Diagonale lijnen kleden af. Onze mooie koningin heeft dat natuurlijk helemaal niet nodig, maar toch hangen er heel wat asymmetrische jurken in haar kledingkast. Een overzicht vanaf 2013. 

1. Asymmetrische avondjurk die is gemaakt van goudkleurige geplisseerde chiffon over een onderlaag van crêpe. Tegen het tijdschrift Vorsten vertelde Jan Taminiau, de ontwerper van de jurk, in 2011 meer over de keuze voor deze stoffen. “De onderlaag diende om de plissé mooi te laten vallen. (…) Gedrapeerde stoffen kunnen een heel sensuele manier van vallen hebben. Tegelijkertijd associëren we het met iets verhevens. Die oude godinnenbeelden zoals je in Parijs veel ziet, hebben allemaal van die draperieën. Ik vind dat een interessant spanningsveld. Gaandeweg is er meer plissé in mijn collecties gekomen.”
2. Rode jumpsuit met strikkraag en wijde broekspijpen van modehuis Valentino. Online is het kledingstuk te koop voor €2086,-. Voor het maken van de jumpsuit is cady gebruikt. Cady wordt ook wel vegan silk genoemd en is een vezel op natuurlijke basis (houtpulp). De stof voelt heerlijk koel en is vrij goed zelf te wassen. 
3. Crêpe avondjurk met enorme volants van modehuis Lanvin. Online te koop voor €3845. 

4. Rode japon met trompetmouw aan de rechterzijde. Zowel de halslijn als de mouw zijn gedecoreerd met broderie d'art. 
5. Japon met ruches en verhoogde taillelijn van modehuis Valentino. 
6. Asymmetrische japon met 3D borduurwerk van Jan Taminiau. Inspiratiebron: de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. 

7. Asymetrische avondjurk met broderie d'art van Claes Iversen. 
8. Fuchsia japon met meerdere lagen snijgarens van Benito Fernandez. 
9. Fuchsia jumpsuit met diagonale halslijn van Edouard Vermeulen. Máxima droeg de outfit voor het eerst in 2003. 

10. Cocktailjurk met asymmetrische halslijn van Valentino. 
11. Avondjurk met exotische print van Etro. Ook bij deze japon is gekozen voor cady (vegan silk). 
12. Asymmetrische cocktailjurk met grote strik van Giambattista Valli. 
13. Avondjurk met diagonale halslijn en volants van Michael Kors. 

14. Japon met diagonale halslijn en volants van Benito Fernandez. 
15. Last but not least: kaftan zonder asymmetrische halslijn, maar wel met een diagonale lijn. Ik hou ervan! 

Nog niet uitgekeken? Bekijk dan mijn vlog over Maxima's asymmetrische avondjurken op de pagina van LibelleTV

Foto's met dank aan Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 03 jul 2018 - 20:31

Echt smullen velen zijn beeldschoon, nummer 9 valt mij erg op, ook omdat ik het nog niet eerder heb gezien.
Ik weet wel welke ik niet mooi vind en dat is nummer 10.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 02 jul 2018 - 09:36

Nummer 2 en 9 zijn geen asymmetrische "jurken" maar jumpsuits. :) Nr. 9 zou ik overigens wel graag nog eens zien.

Mijn favorieten: nr. 1 (gele Taminiau), nr. 4 (rode Valentino), nr. 7 (rode Iversen), nr. 12 (roze Valli - zo jammer dat we nooit een tweede keer gezien hebben!).

Nr. 15 ook erg mooi, maar vind ik (net als nr. 2) niet bij de categorie van één-schouderige (is dat een woord?!) japonnen passen...

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 02 jul 2018 - 10:18

'éénschouderig' vind ik een héél mooi en perfect nieuw woord, Royal Ellen - goed gevonden ! Je kan hier toch maar moeilijk 'ééngeschouderd' zeggen (zoals wél : 'breedgeschouderd') .
En meteen is dit een logje waarop ik nog eens heel enthousiast kan reageren ! Ik houd enorm veel van dit heel chique soort japonnen, en de (hierboven door Josine geciteerde) toelichting erop van succes-ontwerper Jan Taminiau vind ik heel pertinent : prachtig gedrapeerde, gracieus bewegende Griekse godinnen : ja, dat is het helemaal !! En mooie juwelen (hier vooral diademen, broches en oorbellen, maar ook wel colliers) passen er zo fantastisch bij !
De foto's tonen echt prachtexemplaren ! Ik mis hier wel de schitterende blauw-en-witte jurk die Máxima al een (flink) aantal jaren geleden droeg in het Deense Slot Fredensborg, bij een of ander 'royal' feestje, waar álle (tenminste aanwezige) jonge Kroonprinsessen zo gekleed waren (zo ontbrak o.a. Mathilde, die de jongste tijd ook zulke verrukkelijke jurken draagt).
Eenschouderig is een heel zware concurrent van strapless (je kan nl. bij het eerste meer broches dragen), maar beide zijn prachtig en 'staan onze meisjes goed' !!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 01 jul 2018 - 13:03

WAUW wat een gewedlig overzicht. Hier zit een groot aantal van mijn favoriete jurken bij! 1, 6, 9, 10, 12 en 14 zijn wat mij betreft tot haar mooiste outfits. Onbegrijpelijk dat ze de roze jurk van Giambatista Valli (12) maar 1 keer droeg. Ook 7, 5 en 15 zijn prachtig.

Ik zag trouwens dat koning Juan Carlos en prins Carl Philip gisteren bij het Volvo Ocean race diner waren. Ook een van de Spaanse prinsessen was aanwezig.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 01 jul 2018 - 11:53

Ik vind nummer 5 ontzettend mooi, prachtige jurk en het staat maxima mooi. Verder vind ik asymmetrische jurken niet echt mijn ding. Moet wel zeggen dat knalroze en knalrood Maxima ontzetttend goed staan. Dat kan zij goed hebben.

afbeelding van Helena

Helena

zondag 01 jul 2018 - 11:13

Wat leuk, Josine wat je voor Libellle tv doet. Ik vind no. 7 en 12 de mooiste. Wat een mooie jurken en wat een mooie koningin.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 01 jul 2018 - 10:51

5, 7 en 11 vind ik erg mooi, het mooist vind ik 5. Sommige jurken vind ik dusdanig over the top dat het tegen het filmsterachtige aanzit en dat zou niet moeten voor een koningin.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 01 jul 2018 - 08:30

Inderdaad een leuk overzicht. Niet alle jurken vind ik even geslaagd, de jurk moet wel lang blijven anders wordt het wat propperig. Mijn voorkeur gaat uit naar de groene jurk van nummer 3. Die volant is zo groot, dat de jurk bijzonder wordt en het asymmetrische juist mooier wordt. En de mooiste vind ik de zachtroze van Valentino. Die heeft zoveel klasse en staat fantastisch.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 30 jun 2018 - 23:17

Ik geloof niet dat ik ooit zo een lelijke jurk van Valentino heb gezien als bij 10. Etro waar ik eigenlijk helemaal geen fan van ben verrast met 11. Valli met de cocktailjurk blijft geweldig. I.t.t. velen ben ik geen fan van 9, het is me te rommelig qua pijpen, taille en doorschijnende ondervoering. Ik heb enorm getwijfeld tussen 1 en 3 en uiteindelijk gekozen voor 1 als favoriet. Hoewel de groene kleur haar geweldig staat, vind ik de jurk en afwerking net iets te grof.
Leuk overzicht Josine en een jurk in de kleur van je ogen geeft altijd een extra dimensie!

afbeelding van Jane

Jane

zaterdag 30 jun 2018 - 21:21

Ik vind het wat hebben die asymmetrische halslijn, helaas staat het mijzelf niet goed naar mijn mening.. (Mogelijk vanwege de onderkleding wat strapless en asymmetrisch niet makkelijker maakt..;-)
Ik vond ze dus allemaal mooi. Snap wel de commentaren overigens. Nr 3 is ‘acquired taste’ zal ik maar zeggen. Kon het eerst niet zo waarderen, maar nu wel. Bij nr 10 heb ik steeds het gevoel dat er bijna wat uit kan vallen. Nieuw voor mij is 11, leuk en wat informeler. Favoriet hier is nr 7. Maar topfavoriet de zwarte jurk, die ook in de vlog te zien was. Wat een leuke vlogs maak je Josine!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 30 jun 2018 - 19:53

Ik zie 2, 9 en 12 graag nog eens terug. Nummer 12 wel met een fijnere schoen, zodat haar benen beter uitkomen.

10 en 14 (kermis) mag ze van mij in de kast laten hangen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 30 jun 2018 - 19:44

9 maar 1 woord voor; wow!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 30 jun 2018 - 17:36

De nr. 3,6,7,12 zijn mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 30 jun 2018 - 16:25

Hoewel ik zelf nooit kies voor a symmetrisch..zitten er hier wel toppers tussen...die groene Lanvin (ook al was de rits wat bobbelig) , nr 7 is schitterend en nr 12 moet ze nog een keer dragen met minder grove schoenen...en nr 9 is mn favoriet. Schitterende kleur en stof en dat geldt ook voor nr 1 mits zonder sjerp.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 30 jun 2018 - 18:22

Leuk om te lezen! Veel mooie jurken die ik graag nog eens terugzie. Van mij mag de fuchsia jumpsuit binnenkort weer eens gedragen, staat haar mooi.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 30 jun 2018 - 13:44

Leuke vlogs Josine! :-) Je bent er maar druk mee.
En nu asymmetrische lijnen, ja ik houd er absoluut niet van, niet in een jurk of zoals je tegenwoordig ook ziet in een model haar. Het ziet eruit alsof het niet af is. Zoals nr 4 Niet voldoende stof meer over? Zonde want met mouw( 2 x )vind ik de jurk wel mooi! Maar nee asymmetrie is aan mij niet besteed.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

zaterdag 30 jun 2018 - 13:14

Dat blauwe jurkje staat je goed. Leuk die vlogs, heel goed gedaan!

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 30 jun 2018 - 14:04

Dat viel mij dus ook gelijk op :-)) en prachtige bescheiden make-up.
Complimenten Josine!!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 30 jun 2018 - 12:55

Dank je wel voor het fantastische overzicht. Mijn voorkeur gaat uit naar de nrs. 1, 4 en 6. Jurk 12 is ook schitterend, maar die zou ik graag een keer willen zien zonder die hele grote strik erop.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?