Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmorgen het Corps Diplomatique ontvangen op het paleis. Een nieuw jaar vraagt immers om een nieuwjaarsborrel mét oliebollen, niet waar?  


Foto: PPE Agency/Vd Werf

De dresscode voor de nieuwjaarsontvangst is formeel: morning coat/morning dress. Voor zover ik nu op de beelden kan zien, draagt Máxima een nieuwe japon met een strikceintuur. De ontwerper is nog onbekend, maar ik moet bij deze stijl wel gelijk denken aan Natan. Meer informatie volgt zsm. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 21 jan 2019 - 18:58

Persoonlijk denk ik dat ze daar al in de buurt is, (privé) lekker shoppen ect. en officieel (!) morgenavond incheckt voor de conferentie.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 21 jan 2019 - 20:54

Dank voor jullie reactie , Hennie64 ik denk,dat el eens gelijk in kunt hebben .

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 21 jan 2019 - 17:44

Hallo allemaal ,denken jullie dat Maxima vandaag naar Davos of morgen in de ochtend ?
Met dit weer zou ik denken vandaag .Weten jullie meer?

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 21 jan 2019 - 18:21

In het bericht staat van dinsdagavond tot.... dus ik denk dat ze morgen vertrekt... wéten doe ik het natuurlijk niet, maar het lijkt me logisch(er).

afbeelding van Molly

Molly

maandag 21 jan 2019 - 19:37

Waar staat dat bericht?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 18 jan 2019 - 19:27

Thanks amaliaatje.. Dit is zojuist aan de koninklijke kalender toegevoegd. Stond er vanmiddag niet op. Leest er iemand mee;-)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 18 jan 2019 - 18:41

Oke Karpathos, dank je en dat zal wel kloppen want Maxima kennende, is ze vaker on stage te vinden dan niet! We wachten af

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 18 jan 2019 - 19:31

leuk dit bericht ,dank om te delen ,Karpatos en Amaliaatje het is een mooie gelegenheid om haar te zien in deze wintermaand

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 18 jan 2019 - 15:46

29 januari is het eerste publieke optreden in het nieuwe jaar? Duurt al vrij lang maar nog even geduld hebben tot de 29e dus ;-)

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 18 jan 2019 - 17:47

De kans is aanwezig dat ze volgende week weer een paar dagen in Davos verblijft voor haar werk bij de VN.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 18 jan 2019 - 15:04

Ze gaat vast haar kast inruimen en jurkjes strijken!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 18 jan 2019 - 14:29

Maxima heeft nog rustige weken zo na de kerstvakantie. Wanneer gaan we haar weer zien eigenlijk?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 18 jan 2019 - 07:00

Mee eens Margot. Ik vind het niet passen bij onze ' moderne' Koning om dit soort gelegenheden besloten te houden.

Daarnaast zou Amalia m.i. ook eens vaker publieke optredens mogen doen ( 2x per jaar om te starten bijvoorbeeld?!?) Ik denk dat de ' stap' dan minder groot is als ze straks vaker verschijnen mag omdat ze 18 is. In België zie je de kinderen ook al vaker verschijnen. Maar ik respecteer ieders keuze alleen vind ik het niet van deze tijd om Amalia zo 'weg te houden'
Ik krijg daar altijd een gevoel bij van alsof de pers een boze wolf is en er als een paria bovenop zit terwijl het volk er gewoon van geniet Amalia te zien.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 18 jan 2019 - 10:25

Ik denk dat Amalia inderdaad wel vaker in beeld mag gaan komen. Ze is inmiddels 15 jaar en veel van haar leeftijdsgenootjes beginnen met hun bijbaantjes als oppas, krantenwijkje, vakkenvullen etc Amalia zie ik dat nog niet doen, al is het maar vanwege de veiligheid. Maar vast wat snuffelen aan de koninklijke taken kan wel. Veel van de werkbezoeken van Maxima en Willem-Alexander zijn op werkdagen tussen 9 en 5. Dat kan Amalia niet, want dan is ze op school. Misschien kan Maxima of Willem-Alexander ook eens met Amalia een werkbezoekje, opening, première etc. in het weekend plannen in een thema die bij Amalia haar leeftijd en interesses passen.

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 18 jan 2019 - 13:38

In de afbeelding staat precies hoe ik het wél bedoel! Al zegt de (oude) etiquette volgens mij dat je lichte nylons heurt te dragen. Maar dan maar even niet zoals het heurt :-).

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 17 jan 2019 - 23:20

Ik zag zonet bij modekoningin Mathilde allerlei foto’s van een receptie met leger, diplomatie e.d.. Ik ben het met Magda eens dat het heel ouderwets is om dit besloten te houden. Wat is er nu leuker ook voor de betrokkenen zelf om in mooie kleding gefotografeerd te worden met het koningspaar. Wat te denken van die leuke vrouwelijke ambassadeur in Moskou of de scheidend politiechef uit Amsterdam die naar de nationale politie gaat. Die verdienen m.i. zo’n plaatje. Waarom sporthelden, andere prijswinnaars wel op de foto en deze hardwerkende mensen niet en zij die een voorkeur geven aan stille diplomatie die kunnen toch gewoon niet zo’n kiekje laten maken.

afbeelding van Elles

Elles

donderdag 17 jan 2019 - 18:53

Mee eens,Kuifje.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

donderdag 17 jan 2019 - 17:34

Kleine afwijking haha;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 17 jan 2019 - 17:55

Haha inderdaad, moet kunnen

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 17 jan 2019 - 17:29

De titel van het artikel is "Nieuwjaarsontvangst Corps Diplomatique". Wat hebben Meghan en Kate hier dan te zoeken ? Ik zie op de foto enkel Koning Willem Alexander en Koningin Maxima met een gekreukte jurk staan.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 17 jan 2019 - 18:03

Haha... de foto is zo onduidelijk dat we eigenlijk geen zinnig woord over die jurk kunnen zeggen, toch? En een mens wil wat als hij of zij in een verloren moment op ModekoninginMaxima belandt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 18 jan 2019 - 08:20

Ik heb er geen moeite mee als we wat afdwalen in de reacties, zeker niet bij een vage aankomstfoto waar eigenlijk heel weinig over te zeggen valt. De toon van de muziek vind ik echter wel belangrijk, en daarom heb ik gisteren wel ingegrepen bij bepaalde reacties. Maar dat had dus niets te maken met de inhoud.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 17 jan 2019 - 15:23

Wat Meghan betreft vind ik dat zij wel erg naar behandeld wordt door de Engelse pers.
Én ook door alle anonieme zgn Trolls.
Haar stijl is ook niet mijn stijl, maar om iemand zo af te branden ....., Duchess of C draagt idd ook wel wat kortere rokjes, maar zij kleedt zich wel stijlvol. Zoals gisteren weer een prachtig pakje . Kijk maar eens bij Hello Magazine.
Maar goed smaken verschillen.

Maxima,s kleding van de afgelopen 2 dagen werd ik ook niet warm van.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 18 jan 2019 - 13:50

Precies Luisje, Kate draagt regelmatig veel kortere rokken of jurken maar daar heeft ze dan meestal een dikke zwarte panty bij aan en een degelijke/stijlvolle jurk of rok er boven. Dat is een totáál ander effekt.
Het ging mij dan ook niet eens om de kortere jurk van Meghan maar alles bij elkaar opgeteld wat nou niet erg netjes stond (zeg ik dan maar voorzichtig) voor een Hertogin uit het degelijke Engelse koningshuis.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 17 jan 2019 - 18:00

Ik ben liefhebber van de stijl van Mehan. Meestal simple chic, al vind ik de witte outfit waar jullie op duiden niet de meeste geslaagde. Kate kan er nog wel eens tuttig uitzien. Echt Engels-tuttig als je begrijpt wat ik bedoel. Meghan heeft meer flair. Maar smaken verschillen natuurlijk.
En ja, dat afbranden door de Britse media. Dat was te voorzien. Zo gaat dat daar nu eenmaal. Eerst is iedereen enthousiast, daarna komt de kritiek.....

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 17 jan 2019 - 17:57

Ja, ik hou van die Engelse tuttigheid en hun stijl. Heb er jaren gewoond en Engelse roots .

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 17 jan 2019 - 14:06

Prachtig dat off-white bij Megan, in contrast met haar mooie zwarte haar, echt chique, eens met jouw Margriet76. En verder trekt het jurkje nogal op, komt door haar buik. Ik zie gewoon een ontzettende gelukkige vrouw die op haar 37e haar eerste kindje mag krijgen, wiens leven totaal op zijn kop is gezet huwelijk en intrede in werelds beroemste vorstenhuis, meteen zwanger en daar is zij zielsgelukkig mee en dat straalt zij ook echt uit, het is mooi om gelukkige mensen te zien, daar geniet ik dan weer van.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 17 jan 2019 - 11:57

Ik vind Meghan er eigenlijk wel mooi uitzien. Mooie kleur dat offwhite. Een look met pantalon was mooier ipv jurkje met blote benen maar vind het zeker geen s. .. look zoals hierboven werd beschreven

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 17 jan 2019 - 11:28

Blote benen bij een bezoek waar veel jonge honden zijn is wel veilig. Als ik haar zo met de hondjes zie had ze vast rijkelijk gaten in haar kousen opgelopen en dan had ze, uiteraard, daar weer commentaar op gekregen. Maar in de winter is het wel koud, brr.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 17 jan 2019 - 11:11

Dag Lina, je slaat weer veel te veel door met je reactie. Waarom, wat zit je dwars? Ten eerste: zou je het zelf leuk vinden als iemand jouw outfit zo fel bekritiseert? Ten tweede: je gebruikt kwalijke termen waardoor je juist jezelf omlaag haalt. En ten derde: ik vind Meghan er prachtig uitzien. Een fijne dag verder hoor.
En Merel, vaak ben ik het met je eens maar qua panties duidelijk niet. Ik krijg met schrik flashbacks over mijn van top tot teen groene en blauwe outfits in de jaren '80. En dan heb ik het over een Dolly Dot permanentje boven een harige trui of oversized sweater, daaronder een plissérok, daar dan de fijne gekleurde panties met als knaller de bijpassende pumps. Hebben jullie beeld dames? En ook uit dat tijdbeeld komen de wybertjes, de stippen, de kantpatronen op de panties. Ik kan er geen heimwee naar krijgen.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 18 jan 2019 - 11:52

Jens, ben blij dat ik toch niet helemaal voorspelbaar ben!

Snap dat niet iedereen het mooi vindt, maar ik ben grote fan van gekleurde kousen. Vandaag oudroze opaque kousen (Falke pure matt 50 denier mauve) bij een grijs flanel knielang jurkje, cognac suède pumps en grote cognac oorbellen. Ben helemaal blij met mezelf ;)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 18 jan 2019 - 18:13

Ik ook!! Ik heb vandaag petrol panty kousen! aan met een satijnen petrol blouse, flare spijkerbroek en bordeaux loafers met een hak...ook blij mee!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 18 jan 2019 - 20:41

Meisjes. Het water loopt mij in de modemond.... Foto aub, please...... Kan toch via josine naar mijn privé mail? Wellicht ga ik dan alsnog overstag.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 18 jan 2019 - 21:19

Ha Ha Ha Ha. Ik word zo blij van dit gesprekje vandaag, ga met glimlach mijn weekend in.

Een foto zit er niet in helaas, ik heb mijn pyama al aan ;-)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 18 jan 2019 - 21:33

Leuk eind van de week kletspraat , ik zie jullie zo voor me !
Ben ook happy , vandaag een mooie nieuwe flared levis jeans gekocht en prachtige salvatore ferragamo schoenen op de kop getikt in de sale ;)

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 18 jan 2019 - 22:33

Ooo alweer zo’n fijne combi. Ik heb de zwarte Levi’s variant. Geeft mijn benen wat extra lengte. Vandaag gecombineerd met zijden shirt in panterprint en okerkleurig lederen jack en dito laarsjes met blokhak. Panties overbodig ;-)

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 18 jan 2019 - 23:37

Waar blijft je foto jens ;-) (geintje)

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 19 jan 2019 - 09:47

Een aparte blog beginnen? Doet me denken aan de ochtendshow op de radio die Curry &Van Inkel honderd jaar geleden op de radio hadden.
Daar zat dan altijd een kledingadvies voor die dag in. En daar lag ik dan in mijn bed naar te luisteren, wetend dat de meeste items die genoemd werden niet in mijn kast hingen. Het was in de tijd dat op mijn school alle meisjes in een pastelkleurige Slazenger trui naar school gingen. Hilarisch als je de schoolfoto uit die tijd bekijkt.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 19 jan 2019 - 17:34

Wat trek ik aan vandaahahaag... dat was dat toch? Hilarisch. Op bijna al mijn schoolfoto's heb ik een donkerblauwe lamswollen trui aan, en een wit (polo)kraagje. En de collegeshawl, kennen jullie die nog? Ojojoj. Wat een tijden.

Jullie outfits klinken allemaal superleuk. Krijg helemaal zin in zoeken naar een (voor mij) goede flared jeans. Misschien is een pagina waar we 's ochtends onze outfit kunnen posten best een idee, Josine. Even aangenomen dat Maxima hier meeleest, kan zij daar ook haar voordeel mee doen :)

(nog even een pantytip: Kunert blue, gemaakt van gerecyclede visnetten, in prachtige kleuren en zitten heerlijk (lekker brede tailleband, zakt en schuurt niet). Vandaag draag ik slurry, dat klinkt vies, maar is een prachtige vrij donkere grijsgroene kleur. Heel charmant met mijn olijfgroene shabbies laarzen en honinggele jas, vind ik.)

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 21 jan 2019 - 11:50

Die collegeshawl, jazeker, met die strepen, jaren 80!

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 22 jan 2019 - 08:30

Toen ik een jaar of vijftien, zestien was, kocht ik een witte broek met wijd uitlopende pijpen. Met een rits aan de voorkant! Daarvoor hadden meisjes-/damesbroeken alleen zijsluitingen. Aan de voorkant was niet netjes..... Moet je nagaan! Even voor de duidelijkheid: dit was in 1964.
Ik was zó trots op mijn broek!
O ja, jullie hadden het over panties: ik keek net nog even naar oude foto's en zag dat we in die tijd ook witte kniekousen en witte panties droegen bij onze minijurkjes en -rokjes. Echt vréselijk!

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 19 jan 2019 - 23:16

Klinkt goed!!
Ik vandaag een blauwe wolllen rok met opgestikte zaken aan de voorkant dus lekker retro , zwarte coltrui, zwarte dikke panty en mij hunterboots (mat zwart). Haren zoals Maxima ze had laatst bij de conferentie... of althans een poging daartoe... Ilse de lange staart hahah

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 19 jan 2019 - 23:38

Ha, ha, ik leer nog heel wat ...flared jeans (zou niet weten wat dit zijn), slurry..., hunterboots (stevige half-hoge stappers neem ik aan?)...Ben toch echt niet hééél erg oud, maar dit is mij onbekend. Wel heel leuk om al die kledingitems te lezen.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 21 jan 2019 - 08:01

Ja leuk he al dje dingen.
Hunterboots zijn hoge regenlaarzen, Google maar! Het merk is Hunter. Worden veel gedragen op festivals vanwege alle modder! En zitten heerlijk!
Maar vandaag is het een soepele broek met dunne trui en grooot vest en makkelijke schoenen want vlieg straks weer naar HK voor enkele dagen.

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 21 jan 2019 - 08:47

Dank je; ik ga kijken.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 20 jan 2019 - 20:39

Met flared jeans/broek gestyled met met (hoge) hak lijken je benen heerlijk lang. Ik hou van de 70’s look. De broek moet wel tot de grond reiken, zonder dat je erover struikelt, natuurlijk. Is voor iedere leeftijd geschikt.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 19 jan 2019 - 19:48

Josine, je hebt het al heel druk en binnenkort krijg je er nog een derde kindje bij....maar wat zou dat leuk zijn, een extra blog met onze eigen kledingideeën! Kleding die we zelf dragen, bedoel ik.
Als ik zo lees wat jullie allemaal dragen dames, word ik echt nieuwsgierig naar plaatjes!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?