Op een bijna lege Dam hebben de koning en koningin gisteren de Nationale Herdenking bijgewoond. Naast een trompet klonk ook het Indische Onze Vader en indrukwekkende toespraken, onder andere van André van Duin en Roxane van Iperen. 

 

Uiteraard is de Nationale Herdenking geen modeshow, maar kleding en juwelen kunnen wel bijdragen aan de waardigheid van de plechtigheid. Koningin Máxima droeg gisteren de lange cape van Koningsdag en haar zwarte jurk van Massimo Dutti. De pumps van suède en leer komen vaak in beeld op 4 mei vanwege de brede hak. 

Qua juwelen koos Máxima voor een diamanten broche in de vorm van een halve maan, met een parel als pendant. Waarschijnlijk behoort het juweel tot Máxima's privécollectie, net als de parelstekers in haar oren. 

De hoed lijkt sterk op een eerder gedragen hoed van Máxima, maar het vilt is dit keer kortharig. Wellicht is er iemand met een scheeraparaat aan het werk gegaan, maar ik sluit ook niet uit dat er gewoon een nieuw lapje stof over de mal is getrokken. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 08 mei 2021 - 22:12

Hare Majesteit ziet er prachtig uit, zeker gezien de plechtigheid; zeer goede keuze. Een wijzere en betere keuze dan vorig jaar is mijn idee.
In 2020 zag koningin Maxima er oogverblindend uit, één van haar geweldigste outfits van 2020 m.i. - misschien wel "ever" in mijn top 15? Zwart staat Maxima zeer goed, complimenten voor de sieraden en de tas anno 2021.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 07 mei 2021 - 14:34

Ja ze zagen er allemaal waardig uit. Het dopje op het hoofd van de koningin vond ik in verhouding wat te klein/wegvallen bij de grote ruime zwarte cape, maar toch heel waardig allemaal. Slim van de koningin om geen naaldhakken te dragen met al die kinderkopjes, maar blokhakken.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 07 mei 2021 - 14:27

Bij dodenherdenking heeft ze vrijwel altijd een brede hak aan.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 05 mei 2021 - 23:31

Prachtig geklede koningin!! Hopelijk volgend jaar Amalia ook aanwezig?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 06 mei 2021 - 12:32

Oh ja...mogelijk wel...
Hoe was dat met WA? Of deed Beatrix t alleen?
Hoop volgend jaar weer op een swingend 5 mei concert !

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 06 mei 2021 - 14:24

Van 1980 tot de dood van prins Claus in 2002 woonden koningin Beatrix en prins Claus de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam samen bij. Vanaf 2002 legde koningin Beatrix haar krans samen met prins Willem-Alexander. In dat jaar was Máxima er ook voor het eerst bij.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 06 mei 2021 - 16:57

Dank Jens!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 06 mei 2021 - 19:51

In 1983 was WA er ook bij. Claus was toen ziek.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 05 mei 2021 - 23:09

Zeer indrukwekkend en wat zag ze er mooi uit voor deze gelegenheid maar Andre van Duin bezorgde me kippenvel en trots te gelijk.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 05 mei 2021 - 21:31

Al met al een zeer indrukwekkende bijeenkomst. Máxima ingetogen sjiek en toespraken die bij mij erg veel indruk maakten.

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 05 mei 2021 - 12:22

Heel indrukwekkend, mooie toespraken en stemmige kleding: zo hoort het! Maxima zag er sober en toch chic uit, heel passend bij deze gelegenheid! Maar hoogtepunt was voor mij toch de toespraak van André van Duin, ik ga steeds meer van die man houden, zo open, toegankelijk en oprecht!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 mei 2021 - 11:48

Wat doet ze dat toch altijd goed met Dodenherdenking. Altijd een outfit die zo in de oorlogstijd gedragen had kunnen worden. Prachtige combinatie, cape, hoed en jurk. Ook de outfit van Femke Halsema leek alsof de tijd stil heeft gestaan.
Ik was erg geraakt door de toespraak van André van Duin. Knap hoe hij toen en nu met elkaar weet te verbinden.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

woensdag 05 mei 2021 - 10:56

Beide zagen er erg mooi uit - een prachtig koningspaar - ook de voordrachten waren ook weer indrukwekkend, ook zeker die van André van Duin - de ceremonie (ook al kijk ik het een dag erna) blijft indrukwekkend, keer op keer!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 05 mei 2021 - 10:46

....prachtige, elegante verschijning en waardige 'stille' herdenking, nog indrukwekkender, dan met groot publiek.
Hopelijk nemen velen er iets van mee. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Koning werkte enigszins 'underdressed' door
een broek met ander colbert te dragen.

afbeelding van Catherine

Catherine

woensdag 05 mei 2021 - 20:18

De koning had beter ook een strak gesneden overjas kunnen dragen met dit wisselvallige weer. Bovendien geeft dat meer cachet. Verder denk ik dat hij eens een goede kapper in de arm moet nemen. Ik woon ook in Den Haag en er zijn heel veel barbershops met kappers uit alle windstreken die extreem goed en strak mannen knippen en baarden bijwerken. Überhaupt m.i. een goed idee om de baard dracht nog eens in ogenschouw te nemen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 07 mei 2021 - 14:21

Ik ben het qua jas wel met u eens hoor. Een prachtige overjas zou niet gek staan bij de koning met dit weer.

afbeelding van Catherine

Catherine

woensdag 05 mei 2021 - 20:18

De koning had beter ook een strak gesneden overjas kunnen dragen met dit wisselvallige weer. Bovendien geeft dat meer cachet. Verder denk ik dat hij eens een goede kapper in de arm moet nemen. Ik woon ook in Den Haag en er zijn heel veel barbershops met kappers uit alle windstreken die extreem goed en strak mannen knippen en baarden bijwerken. Überhaupt m.i. een goed idee om de baard dracht nog eens in ogenschouw te nemen.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 05 mei 2021 - 10:32

Met Oranjefan en Marja eens,..... wat was de koningin chic en waardig gekleed, prachtig klein hoedje, het haar keurig opgestoken. En dan de warme jas, geen wapperende jaspanden, maar uiterst ingetogen, en toch modieus. Van mij had ze lange laarzen aan gemogen. Het was zo guur en koud. Ik weet wel over kleding en hoe de koningin eruit ziet, is op zo'n plechtigheid van minder belang. Maar ik kon het niet laten om waardering erover uit te spreken..

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 06 mei 2021 - 18:08

Ja, lange (zwarte) laarzen hadden er ook uitstekend bij gestaan - zoals die hele chique die uitgerekend de Burgemeester van Amsterdam droeg !

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 05 mei 2021 - 10:20

Ik vond het net als Oranjefan indrukwekkender zo in de stilte. De majesteit zag er ook majesteitelijk uit.
Is al bekend wie de ontwerper van de cape is? Ik vind 'm prachtig en zou 'm graag bij mij aan de kapstok hangen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 05 mei 2021 - 14:24

Zou de cape van Valentino zijn.
Ze heeft zo'n soort cape ook in bordeaux rood.
Ik vind de cape ook prachtig!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 05 mei 2021 - 09:56

Mooie plechtigheid. Ik vind het met een kleiner gezelschap eigenlijk nog mooier overkomen dan met zo'n mensenmassa erbij.
Koning en koningin heel statig allebei, heel mooi. Maxima toonde zich ook heel meelevend door even een hoofdknik te maken naar de mensen die in de filmpjes te zien waren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?