Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Kaapverdië, Jorge Carlos de Almeida Fonseca, maandag 10 en dinsdag 11 december 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote, Lígia Dias Fonseca.

Het staatsbezoek bevestigt de historische relatie tussen Nederland en Kaapverdië en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van veiligheid en de maritieme economie. Kaapverdië is naast een populaire toeristische bestemming voor Nederland een partner in het bestrijden van georganiseerde misdaad. Daarnaast kent Nederland al vele jaren een bloeiende en ondernemende Kaapverdiaanse gemeenschap.

Dinsdag 11 december
De tweede dag van het staatsbezoek begint met een ontmoeting van president Fonseca met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vervolgens bezoekt de president het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In de middag wordt president Fonseca op het Binnenhof ontvangen door minister-president Rutte. Aansluitend biedt de minister-president de president en zijn echtgenote een regeringslunch aan. Tijdens de lunch wordt gesproken over de ontwikkeling van kleine eilandstaten en de gevolgen van klimaatverandering voor deze eilanden.

President Fonseca brengt ’s middags in Rotterdam een bezoek aan het World Port Center. De Nederlandse en Kaapverdiaanse politie werken samen op het gebied van criminaliteitsbestrijding. De president bekijkt voorbeelden van deze samenwerking, ontmoet agenten met een Kaapverdiaanse achtergrond en bezoekt het First Response Command Center. In het Sparta-stadion in Rotterdam-West ontmoeten de president en de Koning vertegenwoordigers van Kaapverdiaanse organisaties. Zij bekijken een voetbalclinic, spreken met vertegenwoordigers van de eerste generatie Kaapverdianen in Nederland en met ondernemers uit de gemeenschap. In Rotterdam woont de grootste gemeenschap Kaapverdianen in Nederland, ruim 20.000 mensen.

's Avonds biedt de president van Kaapverdië in de Cruiseterminal Rotterdam het Koningspaar een concert aan met bekende Kaapverdiaanse musici. Na het concert neemt het Koninklijk Paar officieel afscheid van de president en zijn echtgenote.

Outfit: koningin Máxima draagt vanavond een nieuwe jurk van bordeauxrode fluweel. Het ontwerp komt van het Griekse label Zeus + Dione, dus het zou me niet verbazen als Máxima deze jurk tijdens een vakantie heeft gekocht. De koninklijke familie heeft immers een vakantiehuis in Griekenland. 


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

Jurk van Zeus + Dione:

Informatie met dank aan Jelka. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 14 dec 2018 - 12:07

Ik waardeer de afwisseling van Maxima. Never a dull moment. Van deze jurk ben ik niet kapot. De kleur kan ze op zich goed hebben maar ik ben het met degene eens die schreef dat Maxima mooier staat met koelere kleuren. Het model van de jurk vind ik weinig flatterend. Al met al toch leuk voor de afwisseling maar Maxima je hebt zoveel mooiers in je kast. Ben benieuwd of we vanmiddag een 'she strikes again' look krijgen.

Ben het ook eens met voorgaande commentaren dat Maxima vermoeid oogt maar dat heb ik zelf ook in december. Ze kan wat dat betreft beter koele kleuren aanhouden, die frissen de vale teint dan op (doe ik namelijk ook en heb ook geblondeerd haar)

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 13 dec 2018 - 18:47

Ik vind hem leuk. Mooie kleur ook. Was nog leuker geweest wanneer de jurk aan de hals wat open was geweest.
Maar waarom nou weer zo'n ketting erbij? En waarom die nepkrullen? Altijd die toeters en bellen.... Zucht.

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 12 dec 2018 - 17:28

Een soort van red velvet cake jurk.
Maar redelijk on trend, lijkt me. Beetje model soep, beetje opoe, beetje seventies. Zit vast heerlijk. Mooie hakken en mooi haar. Sieradenkeus niet de meest gelukkige.
Cijfer: 7,5
Volgende keer graag een Gucci fluwelen jurk, die zijn geraffineerder, strakker.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 dec 2018 - 19:28

Red velvet cake, hmmm... Iemand die dat wel eens zelf maakt?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 12 dec 2018 - 16:37

Nee..net een ochtendjas. En dan die ketting erop. Ik vind fluweel prachtig en ook de kleur vind ik mooi maar dan in een strak model, opgestoken haar en een simpele parelketting.

afbeelding van sonnebloem1964

sonnebloem1964

woensdag 12 dec 2018 - 16:03

De onderste rand eraf, hals open zodat deze ketting veel beter tot zijn recht komt... de kleur is prachtig!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 12 dec 2018 - 16:16

Zei ik al sonnebloem hals mag best wat open...

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 12 dec 2018 - 15:47

Ik vind deze jurk geweldig en zou hem zelf ook wel willen hebben voor de kerst. De jurk is helemaal van nu door het soepjurk model en de velvet stof. Ik vind dat ze hem ook mooi heeft afgestyled, alleen de ketting vind ik erg jammer...

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

woensdag 12 dec 2018 - 15:18

Voor de toneelvoorstellingen van school naai ik regelmatig pakjes voor de kinderen. Deze stof is 4,50 per meter1 En ik heb er al prinsjeshessen van gemaakt en sneeuwwitje rokjes en Chinese kimono's....
Glimstof, hoef je geen zoompjes in te leggen, rekt een beetje...Heel handig!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 12 dec 2018 - 12:43

De jurk zou een diepere halsuitsnijding mogen hebben,dit "kraagje" vind ik.
Niet mooi.
Dan komt het halssierraad(op blote huid)
ook beter tot zijn recht...

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 dec 2018 - 12:31

Nu ik langer gekeken heb, nee, ik vind de jurk ouderwets, op een niet leuke manier want vintage kan mooi zijn en ik vind de kleur veel te donker en somber voor Maxima. In lichte kleuren stáát er iemand en straalt ze, in donkere sombere kleuren zoals dit valt ze weg.
De ketting vind ik niks doen en niks toevoegen omdat die in dezelfde sombere kleur is als de jurk.

afbeelding van Christal

Christal

woensdag 12 dec 2018 - 11:33

Wat een mooie jurk, de kleur warm en fijn, de mouwen en ook de voorkant - in deze uitvoering gesloten gehouden met een prachtig bijpassende ketting - maken het mogelijk wat donker ogende geheel speels en luchtig.
Wat heeft Maxima toch een interessante kledingstijl: veelzijdig en kleurrijk. Ze maakt eigenzinnige en interessante keuzen en kan nagenoeg alles hebben.

afbeelding van zara

zara

woensdag 12 dec 2018 - 11:26

Wat een heerlijk 'poezelige' avondkleding! Het fluweel in die diepe kleur staat prachtig. Over het model van de jurk kun je zeker verschillen van smaak, dun fluweel blijft een moeilijke stof, maar ik vind het vooral heel 'gezellig' staan. Het haar en vooral de make-up vind ik prachtig; subtiele smokey eyes, zonder panda-effect, en perfecte kleur lipstick.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 12 dec 2018 - 11:23

Persoonlijk hou ik niet van ruches. Het model en de kleur zijn niet mijn smaak. Hoewel ik fluweel wel mooi vind, maar dan in een andere kleur en model. Heel simpel, liefst.
Verder hou ik niet van elastiek in de taille; dit oogt wat goedkoop. Uit ervaring weet ik dat het ook niet lekker draagt, ook al zou je dit wel verwachten. Elastiek gaat altijd als je beweegt " rollen". Verder verzorgd haar en make-up.
Beatrix vind ik erg mooi. De kleur blauw staat haar erg goed.
De jurk van de presidentsvrouw vind ik erg mooi. Ook qua kleur.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 dec 2018 - 11:08

Mooi. Maar de jurk van de presidentsvrouw vind ik mooier.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 12 dec 2018 - 10:24

Ik ben dol op fluweel. En dan in mooie, donkere kleuren. Maar deze jurk heeft niets aantrekkelijks voor mij. Veeeel te slobberig en die elastieken taille-aanduiding, nee écht niet mooi. Deze stof en dan een strak jurkje graag...

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 12 dec 2018 - 09:58

Het zou een heerlijk zwierige jurk kunnen zijn - zie foto 2- op een vrolijke, zwierige Kaapverdiaanse avond, ( eilandengroep voor de kust van Afrika, TWOR, er wonen heel veel Kaapverdianen in NL), maar dan wel die mouw dicht, de ketting weg, andere schoenen en oh, oh, oh, wie verzint toch die vreselijke kunstmatige haren?
Klein knotje en klaar is Kees.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 dec 2018 - 10:17

Hoi Stijl, hartelijk dank voor je uitleg! Ik had het inmiddels gegoogeld, toch wel nieuwsgierig geworden waar het nu eigenlijk ligt. Goed dat mijn oudste intussen aardig wat huiswerk meekrijgt, ook van topo. Wie weet kan ik weer een en ander bijschaven tijdens het overhoren haha ;).

Persoonlijk vind ik het met die mouw open juist veel vlotter staan. De ketting staat idd niet zo geweldig wat mij betreft. Ik vind de jurk eigenlijk wel wat. Het zou veel mensen zwaarder maken denk ik, maar Maxima kan het goed hebben. Maar, ieder zo zijn mening ;).

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 09:29

Kleur prachtig, fluweel heel aantrekkelijk en in december kan je het in die kleur ook aan zonder aangestaard te worden. Maar... dit toch wat goedkoperige (ik had een hele sterke Zara vibe, maar nee, dit kost dus gewoon bijna 1000 euro) boho model met elastiek in de taille en een simpele ruche onderaan de rok heeft 'het' niet in fluweel. Te sterke associatie met ochtendjassen, waarzegsters op de kermis, en, inderdaad, toneelgordijnen. Het is ook (helaas, ik ben soms ook in de verleiding) eigenlijk nooit een goed idee om een diepe v-hals dicht te maken. Het is ook niet zo geslaagd om daar dan een kralenketting overheen te hangen. Fluweel vind ik toch het mooist in een vrij klassiek kledingstuk: aansluitend en met niet teveel poespas. Die fantastische avondjurk van Armani van Mathilde, fluweel op z'n best. Maar een mooi fluwelen colbertjasje vind ik ook heel aantrekkelijk. Ik heb al >15 jaar zo'n jasje van Maxmara in zandkleur. Met een overhemd en een spijkerbroek zo'n altijd goed outfit voor een zaterdagmiddag de stad in. Uitmuntende 'price per wear'! En een elastisch fluwelen kokerjurkje, liefst met een beetje rimpels rond de taille, ook altijd mooi (bv: https://www.debijenkorf.nl/l-k-bennett-izzy-midi-jurk-van-fluweel-409804... maar je kan ze 'overal' kopen).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 dec 2018 - 20:26

ik was vanmiddag op een bijeenkomst waar een mevrouw m aanhad. Haha zei ik LKbennett....
Het stond netjes...maar een dunne velours is toch een beetje flodderig.....

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 12 dec 2018 - 09:41

Dat jurkje in je link merel, zou idd veel mooier staan bij maxima.
Ik kan fluweel waarderen maar dan niet in het model wat maxima droeg.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 dec 2018 - 10:31

Nou hebben jullie dat jurkje ook van de zijkant bekeken? Ik weet al wat de commentaren dan zouden zijn geweest, haha:
“Nee dat zit lelijk van de zijkant, door de plooien lijkt het alsof Maxima een afgezakte kont en buik heeft.”

;-)

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 13:26

Maar wij hebben áltijd commentaar :)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 dec 2018 - 13:34

Precies ;-)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 12 dec 2018 - 08:42

De jurk vind ik geen aanwinst.
Kleur is prachtig.
Maxima ziet er nu veel beter uit dan gisteravond. Kapsel mooi verzorgd in tegenstelling tot gisteren.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 12 dec 2018 - 07:58

Is de ketting niet eigenlijk een soort versierde sluiting op de jurk/kraagje

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 dec 2018 - 09:16

Het is echt een ketting, wat op sommige foto's te zien is.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 12 dec 2018 - 09:42

Ja het is een ketting. Maar maxima heeft het als sluiting gebruikt op de diepe decollete in de jurk.
Ik denk dat maxima met de kerstdagen de decollete gewoon draagt ;-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 dec 2018 - 10:14

Zou heel goed kunnen, dat ze het dan gewoon open draagt ;). En ik denk dat je gelijk hebt, dat ze het als sluiting heeft gebruikt. Heel verstandig van haar.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 dec 2018 - 21:44

Ik denk niet dat die ketting als sluiting is gebruikt, naar mijn idee is de stof aan elkaar vastgenaaid.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 dec 2018 - 23:06

De foto van Maxima opzij is de jurk echt niet mooi, met dat elastiek in de taille.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 dec 2018 - 23:03

De koning ziet er deze dagen jong en fit uit. Fijn

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 11 dec 2018 - 22:36

De kleur vind ik Maxima wel staan. Maar het model van de jurk vind ik niet mooi. Prachtige schoenen.
Kapsel zit ook goed. En de ketting vind ik er niet bij passen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 11 dec 2018 - 22:34

Het oogt wel een beetje als toneelgordijnen door het fluweel in deze kleur. Het model is een modelletje soepjurk en door de open armen en transparante baan heeft de designer dit willen opleuken. Niet echt geslaagd en geschikt voor Máxima, deze jurk.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 11 dec 2018 - 21:48

Persoonlijk vind ik fluweel voor het model van de jurk niet geschikt. Een strakkere jurk van fluweel was veel mooier geweest.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 11 dec 2018 - 21:38

Wat een mooie jurk. Fijne kleur en de mouwen zijn heel geraffineerd. Prachtige ketting ook. Mooie keuze weer!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 11 dec 2018 - 21:29

Ik vind de jurk wat gedateerd ogen. Alsof hij vroeger van Beatrix is geweest. Maxima ziet er wel zeer verzorgd uit verder. En een bloemetje voor de presidentsvrouw was inderdaad ook wel attent geweest.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 11 dec 2018 - 21:57

Nou je het zegt Suus, zou nog best eens zo kunnen zijn dat de jurk van Beatrix is geweest. Ik vind niet zo gauw iets gedateerd maar deze jurk toch wel, meer jaren 80 ofzo. Voor de jaren 70 lijkt hij me wat te tuttig.
Nou, ik ben héél benieuwd hoe het werkelijk blijkt te zijn.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 11 dec 2018 - 21:32

Stuk beter te zien ja.
Ik vind het trouwens nooit mooi als een ketting over kleding heen wordt gedragen, komt pas tot zijn recht op een blote huid vind ik.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 11 dec 2018 - 21:10

Ik heb betere foto s gezien op ppe maar ik wordt hier niet vrolijk van..
De kleur is veel te zwaar voor maxima en die horizontale lijnen maken het pompeus mede door de jurklengte.
Haar kapsel is wel mooi met make up.
En ik ben gewoon benieuwd waarom de vrouw van de president geen bloemetje krijgt. Zou net zo aardig staat dacht ik zo!!

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 11 dec 2018 - 21:26

Volgens mij komt dat omdat de koning en koningin door de president en zijn vrouw voor deze avond zijn uitgenodigd.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 11 dec 2018 - 21:29

Ja dat klopt denk ik wel maar dan is het wel raar dat prinses Beatrix geen bloemen heeft gekregen. Althans, op de foto’s die er zijn zie je haar niet met bloemen.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 11 dec 2018 - 21:36

Dat vond ik eigenlijk ook een beetje raar.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 dec 2018 - 20:59

Mooie jurk zeg voor zover ik kan zien en de bijpassende lipstick mooi! Veeeel beter dan gisteren

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 dec 2018 - 00:08

De presidentsvrouw ziet er met deze jurk 20 jaar jonger uit dan gisteren.
Maxima in mooi fluweel. Staat haar goed. En wat leuk in de cruiseterminal Rotterdam.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 11 dec 2018 - 20:30

Als ik de drie dames zo op een rij zie staan vind ik eigenlijk prinses Beatrix er het leukste uitzien. Goed zittende rok met mooie lengte en de kleur staat haar vrolijk. De jurk van Maxima lijkt van 2 soorten stof gemaakt te zijn en het bovenstuk glimt heel erg. Haar oorbellen zijn mooi maar de ketting vind ik wat grof.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 dec 2018 - 09:17

Persoonlijk denk ik dat de japon van 1 stof is gemaakt, namelijk van de binnenkant (de strook) en de buitenkant (het fluweel).

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?