Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2016 op uitnodiging van gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove een staatsbezoek aan Australië.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar bezoekt Perth, Canberra, Sydney en Brisbane. Aansluitend op het bezoek aan Australië wordt van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland gebracht. Minister Henk Kamp van Economische Zaken en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leiden gelijktijdig een economische missie naar deze landen.

Canberra, woensdag 2 november
In Canberra leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans bij het Australian War Memorial. Aansluitend spreken zij met Australische en Nederlandse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog en de ISAF missie in Afghanistan. Vervolgens vindt een ontmoeting plaats met minister-president Turnbull en zijn echtgenote. Na deze ontmoeting staat het gezelschap stil bij het MH17 monument en spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met vertegenwoordigers van Australische (hulp)diensten die assistentie hebben verleend na de MH17 vliegramp. Bij het Government House heet gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove het Koninklijk Paar welkom en krijgen zij een staatslunch aangeboden. Het bezoek aan Canberra wordt afgesloten met een gesprek bij de Nationale Archieven met Australiërs van Nederlandse afkomst.

Outfit: Passend bij de rode klaprozen - het symbool van de Britse veteranenorganisaties- draagt koningin Máxima een japon van rood/oranje kant. De ontwerper is Edouard Vermeulen van modehuis Natan. Máxima's hoed komt-zoals gebruikelijk- van hoedenmaakster Delvigne. 


Foto: Rick Evers 


Foto: Rick Evers 

Outfit van Natan:

Accessoires

Bekende hoed van Delvigne:

Bekende slingbacks van Natan:

Clutch van Banana Republic:

Afbeeldingsresultaat voor oranje clutch site:www.modekoninginmaxima.nl

Sinds 2003 draagt Máxima met regelmaat juwelen met citrien. De set begon met lange oorhangers, maar bestaat inmiddels uit meerdere oorhangers, een broche, ringen en een armband. Vandaag draagt Máxima de oorhangers die we voor het eerst zagen in augustus 2016, de brede armband van citrien en een opvallende ring. 


 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Janna

Janna

donderdag 03 nov 2016 - 14:22

@Kate / ik ben het 100% met je eens. De jurk maakt haar ook nog eens héél dik.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 03 nov 2016 - 12:34

Quote: “Apricot Pumpkin Spice Barbie” territory...

Het blijft toch bijzonder hoe smaken verschillen tussen individuen, en er toch altijd ook weer individuen zijn die smaken delen.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 03 nov 2016 - 13:15

Met de groots mogelijke verbazing heb ik gelezen hoe de meesten hier ( en van sommigen zeker NIET verwacht ) enthousiast reageerden op deze hele verschijning van Maxima .
Na twee stijlvolle dagen dacht ,nee dit meen je niet. Hoe is het mogelijk dat je je zo uitdost of anders gezegd aan laat kleden ???
Persoonlijk vind ik het echt vreselijk ....) Met alle respect voor Maxima als koningin ,dat moge duidelijk zijn .
Dit vind ik zooooo gemaakt ( het haar zo onnatuurlijk meisjes achtig van veertig plus ,nee geef mij maar de stijlvolle koningin van de eerste dagen !
Dus ja smaken verschillen ....
Dhr Natan zal toch ook wel gezien hebben dat er weinig ECHTE stijl van de kanten uitdossing uitstraalde ,sorry dames .

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

woensdag 02 nov 2016 - 17:47

Mooie outfit! Ik had de hoed helemaal niet herkend!

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 02 nov 2016 - 16:18

Ik vind deze jurk echt to much voor een herdenking, hij zit ook helemaal niet mooi. Het haar los hierbij kan ook niet vind ik.
Te korte onderrok. Nee, deze outfit is het niet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 02 nov 2016 - 21:43

Ze waren niet aanwezig bij een herdenking, maar legden alleen een zonnebloem bij het monument. Dan vind ik ergens de oranje (koraalrode) kleur wel toepasselijk, omdat er veel Nederlandse slachtoffers bij waren betrokken. Bij andere kransleggingen tijdens staatsbezoeken gaan ze toch ook niet in het zwart?

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 02 nov 2016 - 21:59

Ze hebben ook een krans gelegd bij war memorial. In het zwart hoeft helemaal niet maar oranje see through kant is beetje heel feestelijk, vind ik.

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 02 nov 2016 - 18:21

@Iris - het moet "too much" zijn.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 02 nov 2016 - 20:17

Asjemenou Janna, jij hebt goed opgelet! Dank u voor de correctie!

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 02 nov 2016 - 15:12

Wat een mooie jurk! Ik vind het totaal plaatje prachtig, complimenten! Dat neemt niet weg dat ik de schoenen op zich gewoon niet zo geweldig vind en anderen zou hebben gekozen. Het losse haar onder deze hoed vind ik mooi en niet storend. kan me voorstellen dat ze na een aantal dagen het haar strak opgestoken eens los laat hangen. Zo goed voor je haar is dat trouwens ook niet, strak opgestoken haar ;)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 02 nov 2016 - 14:10

Bij het model is de witte onderjurk langer en wijder. Nog mooier, vind ik.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 02 nov 2016 - 13:38

Teveel (en te weinig) van het goede en past m.i. niet bij de herdenkingen.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 02 nov 2016 - 21:34

helemaal met je eens Maria! Op een dag met zo'n programma is het dragen van zo'n opvallende jurk in een knallende kleur niet zo gepast.

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 02 nov 2016 - 13:22

Op zich in de basis een mooi jurkje. Ik zou zelf die ruches in de taille weghalen en er een koraalrood riempje om dragen. En de witte onderjurk vervangen door een donkerder kleur oranje / koraalrood. En de haren opsteken. Dan wordt het naar mij idee een rustiger en chiquer geheel. Ik vind het ook wel leuk dat ze oranje draagt op een dag dat ze het parlement bezoeken.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 02 nov 2016 - 11:53

De kleur staat haar wel, maar met zo'n opvallende kleur is een eenvoudiger, rustiger model beter. Het model oogt schreeuwerig door de roesjes, verschil in lengte tussen bovenlaag en onderrok en het kant. De kleur versterkt dat waardoor je vooral jurk ziet en niet Maxima. Het is echt te veel. Het haar is verzorgd, maar bij dit hoedje vind ik vast mooier.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 02 nov 2016 - 11:47

Ben niet gecharmeerd van dit geheel. Krijgen we nu een hele serie japonnen en rokken van dit soort pompeuze, met opgelegde plooien te zien. Ik vind dat dit soort modellen dik maken. De onderrok had wel iets langer gekund. Het haar is mooi verzorgd.( kan blijkbaar alleen in het buitenland) . Jammer dat ze haar benen/voeten vaak uit elkaar heeft staan.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 02 nov 2016 - 13:06

Ik zie op foto's van RU alleen dat het kant loslaat bij de mouwinzet rechter mouw...
Het is dat ik liever niet in vliegtuig stap, anders wil ik voortaan wel mee als hofdame om hierop te letten en zo nodig even te maken ;-).
Maar d'r haar zit prachtig. Outfit kan er mee door. Hoofddeksel is leuk.

afbeelding van Sandramaartje

Sandramaartje

woensdag 02 nov 2016 - 11:24

Ik vind de japon erg mooi, al vind ik de overgang van de rok minder mooi maar dat is mijn persoonlijke mening, de rok in Argentinië vond ik waanzinnig maar de bovenzijde was hetzelfde als deze japon (http://bit.ly/2f0fEs5).

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 02 nov 2016 - 10:45

Mijn eerste reactie was wow! Die kleur, dat kant-achtige! Tweede reactie ook! Ik moest even zoeken naar een goede foto om de rest te kunnen zien. De accessoires had ik anders gekozen om deze prachtige jurk meer tot zijn recht te laten komen: geen broche, geen glans-schoenen, een pillbox en het haar opgestoken. Dan was het wat rustiger geweest allemaal. Maar de jurk is nu al een favoriet van mij!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 02 nov 2016 - 10:43

Ik vind het weer een prachtig plaatje! Mooi ook dat verzorgde losse haar!
Idd had de onderrok ietsje langer gemogen.

afbeelding van Emma

Emma

woensdag 02 nov 2016 - 10:18

Koningin Maxima is in het lang bij de contraprestatie! Nieuwe jurk & opgestoken haar. De jurk is blauw, groen en bruin en ik denk dat ze een groot collier draagt.

https://mobile.twitter.com/JeroenSnel/status/793742290519031808

Aan het stijve stof te zien denk ik van NATAN. De rok lijkt namelijk ook wel op de rok van de jurk van het bedankfeest van Beatrix in 2014z

afbeelding van Edwin

Edwin

woensdag 02 nov 2016 - 12:30

Klopt. De rok is van Natan, onderdeel van de blauwe robe die Maxima droeg op Beatrix' bedankfeest. Deze bestond uit twee delen. Ditmaal draagt Maxima een andere top/bodice.. De ketting is deel van de smaragd parure. Maxima draagt de ketting met de smaragden cabouchon van Prinses Wilhelmina van Pruisen...

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 02 nov 2016 - 10:28

Zou die blauwe jurk van het bedankfeest niet vermaakt zijn?? Toch gaaf om er zo weer iets nieuws van te maken. De vrouw van de governor staat trots naar maxima te kijken. Leuk toch?!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 02 nov 2016 - 10:02

Wat een mooi verzorgd plaatje!
Ik vind het hoedje ook erg mooi!
Kapsel wel verzorgd maar liever zie ik het opgestoken.
Citrienen? Geweldig!

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 02 nov 2016 - 09:54

De eerste twee dagen vond ik haar er bijzonder elegant uitzien, mede dankzij het opgestoken haar en prachtige jurkjes. Met uitzondering van de mooie juwelen vind ik de rest op deze derde dag meer geschikt om een Barbie popje op te sieren. Ook vind ik die korte onderrok geen gezicht. Alles bij elkaar ook véél te véél oranje. Die lok over de linkerkant van haar gezicht en oog erg lijzig.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 02 nov 2016 - 09:49

Wat mij betreft is het rokgedeelte van de jurk iets te wijd/pompeus. Was mooier geweest als het iets slanker afgekleed was.

Verder vind ik het totaalplaatje zeer verzorgd. Haar kapsel zit werkelijk prachtig, en het hoofddeksel staat prima. Ik zie het hele verhaal van de "laaghangende borsten" niet, maar het kan aan mij liggen.

Schoenen en tas zou ik persoonlijk iets neutraler gehouden, maar alles bij elkaar staat hier wel een Koningin! Mooi plaatje! :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 02 nov 2016 - 09:44

Leuk iets nieuws!
Mooi dat ze iets in kleuren passend bij het event heeft gekozen. Oranje staat haar perfect!
Kant is altijd mooi maar vergt wel alertheid op doorkijk. De jurk staat haar goed ook die frutseltjes in de taille kan ze door haar slanke lange figuur goed hebben.
Eens met vorige commentaren dat de voering ietsje minder wit had gekund. En de lengte van de onderjurk ietsjes langer. (En Koenders had inderdaad wel die omslagdoek kunnen dragen...fijn dat ze m niet om heeft gedaan)
Kapsel super en ik ben ook zo gek op die citrienen!
(Ik denk dat de Sint ze te duur zal vinden dus zelf maar gaan sparen...)
..

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 02 nov 2016 - 09:41

Hoe meer ik de foto's van RU bekijk, hoe mooier ik de jurk ga vinden. Het bloemmotief in het kant is werkelijk prachtig, het lijkt op een poppy. Zal ook wel zo bedoeld zijn gezien de gelegenheid. Het "zwevende" opstaande randje met het strikje in de taille vind ik ook mooi. Alleen zou ik zelf voor nude schoenen hebben gekozen.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 02 nov 2016 - 09:34

Hoed en sieraden vind ik fantastisch, en dat geldt ook voor het kant. Wat ik niet vind werken is het model van de jurk (taille op verkeerde plek, witte onderjurk, plooien in de rok), en de monochrome look (je zou denken dat het rust brengt, werkelijk alles in 1 kleur, maar dat doet het in deze kleur, met alle verschillende texturen vind ik niet), en de schoenen (witte randje heeft iets sportief klassieks en de rest helemaal niet).

Ik vind het geen ideale keuze voor deze dag met twee herdenkingen. De poppies vallen weg op de jurk. Waarom geen kleur waarop de poppies 'poppen'. En de kanten stof, en vooral de see-through rok vind ik erg mooi en feestelijk, geweldig voor een gardenparty, maar naar mijn mening mag het voor een herdenking wat meer statig/ingetogen. Een mooie mantel erover voor die onderdelen van het programma had dit ook opgelost.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 02 nov 2016 - 09:52

Merel@ Inderdaad, ik dacht daar vanmorgen ook aan, het was beter geweest om een mooie mantel bij die herdenkingen erover te dragen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 02 nov 2016 - 09:49

Heel leuk
Jammer dat ze hier wel die omslagdoek om heeft. Kom op Natan maak er standaard gewoon een jas of kort wollen jasje bij dat ook makkelijk aankan

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 02 nov 2016 - 09:24

Ik vind het een prachtige jurk en hij zit mooi. De citrienen juwelen zijn zo ontzettend gaaf. De accessoires passen er perfect bij en met al dat rood/oranje komt ze goed weg. Het is een kleur die haar geweldig staat. Hoedje en kapsel, helemaal top.
Ik kan me voorstellen dat sommigen de onderjurk te kort vinden. Dit was ook het eerste dat me opviel. Iets langer is wellicht mooier, maar gelijk met de bovenjurk, nee. Dan is het effect van de transparante look weg en oogt de kanten stof te massief.
Dag 3 is voor mij ook geslaagd. :-) Ben benieuwd naar de rest.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 02 nov 2016 - 09:44

He, wat ben ik blij met die foto van het menu bij het AD van Jeroen Schmale. Als kookgek ben ik altijd razend nieuwsgierig naar wat er gegeten wordt tijdens dit soort gelegenheden!

afbeelding van WA

WA

woensdag 02 nov 2016 - 09:19

Ik mis een soort 'rustpunt' in het geheel. Alles wat je ziet, van top tot teen, vraagt om (teveel?) aandacht.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 02 nov 2016 - 09:37

WA@ Als Maxima heur haar opgestoken had zou het er al veel rustiger uit zien!

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 02 nov 2016 - 09:17

Josine, hoe laat begint het concert vanavond Nederlandse tijd? Weet je dat?

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 02 nov 2016 - 09:35

Het begint om 19.30 uur Australische tijd (in Sydney). Dan is het hier 9.30 uur.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 02 nov 2016 - 09:06

Na de foto's van PPE bekeken te hebben vind ik de outfit eigenlijk alleen maar mooier worden. Het is een harmonieus geheel, de jurk zit goed, het haar is mooi en de accessoires zijn passend. Al dat oranje zou er bij een andere vrouw snel uitzien als too much, maar Maxima kan het goed hebben.
Minpuntje: de borsten lijken erg laag, waarschijnlijk door de witte voering. Nude of oranje was mooier geweest. Het uitstekende randje kant bij de taille voegt niets toe.
Pluspunt: de prachtige juwelen, een genot om naar te kijken.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 02 nov 2016 - 09:05

Het lijkt mij een hele mooie jurk, die je sober moet dragen om hem tot zijn recht te laten komen.
Nu krijgen we hem bijna niet te zien door de omslagdoek die ze zelf moet dragen,; vind ik heel vreemd, is daar geen hofdame voor mee ( of dan desnoods minister Koenders!)?
Opgestoken haar was daarom ook mooier geweest en misschien beter bij dit onwijs leuke hoedje.
En ja, sorry Els, de onderrok: gewoon net zo lang als de rok, dat moet toch kunnen of is het dan geen haute couture meer?

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 02 nov 2016 - 11:22

@Stijl: in bepaalde winkels zie/zag je dit ook: naar verhouding korte onderrok i.c.m. langere kanten rok.
Zoals je ook zag toen ze het schip van de HAL doopte in dat blauwe jurkje.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 02 nov 2016 - 15:43

Je hebt gelijk, maar vind je ook niet dat het verschil in lengte bij Max. groter lijkt dan bij het model?
Ik vind het niet mooi zo; alleen de onderste (schulp) rand zonder onderrok zou voor mij nog kunnen.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 02 nov 2016 - 16:25

Ja, bij het model is de onderrok langer.
Laten we het erop houden dat wat in de mode is, niet altijd mooi is ;-).

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 02 nov 2016 - 09:04

Een mooie jurk! Wat voor kantmotief zit erin? Ik kan het niet zo goed zien, lijken wel bloemen? Mooie sieraden en dit losse haar vind ik haar mooi staan. Opgestoken is altijd mooier bij Maxima, maar ik snap dat ze afwisseling wil en dan vind ik dit losse haar prima.
Minpuntje: haar boezem. Doordat de taille van de jurk heel hoog zit en de boezem laag, lijkt het of haar borsten op haar buik zitten:-) (beetje overdreven:-)). Maar verder is het plaatje weer zoooo mooi. Ga zo door!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?