet dat het voor een ander niet hoeft te gelden.
Maar waarom dan die wijde dunne jas erbij?? Ik vind dit gewoon armoedig.. daar komt bij dat de jas ook een hopeloos model heeft..
Maar ik ben er van overtuigd dat er een mooie outfit onder moet zitten..
Ik hoop dat Maxima de jurk net zo snel herdraagt als de jas nu..

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 21 nov 2018 - 21:36

Voor zover ik het heb kunnen bekijken kan de jas ook niet gesloten worden met knopen. Máxima liep heel krampachtig te doen om de jas dicht te kunnen houden.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 21 nov 2018 - 19:38

Wat jassen betreft kan ze nog veel leren van bv Catherine vind ik .....
Ziet er heel vreemd uit zo met dun jasje en sjaaltje....mooie wollen mantel konigin ,is ook nog lekker warm en staat veel chiquer !

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 21 nov 2018 - 19:33

De oorbellen zijn schitterend wil ze graag hebben....
De jas is idd te kort over een lange jurk hoort een lange jas iig langer dan de jurk.
Zo zuinig is Maxima :)

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 nov 2018 - 19:02

Maxima: koop een lange jas (of twee, of drie) die je hoog kan sluiten voor dit soort koude ontvangsten. (Asymmetrische zomen en jurken/rokken die onder jassen uit piepen zijn een pijnpuntje voor mij. En de shawl op de zijden mantel vind ik een clash van stijlen. Jammer, want alle kledingstukken an sich zijn prachtig (behalve de hoed, sorry, ben er beetje op uit gekeken, en de knik hoeft van mij niet), en de kleur nog prachtiger.)

Het echtpaar Singapore is hilarisch... equivalent van WA die in zijn shorts een ontvangst in de tropen zou bijwonen.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 nov 2018 - 20:40

Veel warmer, maar ook te kort voor deze jurk. Ik ken alleen een lange beige mantel, gedragen aan het strand bij 200 jr koninkrijk? Prachtige jas vond ik dat. Die in rood hierbij: fantastisch.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 21 nov 2018 - 20:43

De jurk eindigt echt bij haar pumps, dus dan moet ze wel een heel lange mantel dragen. Ze heeft trouwens ook nog een hele mooie donkerblauwe mantel. Een lange.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 nov 2018 - 15:11

Als de punten van de jurk zo lang zijn, is denk ik een kort jasje (taille of heup met ceintuur) mooier. Maar dan is het meteen geen officieel-ontvangst-outfit meer. Niet echt een geschikte jurk voor de gelegenheid.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 nov 2018 - 09:39

ze heeft toch ook een waanzinnige lange leren jas? een bruine geloof ik? niet dat die hierbij zou passen maar die hebben we al zo lang niet meer gezien

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 nov 2018 - 18:42

Heel suf die jurk die onder de jas uitkomt.
Het dessin van de jurk en die rare krinkels en ongelijke stukken vind ik ook echt niet mooi. Hoog miss etam gehalte

De jas en de hoed vind ik mooi.

Moet enorm lachen om de gasten. Die hebben echt vanochtend in het hotel gestaan en gedacht: mijn hemel wat heb ik allemaal voor warms in de koffer! Ik zet het allemaal op, doe het allemaal aan. Helaas geen bontlaarsjes meegenomen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 21 nov 2018 - 19:29

Voordeel is dan wel weer dat we tenminste kunnen speuren naar deze jurk, omdat we een klein beetje weten hoe het er uit ziet. Maar toch, ik heb al heel wat afgespeurd vanmiddag, maar tot nu toe nog niet gevonden.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 21 nov 2018 - 18:37

Deze kleur staat Maxima fantastisch en dat vindt ze zelf blijkbaar ook.
De hoed die ze vandaag draagt vind ik wel de mooiste van de 3, bijzonder met die kreuk erin.
Jammer dat we de jurk niet zien maar dat zal heus nog wel gebeuren.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 21 nov 2018 - 17:27

Never change a winning team! Deze kleur staat Máxima super! Van mij mag ze hier nog heel veel vaker voor kiezen. En ik zie dat Femke Halsema deze kleur ook ontdekt heeft. Ik hoop dat ergens nog foto’s opduiken van binnen, zodat we de jurk wat beter kunnen zien. Op het eerste gezicht mooi en typisch Máxima. Ik vond het vandaag waterkoud, dus hoop dat de jas een beetje warm is.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 21 nov 2018 - 15:42

Mooie Koninginnelook! Ben benieuwd naar de jurk. Toch altijd grappig dat je haar tijdens VN reizen in totaal andere looks ziet, eigentijdser en als Koningin wat potsierlijk. Maar ja, er zit maar weinig tussenin.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 21 nov 2018 - 15:43

Prachtige kleuren en een prachtige hoed en kapsel!
Ik vind de jas i.c.m. de jurk niet netjes ogen; jurk te lang of jas te kort en de ongelijke lengte van de jurk. De jas is niet mijn smaak qua model. Jammer dat we de jurk niet te zien krijgen, maar misschien wordt die nog een keer herdragen.
Hopelijk maakt ze het vanavond weer goed :-)
Ben erg benieuwd hier naar.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 21 nov 2018 - 18:30

Ik denk zelf eerlijk gezegd dat ze de jurk met de sjaal die ze erbij draagt alleen van plan was te dragen. Dat de japon met sjaal maar zonder jas erover de bedoeling was. Nu het zo koud was, zag ze zich genoodzaakt denk ik deze jas erbij aan te doen die qua kleur dan nog wel past.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 21 nov 2018 - 14:49

Mooie hoed mooie jas mooi kapsel mooie oorbellen...
Met de langere lengtes van jurken hoort ook een langere jas. Maxima is helaas niet van de jassen. .maar dat zou toch een aanschaf zijn die zich terugverdient. Er zijn nu eenmaal van dit soort buiten-events.
Ben zeer benieuwd naar de jurk. Moet een jurk zijn denk ik.

afbeelding van Djuuls

Djuuls

woensdag 21 nov 2018 - 14:42

Ik zal niet gauw iets zeggen van de hoeveelheid kleding die Maxima heeft. Het is haar geld en ze mag ermee doen wat ze wil. Maar ik vind het eerlijk gezegd wel erg zonde om 3 hoeden te hebben die bijna exact hetzelfde zijn, alleen heeft de ene een 'deukje' en de andere niet. Ik kan me herinneren Josine dat je ook een keer een overzicht had van die tulband hoeden ( of hoe heten ze precies) waarvan er ook een aantal rode waren die je nauwelijks van elkaar kunt onderscheiden. Dat vind ik toch wel onnodig.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 21 nov 2018 - 14:36

Hoed blijft mooi. En ja, de jas lag nog aan de kapstok, hahaha. Zien we wel vaker bij Maxima.
Ik vind het overigens een erg 'glimmerige' creatie. Ben er geen liefhebber van. Zelfde stof als de statieportretjurk van Mathilde?

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 21 nov 2018 - 14:21

De hoed vind ik een plaatje, echt waar! Heel mooi. Voor de rest moest ik een beetje aan Beatrix denken, weet ook niet waarom.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 21 nov 2018 - 14:20

Ik schiet echt in de lach! Ik bedoel eigenlijk op de reactie dat tie nog aan de kapstok hing, haha!

afbeelding van Dahlia

Dahlia

woensdag 21 nov 2018 - 13:56

Dat is jammer!
Was wel heel benieuwd naar wat er onder de mantel zit!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 21 nov 2018 - 13:49

We gaan helaas geen beelden van binnen zien, dus we moeten het hier mee doen. Teleurstellend voor een staatsbezoek, dus hopelijk wordt het vanavond goedgemaakt ;)

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 21 nov 2018 - 13:58

Jammer, waarom is dat hier toch altijd zo moeilijk.
Bij bijvoorbeeld de Scandinavische collega’s gaat dat er een stuk opener aan toe.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 21 nov 2018 - 13:22

Op foto 63 en 64 is het net of er een gat in de jurk zit. Ben wel benieuwd naar de jurk!
Sorry, bij RoyalsbyRobin bedoel ik.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 21 nov 2018 - 13:09

Deze jas kan ik echt niet mooi vinden staan. Maakt breed. De kleur staat Maxima wel. Op die hoed ben ik uitgekeken.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

woensdag 21 nov 2018 - 12:58

Ik ben benieuwd naar haar nieuwe rok

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 21 nov 2018 - 13:09

Zo te zien is het een jurk.
Je ziet een klein stukje van de manchet.

Ben ook heel benieuwd, leuk stofje in ieder geval.

afbeelding van Anne

Anne

woensdag 21 nov 2018 - 12:55

Het scheelt 35 graden voor die mensen!

afbeelding van Nova

Nova

woensdag 21 nov 2018 - 12:27

Deze hing nog aan de kapstok misschien?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 21 nov 2018 - 12:20

Waarom kiest ze in een week tijd 2 keer voor dezelfde jas en nagenoeg dezelfde hoed? Ze heeft toch echt genoeg in haar inloopkast zou je denken.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 21 nov 2018 - 12:16

Ik zie een glimp van een naar ik hoop hippe, transparante, bewerkte stof in ongelijke lengte.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 21 nov 2018 - 11:49

Idd. Molly, ik denk ook dat het dezelfde jas is.
Ben benieuwd of de jurk nieuw is, ik herken het stofje niet.

Hilarisch, die muts van de echtgenoot van de president ;-)

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 21 nov 2018 - 12:12

Waar zie jij een muts?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 21 nov 2018 - 12:16

De vrouw is de president en haar man staat achter haar met muts en ik denk een hele berg kippenvel ;)

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 21 nov 2018 - 13:02

Met een temperatuurverschil van zo’n 25 à 30 graden denk ik dat ook Josine ;-)

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 21 nov 2018 - 11:43

Op de site van ANP staan duidelijkere foto's. Volgens mij draagt Maxima dezelfde jas en handschoenen als vorige week. Volgens mij zijn de oorbellen nieuw.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 21 nov 2018 - 12:38

De oorbellen heeft Máxima ook op 17 oktober van dit jaar in Den Haag gedragen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?