Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Kaapverdië, Jorge Carlos de Almeida Fonseca, maandag 10 en dinsdag 11 december 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote, Lígia Dias Fonseca.

Het staatsbezoek bevestigt de historische relatie tussen Nederland en Kaapverdië en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van veiligheid en de maritieme economie. Kaapverdië is naast een populaire toeristische bestemming voor Nederland een partner in het bestrijden van georganiseerde misdaad. Daarnaast kent Nederland al vele jaren een bloeiende en ondernemende Kaapverdiaanse gemeenschap.

Maandag 10 december 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Fonseca en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Kaapverdische autoriteiten. Na de ontvangst legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Aansluitend op de kranslegging bezoeken president Fonseca en zijn echtgenote het Van Gogh-museum in Amsterdam. Zij krijgen een rondleiding door de directeur, Axel Rüger, en Willem van Gogh, achterkleinzoon van Vincent’s broer, Theo van Gogh. In de middag brengt de president een bezoek aan de Universiteit van Amsterdam. President Fonseca houdt een toespraak voor internationale studenten over de economische ontwikkeling van Kaapverdië. Aan het einde van de middag wonen president Fonseca en de Koning een Blue Economy Round Table bij in het Scheepvaartmuseum. Bij deze bijeenkomst spreekt minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, maken Nederlandse en Kaapverdiaanse kennisinstellingen en bedrijven kennis met elkaar en wisselen zij van gedachten over maritieme ontwikkeling, duurzame energie en duurzaam toerisme. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Outfit: asymmetrische japon met broderie d'art van Claes Iversen. 


Foto: PPE/Nieboer 


Foto: PPE/Nieboer 

Bekende japon van Claes Iversen:

Edwin Fellner, onze juwelenkenner, licht de geschiedenis van de juwelen van vanavond toe: "In 1879 ontving Koningin Emma een grote Devant de Corsage (borstsieraad) en een rivière cadeau van de Nederlandse bevolking als Nationaal geschenk. Hofjuwelier Josephus Jitta ontwierp en creëerde deze juwelen. De grote "broche" werd gemaakt in de "Neo Grecque" stijl. De Devant de corsage bestaat uit 214 briljant geslepen diamanten en een (waarschijnlijk) 30 karaat grote gele diamant, die tevens demontabel is en draagbaar als een separate broche of hanger. Het prachtige juweel heeft drie peervormige pendanten omringd met diamanten. Koningin Wilhelmina erfde haar moeders juwelenset na haar overlijden. Zij liet de rivíère met grote stenen omvormen in een bandeau. Maxima droeg vanavond dus de gehele set. De laatste keer dat deze Devant de Corsage werd gezien was begin jaren 80, toe gedragen door de toenmalige Prinses Juliana."

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

woensdag 12 dec 2018 - 11:07

Het blijft een fantastische avondjurk, zo warm, simpel en stijlvol. En hij blijkt dus ook nog heel veel mogelijkheden te bieden qua styling. De strakke vorm van de diamanten bandeau gecombineerd met de - bepaald niet 'kinderachtige' - knoepert van een broche geven de look iets hedendaags en volwassens. Ik ben enthousiast!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 11 dec 2018 - 21:19

Alles is eigenlijk al gezegd. Prachtige jurk, maar hij zit slecht aan de bovenkant. En het haar is ook niet mooi gestyled.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 11 dec 2018 - 19:10

Net de foto's bij Robin bekeken en Maxima ziet er gewoon heel goed uit. De make-up zit gewoon iets anders op haar wangen, maar verder toont ze niet vermoeid of weet ik veel. Ik word soms erg moe van alles wat men hier meent te zien en ook nog meent te moeten ventileren. Op die manier komen er nare roddels in de wereld en dat kan de bedoeling niet zijn.

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

dinsdag 11 dec 2018 - 19:36

Ben het helemaal met je eens!

afbeelding van Christal

Christal

dinsdag 11 dec 2018 - 19:00

Prachtige japon die volgens mij - en vele andere foto's - perfect zit, dus niks mis met de lingerie :).
Haren mooi los gestyled, ik hou d'r van.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 11 dec 2018 - 18:43

De blush zit wat lager op haar wangen en minder hoog op haar jukbeenderen als normaliter. Dat verklaart ook haar mindere uitstraling.
Bij Floortjes haar is ook weer zo'n slechte kapper bezig geweest. Prachtige krullen (met extensions), maar bovenop haar hoofd had een fohn en toupeerkam wonderen gedaan. Plus wat lak natuurlijk. Soms denk je dan wel eens, ze hebben alle middelen om er wat moois van te maken en toch lukt het dan niet. Zo jammer.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 11 dec 2018 - 17:13

De koningin lijkt haar BH te zijn vergeten.
Het oogt erg slordig.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 11 dec 2018 - 11:02

Wie kan me vertellen waarom Floortje Dessing ook aanwezig was? Bedankt alvast.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 11 dec 2018 - 12:45

Bij een staatsbanket worden meestal ook mensen uitgenodigd die een band hebben met het betreffende land. Misschien is dat voor Kaap Verdie wat lastig (ik weet niet eens waar het land ligt, sorry ;) laat staan dat ik iemand weet die er ooit geweest is). Floortje is er in 2011 sowieso geweest voor het programma 3 Op Reis.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 11 dec 2018 - 13:33

Ik weet het niet hoor. Maar doet Floortje ook niet iets voor Orange Babies en had/heeft ze een winkel waar ze Fair trade producten uit Afrika verkoopt? Geen idee of ze daardoor ook contact heeft of wil in Kaapverdië?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 11 dec 2018 - 11:05

Ik zou voor zn staatsbanket altijd kiezen voor lange mouwen. Dat stilzitten in een ruimte die niet warm te stoken valt, daar word je ijzig van.
De foto's bij RbR laten zien dat t haar goed verzorgd is. Maar t wordt tijd haar haar weer wat rust te geven in kerstvakantie.
Op t filmpje bij BB is te zien dat ze geen slokje neemt van de toost. Dus ik denk toch een forse hoofdpijn waar ze veel paracetamol voor ingenomen heeft.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 11 dec 2018 - 10:54

Prachtige juwelen en jurk en een geweldige kleur voor haar. De stof op de schouder is wat gerimpeld. Misschien dat dit de reden is waarom de bovenkant wat minder mooi valt? En misschien ook de houding; wat afhangende schouder? En niet te vergeten het gewicht van de broche.
Wel jammer dat ze bij een tiara geen opgestoken haar draagt.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 11 dec 2018 - 08:14

Ik vind dit een prachtige jurk. Een van de eersten die ik uit Maxima’s kast zou lenen als ik de kans had. Mijn kleur, prachtige en flatterende grafische patroon van de steentjes, en bloot maar ook weer niet te. Zie me zo wel naar een oud en nieuw feestje gaan :) Zonder de bling uiteraard. Ik vind dit soort kiezel-juwelen sowieso niet mooi, maar bij deze jurk past het ook echt niet. Die jurk hoort op lekker feestje. En die broche hoort (recht te hangen, ik dacht even dat ze één van de drie hangende diamanten was verloren...) op een meer formele, en stevigere, jurk, met meer volume. Op zoiets als die Natan set met enorme wijde blauwe (?) rok en top met brede heupband bv. Dan vind ik ze nog niet mooi, maar wel lekker in het koninklijke sprookje passen.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 11 dec 2018 - 07:52

Over de jurk is alles al gezegd en ook ik vind hem minder mooi zitten dan tijdens eerdere draagmomenten.

Wat mij meest opvalt is het gezicht van Maxima. Ze lijkt afgevallen, vermoeid, toont ineens ouder en heeft zo’n trieste blik in haar ogen. Ik mis haar uitbundige en stralende lach.

Wat kan Beatrix toch chagrijnig/hooghartig kijken.
Het donkere montuur van haar bril maakt haar nog harder.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 11 dec 2018 - 12:58

Zou de trieste blik te maken kunnen hebben dat haar zusje Inez een dezer dagen jarig zou zijn geweest? Ik heb ook niet zo'n vrolijk gezicht op de sterfdag van mijn naasten.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 11 dec 2018 - 13:47

Kan, Ines zou op 4 december verjaren. Zelf zal ze daar zeker verdriet van hebben, maar dat geldt ook voor haar moeder en overige familie. Misschien had ze daar willen zijn. Ze kan zich ook nog niet fit voelen. Misschien speelt de darminfectie nog. Heeft ze hoofdpijn of moet ze ongesteld worden (zou wel de bad hairday verklaren). Of heeft ze net ruzie gemaakt met een puberdochter., gekibbeld met manlief of zich geërgerd aan schoonmoeder. Je weet het niet. En we hebben allemaal wel eens onze dag niet. Laten we daar maar niet over speculeren en hooguit constateren dat Máxima aan vakantie toe is.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 11 dec 2018 - 10:20

Het is bekend dat prinses Beatrix aan migraine lijdt dus dat zou het ook kunnen zijn dat ze niet zo vrolijk kijkt.
Dat is aannemelijker dan te veronderstellen dat Beatrix en Maxima rollebollend in een gevecht over de vloer zijn gegaan.

Ik wil maar zeggen, ga geen verhalen verzinnen aan de hand van gezichtsuitdrukkingen.
Het líjkt, ik zeg het líjkt, op de foto’s dat heel misschien zowel Maxima als Beatrix zich misschien beiden net even niet zo lekker voelen, of misschien wat moe zijn, of of of......Ga dan geen verhaal verzinnen dat ze allebij zo kijken omdat ze ruzie hebben gehad met elkaar.
Zo roep je geruchten in de wereld die niet waar zijn.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 11 dec 2018 - 17:39

Even om misverstanden te voorkomen.
Ik vind Maxima er wat bedrukt/vermoeid uitzien en vind op sommige foto’s Beatrix Chagrijnig kijken.
Ik bedoel daar verder helemaal niets mee. Het viel me gewoon op toen ik de foto’s van RR aan het bekijken was.
Daarnaast ben ik er vanuit gegaan dat de opmerking van Maxi als een grapje bedoeld is.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 11 dec 2018 - 11:25

Ik heb ook wel eens dat iemand me vraagt: is er wat? Dan kijk ik blijkbaar bedrukt. Maar dan is er niks. Soms zakt je gezicht gewoon in zo'n stand:)
De kleur van de jurk en de motiefjes erop zijn prachtig. En nu nog het haar omhoog!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 11 dec 2018 - 11:43

Margreet, bij mij hetzelfde geval, ik heb nogal een kleine mond en iets wat ik zelf niet wist vroeger is dat als ik mijn mond dicht heb ik hem wat samen knijp en het dan lijkt alsof ik hooghartig kijk.
Daar zijn heel wat misverstanden door ontstaan.

Ik had vooral als jonge tiener mijn mond vaak dicht als ik verlegen was, (en dat was bijna meestal) het gevolg was dat een aantal meisjes uit het groepje waar ik mee omging mij niet aan durfden te spreken omdat ze dachten dat ik niet met hén wilde omgaan door wat mijn blik uitstraalde, terwijl ik me juist graag bij hen wilde aansluiten, tótdat 1 van de meisjes waar ik uiteindelijk toch écht bevriend mee raakte mij dat vertelde dat een aantal van hen, en zij dus ook, mij niet echt eerder hadden durven aanspreken omdat ik “altijd zo hooghartig naar hen keek”.

Zo zie je maar, een blik kan totaal iets anders zeggen dan waar de persoon zichzelf van bewust is en totaal wat anders uitstralen dan zoals de persoon zich voelt.
Ik doe dat nog altijd (onbewust) mijn mond dichtknijpen, alhoewel minder dan vroeger, dus er zullen nog steeds mensen zijn die mij niet echt goed kennen denken dat ik hooghartig ben haha.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 11 dec 2018 - 09:19

Prachtige foto, Josine!
En inderdaad, Prinses Beatrix lijkt me juist een hartelijke, lieve en warme vrouw!
Als ze zo kijkt als gisteravond aan tafel, is ze denk ik erg geïnteresseerd aan het luisteren.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 10 dec 2018 - 23:57

Maxima en Beatrix zien er op de foto's van RoyalsbyRobin uit of ze heftige ruzie hebben gehad!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 11 dec 2018 - 11:00

Ik zie er niets verkeerds aan. Foto's zijn momentopnames. :-)

afbeelding van Jens

Jens

maandag 10 dec 2018 - 23:43

Op de foto’s van RBR zit de bovenkant zoals de vorige jaren. Gek hè, zou het de lichtval kunnen zijn. Als ze lacht is het een stralende verschijning als altijd maar ze oogt idd wat vermoeid vandaag. Eens met alle opmerkingen over tiara, kapsel, XL broche en gouden tas versus zilveren blingbling.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 dec 2018 - 23:49

Nou ik heb ook goed gekeken maar zelfs op de foto’s waar het wat beter valt zit het toch nog niet zo goed als in 2016 dus ik heb toch het idee dat ze slanker is dan toen.
Het zou kunnen dat op de foto waar ze staat ze iets voorover gebogen staat waardoor alles wat meer zakt ;) en dat op de foto’s waar ze zit haar rug rechter heeft.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 10 dec 2018 - 23:42

Het bovenstuk maakt me niet zoveel uit, maar ik vind de kleur van de jurk te warm. Daardoor ziet ze er ook slecht in uit. Kersenrood en andere koelere kleuren (rood) staan haar beter.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 10 dec 2018 - 23:19

Prachtige jurk met m.i. in 2016 de juiste underwear. Ik zou deze jurk wel eens met opgestoken kapsel en zonder juwelen op de jurk willen zien.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 dec 2018 - 23:31

Nou op de foto van 2015 heeft ze geen juwelen op de jurk.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 10 dec 2018 - 23:47

Mooie foto’s van Robin!
Geven een heel ander beeld.
( O, dat ceintuurtje op die jurk: zónde!)

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 10 dec 2018 - 23:06

Ik houd heel erg van deze jurk, kleur, schnitt, echt prachtig. Maar dan moet-ie wel perfect zitten aan de bovenkant en dat is alleen bij de foto uit 2016 het geval. Het geheim kennen we toch allemaal dames: een perfect passende bh. Niks te zware broche, ‘verdwenen boezem’ of ‘jurk iets naar beneden trekken’: je ziet hier dat goede onderkleding een outfit maakt of breekt. Niet op bezuinigen, dan maar een jurkje minder...

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

maandag 10 dec 2018 - 23:03

De jurk stond andere jaren mooier. Ik ben perplex wat betreft de lingerie. Dit kan echt niet ; (
Van haar kapsel is al genoeg gezegd.
Wat jammer!

afbeelding van car

car

maandag 10 dec 2018 - 22:43

Het kan ook nog zijn dat het niet mooi zit bovenaan doordat die broche zo zwaaar is!!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 10 dec 2018 - 22:38

Wat jammer dat de jurk aan de bovenkant niet zo netjes zit. Zou de jurk iets meer naar beneden getrokken moeten worden?
Maxima lijkt, als je de foto's op een rij ziet, wel nog meer afgevallen... Ze lijkt er ook vermoeid uit te zien.
Verder is de jurk prachtig.
Ook de broche vind ik schitterend!!

afbeelding van car

car

maandag 10 dec 2018 - 22:36

Pfff iedereeen heeft wel eens een off day...ikke tenminste wel....en bij de queen wordt et ook nog eens uitvergroot door alle fotos van elk moment! Alles is al gezegt...zoals bh..en dr haar en de juwelen...
Ik sluit me daar bij aaan!

afbeelding van Magda

Magda

maandag 10 dec 2018 - 22:29

Wat jammer , bovenstuk jurk zit niet mooi.....hangt.
Jurk echt mooi, vooral uitstraling van 2015.
Juwelen prachtig, maar wat een rare broche in de taille. Storend.
Het haar zit vreselijk, kapper waar ben je ????
Jammer, jammer, jammer. Ze kan echt beter.
Zijn er verder geen leden van de koninklijke familie aanwezen?

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 11 dec 2018 - 19:15

Mooie jurk, staat Maxima goed. Alleen nu nog goede lingerie er onder. Het lijkt wel of ze geen beha aan heeft.
De witte jurk van presidentsvrouw vind ik echt heel lelijk, jammer dat ze zo’n jurk aandoet.

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 10 dec 2018 - 21:49

De broche werd volgens mij voor het laatst gedragen op 19 maart 1980 door koningin Juliana tijdens het staatsbezoek van Spanje aan Nederland.

afbeelding van Edwin

Edwin

maandag 10 dec 2018 - 21:56

Correct! :-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 dec 2018 - 23:08

Edwin, heb je een verklaring/idee waarom Beatrix bepaalde exemplaren van de koninklijke juwelen niet droeg?

afbeelding van Edwin

Edwin

dinsdag 11 dec 2018 - 14:29

Siobhan, exact weten doet niemand het. Maar er wordt aangenomen dat Beatrix al te opzichtige, grote juwelen niet zo kan waarderen. Dat zou ook de reden zijn dat zij nooit onderdelen van de Stuart set heeft gedragen...

afbeelding van Celeste

Celeste

maandag 10 dec 2018 - 21:58

Wat jámmer dat Maxima niet beseft hóe belangrijk pássende onderkleding is.
Maxima oogt vandaag vermoeid, door de Bad Hairday?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 10 dec 2018 - 21:32

Het haar vind ik niet mooi gestyled, het oogt te vettig door het stijlingsproduct. Maar een bandeau met los haar vind ik wel kunnen, misschien had ze er een losse slag in kunnen föhnen. De presidentsvrouw heeft geen tiara en zo doet Máxima recht aan het protocol zonder de andere dame echt weg te blazen. De jurk heb ik nu wel gezien. Dit is echt de minste draagbeurt. Haar bh is fout/weg, waardoor de boezem tot op haar navel hangt en dat komt de pasvorm niet ten goede. En alhoewel de broche mooi is, past hij er niet bij. Zonde, ze kan beter.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 10 dec 2018 - 21:27

Het blijft een prachtige jurk. En ze draagt ook een prachtige broche die echter veel te groot is voor deze jurk. Deze jurk heeft geen broche nodig noch een collier. Alleen een paar mooie oorbellen. Die heeft ze waarschijnlijk ook in maar ik kan aan de hand van de foto's nog niet beoordelen wat voor oorbellen het zijn. Ook een mooie diadeem.
En ja, de kapper is duidelijk met vakantie. Dat vermoedde ik al, gezien het haar dat eerder vandaag onder het blauwe hoedje was gepropt.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 11 dec 2018 - 11:35

Ik sluit me hier geheel bij aan.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 10 dec 2018 - 21:27

Het is er koud....

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 10 dec 2018 - 21:26

Jammer dat ze geen goede beha draagt, maar ik vind de jurk erg mooi!
Goede keuze voor deze avond!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 10 dec 2018 - 21:22

De bovenkant lijkt niet mooi te zitten...., mijn favoriete tiara,

afbeelding van Dahlia

Dahlia

maandag 10 dec 2018 - 21:20

O nee, dit is niet geslaagd.
De broche te groot, het haar niet passend en de jurk aan de bovenkant niet mooi.
De looks van 2015 en 2016 waren zoveel mooier!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?