Ken je het 13in31-idee al? Om verspilling in de modeindustrie te voorkomen, worden modeliefhebbers aangemoedigd om met 13 kledingstukken 31 verschillende looks te creëren. Ik ben gaan snuffelen in Máxima's garderobe en kwam tot deze samenstelling. 

Omdat staatsbezoeken en andere formelere gelegenheden vragen, en soms zelfs smeken, om nieuwe kleding, heb ik bewust gekozen voor wat informelere looks. En om te beginnen heb ik een grijze kokerrok uitgezocht. Qua kleur en model kan dit item perfect gecombineerd worden. Om de boel overzichtelijk te houden, heb ik er een zusje van opgezocht. Je scoort deze grijze midi-rok van Karen by Simonsen voor 120 euro bij Zalando.

Rood is Máxima's mooiste kleur, dus die mag uiteraard ook niet ontbreken. In haar kast vond ik een mooi colbert van Claes Iversen. Het zusje, een rode blazer van Claudie Pierlot, is bij de Bijenkorf te koop voor 325 euro. Het is dat ik al drie rode blazers heb, want anders had ik hem vanwege de mooie kraag echt op mijn wishlist gezet. 

Een gouden top en bordeauxrode rok mogen ook niet ontbreken. Máxima's top en rok komen bij Natan vandaan. De gouden top op rechts scoor je voor €26,90 hier, de rode kokerrok à €69,30 hier

Omdat aansluitende broeken doorgaans een wat hipper totaalplaatje opleveren, heb ik als aanmoediging voor Máxima ook een skinny jeans uit haar kast gehaald. Het kledingstuk kwam in beeld tijdens de zomerfotosessie in 2012. Het witte zusje op rechts scoor  je voor €19,99 hier. 

Een beige pantalon is ook zo'n allemansvriend. Een kopie ervan scoor je hier voor €29,90. 

Bij mij zijn ze altijd binnen tien minuten versierd met kinderhandjes (en nog erger: kindersnot, haha), maar als je een wat georganiseerder leven lijdt, dan is een witte blouse een echte musthave. Het exemplaar op rechts scoor je hier voor €26,90. 

Een zilveren blouse is misschien net iets feestelijker. Ik vond een look a like met strik à €53,95. 

We zijn alweer bij 9. Omdat ik hou van duurzame mode, heb ik Máxima's rok van raffia uitgezocht. Het alternatief is een fijngebreide midi-rok van Vanilla. 

Een gestreepte top heeft vrijwel elke dame wel in de kast liggen, en Máxima dus ook. Als ze net een vleugje chiquer gekleed moet gaan, zou ze ook kunnen kiezen voor een gestreepte blouse van Mart Visser à €79,95. 

Thinking Pink is ook helemaal à la Máxima, dus daarom heb ik dit fuchsia shirt van Michael Kors opgezocht. Het alternatief shop je hier. 

12. Om wat meer leven in de brouwerij te krijgen, heb ik ook een gele broek van Zara uitgezocht. (Tijdens het snuffelen viel het mij op dat de koningin eigenlijk vrij weinig seperates draagt en veel complete sets of jurken.)

En altijd handig: een donkere top met een leuk detail. In dit geval een bijzondere halslijn. Ik vond bij Steps een alternatief voor slechts 30 euro. 

Oké, en nu kunnen we gaan mixen en matchen. Laten we beginnen met de grijze rok, nummer 1. 
Combi 1: 1+2+7
Combi 2: 1+2+8
Combi 3: 1+2+10 
Combi 4: 1+2+13 
Combi 5: 1+7
Combi 6: 1+8 
Combi 7: 1+10 
Combi 8: 1+ 11
Combi 9: 1+13
Combi 10: 1+3

Dan de bordeaurode rok, nummer 4. 
Combi 11: 4 + 3 
Combi 12: 4 + 7 
Combi 13: 4 + 8 
Combi 14: 4 + 10 
Combi 15: 4 + 11 
Combi 16: 4 + 13 

Nu zijn we al op de helft. Ik kan de rest van de cijfers ook wel uitwerken, maar dan wordt het ook zo'n opsomming. In plaats daarvan vraag ik jou om de mooiste set met bovenstaande items samen te stellen. Waar ga jij dan voor? Ik zou 1 en 10 graag eens samen zien, of 4 en 10. Mooie blauwe pumps erbij en klaar. 

Foto's met dank aan PPE Agency 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 31 mei 2020 - 10:56

Wat super leuk Josine!
Hopelijk leest Máxima mee, combineren is het credo ;-), zo kan ze meerdere totaal andere looks krijgen. Ik zou zeggen doen.......
Ik heb zelf een paar goede basisstukken en dan lekker onderling combineren. Voor mij is dat een leuke uitdaging. Ook met accessoires kun je heel ver komen. En daar heeft Máxima er ook genoeg van.

afbeelding van Intrigued By Royals

Intrigued By Royals

zaterdag 30 mei 2020 - 00:32

Very good post for those of us that don't have a Royal Clothes Budget!! I think I need to save up for that red blazer! I love the style and color of this one. It is good to think of 2-3 ways to wear a new piece before buying it.

afbeelding van Marjet

Marjet

vrijdag 29 mei 2020 - 19:59

Oh wat leuk is dit! Ik zou voor de suikerzoete schuimblokken combi 11 + 12 gaan of juist fris met zilver op wit met 5 + 8. Combi 2 +3 + 6 met goud/beige en rood lijkt mij ook mooi.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 29 mei 2020 - 23:18

Leuke combinaties! Alleen zou ik bij 3 en 6 een andere kleur blazer kiezen.
2, 3 en 4 is ook nog een leuke combi.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 29 mei 2020 - 13:59

Heel leuk dit, ik draag graag een witte skinny, dus sowieso 5. Daarbij in de zomer als je lekker bruin bent de zilveren blouse (nr 8) en als het wat kouder is een knalkleurtje erop, de roze coltrui (nr 11). De rode blazer zorgt voor wat colour blocking, dus nr 2 kan ik ook waarderen erbij!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 29 mei 2020 - 18:16

Mij lijkt de combi 4 en 11 mooi. Die donkere kleur rok met zo'n mooie knalkleur erbij. Dan wel met accesoires in de kleur van de rok. De outfit van nr. 5 vind ik heel leuk, tie dye is nu weer helemaal in.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 29 mei 2020 - 13:04

Josine, wat een onwijs leuke blog is dit!!!

Ik hoop dat je nog meer inspiratie met ons wilt delen.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 29 mei 2020 - 13:00

Leuk om al deze combinaties te zien. Hopelijk gaat Maxima er ooit 1 van dragen. Dat zou leuk zijn.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?