Eindelijk is het zover: Prinsjesdag 2014. Hoewel het vandaag natuurlijk draait om de troonrede, staat op Modekoningin Máxima een heel ander onderwerp centraal: dé jurk. Rond 13.00 uur zal koning Willem-Alexander samen met koningin Máxima vertrekken richting de Ridderzaal en weten we welke kledingkeuze Máxima heeft gemaakt. Uiteraard zit ik klaar om de website zo snel mogelijk bij te werken. Gedurende de dag zal de log steeds worden bijgewerkt, dus kom gerust nog eens terug om bij te lezen en gezellig mee te kletsen over de glamoureuze kant van Prinsjesdag 2014. 

Koningin Máxima draagt een zijden japon met een A-lijn en een zogeheten bibi van modiste Fabienne Delvigne. Ontwerper is modehuis Valentino.

Asymmetrische rol in de stijl van Grace Kelly. 

Het lint is vastgezet met een van de diamanten strikbroches:

Als broche draagt de koningin verder een diamanten broche met parels. Klik hier voor meer informatie. 

Japon is van Valentino en kost online 3.980 euro. 

 

Op close ups is te zien dat de japon exact hetzelfde is en dus gewoon uit de pret-a-porter-lijn komt. 

Bekende clutch:

Schoenen van Miu Miu:

Beatrix kijkt toe hoe haar zoons en schoondochters het doen op deze belangrijke dag: 

Prinses Laurentien draagt een donker toilet en een lichte pillbox:

Foto's met dank aan:

www.monarchypress.com 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 21 nov 2014 - 14:50

Die rode clutch van Maxima, op die foto met Pieter, wanneer is dat? Wanneer had ze die voor het eerst (voor zover je weet) bij zich?

afbeelding van Julia23

Julia23

vrijdag 19 sep 2014 - 22:02

ik vind het niet zo mooi. De jurk is lang en heeft lange mouwen en helemaal dicht tot aan haar nek. Te veel stof naar mijn zin. Ik vind de kleur wel heel mooi. De hoed is ook niet mijn smaak. En het kapsel vind ik nogal ouwelijk. Tja, ze kan niet elke dag mijn hart stelen...

afbeelding van LG

LG

woensdag 17 sep 2014 - 22:39

Maybe she is wearing pearls today (in Germany) because she is mourning the fact that she only gets to spend 324.000 the coming year ;-)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 18 sep 2014 - 06:16

Ja LG, het zijn zware tijden, ook met al die verbouwingen die maar 50 miljoen mogen kosten. LOL

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 17 sep 2014 - 22:31

Last but not least: ik vond Maxima gisteren erg mooi. Het haar vond ik echt prachtig zitten, zo mooi bol en het bleef ook zo goed zitten. Mag ze van mij vaker doen. Sieraden, nagellak en make up vond ik prachtig. De jurk is niet mijn favoriete jurk maar ik vond het een heel mooi geheel. En wat straalt ze dan he als ze op het balkon staan. Een heel mooi plaatje!

afbeelding van zara

zara

woensdag 17 sep 2014 - 20:45

Wat een leuke discussie over het dragen van parels! Er valt heel veel symboliek aan te ontdekken, blijkt wel. Het valt me op dat Máxima vandaag alweer een aantal sieraden met parels droeg. Het staat haar prachtig, en heel stijlvol!

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 17 sep 2014 - 17:27

Beetje laat, maar ik doe ook nog een duit in het zakje. Ik vind het een mooie klassieke japon, heel geschikt voor Prinsjesdag door het model met hooggesloten lijfje en wijd uitlopende rok. Mooie kleur rood. De schoenen, die ik eerder bij een korte jurk aan de gewaagde kant vond, vind ik vreemd genoeg bij deze japon wel goed kunnen. Het heeft een heel elegant effect als ze uit de gouden koets stapt. Als ze zit zie je de open voorkant met versiering, wat ik best elegant vindt staan. Ik meen me te herinneren dat Beatrix ook wel eens wat opener schoentjes droeg bij haar Prinsjesdagjapon, maar ik kan me vergissen. Qua hakhoogte gaat Máxima wel veel verder.
Over de handschoenen heb ik geen echte mening. Het wordt inderdaad wat veel rood bij elkaar, maar als ze een andere kleur had gekozen had die kleur m.i. ook weer terug moeten komen in andere delen van de outfit, terwijl ik het juist mooi vind dat hoed en schoenen dezelfde kleur hebben als de jurk. De kleur van de clutch lijkt op de foto's iets te oranje vergeleken bij de jurk. Het hoedje vind ik goed gekozen, maar het staat nogal ver naar achteren, alsof het bijna van haar hoofd dreigt te vallen. Het kapsel had van mij strakker gemogen, iets minder opvallend. De parels staan mooi bij het geheel.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 17 sep 2014 - 14:26

Als draagster van antieke Friese kleding met interesse in streekdrachten,wil ik nog even het volgende schrijven over de rouw .De gouden of diamanten mutsenspelden werden niet gedragen tijdens de rouw. Diamanten droeg men dan niet.De mutsenspelden werden vervangen door een paar met meestal een zwart steentje aan het uiteinde.
Van andere klederdrachten weet ik dat in de rouw gitten werden gedragen .
Gitten waren vroeger populair als rouwsieraad en werden veel gedragen.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 18 sep 2014 - 15:39

Inderdaad, hier in Zeeland worden de gitten ook wel als rouwsieraden gezien.
Ik heb zelf het gittensnoer van mijn oma geërfd en draag bij een begrafenis dit snoer of mijn parels.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 17 sep 2014 - 11:35

Volgens mij is het zo dat je bij een begrafenis alleen parels mag dragen, met goed fatsoen, en geen diamanten en andere edelstenen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je parels alleen kan dragen bij een begrafenis. Denk aan de klassieke bruid; ook die draagt parels. Het parelcollier is het klassieke dagsieraad voor 'nette meisjes'. ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 17 sep 2014 - 11:05

Ik wist als klein kind al dat parels gedragen worden tijdens begrafenissen, etc. Ligt er denk ook maar net aan of je dat als familie ook gewend bent. Mijn oma droeg het jaar na het overlijden van mijn opa alleen maar parels.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 17 sep 2014 - 11:35

Josine.Bij ons worden parels vooral tijdens een bruiloft gedragen omdat het reinheid symboliseert.

afbeelding van zara

zara

woensdag 17 sep 2014 - 08:02

Wat een prachtige japon, de A-lijn met hooggesloten halslijn staat zo mooi! De symboliek van de outfit zit voor mij in de kracht en warmte van het vele rood, in contrast met de fantastische parel-oorbellen die, dacht ik, staan voor rouw en troost, en bij voorkeur op begrafenissen e.d. worden gedragen, wat dan weer een mooie verwijzing kan zijn naar alle ellende van de laatste maanden.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

woensdag 17 sep 2014 - 10:20

Parels horen inderdaad bij rouw. Ze horen ook vooral als 'dagjuwelen' te worden gedragen itt bijvoorbeeld diamanten die bij de avond en nacht horen. Ik hoop met je mee dat ze ze vanwege de ramp heeft om gedaan. Dat zou een mooi gebaar zijn.

afbeelding van Wilma

Wilma

woensdag 17 sep 2014 - 00:17

Ik weet nog steeds niet wie er nu eerst uit de Gouden Koets gaat...de Koning of de Koningin....bij Prinsjesdag 2013 ging Maxima eerst...nu waren de rollen omgedraaid... Wie weet het?

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 17 sep 2014 - 09:18

Officieel hoort het staatshoofd als laatste uit te stappen en als eerste in te stappen. Vorig jaar ging dat dus goed. Maar WA wil galant zijn ten opzichte van zijn vrouw en laat haar daarom voor gaan bij het instappen en vice versa bij het uitstappen.

afbeelding van riethoek

riethoek

dinsdag 16 sep 2014 - 22:07

Uit nieuwsgierigheid heb ik nog even de reacties gelezen op de jurk van Mattijs van Bergen toen Maxima deze droeg bij het uitreiken van de Mediaprijs in Duitsland, het lag me nog bij , dat de reacties toen helemaal niet zo onverdeeld positief waren over deze zogenoemde maxidress , dus is mijn conclusie , hoe ze het ook doet, het is nooit goed.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 16 sep 2014 - 22:03

Vanaf vakantie even "ingestoken" om te kijken naar de foto's van vandaag.......oh, ik ben heel erg teleurgesteld....ik vind de jurk en de hele opmaak echt vreselijk lelijk, sorry ik kan er niets aan doen......peeptoes onder zo'n "dichte" japon, handschoenen aan, alles veel te rood voor deze gelegenheid en ook nog eens in een voor NL en EU zo'n zwaar jaar.....nee, niet gepast, afschuwelijk zelfs, ik kan er niks anders van maken........ :(

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 16 sep 2014 - 21:53

Gelukkig kwam je erachter dat het geen couture was; ik was al verschrikkelijk teleurgesteld in de maker. De jurk van vandaag was best leuk, maar dat hij perfect zat, kan ik ook niet zeggen.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 16 sep 2014 - 22:03

Bedoel je mij, Maxi, met "gelukkig kwam je erachter…? " Voor mij is dit couture of komt het dicht bij couture. Mag ik je eens vragen welke stijl jouw goedkeuring heeft? Gewoon nieuwsgierig, hoor, omdat je zo vaak moppert over wat Maxima draagt :-) Waar zou jij haar graag in zien?

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 18 sep 2014 - 04:43

Ik richtte me tot Josine. Zodra ik iets heel moois zie zal ik het zeker schrijven!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 17 sep 2014 - 11:07

Couture of pret-a-porter is mijns inziens een heel groot verschil. (Net als er ook verschil is tussen pret-a-porter en confectie) Deze japon is gewoon getekend volgens de gangbare maten en niet speciaal voor Máxima gemaakt. Als dit echte couture zou zijn dan zou het betekenen dat er een slechte coupeuse zou werken bij Valentino, want echte haute couture hoort perfect te zitten en dat zit deze japon (heel begrijpelijk voor pret-a-porter) niet. Een ander groot verschil is ook wel de prijs. Deze japon kost 4000 euro, maar voor een couturejapon van Valentino kun je daar nog een 1 voor zetten: 14.000 euro.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 16 sep 2014 - 21:44

Zag net de foto's op royalhats en daar is te zien hoe mooi het gemaakt is. Het is een soort ceriserood. Hoe langer ik er naar kijk, hoe meer het me doet denken aan de stijl van de jaren 50. De eenvoud en strakke belijning, de wat uitstaande rok. Om dat met deze stof voor elkaar te krijgen is toch echt vakmanschap. In die stijl vind ik haar turban passend. Een grote hoed zou het silhouet onderuit halen.
Op sommige foto's kan ik zelfs de rode handschoenen waarderen. Maar ik zie haar liever zonder, ze heeft zulke mooie handen ! En wat de peeptoes betreft: bedacht dat bij zo'n 'dichte' japon en handschoenen er ergens iets 'luchtigs' moest zijn :-) Nee, dat is onzin, hoor !
Een elegante dichte pump in dezelfde kleur heeft eerder mijn voorkeur.
Ben er enthousiast over, vind het zeer stijlvol. (en toch… een Nederlandse couturier heeft ook de talenten in huis om zoiets te maken)

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 16 sep 2014 - 22:11

Helemaal gelijk AnneR.Aan welke Nederlandse couturier denk je dan?

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 16 sep 2014 - 22:29

Ik dacht aan Addy van den Krommenacker (die is hier al genoemd), Mart Visser maakt ook vaak kleding met wat scherpere, eenvoudige belijning , top vind ik Frans Hoogendoorn, Claes Iversen en er zullen beslist nog zijn die ik niet goed genoeg ken.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 17 sep 2014 - 11:24

AnneR: inderdaad Frans Hoogendoorn kan dit zeker.Punt is ook dat ze eerste klas coupeuses in huis moeten hebben.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 16 sep 2014 - 21:00

De jurk is echt een heel mooi plaatje! Deze kleur staat Maxima geweldig!
Kapsel vind ik echt heel kunstig opgestoken! Hoedje staat leuk, maar een grote hoed had mooier geweest.
Echt minpuntje: De handschoenen, alles is nu wel heel erg rood! Daarom: de balkonscène was geweldig!!!

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 16 sep 2014 - 20:58

Wat ik aan deze jurk niet mooi vind zijn de vele naden, in een effen gladde stof vallen die nog meer op!!.
Zag vanavond hele mooie kleding bij de show van Addy van den Krommenacker, geweldige ontwerpen en prachtige stoffen,
Prinses Margriet, Aimee, en Margaritha waren bij deze show, in hele mooie creatie,s.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 16 sep 2014 - 20:55

Ik heb wel mooiere prinsjesdag outfits gezien dan vandaag. Vind het allemaal nogal erg rood. De accessoires had ik liever in een andere kleur gezien. De combi met de parels vind ik niet zo leuk, het haar zit te bol en de lippen zijn te rood... Helaas

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 sep 2014 - 20:47

Na heel wat getouwtrek weet ik nu eindelijk 100% zeker dat het Valentino is. (Zie foto) Heel absurd dat de Nederlandse marketingafdeling ontkende dat dit een ontwerp van hun was. Ze vonden het zeker niet mooi :P

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 16 sep 2014 - 20:07

Zat net nog even de foto,s te bekijken en vind het nog steeds(op handschoenen en schoenen)na een prachtige japon.Josine zal zeker weten,dat het een Valentino is,alleen zie ik het er niet helemaal aan af.
Het oogt mooi,maar gisteren schreef ik,dat de japon van MvBergen ook een goede keus zou zijn.Als ik ze nu naast elkaar zie,zie ik,op de geplisseerde rok na,enkele overéénkomsten en dat vind ik dan weer jammer.Zeker als je bedenkt wat een Valentino kost....
MvBergen verdiend zeker een tweede kans!
Wie weet in China en dan samen met de goudkleurige japon van Prinsjesdag van Jan Tamineau.....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 sep 2014 - 20:14

Zie de tekst in het artikel: het is nog steeds niet 100% zeker dat het Valentino is.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 16 sep 2014 - 20:58

Waar staat dat dan Josine? Ik kan het niet zien. Of weet je inmiddels wel honderd procent zeker dat het Valentino is?
Edit: Oh zie het al hieronder :)

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

dinsdag 16 sep 2014 - 19:54

Het is ook de moeite waard om op de site van het RD de foto's van de hoeden eens te bekijken. Prachtige exemplaren zijn er bij en mooie kleding, maar ook echt heel vreselijke hoofddeksels!

afbeelding van Hilde

Hilde

dinsdag 16 sep 2014 - 20:17

Zeker leuk om de foto's even te bekijken!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 16 sep 2014 - 20:19

Wauw wat een prachtige jurk. Het hoedje vind ik er super bij staan. Mooie keuze. Ik ben alleen geen fan van de Miu Miu schoenen, maar gelukkig zie je die bijna niet.
@Josine, klopt het dat ze deze hoed al eens eerder droeg?

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 16 sep 2014 - 19:04

Klinkt heel raar, maar ik vindt de jurk echt foeilelijk! De stof vindt ik apart, het model raar en op een foto op rd zag ik een foto waar de bh van Maxima niet zo gelukkig zat. Mag wat mij betreft echt de prul in, jammer van het geld, maar ja! Reageer gerust;P

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 16 sep 2014 - 20:14

Het geld had ze beter bij Jan Taminiau kunnen besteden! De jurk van vorig jaar zat echt fantastisch. Jammer dat ze niet voor een Nederlandse ontwerper heeft gekozen op een dag als deze. Als koningin moet je juist laten zien dat je begaan bent met de Nederlandse economie.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

dinsdag 16 sep 2014 - 23:04

Mee eens, maar ik krijg soms de indruk dat Maxima niet aanvoelt wat voor soort creatie in welke kleuren, materialen etc. bij welke gelegenheid past en dat ze niet afdoende beseft dat ze de echtgenote van het staatshoofd is. Ze zou zich wat mij betreft best wat bescheidener op mogen stellen.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

woensdag 17 sep 2014 - 10:13

Amen!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

dinsdag 16 sep 2014 - 18:50

De kleuren van japon en hoofddeksel en de clutch, ben nog steeds benieuwd wie de ontwerper van het hibiscus clutchje is, vind ik mooi. De oorbellen en broches zijn goed gekozen voor deze gelegenheid. Voor mij staat de tragedie omtrent MH17 compleet los van Prinsjesdag. Wat mij dan weer een beetje tegenstaat is dat dit de zoveelste nieuwe japon is terwijl de japon die ze droeg in Duitsland (http://static.vogue.nl/thumbnails/genjPhotoPicture/detail/05/42/11/21-ma...) toen ze een prijs in ontvangst nam had ook prima gekund met een ander hoofddeksel, kapsel. Zeker omdat over het algemeen de 'gewone' man toch weer, al is het in wat mindere mate dan in voorgaande jaren, de broekriem moet aanhalen. Dan vind ik het niet gepast om bijvoorbeeld een peperdure creatie aan te schaffen.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 16 sep 2014 - 18:44

Leuk, maar deze verslaggever doet net of Maxima voor de 1e keer een hoed draagt van Belgische makelij. En dat is toch echt niet zo.......

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 16 sep 2014 - 18:19

Wat een prachtige jurk!
Wat een prachtig kapsel!
Wat een geweldig hoedje, we zien haar gezicht zo mooi, en het staat haar heel goed!
En rood is toch wel een hele mooie kleur bij onze Koningin!

Om even op het commentaar hierboven terug te komen, wij moeten hier op deze site altijd wel iets hebben om over te klagen, denk ik zo.
We weten helemaal nog niet óf deze jurk überhaupt een Valentino is, en als het zo is: ze heeft de afgelopen jaren (met uitzondering van 2012) alleen maar Nederlandse ontwerpen gedragen op Prinsjesdag. Van mij mag ze best eens iets anders kiezen, daarnaast heeft ze Valentino nog nooit gedragen op Prinsjesdag, nog nooit. Het was altijd Natan of Jan Taminiau (en een keertje Benito Fernandez).
Ook is het zo dat ze deze jurk al lang besteld kon hebben voor de vliegramp met MH17. Zo'n groot evenement als Prinsjesdag staat al het hele jaar vast en ze weet ook al heel lang van te voren hoe de situatie gaat zijn, aangezien het al haar -even tellen- 13 de Prinsjesdag is. Ze had natuurlijk nog een andere jurk kunnen bestellen en deze in de kast laten hangen, maar ja, dan hangt deze jurk in de kast en heeft ze nog een andere dure jurk aan. Dat is ook weer jammer, wat mij betreft. En het is ook nog eens zo dat vorige keer, toen het een zomer van rouw voor de Koninklijke familie was, ze ook gewoon in het goud verscheen. Die outfit was volgens mij nog uitbundiger dan deze outfit, omdat die ook nog eens helemaal bezaaid was met gouden kralen. Deze jurk is erg simpel en ook het hoedje is heel netjes. Vergeleken met de glitterende jurken van enkele vorige keren is deze outfit sober, ondanks de kleur.
Daarnaast zijn parels een symbool van rouw en verdriet, en heeft ze dus toch nog een stukje van de Nationale Rouw in haar outfit verwerkt. Ze had net zo goed voor robijnen kunnen kiezen, maar dat heeft ze niet gedaan, ze heeft parels van rouw gekozen (parels lijken op tranen).
Klasse, Máxima!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 16 sep 2014 - 17:54

Mooie japon, mooie hoed. Schoenen en handschoenen: nee. Juwelen zijn fantastisch gekozen en ook haar kapsel vind ik mooi. Jammer dat ze ter gelegenheid van 200 jaar Prinsjesdag niet voor een Nederlandse ontwerper heeft gekozen.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 16 sep 2014 - 17:48

Waarom dragen Koningin Maxima en Prinses Laurentien het lint (en van welke orde) en de Koning en Prins Constantijn niet ? Waarom draagt de Koning geen militair uniform (bvb ook niet bij Dodenherdenking of bij de Inhuldiging). Koning Filip draagt op officiële gelegenheden veelal een militair uniform (zeker op Wapenstilstand, te vergelijken met Dodenherdening in NL denk ik). Dank voor uw antwoord. Een onwetende Belg

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 sep 2014 - 19:56

Koning Willem-Alexander draagt het draaginsigne van de Militaire Willemsorde. Je ziet hem hier net boven zijn borstzakje: http://www.ppe-agency.com/500px/Sep2014/PPE14091612.jpg

WA draagt sinds de inhuldiging geen uniform meer op Prinsjesdag omdat hij geen actieve militaire status meer heeft. Officieel mag hij nog wel een uniform dragen zonder rangonderscheidingstekens, maar hij doet dat alleen af en toe nog bij bezoeken die in het kader van het leger staan. http://defensieweblog.blogspot.nl/2013/03/koning-willem-alexander-geen-a...

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 16 sep 2014 - 22:18

@ Kuifje: koningin Máxima draagt het ordelint en de ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw en prinses Laurentien de versierselen die horen bij het Grootkruis in de Huisorde van Oranje (bron Blauw bloed).

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 17 sep 2014 - 15:15

Dank voor de info !

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 16 sep 2014 - 17:40

Ik zie net pas de jurk, beetje laat maar erg druk op mijn werk!!
De jurk is mooi, maar wel erg sober, om niet te zeggen saai, maar haar kapsel en make -up maken dit weer goed,dat is mijn eerste indruk, schoenen zal ik maar niets over zeggen....................!!Als ik deze jurk zie, denk ik toch aan de rode( deels )geplisseerde jurk die ze in Duitsland droeg, die vind ik eigenlijk nog mooier !!
Handschoenen snap ik niet, het staat netjes, maar met dit warme weer had ze deze voor mij thuis mogen laten, het is nu wel erg veel rood!!!!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?