Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengen Hunne Majesteiten Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah van het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 een officieel bezoek aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.

Het officiële bezoek bevestigt de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Jordanië. Beide landen werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de bredere regio, met bijzondere aandacht voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Jordanië. Nederland en Jordanië werken nauw samen op verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, onderwijs en de opvang van de vluchtelingen in het land. Ook zijn Jordanië en Nederland partners in de anti-ISIS coalitie. Het bezoek biedt tevens een goede gelegenheid om de economische samenwerking te verbreden en intensiveren.

Koning Abdullah wordt vergezeld door verschillende bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Jordaanse bedrijfsleven.

Dinsdag 20 maart Na de welkomstceremonie op Paleis Noordeinde bezoeken Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Koning Abdullah II en Koningin Rania World Class Students in het Haagse theater Diligentia. Koning Abdullah II houdt een toespraak en gaat in gesprek met studenten van World Class The Hague. Dit initiatief van de gemeente Den Haag is gericht op het versterken van de betrekkingen tussen de stad van vrede en recht en haar studenten.

Koningin Máxima en Koningin Rania bezoeken het Gemeentemuseum Den Haag. Zij krijgen een rondleiding langs werken van Piet Mondriaan, één van de oprichters van de innovatieve en abstracte kunststroming De Stijl. In de Wonderkamers van het museum, een interactieve en educatieve kunstbeleving voor jong en oud, zien ze vervolgens hoe middelbare scholieren enkele opdrachten uitvoeren. Drie van deze wonderkamers met kunst, verhalen, spel en entertainment zijn gewijd aan Mondriaan & De Stijl.

Koning Willem-Alexander en Koning Abdullah II wonen een rondetafelgesprek bij over contraterrorisme. Ze spreken met deskundigen uit de Nederlandse veiligheidsketen waaronder NCTV en de politie. Voorafgaand aan het gesprek wordt een overeenkomst getekend als onderdeel van een intensievere samenwerking op het gebied van contraterrorisme tussen Jordanië en Nederland. De eerste dag van het bezoek wordt afgesloten met een diner op Paleis Noordeinde.

Outfit: tijdens het diner draagt koningin Máxima een nieuwe knalgele avondjurk met horizontale volants van Claes Iversen. 

Het collier dat Máxima vanavond draagt komt uit de kluis van de koninklijke familie en is een verkorte versie van het halssieraad dat Máxima droeg bij het staatsbanket voor de Argentijnse president. In het collier zijn rechthoekige diamanten huisdiamanten van het Huis van Oranje-Nassau verwerkt. De stenen zijn ruim drie eeuwen oud en zijn in 1897/1898 door juwelier Schurmann verwerkt in een imposant collier met dertien schakels. 

Prinses Beatrix draagt een nieuwe avondjurk van Sheila de Vries. 

 De hele groep:

Rania droeg een traditionele jurk uit Jordanie. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

zondag 25 mrt 2018 - 17:24

Haha, las net een Britse weblog. Daar noemen ze de gele creatie van Maxima een 'ruffled formal banana frock'.

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 22 mrt 2018 - 14:10

Op zich vind ik het niet lelijk. Toch vind ik het niet je van het. Ik dacht, er klopt iets niet helemaal. Bij het model staat het mooier. Maar ik concludeer dat je voor deze jurk heeeel slank moet zijn. Nu is Maxima wel slank, maar deze jurk maakt je wel veel breder.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 22 mrt 2018 - 07:45

Mooi van lelijkheid zou mijn oude grootmoeder zeggen...........
Maar kom op zeg allen die dit mooi vinden: oubollig model met al die flodders, opzichtige kleur, mooie juwelen die aan zo’n jurk niks toe (kunnen) voegen plus een barbiekapsel. Kan het nog erger? Daarnaast gelukkig een heerlijk elegante Rania.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 22 mrt 2018 - 15:33

Maar ff serieus. Ik heb nu mooi inhoudelijk werk. Zou nooit styliste willen zijn. Enkel bezig met de buitenkant. Alleen leuk voor een blog zoals dit. Wil niet zeggen dat ik niet voor maxima zou willen werken. Maar dan meer ivm het inhoudelijke werk dat ze doet. Dat lijkt me interessanter.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 22 mrt 2018 - 15:19

Haha...wat schuift het?

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 22 mrt 2018 - 14:28

Elise1, kun je misschien uitleggen wat je met oubollig in deze bedoelt? Bedoel je dat men dit vroeger ook droeg? Momenteel zijn die "flodders" namelijk behoorlijk actueel. Ik kijk er dan ook met andere ogen na. Het ziet er misschien een beetje als "80er jaren" uit maar met een moderne twist en ik vind het hele mooie jurk, maar zoals ik al zei niet geschikt voor deze gelegenheid.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 22 mrt 2018 - 15:38

Ik denk inderdaad aan de jaren 80. En aan koningin Sonja. En ja, die flodders zijn mode. Maar dat hoeft nog niet mooi te zijn. Ik vind deze creatie echt een kermisjurk.

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 22 mrt 2018 - 13:40

Elise, ik vind de jurk van Rania juist wat oubollig, weet je nog vroeger dat je van die tafelkleedjes had met van die simpele bloemetjes erop geborduurd? Die vibe krijg ik er een beetje van. Maar dit is traditioneel Jordaans (Of is het Jordanees? het klinkt zo ineens als een Amsterdamse buurt) dus dan mag het blijkbaar ;-).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 mrt 2018 - 13:46

Uit even googelen maak ik juist op dat een Jordanees uit Amsterdam komt en dat Jordaans is bedoeld voor Jordanië. Ik snap je verwarring, moest het ook even opzoeken ;).

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 22 mrt 2018 - 07:45

Mooi van lelijkheid zou mijn oude grootmoeder zeggen...........
Maar kom op zeg allen die dit mooi vinden: oubollig model met al die flodders, opzichtige kleur, mooie juwelen die aan zo’n jurk niks toe (kunnen) voegen plus een barbiekapsel. Kan het nog erger? Daarnaast gelukkig een heerlijk elegante Rania.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 21 mrt 2018 - 22:14

In eerste instantie vond ik Margriet er mooi uitzien maar nu ik meerdere foto's heb gezien vind ik de jurk er goedkoop uitzien. Ook haar kapsel vind ik vreselijk, ik krijg gewoon Marianne Weber associaties.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 21 mrt 2018 - 21:42

Ja helemaal mee eens Zara. Ik vind het een te gekke jurk. En van dichtbij raakt hij me ook echt. Staat goed in haar gezicht. Het is alsof ze zich er fijn in voelt. Leuk toch als narcis in de lente?

afbeelding van zara

zara

woensdag 21 mrt 2018 - 16:59

De grens tussen gek en geniaal is soms maar moeilijk te trekken. Ik weet echt niet goed wat ik van deze fantastische gele jurk moet vinden, maar fascinerend is het wel. Je blíjft er gewoon naar kijken, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Het lijkt me een leuk gezicht als al die ruches meedansen bij het lopen. De traditionele jurk van Rania is daarentegen 'gewoon', en staat ook gewoon erg mooi.

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

woensdag 21 mrt 2018 - 16:05

De jurk van Koningin Rania is schitterend. Heb zojuist de foto op Instagram bekeken! Wat een prachtige eenvoud. Misschien kan er een foto geplaatst worden die ingezoomd kan worden?
Bij het zien van de gele jurk van Koningin Máxima begon ik spontaan te zingen: 'Weet je dat de lente komt'... ;)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 21 mrt 2018 - 16:41

Alles loopt weer uit!

afbeelding van eva

eva

woensdag 21 mrt 2018 - 15:39

Mag ik vragen waarom er geen tiaras werden gedragen?

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

woensdag 21 mrt 2018 - 22:21

Ze had wel een mooie haarspeld in hoor vol diamanten!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 mrt 2018 - 15:53

Volgens mij omdat het geen staatsbezoek is maar een “officieel” bezoek.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 21 mrt 2018 - 15:15

ik vind de jurk van Maxima te zomers en die van Rania te winters, deze avondkleding is een beeje een tegenvaller .

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 21 mrt 2018 - 14:13

Bigbird! Oftewel de gele neef van Pino. Ik vind de franjes, de kleur en het losse haar afzonderlijk wel leuk, maar bij elkaar te veel voor deze gelegenheid. Misschien met een losjes opgestoken kapsel op de Caribische eilanden komt het beter tot zijn recht dan nu in een plechtige, formele setting. Ze heeft lef, maar trekt nu alle aandacht weg van Rania, Beatrix en beide koningen.

Rania draagt een wat traditionelere japon. Op de foto met Abdullah zie je pas goed hoe mooi deze is gemaakt en haar staat. Ik vind dit zoveel mooier voor de gelegenheid dan een bigbird-jurk. Ze valt op zonder het van het dwingen schreeuwen en iemand er uit te knallen.

Beatrix lijkt zich ook geïnspireerd te hebben tot oosterse stijlen. Ik vind het een soort van kaftan gemaakt van een oud bloemetjesgordijn. De mouwen zijn wat lang en wijd en het patroon is gewoon tuttig, zelfs of juist voor iemand van 80.

Margriet geeft qua kleur wat tegenwicht aan Maxima. Keurige dame, de zwarte band had voor mij niet behoeven.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 21 mrt 2018 - 12:30

Een gele jurk! En ik vind hem super leuk staan!! In eerste instantie was mijn reactie dat de ruches op de bovenste helft een beetje veel van het goede waren, maar bij nader inzien: ik vind het haar gewoon hartstikke leuk staan! Jong en fris en feestelijk! En Dutch Design :)

Japon van Rania is een p0rachtig gebaar, en het kleedt haar mooi af. Enigszins somber misschien, ze had het iets kunnen "opleuken" door een opgestoken kapsel of iets meer in het oog springende juwelen.

Beatrix, daar ben ik helaas dit keer niet enthousiast over. De jurk ziet er echt uit alsof er met kruissteekjes op een gordijn geborduurd is.

Magriet als altijd weer erg elegant. Wat een prachtige vrouw is het toch. De zwarte strik had weg gemogen.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 mrt 2018 - 11:11

Ik snap niet zo goed dat er zo 'afgegeven' wordt op de keus van Rania om een traditionele/Oosters/Jordaanse jurk te dragen. Hoe vaak schrijven we allemaal wel niet dat Maxima in het Buitenland Dutch Design moet dragen om Nederland te vertegenwoordigen met zo'n groot podium. Dat lijkt me ook de juist overweging geweest van Rania! Well Done Rania!!!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 21 mrt 2018 - 11:25

Doro, dat ben ik helemaal met je eens.

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 21 mrt 2018 - 11:24

Er is een verschil tussen een traditioneel gewaad en iets wat gemaakt is door een landgenoot. Maxima draagt Dutch Design, geen Dutch folklore. Verder vind ik de jurk van Rania niet persé mooi maar heb er ook geen moeite mee. Snap alleen niet dat ze regelmatig de meest westerse en moderne kleding draagt en dan nu kiest voor iets zo tradidioneels (voor zover ik dat kan inschatten van een ander land). Het heeft ook wat weinig gala-gehalte waardoor het wat misplaatst lijkt in de setting en naast Maxima.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 mrt 2018 - 13:45

Natuurlijk is het te verwachten dat een Jordaanse jurk meer oosterse dan westerse invloeden heeft. Om het gelijk een gewaad te noemen vind ik incorrect en denigrerend. Waarom kan een Oosterse jurk niet gewoon jurk genoemd worden (ik bedoel jou niet specifiek hoor, maar in de modewereld lees je ook zo vaak het woord gewaad). Ze draagt een jurk die door een landgenoot is gemaakt dat is hetzelfde als Maxima in een een jurk die in Nederland is gemaakt (alleen wordt het dan opeens Dutch Design genoemd....vreemd want Dutch Design heeft volgens mij te maken met industriele vormgeving maar goed ik ben geen kenner!)
En de jurk van Maxima vind je wel een gala gehalte hebben?

afbeelding van LG

LG

donderdag 22 mrt 2018 - 15:48

Ik vind het een mooi gebaar van Rania om aandacht te vestigen op de Basmet Al Khair Charitable Society in Jordanië.
http://www.jordantimes.com/news/local/queen-rania-visits-basmet-al-khair...
De gele jurk vind ik leuk maar meer voor een gelegenheid in zomers weer. Ik zou er als een paasei uitzien in zo'n jurk. Nu ben ik wel blij dat het mij doet denken aan een heleboel narcissen aangezien wij nog volop sneeuw hebben en behalve in mijn huis nog geen bloem te zien is:)

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 21 mrt 2018 - 16:01

Volgens mij is een gewaad juist een upgrade van een jurk en past het bij 'traditioneel'. Gek dat je dat als neerbuigend of denigrerend leest. Maar google t eens en geef daarna aan welke van de 4 jurken een gewaad is. Ik zie twee gewaden en 2 jurken namelijk.

En dan moet je daarna Máxima voorstellen in een traditioneel Hollands gewaad. En voilá het verschil wat ik bedoelde: Rania in traditionele kledij (mag dat wel?) En Máxima in Dutch design.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

woensdag 21 mrt 2018 - 16:36

Gewaad als term is zeker niet denigrerend of neerbuigend. Zo heet het nu eenmaal....
Wat ik vooral jammer vond bij Rania was de doorgeslagen soberheid van haar outfit. Want hoe mooi de jurk ook gemaakt is, er zijn veel feestelijkere versies en/of aankleding ervan te verzinnen. Kijk bijv eens naar prinses Salma van Marokko. Ook traditioneel, maar heel wat feestelijker door gebruik van kleur, luxere stoffen en rijkere borduring. Door deze zwarte jurk te kiezen slaat Rania wat mij betreft inderdaad de plank mis. Het komt op mij eerlijk gezegd over of ze er geen moeite voor wilde doen en dat dan ook nog in combinatie met haar continue ijzige uitdrukking.... Overigens was Rania tijdens het bezoek aan België ook zo afstandelijk, dus het ligt zeker niet aan Máxima!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 21 mrt 2018 - 10:58

Ik zou deze jurk nog weleens willen zien met sandaaltjes en een messy bun. Sowieso zou ik Máxima wel eens willen zien met een vlotte en nonchalante paardenstaart. Zou haar fantastisch staan.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 21 mrt 2018 - 10:55

Weet nog steeds niet wat ik van deze jurk vind. Op zich kan Maxima de kleur wel hebben. Maar ik blijf hem toch wat druk vinden. Misschien met een andere bovenkant, zodat het niet alleen en al ruches waren?
De jurk van Rania is wel mooi, maar niet echt mijn smaak met het borduurwerk.
Beatrix lijkt inderdaad te hebben gekozen voor een wat oosters aandoende jurk. Persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar ze ziet er prachtig uit!
Ik vind het mooi dat Maxima Dutch design draagt! Als gastheer en gastvrouw hoeven zij zich qua kleding niet aan te passen. Wat Rania betreft, had zij juist een meer westers iets kunnen aantrekken, als gebaar naar het gastland. Zij lijkt zich niet zo erg aan te passen, ook 's middags al niet doordat ze geen hoed droeg. Evenals bij Letizia destijds vind ik dat toch echt een misser, als de gastvrouw wel een hoed draagt. Of zet dan in ieder geval iets kleins of een fascinator op!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 mrt 2018 - 10:40

Ik vind Margriet er ook niet mooi uitzien. Die zwarte strik is veel te kort, lijkt net alsof ie niet past waardoor ze dikker lijkt dan ze is. Ze is prachtig slank natuurlijk. Als die zwarte band lange slierten had was het veel charmanter geweest. Nu lijkt het even snel omgeknoopt zo van och, ik doe m toch maar om...
Haar kapsel vind ik ook niet mooi, beetje hard makend en de make-up met al dat zilver ook niet.

Beatrix ziet er geweldig uit vind ik.Zo fit en vitaal en duidelijk zeer ontspannen. Ze blijft toch wel de Über Queen

afbeelding van car

car

woensdag 21 mrt 2018 - 10:11

En ze heeft dr hakken uitgedaan om even groot te zijn als haar man....en later steekt ze er een hoofd boven uit haha

afbeelding van Fee

Fee

woensdag 21 mrt 2018 - 09:31

Wat een verschil! Overdag draagt Maxima een dikke winterjas met de knopen tot boven toe dicht, zelfs binnen in theater Diligentia.
En 's avonds staat ze in een schreeuwerige jurk, dat beter tot z'n recht komt op een strandfeest op de Caraïben. Waarom trekt Maxima alle aandacht naar zich toe? Als je gasten hebt, zet je hen toch in het middelpunt? De jurk van koningin Rania vind ik prachtig: mooie belijning en fijnzinnig borduurwerk, passend bij haar frêle verschijning.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 21 mrt 2018 - 08:25

Heel blij dat Maxima zowel voor het dag-, als avondprogramma voor Nederlands design heeft gekozen.
Over zowel de mantel, als de avondjurk kan ik niet enthousiast worden.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 21 mrt 2018 - 07:39

Hele verschillende reacties hierboven. Of je houdt van deze gele jurk van Maxima, of je vindt het lelijk lijkt wel. Ik ben er zelf ook helemaal niet weg van. Het ziet er nogal flodderig en goedkoop uit. Haar kapsel zit wel erg goed. De jurk van prinses Beatrix lijkt voor mij op een soort kaftan, iets waar ik zelf een hekel aan heb. Misschien is het wat oosters-ogend voor de gasten? Dat zou altijd kunnen natuurlijk. En prinses Margriet haar onderkleding lijkt wat uitgezakt. Mw. Rania kan ik niet goed beoordelen, ze lijkt iets traditioneels aan te hebben maar ik kan dat verder niet beoordelen. De dames hadden wat mij betreft allemaal veel meer mogen uitpakken.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 21 mrt 2018 - 07:38

Eens met alle positieve opmerkingen. Maxima kan deze kleur heel goed hebben! Ze ziet er fris en vrolijk uit. Ook het collier is schitterend!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 21 mrt 2018 - 07:13

Rania vind ik wat achterhaalde folklore op de een of andere manier....niet mijn ding...

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 21 mrt 2018 - 09:15

Dat klopt, zelf zegt Rania dit over de jurk op haar Instagram account: special thanks to the women of the Basmet Al-khair charitable society for this beautiful traditional Jordanian dress.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 mrt 2018 - 09:47

Folkore, tja ze is de koningin van Jordania, dus als iemand het kan dragen... Ik vind het een mooi gebaar, dit borduurwerk is momenteel 'in' en het staat haar prachtig.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 21 mrt 2018 - 09:58

het gebaar is mooi, dat zeker, maar het is niet mijn smaak.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 mrt 2018 - 10:25

Dat kan natuurlijk!

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 21 mrt 2018 - 00:02

Oud onderwerp, maar andere haren zouden de jurk zoveel leuker kunnen maken.
Met deBarbie haren wordt de jurk te serieus genomen, gewoon losjes opsteken en de jurk een beetje swingend maken, komt- ie beter tot zijn recht ( het ziet er overigens allemaal nogal stijfjes uit)

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 mrt 2018 - 07:35

Ja dat ben ik wel met je eens! Denk dat ze met een losse, rommelige coupe (niet de koningsvaart coupe want die maakt ouwelijk) maar een `meghan markle (yes yes) knot de Narcissen jurk wat had geholpen.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 21 mrt 2018 - 08:20

Eens Stijl, een dergelijk kapsel had de jurk losser gemaakt. Goed idee!

afbeelding van Philip

Philip

dinsdag 20 mrt 2018 - 23:44

Ik vind deze kleur bij Maxima heel goed staan misschien teveel ruches maar ze kan het hebben. Jammer dat het geen tiara avond is zelfs monarchie-monarchie bezoek tegenwoordig steeds minder white tie/blacktie events. Jammer hoor! Wel echt dikke bonuspunten voor de Koningin dat ze van het Huisdiamanten collier korte versie heeft laten zien! Wist niet dat deze versie mogelijk was zo eindeloos kunnen ze toveren met zoveel juwelen in de kluis prachtig!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 20 mrt 2018 - 23:41

Hahahahhaah: de lente start en onze Koningin viert dit met een gele outfit dag . Hoed jas japon en nu avondjapon in dezelfde lentekleur geel. Dat doet toch niemand haar na?? Ze kan het hebben dus ik vind het prima. Lekker eigenzinnig :-)

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 20 mrt 2018 - 23:20

ik kom niet verder als: Ananas

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 mrt 2018 - 23:01

Ook de juwelen zijn bijzonder.
Prinses Margriet ziet er ook heel goed uit zij is prachtig opgemaakt en haar haren zeer goed gekapt, is te zien op de foto's bij Royals by Robin.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 20 mrt 2018 - 22:55

Ik vind de jurk van Maxima eigenlijk heel leuk alleen totaal niet geschikt voor de gelegenheid, meer voor een feestelijke avond op Aruba of zo. Rania heeft een tikkeltje meer waardigheid hier.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?