Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengen Hunne Majesteiten Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah van het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 een officieel bezoek aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.

Het officiële bezoek bevestigt de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Jordanië. Beide landen werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de bredere regio, met bijzondere aandacht voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Jordanië. Nederland en Jordanië werken nauw samen op verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, onderwijs en de opvang van de vluchtelingen in het land. Ook zijn Jordanië en Nederland partners in de anti-ISIS coalitie. Het bezoek biedt tevens een goede gelegenheid om de economische samenwerking te verbreden en intensiveren.

Koning Abdullah wordt vergezeld door verschillende bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Jordaanse bedrijfsleven.

Dinsdag 20 maart
Na de welkomstceremonie op Paleis Noordeinde bezoeken Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Koning Abdullah II en Koningin Rania World Class Students in het Haagse theater Diligentia. Koning Abdullah II houdt een toespraak en gaat in gesprek met studenten van World Class The Hague. Dit initiatief van de gemeente Den Haag is gericht op het versterken van de betrekkingen tussen de stad van vrede en recht en haar studenten.

Koningin Máxima en Koningin Rania bezoeken het Gemeentemuseum Den Haag. Zij krijgen een rondleiding langs werken van Piet Mondriaan, één van de oprichters van de innovatieve en abstracte kunststroming De Stijl. In de Wonderkamers van het museum, een interactieve en educatieve kunstbeleving voor jong en oud, zien ze vervolgens hoe middelbare scholieren enkele opdrachten uitvoeren. Drie van deze wonderkamers met kunst, verhalen, spel en entertainment zijn gewijd aan Mondriaan & De Stijl.

Koning Willem-Alexander en Koning Abdullah II wonen een rondetafelgesprek bij over contraterrorisme. Ze spreken met deskundigen uit de Nederlandse veiligheidsketen waaronder NCTV en de politie. Voorafgaand aan het gesprek wordt een overeenkomst getekend als onderdeel van een intensievere samenwerking op het gebied van contraterrorisme tussen Jordanië en Nederland. De eerste dag van het bezoek wordt afgesloten met een diner op Paleis Noordeinde.

Outfit Máxima:  koningin Máxima draagt vandaag een nieuwe, wollen mantel en kanten japon van Claes Iversen, gecombineerd met een goudkleurige relevé.  Opvallend is in ieder geval Rania's keuze om een hoed achterwege te laten. Het Nederlandse protocol schrijft bij staatsbezoeken en officiële bezoeken immers een hoofddeksel voor en de gastvrouw bepaald. Maar blijkbaar is dat voor Rania niet doorslaggevend. 

In 2017 droeg prinses Mary van Denemarken ook een mantel van Claes Iversen. Hoewel beide ontwerpen heel verschillend zijn, komt de sluiting rond de halslijn overeen. 

Maar terug naar Máxima. Onder haar camelkleurige mantel draagt de koningin een kanten jurk van Claes Iversen. 

De clutch komt van A Bag with a Story:

Afbeeldingsresultaat voor a bag with a story site:modekoninginmaxima.nl

De hoed kennen we ook al: van Prinsjesdag 2013. 

Máxima's handschoenen komen van het Italiaanse familiebedrijf Madova Gloves:

Rania's mantel oogt als een ontwerp van Salvatore Ferragamo:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 21 mrt 2018 - 14:56

Even nagedacht voordat ik wat zou schrijven. Ik heb eigenlijk wel bewondering voor de keuze van de mantel met hoed van Maxima. Statig, eerbiedwaardig, zijn de woorden die bij me opkomen. Niet frivool, maar een statement van een hoogwaardigheidsbekleder. (Ik zou het zelf niet durven als ik in haar schoenen stond. Vandaar de bewondering). Maxima heeft vele 'hoedanigheden' wat dit betreft. De outfit van Rania is voor de gelegenheid te lief. Met een zwarte shawl was het al een ander verhaal. Het is me volstrekt onduidelijk waarom ze dat witte zakdoekje om haar nek heeft.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 mrt 2018 - 15:09

Te lief? Hoe kan iets nou te lief zijn voor een dergelijk bezoek.
En dat witte “zakdoekje” is 99 procent zeker de kraag van een bloes en als het dat niet is dan heeft ze een sjaaltje omgedaan om die kale halslijn wat op te vullen. Ik vind het in ieder geval prachtig staan.

afbeelding van Charlot9.

Charlot9.

woensdag 21 mrt 2018 - 08:35

Goedemorgen, ik volg dit blog al een tijd, maar nu ook een eerste reactie.
Ik vind deze mantel een mooie vondst. Ik lees altijd veel opmerkingen over het feit dat Maxima haar jas of mantel niet helemaal aantrekt, maar omslaat. Dit heeft een beetje hetzelfde effect, maar nu heeft ze hem wel áán ;-)

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 21 mrt 2018 - 07:31

Prachtige jas van Mw. Rania. Heel erg getailleerd en dan het sjaaltje, mooi hoor. Volgens mij heeft zij altijd prachtige jassen aan. Maxima in bijna één kleur... het staat allemaal wel maar ik ben toch niet zo enthousiast. Een beetje somber en wat saai zo.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 21 mrt 2018 - 02:47

In rtl boulevard.zei Marc van der Linden nota bene dat Rania een mantel van Natan aan had als geste naar Maxima! Dat is dus helemaal niet waar, haar jas is van Salvatore Ferragamo.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 21 mrt 2018 - 00:48

Rania is gewoontjes qua uitstraling Maxima is een koningin en dat zie je. Ben weg van haar jurkje en hoed dat is zo Maxima met haar big hats and I love it. Wel beetje veel camel maar goed gelukt en dat clutch is moooi! Snap dat witte sjaalstrikje niet bij Rania, kleur jas staat haar goed maar niet bijzonder ofzo.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 20 mrt 2018 - 22:23

Ik vind Maxima er werkelijk vreselijk uitzien: tuttig en grauw.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 20 mrt 2018 - 22:15

Ook weer heel opvallend: Rania trekt netjes haar jas uit binnen en Maxima zit gewoon bepakt en bezakt te luisteren binnen. Zie o.a. foto's van royals by robin.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 21 mrt 2018 - 09:04

Hahahahaha ,ik moet echt lachen !
Bepakt en bezakt te luisteren ,ik hoef niet bij RbyR te kijken want ik zie het helemaal voor me -)
Treffend verwoord .
Ben trouwens met dit model hoed helemaal klaar ,graag een beetje vernieuwing
En als je dan dit model draagt ,het kapsel wat vlotter ....

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 20 mrt 2018 - 20:04

Ik vindt beide koninginnen er mooi uit zien. Rania met de mooie blauwe jas. Zo'.n slank afkledende jas had prinses Victoria van Zweden onlangs ook aan. Ik houdt daar wel van. Ik vindt de jurk van Maxima mooi. Hij komt inderdaad iets onder de jas uit en dat hoort niet. Ik vindt het haar van Maxima niet mooi zitten als het bijna over een oog hangt.

afbeelding van Annelies

Annelies

dinsdag 20 mrt 2018 - 19:57

Heel mooi! Op de bewegende beelden is de mantel van Maxima heel elegant! Kleed beter af dan de te strakke mantel van Rania

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 20 mrt 2018 - 19:06

Vind beide dames erg mooi en verzorgd. Ook maxima. Vind mantel maxima heel bijzonder. Als gekend is dat rania nooit een hoed draagt dan had maxima hiermee rekening kunnen houden bij bepalen dresscode.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 20 mrt 2018 - 22:52

Of in ieder geval een iets minder opvallende schotel op kunnen zetten..

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 20 mrt 2018 - 19:07

Ik zie net een stukje op tv van het bezoek, op foto’s lijkt de jas van Rania blauw, op bewegende beelden is hij heel lichtgroen, mintgroen.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:53

In 2006 toen Rania & Abdullah ook in NL waren heb ik de eer gehad om samen met een aantal ondernemers en prominenten een lunch met hen en Beatrix te mogen nuttigen. Rania had haar been gebroken. Ik was echt zo onder de indruk van haar schoonheid! Maxima heeft er een zware dobber aan... het is geen wedstrijd maar meestal is Maxima wel de mooiste... nu even niet!

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 20 mrt 2018 - 20:32

Een zware dobber? Alsof ze 's morgens een plan trok hoe ze als allermooiste koningin de dag zou doorkomen en daar zo onzeker over is dat ze het een klus vind. Shit Rania komt, tsja kansloos arme ik, daar verbleek ik sowieso naast. Hmmmm wat zal ik eens aandoen om dat te verdoezelen.... haha

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:53

In 2006 toen Rania & Abdullah ook in NL waren heb ik de eer gehad om samen met een aantal ondernemers en prominenten een lunch met hen en Beatrix te mogen nuttigen. Rania had haar been gebroken. Ik was echt zo onder de indruk van haar schoonheid! Maxima heeft er een zware dobber aan... het is geen wedstrijd maar meestal is Maxima wel de mooiste... nu even niet!

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:30

De dames hebben er zichtbaar zin in?
Mooi die lichtblauwe jas.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:11

Ik vind de jas van Rania prachtig, vooral de kleur, daar houdt ik van. Die van Maxima vind ik ook mooi maar was leuker geweest in een vrolijkere kleur.

Ik heb trouwens gelezen dat een kamenier altijd de kleding voor Maxima uitzoekt, ze kiest dan een paar outfits kompleet met hoed en schoenen etc. en dan kiest Maxima daar wat uit.
Ze draagt dus eigenlijk min of meer de keuzes van de kamenier als je het goed bekijkt. Dus de modeflaters komen ook van de kamenier? ;-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:45

Nee, Máxima kiest zelf wat ze draagt en de kamenier legt het klaar :)

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:47

Goh, dat maakt me nieuwsgierig: hoe ben je daarachter gekomen en hoe gaat dat dan praktisch in zijn werk?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:56

Kan het toch bijna niet geloven dat een kamernierster teenslippers en een blauw groene badjas klaarlegt voor Maxima eind vorig jaar toen zij prijzen uitreikte en in regenplassen stapte, nee ik denk ook niet dat Maxima zich iets laat voorschrijven wat dat betreft.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:47

Ohw dat staat in het boek van Marc van der Linden dat de kamenier de outfits uitzoekt.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:13

Nee joh, het is toch echt haar keus geweest om iets wel of niet aan te trekken?

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:16

Ja het is haar keuze om iets wel of niet aan te trekken maar wel uit de outfits die de kamenier voor die dag heeft klaargehangen.

afbeelding van Marthe

Marthe

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:01

Vind beide koninginnen tegenvallen, helaass.. Koningin Rania saai en bij koningin Maxima hebben we genoeg beige gezien. En ook de hoed bij de jas vind ik téveel zomer- bij winter look.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:12

Vind er werkelijk niets aan! Saaie jas, lijkt op die van Koningsdag, fantasieloos. De lengte vind ik ook niet mooi, zeer ouwelijk en zwaar overkomend. En dan die jurk die er onderuit piept ook niet echt geslaagd
De gekleurde kanten jurken hebben we ook wel gezien onderhand. In blauw, groen, roze en waarom niet nu nog een in goud.
Hoed is mooi maar lijkt wat vreemd op haar hoofd te staan: weet niet waar t precies aan ligt eigenlijk.

Rania met dat knallende wit bij de blauwe jas vind ik er ronduit armoedig uitzien. De witte oorbellen helpen het plaatje ook niet.

Nou dat wordt duimen voor wat leuks vanavond wat mij betreft.

Ik gok dat ze de roze jurk van Willem-Alexander 40 (of was het 45) draagt met de tutti-frutti
Of de roze jurk met die zwierige draadjes..

Maar hoop op de roze juk met paarse strik

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 20 mrt 2018 - 17:06

Ik denk dat de jas van Rania met de bovenste knoop open en 15 tot 20 cm korter leuk zou zijn. Ik hoop eigenlijk dat Maxima deze cape tot autojas verheft. Ik voel nl wel mee met de royals als het over jassen en auto’s gaat. Ik draag nooit in de auto een jas, heb wel eens geprobeerd een jas onderweg uit te trekken, nou forget it. Vanuit veiligheid kunnen ze voor de bestemming niet even stoppen om een jas aan te doen en dus is er geklungel met een jas aandoen of hem over de schouders hangen. Kate draagt eigenlijk geen mantels maar dunne wollen jurk jassen. Ze doet dan ws. de knopen open om geen zitvouwen te veroorzaken.

afbeelding van Claire

Claire

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:49

Ik vind de kleding van Rania al een aantal jaren tegenvallen, het is allemaal te groot voor haar magere lijfje, nee, ik vind dit geen concurrentie voor Maxima hoor!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:47

In Belgie droeg rania ook geen hoed

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:44

Ik geloof dat koningin Maxima ook nieuwe oorbellen in heeft ik heb ze volgens mij nog niet eerder gezien.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 20 mrt 2018 - 17:38

Máxima droeg de oorbellen voor het eerst op 24 augustus 2016 in Den Haag.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 mrt 2018 - 17:43

Oké, dankje

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:44

Beide dames zien er mooi verzorgd uit.

Dat lichte blauw staat Rania prachtig, maar van mij had de jas wel een paar centimeter korter gemogen.
De witte blouse met strik (denk dat het een blouse is ;-) vind ik mooi uitkomen, alleen de handtas vind ik niet passen bij het geheel.

Maxima ziet er keurig uit, maar ik vind het erg grof overkomen.
De jas is net een grote lap stof, en de jurk is te lang.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 20 mrt 2018 - 17:13

Rania in een prachtige kleur jas en heel mooi subtiel model, met dat witte sjaaltje, echt mooi!
De jas van Maxima is opzich mooi, maar veel te pompeus voor haar en dan die hoed erbij, jakkes nee daar ben ik ook wel op uitgekeken, nee Maxima komt heel tuttig en ouwelijk over zo. Voor mij nu al 1-0 voor Rania.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:08

Wat een prachtige heerlijk onpraktische Claes Iversen cape-jas. Die koop je natuurlijk alleen als je een jassen museum hebt. Prachtig. Alles camel is niet Maxima's meest flatteuze kleurkeuze, maar prachtig is het wel. Jammer van de hoed. Hier een lekkere Borsalino bij en het wordt meteen een stuk minder Nachtwacht. Lekker minimalistische greep uit de kluis gedaan: geen broche! (Hoera) Die kanten jurk... zo lang... in die kleur... laten we zeggen dat ik nieuwsgierig ben. De jas van Rania zit werkelijk als gegoten, en de kleur staat haar formidabel goed, maar de witte strik vind ik maf bij een winterjas. Strakke oorbellen en een maffe tas, dat vind ik leuk.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:58

Heeft Rania ringen om haar wijs- en middelvinger?

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:19

Brrrr, daar hou ik helemaal niet van. Vooral om de wijsvinger vind ik echt verschrikkelijk.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 20 mrt 2018 - 16:32

Ha ha, ik zou het ook wel heel ordinair vinden als het ringen zouden zijn (voor iemand in haar positie), maar ik kan het (nog) niet goed zien wat het precies is, misschien is het wel een verbandje of een spalkje. ;-)

afbeelding van car

car

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:55

Mooooi heurrr! Bij Maxima is het plaatje gewoon compleet!! Helemaal af! (De kleur vind ik wel saaai:(( Ik vind rania altijd mooi , maar dat komt door de botox en fillers...alles wat zij aan heeft staat goed! Maar ik vind daarin tegen niet dat ze gevoel voor mode heeft...de tassen vind ik altijd te lomp en ze kan niet zo goed op hakken lopen!
Mooi begin! Ik ben benieuwd naar vanavonddd :)))

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 20 mrt 2018 - 18:45

Grappig, ik heb het omgekeerde. Ik vond Rania altijd zo’n onwijs knappe vrouw, adembenemend, totdat ze de fillers ging gebruiken. Haar puurheid / eigenheid is ermee verdwenen ofzo.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:45

Ik vind beide mantels erg mooi, vooral de kleur van Rania haar mantel. De camelkleur bij Maxima vind ik wat minder. Misschien omdat we dat al vaker/vaak bij haar gezien hebben?
Wat ik echt op beide mantels tegen heb, is de lengte! Ik snap dat het mode is, ook bij Kate zien we deze lengte (bij haar helemaal ouwelijk), maar ik heb gewoon niets met zo’n kuitlange lengte en dan ook nog huidkleurige panty’s erbij. Doe voor mij maar zo’n mooie mantel tot de knie, met (dunne) zwarte panty’s en hippe laarzen bv.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:22

Mooie vrouwen, beide! Ik vind deze tint blauw erg mooi, het staat Rania goed. Het model van de jas is lang maar wel mooi uitgevoerd qua naden en zoom. Jammer dat ze geen hoed of fascionator draagt. Als het protocol dat voorschrijft en de gastvrouw draagt een hoed dan kun je je best aanpassen. Andersom passen Maxima en Beatrix zich ook aan. Of is het protocol aangepast?

Maxima en beige, ik hou er niet van. Het doet weinig voor haar. Maar ik hou geloof ik überhaupt niet zo van beige. De jas is lang, maar toch piept de jurk er onderuit. De lengte van de jas of de jurk klopt niet. De armsgaten vind ik wel leuk. De hoed versterkt het brede. Haar en accessoires zijn mooi.

afbeelding van car

car

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:58

Eeens over maxima en beige....soms wel heel mooi...denk aan frankrijk en portugal...soms echt niet moooi!

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:13

Neen, dit is het niet voor mij.
De jas/cape, wat is het?, zit bij de hals en schouders mooi, maar daaronder houdt het op.
De gesp is lelijk, de armsplitten zijn lelijk, en inderdaad: te lang en rommelige onderkant.
Erbij: een strooien hoed, bij min hoeveel graden en dikke wollen jas??
De camelkleur doet weinig voor haar, maar was misschien bij een beter model jas wèl goed geweest.

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 20 mrt 2018 - 19:07

Het was plus 7 graden en mooi zonnig. Hier althans. Zo koud was het vandaag niet.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:10

nog wat foto's via http://www.royalsbyrobin.nl
Ik hou ook niet zo van die langere lengtes maar is wel actueel.
Dat lichtblauw vind ik super. Máxima heeft ook uitgepakt hoewel dit lichte camel niet haar kleur is volgens mij. Rania in België ook geen hoed en Mathilde wel. Dus geen verrassing.
Zeer veel waardering voor dit koningspaar uit zeer verscheurd Midden Oosten.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 20 mrt 2018 - 15:08

Ik vind de kleur jas van Maxima prachtig maar het model vind ik vreselijk. Dat komt Maxima haar figuur niet ten goede. De jurk van Maxima lijkt mij ook erg mooi net zoals haar accessoires. Rania heeft ook een mooie kleur jas aan maar ik vind de jas voor haar te lang en dat witte sjaaltje vind ik vreselijk. Zonde want zij is ook een mooie vrouw die er eigenlijk altijd goed uitziet.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 20 mrt 2018 - 14:56

Bovenkant van de kleding vind ik erg mooi,van beide dames,de lengte vind ik iets minder.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?