Bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2016 droeg koningin Máxima op 15 december 2016 een rode japon van modehuis Natan. Op het bovenlijfje en het rokgedeelte van de japon waren bijzondere accenten zichtbaar, die wel wat meer aandacht verdienen. Wie inzoomt op de fantasiebloemen, ziet namelijk bijzonder gevormde pailletten die dakpansgewijs (elkaar dicht overlappend) zijn aangebracht.

De kans is groot dat deze zijn aangekocht bij Langlois-Martin Paris. Het Franse bedrijf bestaat in 2019 precies honderd jaar en heeft door de jaren heen meer dan 5000 verschillende mallen verzameld. Hierdoor zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, want Langlois-Martin kan elke vorm ook nog eens in meer dan 1400 kleuren leveren. Wie daarbij de overige mogelijkheden optelt (mat/spiegelend/transparant/prints, etc), komt al snel tot de conclusie dat Langlois-Martin voor modeontwerpers een waar walhalla moet zijn. Voor Máxima's japon heeft couturier Edouard Vermeulen langwerpige pailletten gebruikt die uitlopen in een punt. Een soortgelijke vorm zien we terug bij Máxima's oorbellen, die ook via Natan zijn aangekocht. 

Close up: 

De bijpassende oorhangers:

Pssst.  Koningin Máxima, mag deze ook mee in de koffer naar de Antillen? Naast een bezoek aan Sint Maarten viert het koningspaar ook Saba Day mee. Klinkt als een ideale gelegenheid voor een derde ronde! 

Deze log kwam tot stand in samenwerking met Monique van Munster van Moniquenwerk broderie d'art. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 27 nov 2017 - 11:16

Ik vind Máxima geen type voor kant. Letizia is petite en kan het goed hebben, maar Máxima past mijns inziens beter bij japonnen van dit type. Cleane lijnen, mooi detail en -indien gewenst- knallen met accessoires.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 28 nov 2017 - 10:28

Mee eens, hoewel Máxima er soms ook prachtig uit kan zien in kant. Met name in Valentino, of in die mooie petrol-kleurige jurk van D&G. Maar dat zijn vaak japonnen die sowieso wat extra's hebben in de zin van een mooi mouwtje, een bijzondere halslijn, etc.

afbeelding van zara

zara

maandag 27 nov 2017 - 11:05

De combinatie van simpel, licht getailleerd, effen, met fantasie pailletten versiering vind ik mooi! Een verademing na al de kant-overdaad van de afgelopen paar jaar.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 26 nov 2017 - 22:50

Oorbellen grappig en jurk mooi maar geen goede combi samen. Lijkt zo net alsof ze een deel van de jurk in haar oren heeft gedaan; gevalletje te veel gematched! Mooier was denk ik parels oid.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

zondag 26 nov 2017 - 16:34

Prachtige jurk. Ik vond alleen de combinatie met de donkere (dikke?) panty's niet mooi. Haar haar zit fantastisch.

afbeelding van Helena

Helena

zondag 26 nov 2017 - 15:39

Kan ze best dragen,deze leuke jurk op de Antillen. Waarom loopt er nog een coupenaad naast de gewone in de rok.snap datniet.

afbeelding van Jeanette V

Jeanette V

maandag 27 nov 2017 - 12:24

Die extra coupenaad is voor voldoende ruimte bij de heup. Bij deze japon zitten alle coupenaden op de goede plek voor het figuur van Maxima. De pasvorm is ook goed.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zondag 26 nov 2017 - 11:47

Prachtige look maar totaal ongeschikt voor december. Beter voor Saba iid!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 26 nov 2017 - 09:35

Wat een leuk jurkje en prachtige oorbellen als je er zo op inzoomt. Deze mogen inderdaad mee naar de Antillen, Geweldige outfit voor een zonnige dag! Ik herinner me dat ik er verleden jaar niet zo enthousiast over was, maar dat komt vooral door de korte mouwen in december.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 26 nov 2017 - 14:31

Binnen droeg ze er wel een zwart vestje bij, maar bij de aankomst zie je idd het kippenvel op dr armen staan.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 25 nov 2017 - 22:50

Wow, wat matchen de pailletten mooi met de oorhangers! Kapsel is inderdaad mooi, Anne-Roos!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 25 nov 2017 - 22:45

Een kunst apart. Nog steeds een leuke jurk, maar ik vraag me af of pailletten niet een beetje 'uit' zijn nu. Heb zelf een aantal jaren geleden ook wel kleding bv een rok met pailletten. Maar inmiddels allang weggedaan.
Maar ik ben geen echte modekenner, dus wie weet kan het altijd wel.
Wat zat Maxima's haar mooi toen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 26 nov 2017 - 14:33

Pailletten zijn geen hoogmode, maar ik denk niet dat ze ooit uit het modebeeld zullen verdwijnen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?