Het staatsbezoek aan Japan is begonnen! Tijdens het dagprogramma van dag 1 droeg koningin Máxima vandaag een oranje japon van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen, een haardecoratie van de Belgische modiste Fabienne Delvigne en juwelen van citrien en diamant uit haar eigen juwelencollectie. De goudkleurige pumps zijn nieuw en afkomstig van Gianvito Rossi. Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben met deze (oranje!) look van koningin Máxima.

 

Outfit van Mattijs van Bergen:

Pumps van Gianvito Rossi:

Haardecoratie van de Belgische modiste Fabienne Delvigne. Klik hier voor een overzicht van Máxima's hoofddeksels en haarversieringen (171 stuks). 

Later op de dag droeg koningin Máxima over haar japon een vintage mantel van haar schoonmoeder. Klik hier voor beeld van Beatrix met de japon. Zoals jullie kunnen zien heeft Máxima de sluiting (en knopen) laten aanpassen, maar voor de rest is het kledingstuk hetzelfde gebleven. 

 

Máxima was overigens niet de enige die koos voor Oranje: ook Masako droeg tijdens de ontvangst een oranje tailleur. 

Foto's met dank aan:

www.monarchypress.com
www.royalpress.nl 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

zondag 02 nov 2014 - 18:38

Vooral het plaatje in die mooie tuin met cape vind ik prachtig!!

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zaterdag 01 nov 2014 - 15:23

De keizerin is een bejaarde vrouw, Coosje. Het viel me juist op hoe vlot de bejaarde keizerin gekleed is: leuk hoedje, heel mooi en apart jasje. Als ik dat zo bekijk, vind ik dat Máxima niet passend gekleed is. De jurk is echt heel leuk hoor, maar meer voor een receptie of borreltje dan voor een min of meer formele aankomst. En die 'grote schoonmaak'-hoedjes moet ze liever niet meer dragen. Die bandeau-hoeden zijn van zichzelf al lelijk en die rommel aan de achterkant van rozet en knot maken het nog erger. Zo'n facinator-achtig hoedje als de keizerin draagt, doet het veel beter en zou Máxima zeker heel goed staan..

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 01 nov 2014 - 16:06

Hendrikje, ik vind dit soort hoofddeksels ook niet mooi. Een mooie fascinator of een hoed doen veel meer voor haar, maar dat is mijn bescheiden mening.
De keizerin vond ik ook mooi gekleed. Mij viel vooral op wat voor prachtige stoffen ze droeg, maar dat verbaast me ook niet eerlijk gezegd.

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 31 okt 2014 - 22:27

Heb vanavond nog eens uitgebreid foto's bekeken van dag 1 van het staatsbezoek aan Japan en m.n. van de jurk van Mattijs van Bergen. Hoe vaker ik de jurk zie, hoe enthousiaster ik word. Geweldig hoe de hoeveelheid stof verwerkt is. Ik hoop dat hij vaker voor Máxima mag ontwerpen.

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 30 okt 2014 - 00:04

En kijk, als het waar is, dan vind ik dat vreemd. En nog erger dan die groene jurk. Als het nu haar eigen kleren zijn, zoals Anne van de UK dat doet, tot daaraan toe. Maar kleren van je schoonmoeder, de vorige koningin, van 14 jaar terug, en dat dan behoorlijk gaan verbouwen EN dat aantrekken op een staatsbezoek? Dat doet voor mij de winst die Nederland boekt omdat er deze dagen Nederlandse mode wordt gedragen weer teniet, en het houdt in het buitenland deze mythe in stand: 'ons bin zunig'.

Ik hoop dus dat het niet waar is.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 30 okt 2014 - 05:47

Volgens mij klopt het wel hoor, en hij is maar een klein beetje verbouwd! Ik vind het juist geweldig dat ze dat doet! Volgens mij waren de reacties op de cape hier ook behoorlijk positief.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 30 okt 2014 - 11:31

Ik vind het ook goed dat ze dit doet. Ik zie het meer als een soort 'eerbetoon' aan haar schoonmoeder. En hij past zo mooi bij deze jurk!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 29 okt 2014 - 22:48

Superdesuper!! Wat een gave outfit!! Helemaal geweldig vooral met de cape-jas! En wat een super pumps, die wil ik ook wel! Schitterend! Ik ben helemaal verrast!
;-))

afbeelding van Julia23

Julia23

woensdag 29 okt 2014 - 20:42

Mooie jurk, mooie kleur. Geen fan van de haardecoratie. Ik had liever een grote hoed gezien. De schoenen vind ik niet zo mooi. Ze heeft een ander paar wat hier op lijkt en veel mooier is. Ik had zelf gekozen voor een paar schoenen in roségoud, net als het riempje.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 29 okt 2014 - 18:48

Prachtig, prachtig! Wat ik zo mooi gekozen vind aan deze jurk is hoe de stof plooit en valt. Het over elkaar vouwen van de stof aan de bovenkant, het plooien, een soort van kraag. Ik zie er toch een soort knipoog in naar de traditionele Japanse dracht.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 29 okt 2014 - 18:46

Wat een geweldige outfit!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 29 okt 2014 - 17:27

Wat een schitterende outfit, de dag is hiermee fantastisch begonnen!
Geweldige kleur en zelfs een Nederlands ontwerp.
Accessoires niet te veel, kapsel piekfijn in orde.
Wie nu nog wat te zeuren heeft, moet zelf even in de spiegel kijken.

afbeelding van sanne010

sanne010

woensdag 29 okt 2014 - 17:12

Mooie pasvorm. 50s style. Ben niet zo gek op oranje, maar misschien kan ze hem nog een keer aan naar een schaatswedstrijd,

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 16:43

Met dank aan Victoria: De schoenen zijn niet van NATAN, maar van Gianvito Rossi. Ze lijken erg op elkaar, maar het model van Rossi is exact hetzelfde :)

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 29 okt 2014 - 16:23

Wow, wat een prachtige outfit is dit! Ik zou hem ook wel willen hebben! De kleur staat haar erg goed, evenals het model. Alleen vind ik de hals persoonlijk iets te diep. De accessoires vind ik ook erg leuk en het kapsel zit echt prachtig!
Ik vind het echt leuk dat ze iets van een nieuwe (voor haar)ontwerper draagt en dat het dan ook nog eens een Nederlandse ontwerper is. Het is dag geen eerder gedragen jurk, maar dat vind ik nu niet zo heel erg meer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 16:33

Ze heeft al eerder iets gedragen van Mattijs van Bergen tijdens de uitreiking van de Duitse Mediaprijs :)

afbeelding van kimmy

kimmy

woensdag 29 okt 2014 - 16:08

WoW, mooi zeg, heel koninklijk! De kleur van de jurk staat maxima prachtig en de accessoires staan er erg mooi bij :-)

afbeelding van Wilma

Wilma

woensdag 29 okt 2014 - 14:46

Even mijn reactie.... Hier STAAT een koningin!!! Alles klopt,hier houd ik van!
Prachtige japon,ook subliem met de mantel erbij,vind ik ZEER koninklijk.
Compliment voor onze koning,mooi pak met een voor zijn postuur,goede snit en mooi bijpassende stropdas.
Compliment ook voor Mathijs van Bergen,een hele eer voor hem,zeker in Japan.
Compliment ook voor Jan Taminau voor de prachtige avondjapon bij het staats banket.
Dit alles van Nederlandse bodem,waar we allemaal weer trots op mogen zijn!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 29 okt 2014 - 17:39

Wilma, ik ben het helemaal met je eens.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 29 okt 2014 - 14:43

EMMA! Wat supergoed dat jij deze morgen vroeg al zei in het vorige topic (stijladies Japan) dat je dacht dat deze jurk van Matthijs van Bergen was!

afbeelding van Emma

Emma

woensdag 29 okt 2014 - 16:36

Haha, ik vond dat hij er anders uitzag dan de meeste NATAN japonnen en er zat geen borduurwerk op (kenmerk van Taminiau), dus ik dacht: eens zoeken op de site van Mattijs van Bergen! En het was nog waar ook nog ook nog!

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 29 okt 2014 - 14:41

De Jurk is echt prachtig als je hem in beweging ziet op tv. De 'haarband' vind ik ook erg mooi dit keer! Maakt het echt af!

afbeelding van Nova

Nova

woensdag 29 okt 2014 - 13:21

Alles past bij elkaar, heel mooi totaalplaatje, geweldige vertegenwoordiging voor Nederland. Prachtig paar!

afbeelding van Pien

Pien

woensdag 29 okt 2014 - 13:14

Met plezier nogmaals mij reactie nadat de eerste verdwenen is: G E W E L D I G , zoals Maxima er op deze foto's uit ziet.
Naar mijn mening klopt het gewoon helemaal, met én zonder cape.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 29 okt 2014 - 12:58

Prachtige jurk!!
Mooi kapsel!!
Leuke turban!!
Alles klopt! Ik ben heel erg tevreden!!

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 29 okt 2014 - 12:51

Met de cape een mooie combinatie, de ruime hoeveelheid stof maakt het chic. De schoenen en riem kunnen mij nog het minst bekoren, de schoenen zijn door het glimmende goud op het randje van ordinair, ik vind ze hoogstens geschikt voor bij een avondtoilet. Als ze schoenen en riem in de kleur van de cape had gekozen had ik het mooier gevonden. Maar toch een mooi totaalplaatje.

afbeelding van hanneke

hanneke

woensdag 29 okt 2014 - 12:46

Wat een super outfit! Ik ben hier erg blij mee :) leuk dat ze voor een Nederlandse ontwerper in dezez kleur heeft gekozen, ook Masako ziet er fantastisch uit!

afbeelding van Ria M

Ria M

woensdag 29 okt 2014 - 12:29

Echt een schitterende japon. Mooie kleur en ook de pumps heel mooi.

afbeelding van zara

zara

woensdag 29 okt 2014 - 12:11

Even een momentje van schrik dat Masako en Máxima exact dezelfde kleur oranje outfit hadden, maar het kán haast niet anders, of ze hebben dit zo afgestemd met elkaar! Ik vat het in ieder geval op als een teken van verbondenheid... De outfit van onze koningin maakt op mij een heel formele en deftige indruk, vooral door de enorme hoeveel stof in de enigszins zwaar ogende rok, en de vele plooien op het lijfje. Erg goed staat het haar. Verder is alles zeer goed doordacht, ook qua accessoires. De gouden pumps is even slikken, maar ik moet zeggen dat het er erg leuk bij staat. De jas of cape die zij later op de dag droeg: supermooi!

afbeelding van amybb

amybb

woensdag 29 okt 2014 - 11:53

Wauw! Echt een mooie outfit! Ook foto's gezien met de mantel/cape en zonder het hoedje. Ook erg prachtig!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 11:30

Máxima draagt het Württemberg-diadeem! Voor de eerste keer! Ben zo benieuwd!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 29 okt 2014 - 11:51

Waar heb je dat gezien,Josine? Je maakt ons wel heel erg nieuwsgierig hoor.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 11:57

Via Whatsapp, maar die foto mag ik helaas niet delen. Hopelijk volgt beter beeld zsm!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 29 okt 2014 - 12:00

Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten en ons vertellen wat Maxima draagt. Ik ben zoooo nieuwsgierig. Erg he!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 29 okt 2014 - 11:45

Wauw dat klinkt goed. Ik ben heeeel benieuwd naar de outfit! Kan alleen maar geweldig zijn!

afbeelding van JoJo

JoJo

woensdag 29 okt 2014 - 11:35

Zijn er al foto's?
Leuk dat we het zo lekker overdag kunnen volgen :)
Zit op mn werk af en toe even mee te spieken hier, hihi!

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 29 okt 2014 - 11:30

Wow wat een geweldig mooie outfit! Riempje erg leuk, mooie kleur en zo zwierig en vind de schoenen ook helemaal leuk! En dan de sieraden en het haar ook top! Hebben jullie het haar gezien zonder de hoed? Het zit echt geweldig!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 29 okt 2014 - 11:27

Heel mooi totaalplaatje! Het had van mij wel iets minder bloot gemogen voor de welkomstceremonie en ik ben geen fan van de tulbanden, maar ik vind het toch een erg mooi geheel. Masako ziet er ook keurig uit. Leuk dat ze ook voor oranje heeft gekozen!

afbeelding van Marije

Marije

woensdag 29 okt 2014 - 11:24

Josine,
Er staat bovenaan: 'De goudkleurige pumps zijn, evenals de OUTFIT, nieuw en afkomstig van NATAN.'
De outfit was toch van Mattijs van Bergen? :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 29 okt 2014 - 11:28

Dat was mij ook al opgevallen. Maar ik denk dat Josine bedoelt te zeggen dat zowel de schoenen als de outfit nieuw zijn. Misschien duidelijker zo: 'De goudkleurige pumps zijn nieuw, evenals de outfit, en afkomstig van NATAN.'

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 29 okt 2014 - 11:28

Ik zal het gelijk even aanpassen. Ik bedoel dat de schoenen eveneens nieuw zijn, maar de zin is niet helemaal duidelijk idd.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 29 okt 2014 - 11:22

Wow, heel erg mooi. En.... Eindelijk een Nederlandse ontwerper die met de eer mag strijken. TOP. Ga zo door Maxima. Het enige waar ik tegenaan loop is het decollete, had wat hoger gemogen. De schoenen in het materiaal en kleur van de jurk zou mooier zijn geweest . En een iets lagere hak, want ze kan er moeilijk op lopen zo te zien.
Het is weer gelukt Josine, het had waarschijnlijk te maken met de storing.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 29 okt 2014 - 11:19

Wat een mooie verschijning is onze koningin in deze jurk. Jeugdig, helemaal van deze tijd.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

woensdag 29 okt 2014 - 11:10

Ik ben ook erg onder de indruk van haar verschijning. De kleur is perfect voor haar! Knap vind ik dat ze toch ook heel erg zichzelf is met deze gekozen outfit door de zwierende oorbellen, de donuthoed en de torenhoge stiletto's. Door de bedekte schouders en de roklengte vind ik het geheel gekleed genoeg voor de gelegenheid. Mooi hoor!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 29 okt 2014 - 15:17

Wat goed! Nederlandse ontwerper! Mooie jurk en de cape erover heen is ook mooi! Toppie max! Mooie hoed, mooi kapsel! Leuke riem! Zo is een staatsbezoek nog eens leuk!

afbeelding van Els

Els

woensdag 29 okt 2014 - 11:11

De gehele outfit vind ik zooooo mooi. De jurk heeft alle dingen zoals roklengte etc. helemaal goed, waar anders altijd zoveel commentaar op geleverd wordt. Twijfel alleen over het decolleté, bij het model zit dit wat hoger.
De turban (vind ik altijd te Juliana-achtig) is bij de foto met een prachtige paarse mantel, gelukkig achterwege gelaten.
Geweldig dat kroonprinses Masako er ook bij is. Ik denk dat haar oranje outfit echt als eerbetoon aan ons koninklijk paar gezien mag worden.
P.S. Op het filmpje op Blauw Bloed heeft Maxima zelf gelukkig ook door dat ze enigszins last van inkijk heeft!!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 29 okt 2014 - 10:20

Schitterende jurk en ook nog van een Nederlandse ontwerper. Make-up en sieraden perfect gekozen.
Jammer van de schoenen die ik te glimmend en te hoog vind.Een iets lagere hak was ten opzichte van de lengte van haar gastheer en gastvrouw wel zo leuk geweest.
Nog even een toevoeging over de schoenen, een mooie koper kleur of geverfd in de kleur van de jurk was mijn inziens mooier geweest.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 29 okt 2014 - 10:06

Totaalplaatje is prachtig. Ik kan me voorstellen dat Mattijs van Bergen zeer verguld is! Dit is natuurlijk erg mooi voor de Nederlandse mode-industrie (elise1 / elisah? zullen wel erg blij zijn).

Leuk dat ze oranje draagt, en dat het zo mooi afgestemd is met de stropdas van de Koning. De lengte is heel netjes; het ziet er prachtig uit ook in de foto's waarop ze zit.

In sommige foto's vind ik het haar wel wat breed maken, maar dat zal door alle plooien komen. Ik moest er even over nadenken maar op zich vind ik het toch wel een heel geschikt jurkje. In eerste instantie dacht ik dat het meer gepast zou zijn geweest als ze lange mouwen/bedekte armen zou hebben gehad (zoals de Japanse gastvrouwen), maar bij nader inzien toch wel netjes. Door de drapering die aan de achterkant over de schouders heen loopt, maakt het een heel gekleedde indruk.

De schoenen: chique model maar ik weet niet of goudglanzend niet een tikje ordinair is. Hmmm. Maar ik weet ook niet zo goed wat ze andere voor kleur bij deze jurk had kunnen dragen...

Het valt me op dat Koningin Maxima meer décollecté bij de jurk heeft dan het model op de foto!

Helaas vind ik de "donut" als hoofddeksel minder. Een gesloten bovenkant, pillbox, echte hoed, wat dan ook, zou mooier geweest zijn.

Hebben jullie gezien wat Kroonprinses Masako droeg?
http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=133830&zoektype=2&searc...
Is dit nu een voorbeeld van geen coordinatie (toeval?) of teveel coordinatie?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?