Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Michael D. Higgins een staatsbezoek aan Ierland. Het bezoek vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Dublin en Cork.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Ierland om het bestaande potentieel voor economische samenwerking te vergroten. De missie bestaat uit ondernemers uit de sectoren maritieme infrastructuur en havenontwikkeling.

Het staatsbezoek beslaat de brede, steeds verder verdiepende betrekkingen tussen Nederland en Ierland: politiek, economisch, maatschappelijk en cultureel. Mede in het licht van Brexit zijn Nederland en Ierland actief bezig met het vinden van nieuwe markten en ontwikkelen van de relaties met andere landen in Europa. Nederland en Ierland hebben veel met elkaar gemeen en delen veel inzichten. Daarom zijn we ook belangrijke politieke partners van elkaar in de EU. Op economisch gebied is Ierland al jaren een van de sterkst groeiende economieën in Europa en fungeert Nederland als belangrijke handelsbrug voor Ierland naar continentaal Europa. Tegelijkertijd staan zowel Nederland als Ierland voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen, waar we van elkaar kunnen leren. Tot slot verdient ook de eeuwenoude culturele band tussen Nederland en Ierland aandacht.

Woensdag 12 juni
Het staatsbezoek begint in Dublin waar president Higgins en zijn echtgenote Sabina Higgins het Koninklijk Paar ontvangen bij Áras an Uachtaráin, de ambtswoning van de president. Na de welkomstceremonie vindt een gesprek plaats. In de tuin planten de Koning en Koningin volgens Ierse traditie een boom en luiden zij de vredesbel.

Vervolgens legt het Koninklijk Paar in de Garden of Remembrance in het centrum van Dublin een krans ter nagedachtenis aan de mannen en vrouwen die omkwamen bij de strijd om de Ierse onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. In de middag vindt in het Leinster House, het nationale parlement, een ontmoeting plaats met de voorzitters van het Huis van Afgevaardigden (Dáil) en de Senaat (Seanad).

Die middag staan IT en Tech centraal bij een bezoek aan Dogpatch Labs, een start-up hub gevestigd in het hart van Dublin’s ‘Silicon Docks’. De bijnaam verwijst naar Silicon Valley en werd aangenomen vanwege de concentratie van Europese hoofdkantoren van IT/Tech multinationals en startups in het gebied. Nederland en Ierland weten elkaar te vinden als het gaat om technologische vernieuwing en startups en Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken daarover met Ierse en Nederlandse startups. Bij het bezoek aan Dogpatch Labs wordt onder meer ingegaan op de uitdaging om high tech talent aan te trekken, het belang van diversiteit in het personeelsaanbod en het investeren in de codeerkennis en –vaardigheden van jongeren. Ook zijn technologische innovaties op het gebied van retail en stadsontwikkeling onderwerp van gesprek.

De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket in het presidentieel paleis, waar beide staatshoofden een toespraak houden.

Mode
Outfit: mosgroene japon met draperie van Claes Iversen. De gouden ringen op de mouwen zijn geinspireerd op de gouden ringen die de vrouwen van de Ndebele stam in Afrika om hun nek dragen. 
Eerder gedragen? Nee. 
Materiaal: losgeweven zijden en metal twill

Clutch van Begum Khan: 

Pumps van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

--------------------------------winactie-----------------------------------------

Ter ere van het staatsbezoek verloot Justine Marcella een paar groene oorbellen ter waarde van €39,- uit haar sieradenlijn Chosen by Justine. Kans maken? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Scoor je liever een ander ontwerp? Voer dan de kortingscode IERLAND in voor 15 procent korting. Wees er snel bij. De code is tot aanstaande vrijdag geldig. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marly

Marly

zaterdag 15 jun 2019 - 14:05

Werkelijk prachtig dit ensemble, alleen het kapsel niet mooi, staat niet met een hoed, maar ach....niet zeuren, ze is een supermooie verschijning in deze prachtige jurk

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 13 jun 2019 - 18:25

Ik zit te stuiteren op mijn terras (mèt WiFi na weekje vrijwel off line, is dit heel lekker terugkomen)! Wat een héérlijke jurk. Het is onmiskenbaar chique, met de soepele iets wijde rok - draperieën - zachte mosgroenige glans, en toch ook likkebaardend bling-met-een-over-de-top-knipoog naar een kapiteinsjasje (die specifieke verwijzing naar Afrika zie ik niet zo, er zijn in Azië ook volken die gouden ringen om de nek dragen en Maxima zelf kan er ook wat van). Pillbox enige goede hoed keuze hierbij. Die schoenen om te sterven zo mooi en de tas net te goud om ‘s ochtends in De regen mee uit een vliegtuig te stappen om een boom te planten.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 13 jun 2019 - 08:44

Helemaal mee eens Jeannine wat haar kapsel betreft. Ik vindt sowieso die twee kleuren haar niet mooi.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 12 jun 2019 - 22:20

ik vind de jurk mooi , de mouwen zijn te druk en dus niet mooi een enkele gouden ring of 2a3 zou ik nog wel fijn gevonden hebben . De haren zo vind ik ook niet mooi dat gestreepte bovenaan als ze naar achter zijn oogt zo onnatuurlijk .

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 12 jun 2019 - 20:48

Volgens mij zijn de oorbellen ook nieuw. Ik herken ze in ieder geval niet. Vindt het leuk om te zien dat Maxima ook leuke kleine/fijne oorbellen heeft en draagt en niet alleen grote oorbellen draagt.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 12 jun 2019 - 20:29

Verrassend!
Ik moest er wat langer naar kijken om te zien hoe mooi het is: in eerste aanblik zie je vooral die gouden armen. Pas daarna zag ik dat de stof fantastisch is, een soort van zijdenmoiré met licht glans en changeant effect dat op de foto’s helaas wordt doodgeslagen. De stof valt heel soepel en zal heerlijk dragen. Het bovenstuk valt heel mooi. Zelfs Max heeft het verder rustig gehouden, bravo!
Prachtige oorbellen, de helaas onafscheidelijke armbanden verdwijnen onder de mouw dus storen niet.
De rok had ietsje steviger tegenvoering kunnen hebben.
Het hoedje met het haar naar achter: Wat staat dat haar mooi!
( de blonde pieken eronder hadden weg gemogen, maar minor detail).
Ipv goud met kunststof een lichtbruine of olijfkleurige suède pump?

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 12 jun 2019 - 20:18

De kleur oogt saai, de gouden ringen halen het wel wat op. Ik vindt Maxima's haarkleur niet mooi, als het achterover zit. Dat licht en donker naast elkaar.

afbeelding van car

car

woensdag 12 jun 2019 - 19:04

Hmmm ik vind de stof en de goudaccenten erg mooi...alleen de draperie vind ik niet mooit geplaatst...had liever een strakke bovenkant gezien en een mooi aansluitende lengte onderkant met een split! Kleurtje vind ik ool wat flets voor max...maarja weer even rustog beginnen en straks shinennnnnn

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 12 jun 2019 - 19:46

Hoe laat worden er beelden verwacht ?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 12 jun 2019 - 18:59

...de jurk is in de 'lange' versie, zoals door het model op de foto gedragen nog veel eleganter en heeft een heel andere werking en is qua stof en details, beter geschikt als avondjapon.
Het is de vraag of de versieringen op de mouwen wel zo geschikt voor 'overdag' zijn, ook al gaat het om een staatsbezoek. Maar het is en blijft een prachtig, indrukwekkend stuk handwerk.

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 12 jun 2019 - 18:23

Stunning!
Zo mooi, zo koninklijk, zo modisch ook.
cijfer 9,5

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 12 jun 2019 - 18:26

Helemaal mee eens !!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 jun 2019 - 18:21

Wat een verschrikkelijke saaie kleur, Maxima verdwijnt bijna, is voor niemand een goeie kleur denk ik. De gouden ringen op de mouwen zouden leuk zijn voor een bezoek aan Afrika, niet voor een koud land als Ierland ;)

afbeelding van car

car

donderdag 13 jun 2019 - 00:03

Meee eens!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 12 jun 2019 - 21:10

WaUW wat een plaatje. Prachtige keuze!
En wat leuk dat ze weer voor Claes Iversen kiest. Mooie match met de schoenen. Met opgestoken haar nog mooier, maar dat is een detail en meer mijn smaak. Klein minpuntje: het hoedje doet niet veel.
Ik kijk al uit naar het staatsbanket!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 12 jun 2019 - 18:07

...inderdaad is H.M. de Koningin een indrukwekkende, elegante verschijning. Enkele details wellicht iets te veel en haar kapsel is een ramp ! Jammer van de mooie hoed, die daardoor niet bijzonder goed tot werking komt. Ook de enorme split in de jurk, die een
blik op de zwarte binnenvoering werpt niet erg passend voor een Koningin, bovendien ongemakkelijk bij het (gaan) zitten.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 12 jun 2019 - 18:07

...inderdaad is H.M. de Koningin een indrukwekkende, elegante verschijning. Enkele details wellicht iets te veel en haar kapsel is een ramp ! Jammer van de mooie hoed, die daardoor niet bijzonder goed tot werking komt. Ook de enorme split in de jurk, die een
blik op de zwarte binnenvoering werpt niet erg passend voor een Koningin, bovendien ongemakkelijk bij het (gaan) zitten.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

woensdag 12 jun 2019 - 17:41

Prachtige soepele stof, bijzondere kleur die niet zoveel doet voor onze koningin, vind ik.
De gouden accenten + de gouden ceintuur, + de gouden schoenen....Ik zou deze niet zoveel zeggende kleur hebben afgemaakt met donkerblauw. Hoed met rand, opgestoken haar en donker blauwe pumps van Rossi.
het tasje heeft ze eerder gebruikt en ik vind het 'boze oog' niet zo passend voor een staatsbezoek.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 jun 2019 - 17:26

eerder iets voor een Afrika bezoek,
vanmiddag had ze haar Burberry trench erover gedaan vanwege de regen. Zou het miss mooier zijn geweest als er een bijpassende jas bij was??

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 jun 2019 - 20:22

PS, hoe jammer van haar haar, hoe meer ik kijk naar de foto’s hoe minder ik het vind :(

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 jun 2019 - 19:00

Ik heb al zo vaak gezegd: dear queen: investeer in een paar goede neutrale jassen. Deze is te kort voor de jurk en beetje kreukelig.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 12 jun 2019 - 17:13

Mooie elegante jurk in een basic kleurtje. De gouden biezen geven er dan weer iets extra's aan. Ik vind het heel geslaagd en chique. Opgestoken haar was misschien nog mooier geweest maar ach...….
Benieuwd naar vanavond. Zou ze de smaragden parure dragen? Groene link naar het gastland...….

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 12 jun 2019 - 17:01

Op de foto's van RU is te zien dat ze bij de jurk ook een armband en een horloge draagt.
Jammer. Dat is gezien de vele "armbanden" op de mouwen overdone.
Onder de jurk draagt ze een zwarte onderrok. :-)

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 12 jun 2019 - 16:46

De ontwerper heeft het over Afrika, maar ik zie er wat militaristisch in. De bling op de mouw, lijkt ook wel wat op de strepen op een uniform, zeker in dit groen/grijze kleurtje. De kleur zal een knipoog naar Ierland zijn en ze draagt vaak stemmige kleuren op een eerste dag. Die keus snap ik, maar blijf wel kijken wat het met de beeldvorming doet. Trouwens, dat pak van het model vind ik ook meer iets voor een piloot van een Afrikaanse maatschappij. De lengte, pasvorm etc. vind ik trouwens mooi. Met het hoedje voor of op het hoofd lijkt het nog formeler dus ik snap vanuit mijn associatieve gedachte dat het hoedje op het achterhoofd zit. Het wordt anders wel heel erg de Star Sisters.

afbeelding van Liz

Liz

woensdag 12 jun 2019 - 16:10

Wat een bijzondere jurk! Ik vind de lijnen aan de linkerzijde heel mooi lopen.
Leuk vind ik ook dat de jurk zo mooi valt, hij zit niet zo strak als veel van haar andere outfits.
Ik vind de combinatie van een rustige kleur met de vele gouden accenten heel bijzonder.
Echt een outfit die eruit springt voor een staatsbezoek.

Als ze haar haren had opgestoken had ik het nog net iets mooier gevonden... maar het haar ziet er wel mooi gekapt uit.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 12 jun 2019 - 15:53

Vanuit de koningin gezien aan de linkerkant op haar heup zit ook een enorme “gouden ring” waardoorheen de draperie is gehaald.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 12 jun 2019 - 15:50

Leuk idee met de armbanden,( mooi? ... mm.....) Wat maakt het uit, morgen hangt het weer in de kast, en draagt ze wat nieuws. Voor enkel zo'n gelegenheid is daar niks tegen. Je mag nu eenmaal als koningin opvallen!
De kleur is minder opvallend, dat heeft ook wel iets. Alles bij elkaar gewoon Top!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 jun 2019 - 20:25

Ja, morgen hangt het weer in de kast bij alle andere maar 1 keer gedragen kleding....., dat maakt wel wat uit hoor!

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 12 jun 2019 - 15:30

Ik vind het van top tot teen een waanzinnige outfit er mooi en goed afgestijld

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 12 jun 2019 - 15:22

Hoe zou zoiets gereinigd/gewassen moeten worden zonder dat het blingbling dof wordt?

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 12 jun 2019 - 15:17

Model van de jurk mooi en de lengte ook. De met goudkleurige accenten mouwen vind ik afschuwelijk. Teveel en dat ook nog gecombineerd met goudkleurige riem en schoenen. Nee, niet mijn ding.
Hoedje leuk, voor zover ik dat kan zien.
Het haar opgestoken zou veel chiquer staan.
Clutch...brrr.
En dan de kleur. Maxima kan het hebben, maar ik zou voor een andere kleur groen hebben gekozen.
En dan de handschoenen, dat blijft een lastig dingetje bij Maxima.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 12 jun 2019 - 15:08

Waanzinnige jurk! Heel mooi die gouden ringen verwerkt in de mouw en dan wetende dat het geïnspireerd is op een Afrikaanse stam.

afbeelding van Celeste

Celeste

woensdag 12 jun 2019 - 14:54

Model en lengte vind ik mooi. Zonder gouden biezen waarschijnlijk erg mooi.
Maar de kleur? Zó grauw. De kleur is niet geschikt voor haar.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 12 jun 2019 - 14:54

Mooie outfit, jammer van dat losse haar weer, even de rest ook opgestoken was nog chiquer geweest! Op de Telegraaf heeft men het overigens over de "Belgische" ontwerper Claes Iversen.....;-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 12 jun 2019 - 16:35

Wat leuk dat je reageert. Ik was vanmiddag mijn mailbox aan het uitpluizen en stuitte op tientallen mailtjes van jou. Ik vroeg me gelijk af hoe het met je zou gaan, enzo. Maar dat vraag ik je wel via de mail ;)

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 13 jun 2019 - 22:25

Ha Josine! Met mij gaat het prima! Ik zou je ook nog steeds even mailen, dat doe ik deze week nog even! ;-))

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 12 jun 2019 - 14:53

De clutch is vreselijk. De evil eye/boze oog. Een occult symbool. Kan ze beter niet dragen.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 12 jun 2019 - 14:55

Ja idd, goed gezien, "The all seeing Eye".....een illuminatie symbool....maar ja....wat zal ik zeggen.... ;-)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 jun 2019 - 14:44

Práchtig: robe manteau, gouden applicaties, tas, kapsel, schoenen, hoed. I’m impressed: in every inch a lady!

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 12 jun 2019 - 14:31

Zijn dat nieuwe goudkleurige schoenen?

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 12 jun 2019 - 15:01

Volgens mij niet Carolina. Het lijkt op de schoenen die zij aan had bij het staatsbezoek aan Japan. Ze droeg toen een oranje jurk van Mathijs van Bergen. Ik kan ernaast zitten want het is moeilijk te zien op de beschikbare foto's.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 12 jun 2019 - 20:17

Dank je Leana!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 12 jun 2019 - 14:28

Jurkje is wat kleur en lengte betreft prima. Maar die gouden details aan armen zijn mij teveel. Ik vind het niet mooi. De accessoires zijn goed gecombineerd. De handschoenen passen er precies bij. Maxima ziet wat mij betreft verzorgd en mooi uit

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 12 jun 2019 - 14:17

Mooi jurkje, (maar door de mouwen niet een wow-gevoel bij mij)prachtige warme kleur en mooie lengte.
Het is een mooi verzorgd geheel.
En ze heeft volgens mij haar schattige handschoentjes weer aan! Of zijn het toch niet die gehaakte handschoentjes?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 12 jun 2019 - 14:03

Wat een afschuwelijke clutch.....

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 12 jun 2019 - 14:36

Mooi kapsel en passend bij haar outfit en hoed. De hoed is goed gekozen. Deze jurk vraagt om eenvoud.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 12 jun 2019 - 14:00

Prachtige belijning. Mooie stof. Vraag me af of het synthetisch of natuurlijk is. De kleur staat haar geweldig. De lengte staat heel sjiek. Een statement en gedurfd met al het goud. Het goud kan over de top zijn of heel gaaf. Weet nog niet wat ik ervan vind. Ze heeft weer eens lef.

afbeelding van Celeste

Celeste

woensdag 12 jun 2019 - 14:50

Lef, Leana? Ik kan met geen mogelijkheid bedenken waarom je voor deze jurk lef zou moeten hebben
om hem te dragen.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

woensdag 12 jun 2019 - 13:43

Chique, not too much en staat haar geweldig!

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?