Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Dinsdag 10 maart – Jakarta
Het staatsbezoek begint in Jakarta met een kranslegging op het Indonesisch ereveld Kalibata ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen en in het bijzonder de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog (1945 – 1949). Daarna volgt de officiële welkomstceremonie op het presidentieel Paleis in Bogor, waar president Joko Widodo en zijn echtgenote Iriana Widodo het Koninklijk Paar ontvangen. Na de audiëntie volgt een breder delegatie-overleg. Aansluitend biedt president Widodo een staatslunch aan, voorafgegaan door een gezamenlijke persverklaring.

In de middag leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans op het Nederlands ereveld Menteng Pulo. Dit ereveld telt bijna 4.300 graven van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog om het leven zijn gekomen.

Vervolgens bezoekt het Koninklijk Paar chocoladefabriek Pipiltin Cocoa. Dit bedrijf werkt samen met boeren uit diverse streken van Indonesië. De boeren krijgen een opleidingstraject aangeboden waarin zij leren hoe ze op duurzame wijze cacao kunnen produceren en hoe zij de kwaliteit van hun product kunnen verbeteren.

In de avond ontmoeten de Koning en Koningin de deelnemers van de economische missie en zijn zij aanwezig bij de ondertekening van diverse samenwerkingsovereenkomsten tussen Indonesische en Nederlandse bedrijven. Aansluitend bekijkt het Koninklijk Paar in het Erasmus Huis, dat dit jaar 50 jaar bestaat, de fototentoonstelling ‘Innovation’, onderdeel van een wedstrijd voor jonge Indonesische fotografen. De dag wordt afgesloten met een ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap.

Mode

De koning draagt net als gisteren een das in de kleuren van de Indonesische vlag. 

Das van Ferragamo:

Mode Máxima 
Outfit: zachtgroene japon met bloemprint en cape
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Materiaal: zijden georgette
Accessoires: cognackleurige clutch, pumps en een ceintuur van Natan.
Hoofddeksel: cognackleurige calotte. 
Juwelen: aquamarijnen collier/armband/oorhangers uit de nalatenschap van koningin Juliana.
Diamanten gezinsarmband, huwelijksarmband en een horloge van Patek Philippe. 

Mede dankzij het kapsel, de cape, de calotte en de lengte van de rok doet het plaatje me denken aan de jaren twintig van de vorige eeuw. 

Meer foto's volgen zo spoedig mogelijk. 

De zijden georgette werd ook gebruikt voor de huidige couturecollectie van Natan: 

Máxima's cognackleurige hoed, die de contouren van haar hoofd volgt, noem je ook wel een calotte. Onlangs schreef ik een blog over dit hoedenmodel, dat Máxima in veel verschillende kleuren heeft. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fee

Fee

vrijdag 20 mrt 2020 - 22:07

Eindelijk een Natan-jurk die lekker losjes zit. Wat een verademing!

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

woensdag 11 mrt 2020 - 12:37

Tot dusverre vind ik de japons passen bij de gelegenheid; zelfs de japon bij aankomst - en zeker geen off. ontvangst door de Indon. president - in Indonesia - de japonnen daarna waren allemaal zwierig en prachtige materialen - en ook de pakken van de koning zijn aangepast in kleur en materiaal voor de gelegenheid - vergeet niet dat dit land temperaturen kent waar wij in NL alleen maar kunnen dromen (of niet ...). Over de excuses van de koning namens NL en namens premier Rutte en zijn kabinet komen misschien ietwat vroeg daar rapport nog niet klaar is over deze Indie tijd, maar wij waren destijds zeker geen lieverdjes, maar dat gaat deze blog niet over. Ik blijf er op hameren dat woorden als "truttig", "ouderwets" niet kunnen. Beter zou zijn "niet gepast voor de gelegenheid" of "ongepast" of "is niet mijn smaak".

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 11 mrt 2020 - 09:21

Mooie jurk prachtig hoe het zwiert.
De riem vind ik te hard bij deze poederkleur de Calotte vind ik leuk.
Ook de kleur juwelen snap ik niet of ik ben kleurenblind maar de jurk is toch zeegroen en de juwelen licht blauw vind ik niet mooi.

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 11 mrt 2020 - 11:02

Oehhh ja ze had juwelen met citrien moeten kiezen!

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 11 mrt 2020 - 09:11

De jurk is van praachtige fijne stof en valt heel zwierig. Een mooi geheel, al vindt ik de hals Lijn ouwelijk. Het ceintuur past er niet bij. De hanger met de prachtige licht blauwe steen en de voorgangers passen er perfect bij.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 10 mrt 2020 - 22:11

Je hebt gelijk Josine! Het is helemaal jaren '20, alleen de hakken waren toen iets anders denk ik :-) Een plaatje! Komt dat weer in de mode? Alleen het hoedje, dat vind ik om te gillen, maar ja.

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 10 mrt 2020 - 21:35

Dat doet ze toch bijzonder knap hoor, zo ‘on trend’ zijn (roklengte, de stofkeuze qua kleur patroon en lichtheid) en tegelijkertijd een soort retroklassieke uitstraling hebben. Accessoires maken het juist pittig, de kleur komt heel mooi terug in de stof zonder overduidelijk voor matchy-matchy te gaan. Nu ik erover nadenk, dat doet ze eigenlijk vaker, een niet voordehand liggende contrastkleur kiezen die toch werkt doordat ze het consequent doorvoert. Zonder deze accessoires zou het geheel maar flets zijn, ik zou echt gruwelen van witte of zwarte accessoires hierbij. Wij lezers hier kunnen elke look helemaal ‘kapot analyseren‘ ;-) maar ik vind dit echt een hele slimme outfit!

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 10 mrt 2020 - 19:26

Wat mij opvalt is dat het pak van de koning wel wat slobberig zit en kreukt .
Ik vind dat jammer. En ook absoluut niet nodig, goede kleermakers en goede kostuumstoffen zijn er genoeg .

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 10 mrt 2020 - 19:02

Pas op het tweede gezicht, en dan vooral bij de bewegende beelden, ga ik het geheel waarderen. De jurk staat en valt echt mooi. En wat een lef om je haren zo te doen...

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 mrt 2020 - 19:04

Ik word toch zo moe van altijd maar die opmerkingen over lef en dapper en weet ik veel. Het is volgens mij gewoon desinteresse, ze heeft inhoudelijk veel meer te melden dan over kleding. En dat siert haar.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 10 mrt 2020 - 21:25

Maarrrrrr.....daar is deze site toch voor? De kleding van Maxima?

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 mrt 2020 - 21:50

Precies. De kleding van Máxima. Niet dus over haar extreme lef en moed om beslist foute, extreem kostbare en te krappe designerkleding te dragen en daar lyrisch over te doen.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 mrt 2020 - 06:13

Volgens mij is het míjn taak om reacties in te dammen. Lovende reacties over Maxima's lef zijn hier meer dan welkom. Toen ik in 2003 deze website begon, was het mijn doel om een plek te creëren waar op een losse en ontspannen manier gepraat kon worden over Máxima's stijl. Daar sta ik nog steeds achter, dus als jij kippenvel krijgt van positieve reacties over haar lef omdat ze een lok heeft laten krullen, dan bevind je je hier wellicht op het verkeerde adres. Het is toch juist heerlijk als iemand geniet van Máxima's stijl en er bewonderend naar kijkt? Er is mijns inziens al genoeg leed en negativiteit op de wereld, laten we hier in de eerste plaats genieten van het tegenovergestelde.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 mrt 2020 - 08:41

Best hoor, maar in mijn optiek is lef een karaktereigenschap en niemand van ons kent haar, dus waar hebben we het dan over?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 mrt 2020 - 11:40

Over lef op modegebied. Mijns inziens kun je niet ontkennen dat ze dat niet heeft.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 mrt 2020 - 12:15

Ik ben er nog steeds niet over uit of het lef is of desinteresse.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 mrt 2020 - 12:34

Als het desinteresse zou zijn zouden wij Maxima vaak slordig en veel in het zelfde zien, maar iemand met zo.n mega garderobe en ook graag gaat shoppen kan je niet betichten van desinteresse.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 mrt 2020 - 15:24

Jawel hoor, ze heeft gewoon heel veel kleding, maar het zit zeer regelmatig slordig of te strak. Ze koopt veel stuks in meerdere kleuren, gewoon omdat het makkelijk is. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar: ik vind het fijn dat iedereen zo blij wordt van haar kleding en hoe ze eruit ziet, dus ik hou hierover op. Positief moest het zijn van Josine; het is haar website tenslotte.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:45

De jurk vind ik heel mooi, ik zou liever een andere riem gezien hebben en de ketting valt inderdaad weg tegen de jurk. Die had in de kluis kunnen blijven liggen. Ik denk wel dat de jurk heerlijk draagt.
De kleur van de calotte vind ik niet goed gekozen. Verder wel een mooi plaatje in combinatie met de manier waarop haar haar is opgestoken .

afbeelding van Jolanda56

Jolanda56

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:18

Ik reageer vrijwel nooit, maar kan het nu toch niet laten.
Pfff.... Hier snap ik helemaal niets van. Wat een tuttige japon, kapsel en verschrikkelijk hoedje. Toen ik de eerste foto's van deze outfit zag schrok ik gewoon. Wat mij betreft een absolute misser.

afbeelding van Anna68

Anna68

woensdag 11 mrt 2020 - 10:07

De stof en kleur prachtig, maar de jurk is inderdaad volkomen mis. Zoals vaak bij Máxima, teveel van alles. In vergelijking met mijn grote "royal" voorbeelden Letizia, Kate, Meghan, Mathilde, heeft Máxima relatief veel missers. Sommigen op deze site vinden dan dat de koningin qua kledingkeuze durf heeft. Dat vind ik dus niet

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:12

Vind dit toch wel een mooi plaatje. De kleur en stof van de jurk zijn prachtig! Máxima's kapsel vind ik super en het gekke hoedje staat er ook heel goed bij. Minpunten zijn de te zware riem en de ketting had ze ook beter achterwege kunnen laten.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 10 mrt 2020 - 13:38

De stropdas van de koning: geweldig. De kleuren van Indonesië, maar wel met Nederlandse leeuwtjes! Koningin: prachtig, de gehele outfit! Het zit niet te strak, zoals zo vaak de laatste tijd bij jurken die ze opnieuw draagt het geval is.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:49

Prachtig verzorgd plaatje.
Wat betreft ceintuur en hoedje , dat had ik liever anders gezien .
Maar hier staat wel een hele mooie koningin .

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:42

.....prachtige verschijning. De accessoires passen wel degelijk bij de stof van de japon, die ook camelkleuren bevat.
Grappig effekt: het gezicht van Juliana in de foto van de Koningin te plaatsen/scannen, geeft inderdaad een jaren
20 plaatje, ook mede door de gekozen aquamarijnen.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:50

Johan, het gaat niet om de kleuren maar omdat de stof heel dun en fladderig is en de ceintuur van dik leer (of wat het ook is)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:21

Aparte jurk. Alleen de ceintuur vind ik niet mooi bij zo’n dunne jurk. Verder wel alles mooi gecombineerd.

afbeelding van Cindy

Cindy

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:15

Mooie jurk en prachtige stof! Vind het hoofddeksel niet mooi!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:09

Vraag me af of ze nu haar haren en wenkbrauwen roder gekleurd heeft. Het kan zijn dat het door de kleurenfoto komt, maar ik zie andere kleur in haar gezicht dan bij andere foto's.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 10 mrt 2020 - 10:40

Wow! Wat een prachtig verzorgd plaatje. Heel mooie japon van een heel mooie stof! Super! De cognackleurige accessoires matchen heel goed.
Toch een paar kleine minpuntjes: de ketting valt door het dessin weg en dat is jammer. Alleen de oorbellen, armbanden en ring zouden voldoende zijn geweest. De riem lijkt me een beetje te "zwaar" voor bij de stof. En de lengte: halverwege de knie vind ik persoonlijker veel mooier.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 10 mrt 2020 - 10:30

Práchtige jurk, ik hou van van die zwierige stoffen. Met hoedje erbij heeft het een 20/30tiger jaren gevoel, en nu zie ik dat haar haar ook echt opgemaakt is zoals in die tijd, prachtig voor een keer vind ik.
Maar, wat iemand anders ook al zegt, die zware riem erbij past totaal niet, verpest de hele outfit, slaat als een tang op een varken.
Wie dát bedacht heeft moet gelijk ontslagen worden ;) Als Máxima het zelf heeft bedacht dan heeft ze geen verstand van mode :p

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 10 mrt 2020 - 14:26

Ik vind het het juist krachtig staan die zwaardere riem.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 10 mrt 2020 - 10:08

Totaal plaatje idd jaren twintig vorige eeuw. Ceintuur past er niet bij, Was mooier geweest als de ceintuur van dezelfde stof als jurk was geweest. Zeer fletse stof, ouwelijk. Tevens dat rare hoedje en de kleur, deze kleur nooit meer opzetten! Op de één of andere manier, botst het met elkaar. Nee niet mooi. Maar wel signatuur Máxima namelijk teveel blingbling. Ketting had achterwege gelaten moeten worden, tevens als één van de armbanden. Het matched gewoon niet met elkaar.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 mrt 2020 - 11:07

Mee eens, een flets geheel, de ceintuur is veel te groot en de juwelen zijn te veel en vallen voor een deel weg. Het haar met die calotte vind ik ook niet erg mooi, erg gekunsteld allemaal.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:36

Mooi verzorgd plaatje. Alleen het kapsel vind ik niet mooi. Te gekunsteld in mijn ogen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:29

Van top tot teen: prachtig! Hier hou ik van. Mooie stoffen en kleuren. Naar het hoedje moest ik wel even een paar keer goed kijken, op een foto van meer uit de verte lijkt het alsof ze een soort haarnetje in had. Maar de foto's van dichtbij laten zien dat deze look haar super staat!
Benieuwd naar de volgende outfits!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:20

Een mooi jurkje, de stof is fabuleus en geeft een zacht sfeertje als de cape zo mooi wappert in de wind. Het model vind ik mede door de te zware ceintuur te veel lijken op de poederroze Engeland versie. Ik denk eigenlijk dat dit jurkje meer gediend was geweest met een royale shawl(-kraag) a la Meghan gisteren dan met deze cape.
De calotte vind ik een gruwel, al helemaal in een kleur die de haarkleur benadert waardoor het een hele rare frommel wordt op het eerste gezicht. Maar gelukkig maken de schitterende aquamarijnen veel goed.
Mixed feelings dus over de look van vandaag. Hopelijk een kleding wissel vandaag want de semi casual stijl tijdens werkbezoeken zijn altijd interessant. Denk aan de kaftans, het kanariegele pak en de verschillende slippers.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:46

Helemaal eens met Jens.

Qua juwelen had ze wat mij betreft de ketting beter achterwegen kunnen laten.
Bewerkte stof, ceintuur en dan juist daar die hanger, beetje te veel van het goede.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:14

Wat een prachtig zwierige jurk! Dit is koninklijk, vergeleken bij gisteren. Prachtige ook deze kleur accessoires erbij.
En ook de juwelen zijn prachtig, hele mooie kleur.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:08

Over het hoedje, dit model kan goed vast op het haar worden vast gemaakt, pluspunt: het haar blijft in model, de wind krijgt er zo geen vat op. Heel goed gekozen!1 is mijn idee.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:07

Prachtige outfit!!! Luchtige mooie stof. Ik vind de groene kleur gecombineerd met camel echt mooi staan! Ik denk dat de stof heerlijk draagt.
De sieraden staan er heel mooi bij en maken het geheel helemaal af.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 10 mrt 2020 - 09:02

Wat een mooie jurk, heerlijk zwierig model, het staat haar heel chic, tasje, riem hoedje, schoenen het klopt helemaal. Heel rustige sieraden. Het sluit zo mooi passend bij het land, heel bijzondere mouw, die de bovenarm een gedekte look geven. Top En de wind streelt als het ware de loshangende cape. Zo mooi!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:42

Het programma van donderdag gaat niet door ivm het bootongeluk.

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:40

Wat prachtig deze jurk, heel zwierig als je het filmpje ziet van de koning die excuses aanbiedt, dan waait de wind zo mooi door de stof. Heel mooie toespraak van de koning, precies de goeie juiste woorden, het mag gezegd worden.
Wat oogverblindend mooi zijn de sieraden van Juliana, het is toch geweldig als je zoiets mag dragen. Máxima’s ziet er koningin waardig uit en hoewel ik heel erg hou van haar mooie kapsel vind ik het hoedje niet heel mooi, waarschijnlijk omdat de kleur wegvalt maar het is maar een heel klein minpuntje, het is weer genieten dit staatsbezoek, wel helaas met een zwart randje wat hen ook behoorlijk heeft geraakt zo te horen!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:39

Nog eens goed gekeken, blijf bij mijn eerdere opmerking maar de hoed vind ik net een leren vliegeniers helm a la Amelia Earhart

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:38

Mooie outfit met een '2020 roaring twenties' beeld met de tailleriem. Vind de sierraden er echt heel mooi bij, wat zijn het beauty's! Wat zou de jurk lekker zitten! Vind het colletje bij de hals heel mooi en het capeje zwiert lekker met de wind.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:40

Het geheel doet denken aan de jaren 30.
Op zich leuk, maar nu ik foto's van dichtbij zie, haak ik af. Het geheel is veel te flets. De jurk is al saai qua kleur, maar de hoed,riem, tas, handschoenen en schoenen maken het nog saaier. Iets meer kleur er is in en je krijgt een totaal ander beeld.
Nee, helaas , ik ben niet erg enthousiast.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:28

Schitterend, deze zachte en zwierige stof. Mooi model. En de cognac kleurige assessoires maken t weer Maxima anders was t te zoet. Vandaag weer helemaal in haar koninklijke rol.
Ik hoop op een 2e outfit vandaag als ze de chocolade fabriek bezoekt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:43

Er zit een kwartier tijd tussen de kranslegging en het bezoek aan de chocoladefabriek, dus dat denk ik niet.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:44

Er zit wel twee uur tussen de chocoladefabriek en de ontmoeting met het bedrijfsleven. Dus daar verwacht ik eigenlijk wel een kledingwissel.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?