Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 12 nov 0 reacties

Een verrassende coupe voor Máxima!

Koningin Máxima hield donderdag 12 november de openingstoespraak bij de ASEAN Women Leaders’ Summit, en dat deed ze met een nieuwe coltrui, én een verrassende coupe. 

Eerst even de inhoud: In haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) ging Koningin Máxima in op het belang van goede toegang tot en het gebruik van financiële diensten voor betere kansen op ontwikkeling. De huidige coronacrisis laat zien dat inclusieve financiering een belangrijk instrument is om de socio-economische gevolgen deels op te kunnen vangen. Volgens de Global Findex 2017 van de Wereld Bank Groep heeft in veel Aziatische landen minder dan 50% van de volwassen bevolking toegang tot een formele bankrekening.

Koningin Máxima richtte zich in het bijzonder op achtergestelde groepen als vrouwen, kleine ondernemers, boerenbedrijven en mensen met een laag inkomen. Zij benadrukte dat de ontwikkeling van publieke goederen zoals goede telecomverbindingen, cyber security, data privacy, digitale identiteitsbewijzen en financiële en digitale vaardigheden, cruciaal zijn voor veilig en volwaardig gebruik van financiële diensten. Dit is in lijn met de aanbevelingen van de ASEAN’s Working Committee on Financial Inclusion.

Genodigde deelnemers aan de Women Leaders’ Summit zijn staatshoofden en hoge regeringsvertegenwoordigers van de lidstaten en vertegenwoordigers van internationale organisaties als de Wereld Bank Groep. De ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) is een organisatie van tien landen in Zuid-Oost Azië. Doel is het bevorderen van economische, culturele en politieke samenwerking.

Mode 
En dan nu het uiterlijk. De beelden verklappen niet veel, maar het is wel duidelijk dat Máxima een nieuwe outfit draagt. Het betreft een jurk met colletje en gouden knopen uit de collectie van Massimo Dutti. Ook "nieuw" is Máxima's coupe. Normaal zien we de koningin vooral met een linkerscheiding. Voor een gala wil ze nog weleens uitwijken naar rechts, het midden, of naar achteren, maar voor een digitale vergadering overdag vind ik dit wel een verrassing. PS: heb je die kroonluchter al gezien? 

Outfit van Massimo Dutti: 

Máxima's tas is een ontwerp van Marina Raphael: 

Bij deze tassenontwerpster kunnen Máxima én Amalia goed slagen |  ModekoninginMaxima.nl

Hier zie je de tas staan: 

Máxima's laarzen zijn van Gianvito Rossi en hebben we ook al in het bordeauxrood gezien bij haar. 

Enthousiast over Máxima's look. Hier shop je soortgelijke items; 

Jurk met col van L.K. Bennett. €240.-
Jurk met col van Beneton. €79,95. 
Identieke laarzen van Giancito Rossi. €837,-
Goudkleurige oorringen van ASOS. €8,49

Ps. Zaterdag is er een uitgebreid verslag bij Blauw Bloed. Dus als je benieuwd bent naar bewegende beelden, zet de tv dan aan vóór het acht uur journaal. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments