Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 7 november tot en met woensdag 9 november 2016 op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland een staatsbezoek aan het land. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie naar Nieuw-Zeeland. Het Koninklijk Paar bezoekt Wellington, Christchurch en Auckland. Voorafgaand aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen de Koning en Koningin van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een staatsbezoek aan Australië.

Dinsdag 8 november - Christchurch
Op de tweede dag van het staatsbezoek doen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Christchurch aan. Zij beginnen bij het Willowbank Wildlife Reserve, dat een uitgebreid broedprogramma heeft voor de bedreigde Nieuw-Zeelandse vogelsoort Kiwi. Daarna is er aandacht voor de cultuur en de economische prestaties van de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, de Maori. De Koning en Koningin bezoeken het gemeenschapshuis (marae) en het economisch hoofdkantoor van de Ngai Tahu Iwi, de grootste Maori stam op het Zuidereiland. De stam bedrijft duurzame en innovatieve landbouw waarbij het welzijn van de gemeenschap en de natuur centraal staan. Een bezoek aan de stad Christchurch staat 's middags in het teken van de gevolgen van de aardbeving in 2011, waarbij bijzondere aandacht is voor de wederopbouw en de herinrichting van de stad.

Outfit:Koningin Máxima draagt vandaag een okergele mantel met een roze/okergele japon met gele pailletten. De kleur van de japon komt weer terug in de accessoires. Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 

Accessoires

We beginnen bovenaan en dat is niet zonder reden. Koningin Máxima draagt hier namelijk een vermaakte hoed. Klik hier voor meer info.  

Máxima's oudroze tasje komt van modehuis Natan en hebben we al in andere kleuren gezien bij de koningin. De oorhangers komen me ook bekend voor, maar het kwartje is helaas nog niet gevallen. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van marinde

marinde

donderdag 10 nov 2016 - 00:55

Wat een geweldige outfit! Zo mooi, die kleuren. Ik zou het nooit hebben bedacht maar ik vind de combinatie van kleuren schitterend. De hoed had wat mij betreft iets kleiner gemogen. Mooie sieraden ook.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 08 nov 2016 - 20:37

Nooit gedacht dat een zoete en een warme harde kleur zo mooi bij elkaar zullen staan! Het okergeel zorgt ervoor dat het roze niet te zoet wordt en het roze zorgt er op zijn beurt voor dat het oker niet te hard wordt.
Een heel mooie combinatie die ik zelf ook eens ga uitproberen;-)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 08 nov 2016 - 20:09

Het is bijzonder om te zien dat een Koningin ook goed een filmster zou kunnen zijn juist met haar uitstraling en looks. Niet negatief bedoeld maar die associatie van filmster heb ik niet bij bijvoorbeeld Mathilde. Het is inderdaad moeilijk om te balanceren langs die grens. Je bent als Koningin tenslotte ook moeder van het volk of denk ik te ouderwets?

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 08 nov 2016 - 17:49

Verassende outfit! Ziet er leuk uit!

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 08 nov 2016 - 16:57

Ik vind dit de meest originele outfit tot nu toe tijdens dit bezoek. Mooie en gedurfde kleurencombinatie. De pailetten vind ik erg goed staan, evenals de band op het jurkje.
Wellicht een rare vraag, maar waarom is het een probleem als onze koningin af en toe ook verward zou kunnen worden met een filmster? Maxima is naar mijn idee een knappe vrouw met een erg sprekend gezicht, dus zou waarschijnlijk in een film niet misstaan. Daarnaast hebben filmsterren, evenals royals, meer dan gemiddeld te besteden aan hun uiterlijk en kleding. Het lijkt me een lastige grens om langs te balanceren, zeker aangezien er ook veel filmsterren zijn die er keurig uit zien.
Dan heeft de nieuwe vriendin van prins Harry het makkelijker.... zij is tenslotte bekend geworden als actrice.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 08 nov 2016 - 17:40

@Liz, ik snap die vergelijking ook niet. Ik ben het dan ook helemaal eens met jouw redenering :-)

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 08 nov 2016 - 16:21

Misschien heb ik het gemist, maar ik ben zo benieuwd hoe het met de kleine Jesse gaat.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 08 nov 2016 - 17:33

Het gaat beter met zijn ademhaling en koorts, maar hij blijft helaas spugen en we weten niet waardoor het komt. Dus hij moet eerst zijn voedingen binnenhouden en dan mogen we pas naar huis. Gisteren is hij weer 100 gram afgevallen. Vanmorgen bleven er 2 voedingen in, dus ik was helemaal blij. Maar voeding nummer 3 kwam er weer even hard uit.

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 08 nov 2016 - 22:53

Oh wat verdrietig. Beterschap en sterkte. Het is zo verdrietig als zulke kleintjes in het ziekenhuis liggen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 08 nov 2016 - 19:54

Ach wat naar! Oh als die kleintjes wat hebben..... Konden ze maar iets zeggen....
Sterkte ermee, Josine! Ik leef op afstand met jullie mee!!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 08 nov 2016 - 19:28

Arm mannetje toch.
Heel veel beterschap, sterkte en een dikke virtuele knuffel.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 08 nov 2016 - 14:08

Ik vind dit geen mooie kleur geel, meer iets voor een van de outfits van Queen Elisabeth of misschien voor koningsdag :-). De jas zou zo veel chiquer kunnen zijn, met alleen al een mooie voering erin. De pailletten zijn wel leuk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 08 nov 2016 - 13:44

Dames, ik geniet enorm van al jullie reacties. Hartstikke leuk dat we zo samen kunnen kletsen en sparren over Máxima's mode. Toch nog eenmaal het verzoek om met respect over Máxima te praten. Respect betekent niet dat de toon dwepend moet zijn, maar vervang gerust Máxima's naam eens voor je eigen naam voor je een reactie plaatst. Mij helpt het altijd om te bepalen of ik iets zou plaatsen of niet ;)

afbeelding van Sandra

Sandra

dinsdag 08 nov 2016 - 13:35

Ik vraag me altijd af hoe zo'n hoedje blijft zitten. Het zit heel erg naar achteren op haar hoofd.
Kan iemand mij dat vertellen?

afbeelding van Liesbeth

Liesbeth

dinsdag 08 nov 2016 - 13:39

Ha Sandra dat is heel simpel!. Ik draag er in de kerk ook vaak een. Er zit voorin, aan de binnenkant, een kammetje in genaaid. Het kammetje schuif je naar achter in je haar en het blijft prima zitten!

afbeelding van Sandra

Sandra

dinsdag 08 nov 2016 - 13:41

Dank je wel Liesbeth voor jouw snelle reactie.
Leuk om te weten.

afbeelding van Liesbeth

Liesbeth

dinsdag 08 nov 2016 - 13:32

De jurk met openvallende mantel is mooi. Alleen is deze kleurencombinatie echt NIET mijn ding. Okergeel gecombineerd met marineblauw had ik veel mooier gevonden. En dan de pillbox in klassiek model, dus lager/kleiner, in donkerblauw.
Ik houd niet van geel, sorry.....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 08 nov 2016 - 13:46

Hahaha, check het bijschrift bij het lichtblauwe jurkje. Viering 2000 jaar koninkrijk. Zozo. Dan is ons landje nog voor de kruisiging ontstaan.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 08 nov 2016 - 16:39

haha, scherp opgemerkt!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 08 nov 2016 - 13:59

LOL!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 08 nov 2016 - 13:20

De jurk vind ik echt super! Leuk dat die goed te zien is op de foto met openwaaiende jas. Ik begin deze kleurencombi steeds mooier te vinden.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 08 nov 2016 - 12:28

ik had het nooit eerder gezien geel met roze zou het zelf nooit gedaan hebben maar nu ik het zie ja het is vernieuwend ik weet niet of het mij zal staan maar dan heb ik nog gele schoenen en een gele handtas die ik eens kan proberen bij roze

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 08 nov 2016 - 12:14

Pittige reacties op AD site zeg:-(

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 08 nov 2016 - 17:13

In België kan je dezelfde reacties lezen op de site van Het Laatste Nieuws. Je moet gewoon Willem Alexander en Maxima vervangen door Filip en Mathilde en je hebt dezelfde teneur.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 08 nov 2016 - 12:37

De kleuren combinatie roze met geel vind ik niet zo heel ongebruikelijk, maar dat komt misschien omdat ik er al aan gewend was door Diana: http://i64.tinypic.com/vmpu8n.jpg
Dit van Diana zijn natuurlijk wel meer pastelkleuren, dus misschien meer geschikt.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 08 nov 2016 - 12:17

Eftichia, soms ben je een beetje dubbel. Men mag van jou niet het woord ordinair gebruiken als het over de kleding van Maxima gaat maar "dood nephaar en "lelijk staan" is dan wel geoorloofd (van mij mag dat gezegd worden hoor maar soms begrijp ik het even niet)?

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 08 nov 2016 - 16:37

Chique gezegd noem je dat haarstukken of haarwerken hihi.... En het haar is tot in de puntjes verzorgd... hoe kan Eftichia daar nou moeite mee hebben!? ;-)

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 08 nov 2016 - 11:35

Nooit gezien, geel met roze. Maar het is een leuk geheel. Die jas en de pillbox.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 08 nov 2016 - 11:52

Zou Máxima de Linda hebben gelezen en geïnspireerd zijn geraakt door de Tompouce-outfit van Edwin Oudshoorn? ;-)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 08 nov 2016 - 12:06

::-))

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 08 nov 2016 - 11:33

Ik vind dit een geweldig mooie en gedurfde kleurencombinatie!
Echt heel mooi!
Ook het hoedje vind ik heel mooi staan!
Meestal vind ik losse haren niet mooi staan maar deze keer maak ik een uitzondering! Het mag dan nephaar zijn maar ik vind het mooi verzorgd.
Toppie! Nog 1dag te gaan...... Ik ben benieuwd naar de laatste dag....

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 08 nov 2016 - 11:24

Ongelofelijk toch al die afbrekende opmerkingen hier! Het lijkt een soort sport te worden wie het meest onaardig kan zijn. Ik vind haar er prima uitzien, een leuke gedurfde kleurencombinatie die haar prima staat, haar haren zitten mooi en ze ziet er vrolijk en ontspannen uit. Prima dus. Heel misschien zou ik een opmerking kunnen maken over het middenstukje van haar rechterpink, maar ach, ik laat dat deze keer maar even gaan.

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 08 nov 2016 - 11:39

@Carolina - MOET iedereen dan altijd alles maar mooi vinden? En ach, die rechterpink trekt wel weer recht, just give it time!

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 08 nov 2016 - 13:05

Nee natuurlijk niet Janna, maar opzettelijk afbrekende kritiek leveren lijkt mij volstrekt onnodig. C'est le ton qui fait la musique tenslotte.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 08 nov 2016 - 17:36

Helemaal mee eens, Carolina
Helaas wordt dit door enkele personen weleens vergeten :-)

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 08 nov 2016 - 18:50

Ben het ook helemaal met Carolina eens. Iedereen die afbouwende kritiek durft te geven op social media, zou zich eerst eens mogen afvragen of die zulk commentaar ook rechtstreeks tegen de persoon zou zeggen die het betreft. Dan denk ik dat velen toch weer hun mond houden. En ja, het is een mode site. Maar toch, iets genuanceerdere kritiek zou soms best gepaster zijn. Maar ook daar natuurlijk iedereen zijn eigen mening over.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 08 nov 2016 - 21:21

Inderdaad Marga. Het is zo makkelijk om vanachter je toetsenbord in alle anonimiteit ongenuanceerde uitlatingen op sociale media te plaatsen. Ik vind de reacties hier soms pittig, te pittig. Natuurlijk blijft het altijd een kwestie van smaak, maar het klinkt zo langzamerhand cliché achtig: het is de toon die de muziek maakt! Je kunt toch ook reageren in de trant van bijv. "het is niet mijn smaak", of "dit is het niet". En dan zijn er altijd nog een paar personen, die doen alsof ze heiliger zijn dan de paus; ze vallen over iemand anders hun bewoordingen en vervolgens gebruiken ze woorden van dezelfde strekking. Ik begrijp dit niet. :-)

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 08 nov 2016 - 22:49

Ik ook niet. Hopelijk worden we het ons allemaal eens bewust wat we soms op durven te schrijven. Verder blijf ik genieten van wat Josine en haar collega's hier voor ons doen.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 09 nov 2016 - 01:46

Amen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 08 nov 2016 - 11:23

Grappig dat de reacties zo uiteen lopen. Ik vind het erg verzorgd maar als ik haar niet zou kennen zou ik haar als een filmster inschatten ipv Koningin

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 08 nov 2016 - 11:23

Dank, Annelie! Kijk, hier vind ik het nou echt prachtig staan!
https://4.bp.blogspot.com/-6LHO0LaiJLc/WCGV_fENvOI/AAAAAAABOWY/wTj6_L1x2...

Leuk jurkje, en wat een lijntje! :)

Maar met de mantel dicht... nee, helemaal niet..... Doet me een beetje aan een Twiggy-model denken.

Het hoedje vind ik een beetje een te hoge "dop" hebben. Een echte pillbox was mooier geweest, naar mijn mening.

Nephaar? Ik heb er echt geen problemen mee, ik vind het heel mooi zitten. Uiterst verzorgde look weer. Zonnig, stralend.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 08 nov 2016 - 11:29

Wat jammer dat de jas niet gevoerd is.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 08 nov 2016 - 11:30

Wat een geinig jurkje! Wat een lef onze Queen ! En zo heerlijk onvoorspelbaar.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 08 nov 2016 - 11:11

Allemaal erg " bedacht".
De nep haren : erg jammer, doen afbreuk aan het geheel.
De kleur van de jas is prima, maar géén vergelijk qua snit en afwerking met de mantels van Kate ( zie de slecht afgewerkte figuurnaad en drukkers!?)
De Nieuwzeelanders zullen wel tevreden zijn met deze verschijning denk ik, en daar gaat het om.

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?