In de afgelopen dagen kwamen er meerdere leuke modenieuwtjes naar buiten. Het leek me een beetje rommelig om voor elk nieuwtje een blog te openen, dus daarom praat ik je in deze blog bij over van alles en nog wat. 

Cadeautje
Natuurlijk beginnen we met Het Huwelijk van het Jaar. Meghan heeft namelijk voor zes van haar vriendinnen een gouden armband gekocht à 450 dollar bij Zofia Day. Via de website van de ontwerpster is de Kensington Bracelet nu te koop voor iedereen. 

Onderdanen
En we blijven nog even in de bruidsstemming, want onze schoenenblogger Linda heeft de trouwschoenen van Meghan onder de loep gelegd.  

Linda: "Nu de grote dag van Harry en Meghan achter de rug is, kunnen we nagenieten met alle foto’s en inzoomen op de details. Zoals Josine en TWoR al schreven droeg Meghan overdag bij haar trouwjurk bijpassende trouwschoenen van Givenchy. Deze waren gemaakt van zijdesatijn en hadden een zeer hoge, slanke hak en een puntige neus. ’s Avonds wisselde ze niet alleen van jurk, maar ook van schoenen. Onder haar avondjurk trok ze namelijk pumps van Aquazurra aan. Dit merk is niet onbekend voor de nieuwbakken Duchess, want al eerder verscheen ze op hakken van dit merk en ook op belangrijke momenten. Toen de verloving van Harry en Meghan bekend werd gemaakt, droeg Meghan schoenen van Aquazurra. Toen waren het beige suède pumps met een bandje om de enkel. 

Op haar trouwdag ging ze natuurlijk voor witte schoenen, net als overdag gemaakt van zijdesatijn, maar nu met details van mesh. Om het plaatje compleet te maken waren de zolen lichtblauw gemaakt voor het ‘something blue’ effect. Vaak zijn de trouwschoenen van een bruid slecht te zien, maar zowel overdag als ’s avonds konden we bij Meghan haar schoenen goed zien. Beide keren trok ze haar jurk iets op toen ze trap moest lopen, waardoor we even een goed kijkje konden nemen. De schoenen van Givenchy leken erg veel op de schoenen die alle modellen droegen tijdens de Givenchy Haute Couture catwalk presentatie afgelopen januari in Parijs. Wat betreft de avondschoenen, Edgardo Osorio van Aquazurra deelde zelf trots een foto op Instagram van Harry en Meghan en liet weten dat het een ongelofelijke ervaring was om op maat gemaakte schoenen voor de bruid te mogen maken. De schoenen werden in Florence met de hand gemaakt en door het mesh detail kregen de klassieke bruidsschoenen een moderne touch. Het schoenenmerk was dan ook meer dan vereerd dat ze dit mochten doen en erg blij met het resultaat."

Máxima 
En van Meghan gaan we door naar Máxima, want via Twitter kwam ik te weten dat Máxima's lila avondjurk niet meer te zien is op de expositie. Geen verrassing, want voor aanvang van de tentoonstelling had het hof al laten weten dat Máxima tijdens de expositie een van de jurken zou lenen omdat die al ingepland stond. Aangezien het staatsbezoek aan Luxemburg morgen begint, verwacht ik hem heel snel weer te zien. 


Foto: PPE

Gestrikt voor een expo
Op 27 mei start in de Kunsthal in Rotterdam een expositie over het werk van Viktor en Rolf. Ook de trouwjurk van Mabel is er te zien. Op de facebookpagina van de Koninklijke Verzamelingen zijn wat sneakpeeks te zien. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 22 mei 2018 - 18:28

Wat een leuk overzicht met dit soort nieuwtjes. Dat mag je vaker doen..
leuk dat we deze mooie jurk van Máxima weer te zien krijgen. Lijkt me fantastisch met de pauwenstaart parure. Maar het is ook een mooie optie voor het verjaardagsfeest van Frederik van Denemarken a.s. zaterdag. Lijkt me dat Willem Alexander en Máxima ook van de partij zullen zijn voor het feest voor zijn 50e verjaardag.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 22 mei 2018 - 16:46

Trouwjurk van Mabel... die wil ik zien! Zo ontzettend mooi... De mooiste jurk die ik kan bedenken (op de grootste laatste strikken achterop na). Dank voor de tip!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 23 mei 2018 - 00:23

Mabel's jurk staat in mijn top 3.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 31 mei 2018 - 17:07

Ben naar de expositie geweest! Mooi hoor... Top om de jurk van dichtbij te bekijken.
De jurk lijkt inmiddels wat minder wit dan hij was. Wat me verbaasde was dat de wiebertjes niet door lopen onder de riem.
Het blijft een geweldige jurk. Zelfs de drie grote strikken achterop vind ik nu mooier. Wel had ik persoonlijk de linten achteraan eraf gelaten. Ook rouwjurk is mooi. Confronterend om deze twee jurken zo bij elkaar te zien en het leed erachter...

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 22 mei 2018 - 16:59

Dank je wel, leuk!!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 mei 2018 - 15:15

Dank je merel voor dit leuke nieuwtje attent van het bruidspaaar!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 22 mei 2018 - 14:45

Leuke nieuwtjes Josine. Ik heb er ook één: las namelijk dat de vrouwelijke gasten van Harry en Meghan na de dienst allemaal een paar slofjes kregen uitgereikt zodat de pumps lekker uitkonden. Een van de gasten heeft dat ook gefilmd. Hilarisch!! Kennelijk zijn pumps toch erg vrouwonvriendelijk......

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

woensdag 23 mei 2018 - 13:34

Hier in Spanje doen ze dat ook. Na het diner en voordat het echte feesten begint.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 23 mei 2018 - 13:23

Leuk om te zien, het lijkt me ook een verademing voor de voeten.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 22 mei 2018 - 16:48

Heb het ook gezien. Weet alleen niet of ik ze aan zou trekken. Staat niet erg elegant onder mooie kleding. Tenzij ze doorgingen naar het zwembad ;-).

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 mei 2018 - 15:58

ha ha, wat grappig en ook meelevend met de arme voeten van de dames, het is heerlijk als je je pumps zo uit kunt schoppen en dan een zachte ondergrond kunt voelen.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 22 mei 2018 - 14:54

Wat geweldig!! Heb je een link naar het filmpje?

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 22 mei 2018 - 14:03

Wat een leuke blog is dit.

Waar ik nooit bij stil heb gestaan, is wanneer de kleding voor een staatsbezoek wordt uitgezocht.
Naar nu blijkt wordt de keus dus al geruime tijd van tevoren gemaakt.

Vraag me trouwens toch af hoe zoiets in zijn werk gaat. Wordt Maxima geadviseerd of maakt zij zelf een keus.
Hoe gaat dat bijvoorbeeld met de juwelen. Zal er een soort catalogus zijn die zij doorneemt. Kan me niet voorstellen dat ze met de sleutel onder haar arm naar de kluis gaat om te kijken “wat past bij mijn outfit”.
En dan de kleding, er is zoveel dat je gemakkelijk een exemplaar kan vergeten.

afbeelding van Marian

Marian

dinsdag 22 mei 2018 - 17:19

Ik vraag me wel eens af hoe de kledingkast er uitziet, een volautomatisch systeem zoals bij de stomerij? Blauwe jurk intoetsen en voila daar is die, nee ik weet het niet.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?