Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella van de Republiek Italië van 20 juni tot en met 23 juni een staatsbezoek aan Italië. Naast Rome zullen ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden worden bezocht. De Koning en Koningin worden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar brengt eveneens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad op donderdag 22 juni.

Woensdag 21 juni
In de Siciliaanse hoofdstad Palermo wonen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op het hoofdbureau van de politie een briefing bij over de justitiële en politiële samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van de bestrijding van mensenhandel. De aanpak richt zich op criminele organisaties die migranten vanuit Noord-Afrika over de Middellandse Zee naar Europa vervoeren en maakt gebruik van ervaringen uit de strijd tegen de maffia.

In Molti Volti, een centrum voor cultuur, ondernemerschap en ontmoeting, spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met bestuurders, hulpverleners en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met de opvang van migranten en met migranten zelf. Minister Koenders en zijn Italiaanse collega minister Alfano wonen in de universiteit van Palermo een rollenspel bij van de VN Veiligheidsraad met Italiaanse en Nederlandse studenten.

Burgemeester Leoluca Orlando ontvangt het Koninklijk Paar in het historische centrum van Palermo. De Koning en Koningin bezoeken eveneens Palazzo Reale, de zetel van het Siciliaanse parlement. Hier bezichtigen zij onder meer de Cappella Palatina, de voormalige privékapel van de koningen van Sicilië. Zij stamt uit 1130-40 en geldt als het mooiste voorbeeld van Arabisch-Normandische kunst in Palermo. Het Koninklijk Paar staat ook stil bij een monument voor door de maffia vermoorde magistraten, als Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, op het Piazza della Memoria tegenover het Gerechtsgebouw. Ter afsluiting van het bezoek aan Palermo vindt een lunch plaats met de burgemeester.

's Avonds, terug in Rome, bieden de Koning en Koningin aan president Mattarella en Italiaanse autoriteiten een concert en receptie aan, als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. Violiste Janine Jansen verzorgt deze contraprestatie in het Palazzo Colonna. Na afloop van het concert neemt het Koninklijk Paar afscheid van president Mattarella.

Outfit Máxima: Passend bij het warme weer (40 graden) van vandaag, draagt koningin Máxima een nieuwe, mouwloze, witte outfit met peplum. 

In het vliegtuig heeft de koningin nog een hoed opgezet:


Foto: Monarchypress.com

Bekende hoed van Delvigne:

Zonnebril van Prada:

Oorstekers van Jar Fan:

Afbeeldingsresultaat voor jar fan site:modekoninginmaxima.nl

Gouden spang van Isabelle Fa:

Afbeeldingsresultaat voor spang site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 22 jun 2017 - 13:16

Mooi, rustig setje: alles wit, met makkelijk schoeisel. passend bij het bezoek aan Palermo met aandacht voor alles wat daar gedaan wordt voor de bootvluchtelingen.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 22 jun 2017 - 11:56

Wat hebben wij toch een leuke koningin hè?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 22 jun 2017 - 07:09

Ik zag net dat Máxima prachtige wedges van kurk met een witte print draagt. Hoop dat iemand kan achterhalen waar deze beauty's vandaan komen. Ben ook heel benieuwd wie de ontwerper van het mooie witte ensemble is.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 21 jun 2017 - 23:45

Ik vind dat ze er prachtig uitziet. Ze is alleen wel meer een filmster zo dan een koningin. En ik ben er zelf nog niet uit wat ik daar van vind.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 21 jun 2017 - 23:31

Het pakje is prachtig, zelfs de hoed vind ik mooi (gebeurt niet vaak), maar die schoenen....! Op andere foto's heb ik ze goed kunnen bekijken en ik vind ze verschrikkelijk, zo ordinair! Jammer hoor! Weer handschoenen.... :-(((
Hier een foto waarop je de schoenen beter kunt zien:
https://nl.pinterest.com/pin/569072102905999229/

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 22 jun 2017 - 00:06

Schoenen zijn ook goudkleurig zo te zien, ik vind dat ook niet zo staan bij wit, net zoals de tas.
Van dichterbij vind ik de schoenen eigenlijk ook wat ordinair, zéker voor een koningin

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 21 jun 2017 - 21:25

Wedges en peeptoes in 1 schoen, nou nee is niet mijn smaak maar het stuk boven de enkels van de koningin kan mij zeer bekoren. Mooi pakje, handsfree parasol maar die handschoenen...
Al met al geslaagd.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 21 jun 2017 - 21:20

Ontzettend mooi. Ik hou van eenvoudige witte rokken en jurkjes in de zomer. Ik vind dit zo'n mooie stijl.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 21 jun 2017 - 21:17

Gewoon helemaal goed.
Wit met licht bruine tinten, altijd een prachtige klassieke combi.
Misschien wat informeel maar gezien het karakter van het programma van vandaag zeer passend.
In dit soort kleding heb ik altijd het gevoel,dat ze het dichtst bij zichzelf blijft en ze het makkelijkst " draagt", de rest is in mijn ogen vaak " aangekleed".

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 jun 2017 - 21:06

Oh, dit vind ik echt heerlijk! Een simpel aansluitend wit mouwloos setje, een enorme rieten hoed, een maffe zonnebril, moderne sieraden en een strakke paardenstaart. Dit zou ik zo willen hebben, maar het stond Max natuurlijk ook waanzinnig. Helaas is het pakje qua pasvorm en kreukbestendigheid niet optimaal, maar in dit geval ga ik dat lekker negeren. Zo, en nu ga ik lezen wat jullie er allemaal van vinden ;)

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

zaterdag 24 jun 2017 - 13:33

Ben het helemaal met je eens Merel!

afbeelding van Annet

Annet

woensdag 21 jun 2017 - 21:01

Reactie van mijn man: dat is geen hoed. Dat is een parasol!

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 21 jun 2017 - 20:56

Altijd goed wit met goud (sieraden in dit geval), staat zo chique.
Mooi setje wat ze aan heeft het oogt heerlijk fris met dit weer.
En dan die schoenen wow, heel mooi en zulke schoenen, met sleehak dus, lopen heerlijk.
Ik ben meer dan tevreden.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

woensdag 21 jun 2017 - 20:41

Op zich vind ik Maxima wel mooi. Maar het geheel lijkt erop alsof ze naar het strand gaat. De kleding vind ik op het randje. Aan de informele kant. Die hoed heeft iets weg van een zonnehoed. Als ze had gekozen voor een wat klassiekere hoed vond ik het passender.

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 21 jun 2017 - 20:16

Hip en stylish!! Helemaal Maxima, de hoed is ook heel praktisch om de zon weg te houden :-). Ik heb gisteren zelf ook de hele dag tot savonds laat op dit soort schoenen gelopen. En dat is heerlijk en totaal niet vermoeiend. De hak hoeft namelijk niet 1 blok te zijn, die van mij veren heerlijk mee en zo helemaal geen last dat je 'hoog' loopt. Een ideale zomerschoen. Ik snap dat Maxima ze vandaag ook heeft aan gedaan.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 21 jun 2017 - 21:21

Ik hoor graag het merk van jouw schoenen

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 jun 2017 - 22:11

Van wie? Van Agnes? Ja dat zou ik dan ook graag weten :)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 jun 2017 - 20:52

Wat goed dat jij buigzame plateauzolen hebt :)
Ik ken alleen plateauzolen waar die hele zool net zo onbuigzaam is als een blok hout, nooit iets anders gevonden dan dat, jammer want ik vind dergelijke schoenen leuk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 21 jun 2017 - 20:02

Ja mooi zomers en goede keuze.
De gucci witte dress was een topper destijds maar was bij 2e draging toch wat kreukelig dus goed om voor nieuw te kiezen! Schitterende hoed.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 21 jun 2017 - 18:08

Wat ziet Maxima er mooi uit! Lekker zomers en fris. Het enige minpuntje vind ik de oorbellen. Zonder hoed vind ik ze net kunnen qua grootte, maar met deze hoed vind ik het echt too much. Subtiele gouden oorbellen hadden hier mooier bij gestaan...

Ben benieuwd wat ze vanavond draagt.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 21 jun 2017 - 17:32

Oei, wat een kritiek. Zo is er op alles wel wat aan te merken.

afbeelding van Liz

Liz

woensdag 21 jun 2017 - 16:52

Leuke frisse outfit!
Ik vind eigenlijk alles heel leuk gecombineerd (zelfs de wedges hebben wel een leuk patroon), maar ik had zelf iets kleinere oorbellen gekozen bij de ook vrij pompeuze hoed.
Maar dat is een kniesoor, ik denk dat ze er goed uitzag vandaag!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 jun 2017 - 16:49

Dikke plateauzolen zitten juist meestal niet lekker, is 1 hard blok waar geen beweging inzit, je voet kan dan niet afrollen tijdens het lopen dus dat is erg vermoeiend. Ik weet nog dat ik dan op het laatst altijd pijn in mijn enkels en kramp in mijn kuiten kreeg als ik wat langer op dat soort schoenen liep.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 22 jun 2017 - 13:42

Nee hoor, als het goede zijn niet. De plateauzool "dempt" veel van de ongelijkheden in het straatplavuizel (die je in Sicilië ongetwijfeld hebt), waardoor je veel minder snel last van je voetzolen krijgt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 21 jun 2017 - 15:30

Herkent iemand Máxima's kleding?

afbeelding van Emma

Emma

woensdag 21 jun 2017 - 15:38

Is het niet van Natan? Ik vond de plooien van de peplum er wel wat op lijken eigenlijk.
Ik heb al gezocht, maar ik kan tot op heden nog geen designer vinden die iets soortgelijks heeft.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 21 jun 2017 - 15:22

Ja leuk! Alleen binnen met zo n hoed op in bespreking: het zal wel protocol zijn, het ziet er toch wat funny uit.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 jun 2017 - 16:45

Dat zal echt niks met protocol te maken hebben maar ze heeft hem nou eenmaal op. Als ze hem daar afdoet en later weer verder gaat met het programma moet ze hem weer helemaal opnieuw bevestigen.
Én haar haar zal wel plat zitten onder die hoed dus zal ze hem ook niet even tussendoor willen afdoen ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 21 jun 2017 - 20:00

Lef hoor! Doen ze goed.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 21 jun 2017 - 15:18

Zo te zien is het er bloedheet.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 21 jun 2017 - 14:53

Een erg leuk pakje en het staat haar geweldig. Maar ik protesteer tegen de kwalificatie "passend bij het warme weer" in relatie tot blote armen of benen. Iets met lange mouwen zit vaak veel koeler en staat minder plakkerig. Hetzelfde geldt voor lange fladderrokken en-broeken. Ik kijk dan ook met verbazing naar alle in shorts geklede vrouwen en meisjes in Amsterdam. Lekker plakken in de tram!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

woensdag 21 jun 2017 - 15:36

Passend bij het warme weer is wat mij betreft niet zozeer lange mouwen of korte mouwen maar de uitstraling van het geheel, de stofsoort enz. Fris wit in een linnenachtige stof doet mij altijd zomers aan. Een mooi gemaakte outfit hoeft voor mij dan niet persé een mouw te hebben.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 15:07

Helemaal mee eens! Had ik gisteren ook al geschreven. Too much skin exposure....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 21 jun 2017 - 15:02

Eens. Daarom had ik ook helemaal geen bezwaar tegen de lange mouwen gisteren :)

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 22 jun 2017 - 12:31

Leuk, zo'n inkijkje!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 21 jun 2017 - 13:22

Mooie zomerse outfit en kapsel.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 21 jun 2017 - 13:19

Frisse look, lekker zomers. De hoed staat er goed bij, met een witte hoed zou het wel heel wit worden. Alleen waarom je dan weer handschoenen meeneemt... Verder sluit ik mij bij Jannie aan qua haar.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 21 jun 2017 - 13:13

Mooi geheel! Maar het witte pakje wat ze op Aruba droeg had inderdaad ook heel goed gekund. Net wat stijlvoller omdat het niet mouwloos is. Ik heb geen probleem met de sleehakken, maar hou alleen echt niet van peeptoes...

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jun 2017 - 13:01

Jaaaaaaa heel mooi!! Wat een prachtig figuur heeft ze toch he. Mooie kuiten, daar heeft ze hard voor getraind denk ik want een totaal ander beeld dan vroeger

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 21 jun 2017 - 12:50

Wat een leuke kleding. Lekker voor haar leeftijd. Charmant met die kleur
hoed en schoenen. Top!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 21 jun 2017 - 12:39

Is dit de hoed die ze oa droeg in Bhutan?
Ideaal met zo'n zon en temperatuur!

afbeelding van zara

zara

woensdag 21 jun 2017 - 12:27

Helemaal tip-top! Wat een fijn wit ensemble, ik ben benieuwd of het van Natan is. (Ik zie wel de bekende stolpplooien, maar het zit wel ongewoon mooi voor een 'Natan'.)

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 21 jun 2017 - 11:55

Ziet er top uit. Waar ik me dus eigenlijk wel aan erger... waarom moet ze in Nederland overal verschijnen met los piekhaar en kan ze nu opeens wel een nette staart doen? Ik vind dat bezoeken in Nederland net zo goed onderdeel van haar job zijn en ze soms best wat meer moeite kan doen om er verzorgd uit te zien.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 21 jun 2017 - 12:27

Helemaal mee eens :)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 21 jun 2017 - 12:07

Jannie, helemaal met je eens.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 21 jun 2017 - 11:55

Dit vind ik het mooiste van wat ik bij dit bezoek al gezien heb helemaal een werkende koningin mooi gekleed een 10 voor de kleding bij deze activiteit als koningin

afbeelding van Mijtje

Mijtje

woensdag 21 jun 2017 - 11:43

Geslaagde outfit voor zo'n warme dag! Persoonlijk vind ik het witte pakje wat ze op Aruba droeg mooier, maar dit is zeker zo stijlvol en zomers.

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?