Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2016 op uitnodiging van gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove een staatsbezoek aan Australië. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar bezoekt Perth, Canberra, Sydney en Brisbane. Aansluitend op het bezoek aan Australië wordt van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland gebracht. Minister Henk Kamp van Economische Zaken en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leiden gelijktijdig een economische missie naar deze landen.

Het staatsbezoek aan Australië staat in het teken van het bevestigen en uitbouwen van de historische en brede bilaterale banden die Nederland heeft met Australië. De gemeenschappelijke geschiedenis gaat terug tot het begin van de 17e eeuw. In 1606 zette de Nederlandse VOC-vaarder Willem Janszoon als eerste Europeaan voet aan wal op Australische bodem. Tien jaar later ging Nederlander Dirk Hartog met zijn VOC-schip De Eendracht voor anker aan de westkust van Australië. Dit wordt in 2016 gevierd tijdens het Dirk Hartog jaar. Naast de VOC-geschiedenis is tijdens het staatsbezoek ook aandacht voor de Australische inwoners van Nederlandse afkomst. Tussen 1947 en 1971 zijn ongeveer 160.000 Nederlanders naar Australië geëmigreerd. In drie steden vindt een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap plaats. Tijdens het bezoek wordt ook stilgestaan bij de militaire en academische samenwerking tussen beide landen en bij de overstromingsproblematiek waar Australië, met name Brisbane, mee te kampen heeft gehad. De economische missie is gericht op innovatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Deze uitdagingen liggen vooral op het terrein van tuinbouw & uitgangsmaterialen, agro & food, smart cities & smart logistics, sport, gezondheidszorg en water. Ruim negentig bedrijven nemen deel aan de missie.

Perth, maandag 31 oktober en dinsdag 1 november 
Het staatsbezoek start bij het Government House waar het Koninklijk Paar met een Aboriginal Smoking Ceremony op traditionele wijze welkom wordt geheten in het land. Aansluitend volgt een ontmoeting met de gouverneur van Western Australia, Kerry Sanderson. Vervolgens vertrekken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar de haven van Fremantle waar zij langs de Welcome Walls wandelen. Hierin staan de namen gegraveerd van onder meer Nederlandse immigranten die destijds in Fremantle aankwamen. In het Western Australian Maritime Museum onthult het Koninklijk Paar een door het Rijksmuseum in bruikleen gegeven tinnen bord. Dit bord werd 400 jaar geleden door Dirk Hartog achtergelaten in Australië als bewijs van zijn aanwezigheid. In het museum bekijkt het Paar ook een maquette van het nieuwe gebouw, ontworpen door architect Rem Koolhaas. Vervolgens bezoeken zij de Shipwreck Galleries met onder meer de overblijfselen van VOC-schip De Batavia. De volgende morgen krijgt het Koninklijk Paar uitleg over toekomstige energiewinning en wordt in Curtin University ingegaan op het telescoopproject 'Square Kilometre Array' (SKA). In HIVE, 'the Curtin Hub for Immersive Visualisation and eResearch', krijgen de Koning en Koningin te zien hoe data omgezet worden in 3D-beelden die wetenschappelijk onderzoek kunnen ondersteunen. Het programma eindigt met een bezoek aan de Ascot Racecourse in Perth, waar de Koning en Koningin enkele paardenraces bijwonen en via televisieschermen de Melbourne cup volgen. De Melbourne Cup, de belangrijkste paardenrace van het land, wordt door vele Australiërs bekeken.

Outfit: Koningin Máxima draagt een japon van watergroen linnen-zijde. De stof is geborduurd met kleine pailetten en pareltjes in brons- en koperkleur. Het motief op de jurk wordt door Edouard Verrmeulen, de ontwerper, omschreven als een Art Deco-motief. 


Foto: Rick Evers 

Máxima heeft de jurk tweemaal eerder gedragen. 

Koningsdag 2014:

Viering 200 jaar Koninkrijk.

Accessoires:

Bekende hoed van Fabienne Delvigne:

-

 Goudkleurige pumps van Gianvito Rossi.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Julia23

Julia23

zondag 13 nov 2016 - 03:31

Prachtige jurk! En met mijn favoriete hoed deze keer :-)

afbeelding van Julia23

Julia23

zondag 13 nov 2016 - 03:30

Prachtige jurk! En met mijn favoriete hoed deze keer :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 14:38

Herkent iemand Máxima's zonnebril?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 02 nov 2016 - 06:33

Ouch! Slaat ze nu niet teveel door!?! Het lijkt wel een modeshow en ik vind dit echt over the top. Ridicuul bijna. Waarom al die aandacht naar je toe trekken? Gepaste eenvoud is zoveel beter op zn plaats in haar koninginnepositie.

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 01 nov 2016 - 22:43

Ik ken iemand die nu in Canberra is toevallig en hij heeft het koningspaar gezien. Maxima draagt van top tot teen oranje appt hij naar me (maar prik me er niet op vast, degene die haar gezien heeft, heeft geen verstand van mode haha).

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 01 nov 2016 - 22:56

Een nieuwe set? En draagt ze nu drie dagen achter elkaar dezelfde schoenen?

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 01 nov 2016 - 23:23

Zo te zien wel een nieuwe japon maar ik denk dat we de hoed (of een hoed lijkend daarop tenminste uit de Cariben) al kennen. Maar we moeten wachten op beter beeld.
Het haar ziet er mooi uit. Met krullen zo te zien. Maar het lijkt me wel erg oranje.

Edit: Zou het deze hoed zijn? https://royalhats.files.wordpress.com/2015/10/2011-11-02-curacao.jpg Deze hoed droeg ze precies vijf jaar geleden ook, op 2 november 2011 tijdens een bezoek aan de Cariben. 'Vandaag' is het ook 2 november! Toeval? Of zou het deze hoed niet zijn?

Edit 2: Op basis van deze tweet van Rick Evers (https://twitter.com/Rick_Evers/status/793578520584654848) denk ik dat het inderdaad bovenstaande hoed is. Jurk schijnt van NATAN te zijn. Ik geloof dat ik het best mooi vind. Goed dat ze de Poppy's draagt. En ze draagt andere schoenen (wel bekend!)

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 02 nov 2016 - 00:42

Oops, ik heb even ingezoomd op de foto van Rick en toen schrok ik toch wel zen beetje..... even afwachten nog maar....

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 02 nov 2016 - 03:05

Dat had goed op de racetrack gestaan ;) Ook ik wacht dit even af. Maar als dit echt zo kort is, die onderrok, dan noem ik het o-r-.... en de rest vult u zelf maar aan, het kan verschillende richtingen uit ;)

RU heeft al 61 foto's op dit moment en vult die aan terwijl ik typ. http://www.royalsbyrobin.com/ - ik vind het te uitbundig voor de gelegenheid. Verslikt u zich er niet in, dat is mijn mening maar.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 02 nov 2016 - 05:02

Maria@ Sorry, maar je kunt ook gewoon iets mooi of NIET mooi vinden of gepast of ongepast vinden voor de gelegenheid, zonder meteen aanstalten te maken met o-r-..... waarom dit beladen woord gebruiken, de Nederlandse taal is rijk genoeg?

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 02 nov 2016 - 13:35

Je vergeet dat ik twee maal een ';)' heb toegevoegd, Eftichia. En van o-r-... kun je ook origineel maken. Ik liet wat het woord kon worden open, omdat mensen erin zullen lezen wat ze erin willen zien.

Trouwens, ordinair een beladen woord? Misschien voor jou, maar zeker niet voor mij.

En reageerders die andere reageerders voor gaan schrijven wat er wel of niet gezegd mag worden?

Ik vond het bijzonder dat het de bezoekers van de race in de commentaren hier werd verweten dat ze te bloot waren (het is daar zomer en het is een andere cultuur), ik had er dus schik in om te zien dat Max vandaag een jurk droeg die doorzichtig is.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 13:44

Dames, ik grijp even in. Het woord ordinair associeer ik niet met Máxima, maar ik heb nergens iemand verboden om dit woord te gebruiken. En aangezien ik de beheerder ben, blijft dat mogen tot ik anders aangeef :-)

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 01 nov 2016 - 23:40

kan weg - Emma heeft in haar biijgewerkte reactie o.a. al verwerkt wat ik ook schreef.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 01 nov 2016 - 23:59

Dank lades
Op dit voor ons late uur
Doen we gewoon 2 dagen op 1 dag
Iets kant met doorschijnend? Beetje dat blauwe Canada achtig ?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 01 nov 2016 - 20:24

Mee eens elisel. Heel slim. Ik zou mij erover verbazen als ze een nieuwe outfit draagt tijdens deze reis. Ik hoor overigens steeds meer mensen negatief over de kosten van ons koningshuis zeker nu het zo vaak in het nieuws is.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 01 nov 2016 - 20:19

Mooie, verzorgde outfit. Niks op aan te merken. En prima dat het een outfit is die ze al vaker heeft gedragen. Slim en verstandig na de discussie over de kosten van ons koningshuis.
Alleen erg jammer dat ze er niet voor kiest om op een staatsbezoek dutch design te herdragen. Zou toch eigenlijk moeten. Ze voelt dat kennelijk niet aan....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 01 nov 2016 - 20:06

En ze genieten zichtbaar van elkaar. Even quality time voor elkaar, ook al ben je op reis. Wat fijn dat ze zo samen kunnen genieten. Ze tonen alsof het een vakantie is. Zo ontspannen en goedlachs. Geweldig!

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 01 nov 2016 - 19:57

Over twee uur en tien minuten begint in Canberra het programma voor de derde dag in Australië.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 01 nov 2016 - 13:13

Josine, even een kanttekening. In de tekst schrijf je "Máxima heeft op de tweede dag van het bezoek zowel haar slingbacks van Jimmy Choo als haar goudkleurige pumps van Gianvito Rossi gedragen." Moet dit niet op de eerste dag zijn?.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 01 nov 2016 - 14:16

Je hebt helemaal gelijk :)

afbeelding van zara

zara

dinsdag 01 nov 2016 - 13:06

Wat komt deze jurk met blinkende lovertjes mooi tot z'n recht in de Australische zon! In Australië is ons koningspaar niet zo bekend, dus ik vind het prima dat ze zichzelf onderscheiden en promoten met opvallende chique kleding.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 01 nov 2016 - 22:41

Eens met jou Zara. En ergens las ik dat de jurk van een soort zijde is geloof ik, dus ook nog lekker luchtig.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 01 nov 2016 - 11:39

Totaal overdressed ;))) Wat een hilarisch contrast. Zonder gekkigheid: Mooi jurkje, mooie kleuren, mooie hoed, mooie oorbellen, nude/brons schoen net wat mooier denk ik. En deze kopmouwtjes die schuin omhoog weglopen geven me steeds idee dat ze haar schouders heeft opgetrokken, wat niet zo is, ik denk dat schuin naar beneden weggesneden mouwtje mooier was geweest.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 01 nov 2016 - 18:44

Grappig dat je dat zegt :-) Op een andere blog las ik net van iemand die haar daar heeft gezien (en daar woont), dat ze juist Máxima totaal niet overdressed vond. Eerder dat ze het relaxte van daar heel goed had ingeschat. Als ze Ascot-waardig was gekleed, was het een ander verhaal.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 01 nov 2016 - 18:53

Ik vind deze (mooie!) outfit (gouden schoenen, grote hoed, jurk met glimmende ornamenten) nu ik erover denk volledig Ascot waardig! Overdressed was een grapje: ze is 'overdressed' in vergelijking met de feestende dames op de foto's onder de geposte links hierboven ;)

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 01 nov 2016 - 19:11

Hahaha, dat stuk had ik net gemist (zoals die dames... die missen ook een stuk )

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 01 nov 2016 - 12:11

ja dat heb ik ook met die mouwtjes maar vind het ook niet storend

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 01 nov 2016 - 11:38

Schitterende jurk en die schoenen. Ze loopt inderdaad prachtig rechtop. Zou ze met boeken op haar hoofd
geoefend hebben.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 01 nov 2016 - 11:09

Ha, één van mijn favoriete jurkjes! Zit als gegoten, prachtige stof, kleur en model, goede lengte, echt super!
Wat staat Maxima eigenlijk altijd mooi rechtop!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 01 nov 2016 - 10:28

Dit is een van de beste jurken die Vermeulen voor haar gemaakt heeft. De kleur staat haar heel mooi. Ook haar en make-up zijn passend en verzorgd. Al blijft het jammer dat Vermeulen geen Dutch Design is.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 01 nov 2016 - 10:25

Wat een contrast zeg! mooi koningspaar en aan de andere kant toeschouwers van het spektakel! Ook een 'spektakel' om te zien ;-))

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 01 nov 2016 - 10:21

Helemaal top!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 01 nov 2016 - 10:37

Met je eens Eftichia!

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 01 nov 2016 - 09:58

Deze creatie vind ik helemaal top met mooie bijpassende sieraden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 01 nov 2016 - 09:41

Super dat ze deze jurk weer draagt! Vind ik haar zo mooi staan! En haar haar ook weer netjes. Helemaal goed!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 01 nov 2016 - 12:22

En in de buurt van dit ordinaire publiek keken WA en Max naar die races?
Australië schaam je voor dit soort landgenoten.
In Nederland zullen er ook wel van deze ordinaire figuren rondlopen, maar zo erg heb ik het nog nooit gezien, hoewel ik jaren in de randstad gewoond heb.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 01 nov 2016 - 17:16

Oh Orchidee, sorry hoor, maar bedoel je nu echt dat vooral in de Randstad, poel van verderf, 'ordinaire figuren' zijn te zien? Dat is niet mijn ervaring, en ik heb ook door NL gezworven. Ze zijn echt overal... ;)

Mij doen deze foto's erg aan UK denken. Ik moet regelmatig naar London of Manchester, en vlieg dan meestal laat op de avond. Als ik dan tussen het jeugdige uitgaanspubliek door van de metro/trein naar mijn hotel loop is dit ongeveer het beeld. Zelfs in de winter. Heel normaal daar, blijkbaar. Ik krijg al blaasontsteking als ik ernaar kijk.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 01 nov 2016 - 21:54

Merel, je moet me geen woorden in de mond leggen. Ik vind de kledingstijl in de randstad beduidend anders dan meer in het midden en oosten van het land.
Ik begrijp wat je bedoeld over UK, maar ook, in Nederland, in Australië, in de UK of waar dan ook: op deze planeet, deze manier van kleden vind ik bepaald ordinair, niet sexy, nee, echt ordinair.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 01 nov 2016 - 19:44

Inderdaad Merel dit zijn typische UK types......, ik ga al jaren maandelijks naar Londen en ook uit en dan is dit beeld normaal, zomer en winter.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 01 nov 2016 - 19:58

Weet je waar het helemaal erg is? In Glasgow en nog erger, in NewCastle! Echt bizar gekleed en opgemaakt en meer dan half bloot (moeten ze zelf weten), 's zomers en 's winters. Griezelig... Die Geordies zijn het ergst...

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 01 nov 2016 - 23:08

ha ha, ja het zijn me types, veel Engelsen, maar aan de andere kant kunnen ze ook wel weer über chique gekleed zijn zoals de Londense business en de Engelse country style, i love it!
Ik lees ook zeer veel Engelse tijdschriften en in veel van die tijdschriften kun je volop genieten van de Geordies met hun scouse brow! ;-))

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 01 nov 2016 - 23:35

.....brow.....???

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 02 nov 2016 - 01:05

Hi Janna, bij de scouse brow scheer je zo ongeveer je hele wenkbrauw weg en teken/schilder je er een nieuwe, vaak donkere, vaak superdikke wenkbrauw voor in de plaats, vaak met zo'n vreselijke, rechte hoek, boven de neus....echt heel lelijk, onnatuurlijk en totaal passend bij het ware Geordie-uiterlijk! Dat is hét beeld, in de NewCastle area..

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?