Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 7 november tot en met woensdag 9 november 2016 op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland een staatsbezoek aan het land. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie naar Nieuw-Zeeland. Het Koninklijk Paar bezoekt Wellington, Christchurch en Auckland. Voorafgaand aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen de Koning en Koningin van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een staatsbezoek aan Australië.

Woensdag 9 november - Auckland
Aan het begin van de derde dag bezoeken de Koning en Koningin de Auckland Art Gallery Toi o Tamaki, waarbij de gedeelde geschiedenis centraal staat. De galerie bezit twee gravures met afbeeldingen van de ontmoeting van Abel Tasman met de Maori in 1642. Ook bekijkt het Koninklijk Paar daar een portretserie van Maorileiders, die op eigen verzoek werden gemaakt door kunstenaar Gottfried Lindauer (1839-1926). Vervolgens wonen de Koning en Koningin een deel van de economische conferentie 'Future of Food' bij. Nederlandse en Nieuw-Zeelandse kennisinstellingen en bedrijven ontmoeten elkaar tijdens dit eendaagse forum om de onderlinge samenwerking op het gebied van agri & food en tuinbouw te bevorderen. Tijdens een lunch met Nederlandse deelnemers aan de economische missie en vertegenwoordigers uit het Nieuw-Zeelandse bedrijfsleven houden minister Kamp en de Koning beiden een toespraak. Ook bezoekt het Koninklijk Paar die dag het opleidingsschip Spirit of New Zealand. Tijdens een vijfdaagse zeiltocht waarbij ze gezamenlijk het schip besturen, leren jongeren in de leeftijd van 14-15 jaar competenties als samenwerken, communicatie en leiderschap.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende donkerblauwe japon met boothals. De ontwerper is Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 

Máxima droeg de japon eerder bij de doop van cruiseschip MS Koningsdam. 

Accessoires

De hoed komt zoals gebruikelijk van de Belgische modiste Fabienne Delvigne. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Annet

Annet

vrijdag 11 nov 2016 - 22:04

Lees net de reacties hier een beetje en wat zijn sommige zuur! Er wordt gesproken over de Leco-look alsof het een vies woord is. Mag ik zeggen dat ik een hele grote fan van deze look ben!? Leco heeft de gave om vrouwen er heel mooi uit te laten zien. Geef mij zo'n Leco-look. En dan Maxima. Ik vond haar er prachtig uitzien tijdens het staatsbezoek. Prachtige kleding en vooral prachtig haar. En die make-up, die kan wat mij betreft nooit te veel zijn. Ik houd er nu eenmaal van.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 23:44

Grappig dat smaken zo verschillen. Ik ben het helemaal met je eens, Annet. Alleen hou ik niet van veel make-up, maar dat valt bij Maxima wel mee, vind ik. Bovendien is het maar net wat je onder veel make-up verstaat.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

vrijdag 11 nov 2016 - 23:56

Make up voor overdag en s avonds is toch verschillend! Ik vind ook dat Maxima er goed mee omgaat en er goed uitziet! Ook heb ik geen moeite met haar kapsel, mét en zonder hulpmiddelen. Soms zou ik willen dat ik die mogelijkheden ook zou hebben!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 21:39

Ik heb werkelijk genoten van de TV uitzending vanavond op NPO 2. Wat heeft ons koningspaar daar een geweldige indruk achter gelaten. En daar gaat het om! Het zal de bewoners niets uitmaken van welk label haar kleding is. Morgen BB, dus dat wordt nog eens nagenieten. Ik kijk er naar uit :-))

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

vrijdag 11 nov 2016 - 23:44

Mee eens! Dit was echt Holland Style op zijn best!

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 11 nov 2016 - 19:55

Net de NOS uitzending gezien en alleen maar kunnen denken " oh, neen, hè",
Heel, heel jammer, zoveel te véél, Hollywood in plaats van Holland.......

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 10 nov 2016 - 23:16

Prachtige foto's van een prachtig stel. Beide in blauw en gelukkig. Wat wil je nog meer.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 10 nov 2016 - 21:49

Als Koningin ben je ook 'moeder van het volk en kun je, denk ik, het beste dichtbij jezelf blijven. Mathilde doet dat bijvoorbeeld op een heel natural wijze. Maxima ook maar alleen zonder al die make up en nephaar upsmuck. Dan toont ze toegankelijker.Veel make up en de Leco look kan ook afstand creëren naar de 'gewone mens' dat is wat veel mensen ook NIET willen zien bij een Koningin.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 09:07

Maxima is géén koningin, ze draagt alleen die titel. Dus je kan haar niet bestempelen als "moeder van het volk". Dit laatste kon je alleen zeggen van prinses Beatrix en haar voorgangsters. :-)

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 11 nov 2016 - 13:57

Ik denk dat iemand pas 'moeder van het volk' wordt op latere leeftijd.

Trouwens, ik snap de redenering hier niet: Emma, net als Maxima, had de titel koningin te danken aan haar man, die koning was. Past zij dan wel in die lijn van voorgangsters?

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 11 nov 2016 - 14:06

Volgens mijn man verdient Maxima de kwalificatie 'lekker ding des vaderlands' Ik denk dat haar man het daar wel mee eens is. Ze is toch veel te jong, en sexy, om moeder des vaderlands te zijn... Niet dat moeders niet sexy (kunnen) zijn, !!!, maar moeders des vaderland, mmm, kweenie...

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 11 nov 2016 - 23:38

@Merel hahahaa dat is geestig!

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 11 nov 2016 - 14:07

Hartelijk dank voor het spontane, luide gelach dat hier opstijgt na het lezen van jouw beschrijving, Merel!!!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 11 nov 2016 - 14:02

Dat bedoel ik. Maar wat een non discussie eigenlijk. Ik ga eens heerlijk genieten van het mooie weer en wens jullie allen een zonnige dag. De drie moeders met baby (misschien zijn er nog wel veel meer hoor...) lekker gaan wandelen zou ik zeggen!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 16:00

Over non discussie gesproken ......... praat me er niet van. Ik ga nu elders een discussie voeren, maar dan op niveau :-P

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 11 nov 2016 - 09:22

Natuurlijk niet Henny, denk je dat Emma geen moeder des vaderlands is geweest?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 12:25

Jens, ik gebruikte ook het woord voorgangsters. Dan spreekt het voor zich dat Emma hieronder ook valt.:-)

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 11 nov 2016 - 13:39

Dus jij vind dat alleen vrouwen die geboren zijn in koninklijke kringen moeder des vaderlands kunnen zijn of worden? Dan ben ik dat niet met je eens, maar dat mag toch.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 16:04

Tuuuurkijk mag dat, Jens. Maar andersom ook hè :-P

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 10 nov 2016 - 23:56

Toch is het interessant om te zien dat ze zich dus duidelijk anders kleedt en opmaakt tijdens veel van haar werkbezoeken in vergelijking tot haar staatsbezoeken.

De vraag is natuurlijk of mensen die afstand niet toch een beetje willen zien..... het regent hier klachten als ze te dicht bij haar zelf blijft en haar haar vrolijk weggeblazen wordt door een hollandse windvlaag.

In deze categorie: ik vind de afleveringen van the Crown op Netflix echt een aanrader. Daar zie je koningin Elizabeth erg mooi worstelen met wie ben ik en wie is de koningin. Natuurlijk is het een serie (wel een die flink wat geld gekost heeft en dat zie je ook zeker terug), maar dat is prachtig weergegeven.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 11 nov 2016 - 12:20

Die serie is echt super!
ik heb alle afleveringen al bekeken. Wat een goede serie, die alle worstelingen goed aangeeft.
een echte aanrader (op Netflix)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 10 nov 2016 - 10:12

Deels wel eens met jou Iris, maar blijkbaar is dit wat de mensheid wil zien... Melania Trump-nepheid!
Onze prachtige koningin heeft dit totaal niet nodig! Laat je eigen haar je eigen haar zijn! Na de olympische spelen ben ik helemaal om mbt haar eigen coupe! Zo passend bij haar -zo lijkt het-flamboyante persoonlijkheid! Met sproetjes en een tikje afgebladderde nagellak! Prachtig!!!

afbeelding van zara

zara

donderdag 10 nov 2016 - 21:13

Mee eens, op de meer informele en ontspannen momenten vind ik onze koningin het aller-leukst. Dat maakt haar ook zo leuk om op mode-gebied te volgen. Er zit zoveel variatie in!
Ik vond het trouwens wel even schrikken dat plastic-Melania gisteren in een soort van witte 'luxe-pyjama' op het podium stond. Kennelijk klaar om meteen daarna in het Witte Huis te blijven slapen! ;-)

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 10 nov 2016 - 23:59

Die pyjama was een jumpsuit van Ralph Lauren à 3.990 dollar.
Je kan veel van haar zeggen..... maar ze gaat ons zeker nog heel wat superdure kledingstukken laten zien in de komende jaren.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 11 nov 2016 - 06:59

Ik moet zeggen dat ik het een mooie jumpsuit vind.
Het is dat ik er de lengte niet voor heb, anders zou ik hem bij bepaalde gelegenheden best willen lenen.
Hij zou maxima ook goed staan.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 nov 2016 - 10:52

Klopt Doro wat je zegt over dat dit is wat de mensheid wil zien. Ik ben daar regelmatig heel erg teleurgesteld over.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 10 nov 2016 - 10:10

Ik vind het super dat ze zoveel herdragen heeft. Het kost tenslotte al genoeg. Ik herken je Leco opmerking wel. Ik omschreef het als Barbie maar Leco omvangt het beter. Maxima; laat al die toeters en bellen maar achterwege zoals de zware make up en nephaar. Je bent al zo mooi van jezelf. Nog een laatste advies: vertegenwoordig niet alleen Nathan maar ga in gesprek met verschillende NL ontwerpers en laat je verrassen door hun creativiteit.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 10 nov 2016 - 19:02

Dat herdragen om de kosten laag te houden neem ik met een korreltje zout.
Ik denk wel dat daar over is nagedacht, zodat wij denken dat ze op de centjes let.

Zo had ze bij de wintersport fotosessie ook ooit een skiepak aan wat wij al eerder hadden gezien.
Maar dat ze zich tijdens diezelfde vakantie meerdere malen per dag in een ander, dus meerdere nieuwe pakken hees zien wij natuurlijk niet.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 nov 2016 - 23:23

Ik zou dat ook heel kinderachtig vinden als de reden dat Maxima zoveel kleding heeft herdragen tijdens dit staatsbezoek enkel en en alleen zogenaamd bezuiniging zo zijn. Erg doorzichtig en ongeloofwaardig.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 11 nov 2016 - 02:39

Het heeft natuurlijk ook niets met bezuinigingen of iets dergelijks te maken. Immers, ze ontvangt een vorstelijke uitkering. Geld speelt geen enkele rol in de rijkste familie van Nederland. Het geld is er toch. Kleding is slechts een fractie vd kosten.

Het gaat natuurlijk vooral om schijnbaar onzichtbare laag daar onder. Wat wil je uit stralen. En laten we wel zijn... een volk is snel een psychologisch rad voor ogen te draaien. Het is pure pr. Kijk ons eens 'zuinig' en verantwoord met ons geld om gaan. Maar er komt echt niet een cent minder binnen. En ga er ook maar niet vanuit dat de bespaarde jurken bijgeschreven worden bij een goed doel. Het zou mooi zijn... maar niemand weet dat.

Wat mij betreft is ze zeker vrij om de uitkering die ze ontvangt te besteden aan nieuwe ontworpen kleding voor een staatsbezoek. Het was hoogst opmerkelijk dat ze zoveel herdroeg, zelfs kleding van niet lang geleden op andere staatsbezoeken. Dat vind ik niet chique richting de gastheer.

En voor iedereen die Maxima over de top vind, klaagt over het nephaar en de zware makeup.... Laten we niet vergeten dat Beatrixs kapsel ook niet bepaald natuurlijk was en felle blauwe oogschaduw droeg. Het sprookje van het koningshuis kalft snel af hoor als de koningin de girl next door wordt. Daar zijn er al genoeg van. En aan macht hebben ze ook al flink ingeboet dus een koninklijk plaatje neerzetten is uiterst handig. Daar scoort Maxima zeker goed op en onderscheid ze zich zeker, vooral met staatsbezoeken. Logisch dat ze filmsterren benaderd, dat zijn de idolen en concurrentie van deze tijd. Met meer macht dan zij.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 09 nov 2016 - 22:06

Ik ben echt helemaal niet blij geworden van 80% van de kleding en combinaties van Maxima tijdens dit staatsbezoek, meer teleurgesteld. Ik vind het allemaal echt too much van alles en te veel Leco-look. Ik vind het vreselijk als ze haar nep haar los heeft, als ze het netjes opgestoken heeft vind ik het nog wel gaan. Die kanten oranje jurk tijdens herdenkingsmomenten, de gele outfit inclusief omgekeerde pan op haar hoofd, het losse nep haar met de roestbruine avondjurk en de te korte onderjurken, nee, ik vind het allemaal echt niet kunnen en het verbaasd mij echt dat over het algemeen de reacties hier positief zijn. Als Maxima hiermee door blijft gaan, dan haak ik af en is ze verre van mijn fashion queen. Dit moest ik even kwijt.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 nov 2016 - 19:36

Dat over het algemeen de reacties positief zijn, daarover hoef je niet verbaasd te zijn. Het is en blijft een kwestie van smaak.
Waarom zou je je laten teleurstellen? Je neemt het te serieus. Er gebeuren in deze wereld veel en veel ergere dingen, waardoor je teleurgesteld zou kunnen worden.
"Als Maxima hiermee door blijft gaan ...." Je kan haar moeilijk dwingen dat ze zich naar jou of onze smaak moet kleden. Deze site geeft mij plezier en geen teleurstelling, ook al pieken heur haar of draagt ze een outfit die niet mijn smaak is. In mijn ogen gaat het nergens over :-) Het is maar kleding, hoor.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 10 nov 2016 - 16:44

Als je de reacties leest kan het je niet ontgaan dat je in deze mening niet alleen staat.
NB: wat is Leco?

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 11 nov 2016 - 01:17

@Stijl, Leco van Zadelhoff noemt men de stylist/visagist van de Nederlandse sterren, hij heeft een nogal kenmerkende plastic fantastic look en veel sterren laten zich door hem adviseren/grimeren. . https://nl.wikipedia.org/wiki/Leco_van_Zadelhoff

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 09 nov 2016 - 21:55

Goed gedaan NL koningspaar! Fantastische Holland promotie.
Dank voor ons verrassen met kleding en kapselkeuzes! En hoeden. Mooie sieraden. Zeer gevarieerd.
Zeer stijlvolle uitstraling!
(Met als piepie actiepunten de onderrok bij kanten jurkjes en een jas ipv omslagdoek).
Ik ga komende zomer ook geel met roze proberen!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 10 nov 2016 - 15:35

Hahaha, Holland promotie! Daar moet ik echt om lachen!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 10 nov 2016 - 20:33

Ja banden met landen versterken is duizendkeer meer dan een labeltje in een jurk.
Ik vond ons koningspaar het supergoed doen, geïnteresseerd. En onze Queen er zeer mooi uitzien. Jammer dat t weer over is. Ik heb genoten!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 nov 2016 - 12:12

Ik ben het helemaal met je eens Siobhan.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 09 nov 2016 - 19:55

Gelukkig is het haar weer opgestoken. Geen oud meisje dit keer maar een dame. En verder was dit staatsbezoek een geweldige Belgiepromotie. Top, je hebt het echt begrepen Maxima!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 09 nov 2016 - 22:35

Ik las vandaag dat WA en Maxima en de rest van het gezelschap niet met de KLM hebben gevlogen, maar met Emirates.
Jammer, nog een gemiste kans. Ze gaan op staatsbezoek en een grote Nederlandse handelsmissie gaat mee.......maar onze nationale trots, KLM, laten ze thuis. Ik snap het niet meer.........

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 10 nov 2016 - 01:00

[email protected] In een gesprek met de journalisten benadrukte Willem-Alexander dat Emirates de snelste verbinding biedt. En de goedkoopste.
Lees hier maar:
http://www.ad.nl/show/willem-alexander-respect-voor-grootouders-blijft~a...
en
http://nos.nl/artikel/2142135-verkeersvliegers-boos-dat-koning-en-koning...
Tja, K.L.M. heeft geen First Class en met Emirates is het geweldig First Class vliegen, zo luxueus, je kunt zelfs douchen, heb ik gehoord van vrienden, die First Class met Emirates gevlogen hebben!

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 10 nov 2016 - 19:15

De snelste, de goedkoopste, maar ook de meest luxueuze.
Je kunt idd. douchen, maar ze hebben ook een eigen afgesloten suite met tweepersoons bed.

afbeelding van Patricia

Patricia

donderdag 10 nov 2016 - 23:26

Maar dan nog kun je de KLM niet zo in de kou laten staan, vind ik. Het is de 'Koninklijke Luchtvaart Maatschappij'. KLM heeft moeite om te kunnen concurreren juist met maatschappijen als Emirates. Het zou het koningspaar gesierd hebben als ze ondanks de eventueel gemiste luxe voor KLM hadden gekozen. Noblesse oblige.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 10 nov 2016 - 08:42

Dat zal waar zijn, maar dan nog. Ik blijf het dubbel vinden. Ik kan mij de boze reacties van verkeersvliegers wel voorstellen. Ik besef dat zij op eieren lopen en dat ze het nooit goed doen, maar dit soort acties kunnen ze beter mijden. Voorkomt een hoop gedoe . Nederlandse producten verkopen .....prima, laat het dan ook op alle fronten zijn.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 10 nov 2016 - 15:33

Zo is dat. De Belgische jurken en hoeden ook maar even thuislaten......

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 10 nov 2016 - 10:08

[email protected] Ik ben het met jou eens hoor, de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is nog wel "Koninklijk" en om zijn vliegbrevet te behouden, bestuurt Willem-Alexander onder meer een aantal keren per jaar een KLM City Hopper. De RVD heeft zelfs laten weten dat de koning zelf een aantal keren het regeringstoestel tijdens het staatsbezoek heeft bestuurd. Het gaat om „drie van de zeven verplaatsingen”.. De vlieguren die de koning daarmee maakte, kunnen worden ingezet voor het behoud van het vliegbrevet.
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/08/nieuwe-ophef-over-leeg-overvliegen-...
Deze ophef had vermeden kunnen worden!

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 09 nov 2016 - 21:28

Hè, wat cynisch.......

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 09 nov 2016 - 18:36

En nu lekker naar huis. Wat zullen ze blij zijn de meiden weer te zien. Maxima hoeft pas de 17e weer te verschijnen tijdens een werkbezoek dus heeft ze echt even voor haarzelf en haar gezin.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 09 nov 2016 - 18:30

Heel ad rem de koning:
Er wordt 'love you' geroepen en hij knikt naar zijn vrouw en antwoordt: 'so does she'!

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?