Ze draagt ze niet heel vaak, maar áls Máxima een jumpsuit draagt, dan doet ze dat wel met veel enthousiasme. Daarom in dit blog een overzicht van de meest recente exemplaren. 

Natuurlijk beginnen we met het zwart-witte ontwerp van Roland Mouret. De winnende outfit van 2017. Wie weet trekt ze hem wel weer aan tijdens het kerstgala van aankomende woensdag. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Wie rood zegt, zegt Valentino. Deze jumpsuit komt dan ook van het Italiaanse modehuis. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Een jumpsuit als werktenue: waarom ook niet? Dit ontwerp met driekwart mouw komt van Natan. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Het voorpand van deze jumpsuit van Roksanda is gemaakt van een zwarte viscose crêpe met roze achterzijde. Het achterpand, je raadt het vast al wel, van zwarte viscose crêpe met een blauwe achterzijde. Dit kleurverschil levert een bijzonder totaalplaatje op, al werkt de belijning daar uiteraard ook aan mee.  (Ik had overigens liever deze jumpsuit van Roksanda gezien.)

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Een jumpsuit met print (van Etro) hangt ook in haar kledingkamer: 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Dag slanke lijn van Máxima, waar ben je in deze jumpsuit van Zara gebleven?

Van twee jumpsuits heb ik alleen een linkje: 
- Een bordeauxrode van Taminiau, gedragen in Japan. 
- Een kobaltblauwe van Issa, gedragen in Londen. 

Dit zwarte exemplaar van Elie Saab heeft prachtig kant bij de mouwen. Of het ontwerp rond de heupen flatteert, betwijfel ik. 

Ik weet dat deze jumpsuit, in de kleuren van de Nederlandse vlag, vaak bestempeld als een misser. Ik vind hem, afgezien van de bolero, eigenlijk wel leuk. Van mij mag ze hem nog wel een keer dragen met een mooi jasje tijdens een zakelijke trip. 

Als Máxima zich niet in politieke discussies wil mengen, moet ze deze stoere jumpsuit van Michael Kors aankomende woensdag niet dragen. Maar volgend jaar graag nog een keer dragen! 

Met vleermuismouwen zien we Máxima niet zo vaak, maar deze jumpsuit van Valentino heeft ze wel. 

Bovenstaande foto's kunnen wellicht wat vertekenen, maar ik denk dat we inmiddels wel kunnen concluderen dat het ene jumpsuit haar meer flatteert dan het andere. Waar ligt dat aan? Mijns inziens moet de koningin allereerst goed letten op de hoogte van de taille. Een jumpsuit zonder print kan een groot vlak opleveren rond de heuppartij, waardoor ze breder lijkt dan dat ze is. Een mooie strik, zoals bij de rode Valentino, voorkomt dit effect. Ten tweede speelt ook de stofkeuze een rol, en ten derde de breedte van haar broekspijpen. Zijn deze aspecten goed geregeld, dan zie ik haar ter afwisseling graag in een jumpsuit. Op foto 1 is ze toch een plaatje? Zijn de aspecten niet in orde, zoals bij de jumpsuit van Zara, dan zie ik haar veel liever in een kokerrok met mooie blouse. Heel veilig is Máxima's keuze voor jumpsuits dus niet, maar veilig is ook een woord dat (gelukkig) niet in Máxima's woordenboek voorkomt. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

zondag 22 dec 2019 - 17:29

Ik heb zelf een hekel aan jumpsuits, omdat het toiletbezoek hiermee een drama is. Toch staat het iedereen eigenlijk wel. Bij Maxima vind ik de eerste van Roland Mouret en de rode van Valentino echt stunning. De misser (blauw met Nederlandse kleur vlag) is met name een misser vanwege de krapte aan de voorzijde (ik bedoel eigenlijk de cameltoe die hier ontstaat doordat hij veel te krap zit). Lezen jullie de Libelle wel eens met de moderubriek 7 jaar jonger? De styliste hier noem ik Miss Jumpsuit. Zij weet werkelijk iedereen in een jumpsuit te hijsen. Hilarisch af en toe.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 20 dec 2019 - 20:33

Brrrrr, ik griezel van al deze jumpsuits, zowel bij Máxima als ook wel bij andere royals tegenwoordig. Vind het gewoon echt niet mooi staan. Soms zelfs wat genant, zo tekenend op het lichaam.
Behalve misschien het katoen ogende blauwe pak hierboven. Doet me wat 'in de tuin werkend' aan; klussend. Daar houd ik dan weer wel van. Heeft iets stoers. Bij welke gelegenheid ze dit droeg weet ik niet.
Maar voor de rest: brrrr.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 18 dec 2019 - 12:10

Ik vind die eerste, de Etro en de grijze Valentino (niet in de laatste plaats vanwege heer haar en het diamanten collier) geweldig. De rode Valentino staat mooi maar ik hou niet zo van assymmetrie.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 18 dec 2019 - 10:53

Onze koning bezocht net de radiostudio's i.v.m. het feit dat we vandaag 100 jaar radio hebben in Nederland. Een filmpje met zijn bezoek is te bekijken en te beluisteren op de NOS. Hij doet ook mee aan een spelletje, heel grappig!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 18 dec 2019 - 11:08

Dank je Margreet om het te delen ,prettige dag nog

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 18 dec 2019 - 07:47

Jumpsuits vind ik heerlijk dragen! De rode steekt er met kop en schouders uit, hopelijk gaan we die nog weleens zien

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 17 dec 2019 - 21:44

Wat een leuk blog!
Ik ben dol op jumpsuits, kunnen zowel zakelijk als (casual) chic gedragen worden. En met verschillende accessoires kun je snel een andere look creëeren.
Nummer 1 is geweldig! Ook de rode Valentino is heel mooi. De jumpsuit van Etro is helemaal des Máxima’s. De blauwe van Natan vind ik een mooi zakelijk outfit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 dec 2019 - 18:39

Super leuk die jumpsuits. Ik snap niet dat ze de prachtige zwart witte van Roland Mouret niet veel vaker draagt. Voor mij staat deze en de Etro jumpsuit met stip op 1. De rode Valentino is een goede tweede. Over de andere jumpsuits ben ik minder enthousiast. Maar misschien moet ik de jumpsuit van Eli Saab nog eens beter zien

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 dec 2019 - 18:04

Zie ik nu pas: blijkbaar zijn losse piek- of Barbieharen gewenst bij jumpsuits?

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 17 dec 2019 - 15:36

De jumpsuit van Etro staat bij mij bovenaan de lijst. De Roland Mouret (heel moderne twist) en Valentino (modern, mooi vlammend rood en klassieke oorbellen) vind ik haar ook allebei heel erg mooi staan. De Zara vind ik vooral heel grauwig van kleur en minder mooi zitten. Wel weer een erg toffe riem heeft ze erbij aan, haalt het plaatje weer wat omhoog. Zelf draag ik ook geregeld een jumpsuit en voel mij er heel krachtig in, wie weet is dat ook zo voor Maxima.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 17 dec 2019 - 14:33

Ik vind een jumpsuit horen in de kledingkast van iedereen en dan mag ie er af en toe uit. Soms in zn eentje en soms met een colbertje er over. Bij mij werkt een brede ceintuur beter dan zo n gerimpelde overgang.
In dit overzicht scoren Valentino 2x, Mouret en Natan het hoogst.
Die bordeaurood van JT gaat t niet worden denk ik als we m beter in beeld krijgen. Voldoet niet aan Josine haar voorwaarden. Die grijze van Valentino met t opgestoken haar en mooie sieraden zie ik graag nog terug. Of gewoon weer een nieuwe aanschaffen want daarom volg ik deze blog :)

afbeelding van Maura

Maura

dinsdag 17 dec 2019 - 10:41

10 jumpsuits. Welke worden nog een keer uit de kast gehaald? Ik vermoed geen enkele. Jumpsuits zijn erg aan mode onderhevig. Blijft de vraag waarom Maxima ons steeds trakteert op een nieuwe jumpsuit. Omdat ze steeds in iets nieuws moet verschijnen? Voor mij hoeft dat niet, ik zie liever dat ze eens gedragen kleding blijft dragen of de schaar er in zet. Ze heeft een voorbeeldfunctie, dan is die continu stroom van nieuwe kleding precair. Vooral als het zo gedachteloos lijkt te gaan. Een lopende band van aankopen.
Bij deze mijn opbeurende commentaar over jumpsuits.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 17 dec 2019 - 13:31

In mijn ogen herdraagt ze genoeg kleding. Sterker nog...soms zelfs te veel. Ik zie wel eens kleding voorbij komen waarvan ik vind dat het niet meer kan / echt uit de mode is.

Ik heb er totaal geen problemen mee, dat zij veel kleding heeft. Het geld heeft ze, dus laat het haar lekker besteden is mijn mening.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 17 dec 2019 - 16:00

Babs, maar dat is nou net het punt, een heleboel prachtige en (redelijk) tijdloze kleding draagt ze vaak 1 keer, of hooguit 2 keer, maar daarnaast draagt ze inderdaad vaak dan weer kleding meerdere keren en door de jaren heen wat echt volkómen uit de tijd is of zelfs not done meer is, bijvoorbeeld iets wat haar als jonge “blozende” prinses/meisje prachtig en heel lief stond maar nu als een tang op een varken slaat bij een volwassen vrouw die niet meer die zachte uitstraling heeft van weleer.

Ik zelf trek me minder aan van wat in de mode is, ik kijk wat míj goed staat, maar zelfs dan let ik toch ook wel een beetje op of het geen kleding waar je nu straal voor gek mee zou lopen, althans, tja, dan toch weer een beetje volgens de nu geldende mode.
Ook zie ik echt wel dat ik nu niet meer dat “schattige lieve” meisjesjurkje aankan wat me als twintiger zo lief stond maar nu echt volkomen belachelijk staat.
En dat is iets wat Máxima geloof ik niet altijd helemáál doorheeft.

Dus wat mij betreft, laat ze de kleding die ze nú koopt dan gelijk het komende jaar/jaren gelijk veel dragen, dan hoeft ze minder te kopen, heeft het zijn geld opgebracht en hoeft ze er over 10 jaar niet voor gek mee te lopen ;)
Maar wat ik ook vind, dat ze geld heeft, daar hoeft een koningin niet mee te koop te lopen, dat is niet waar je koningin voor bent om aan iedereen te laten zien hoe rijk je wel niet bent.

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 17 dec 2019 - 12:50

Veel van haar kleding draagt ze ook tijdens privé momenten, die wij niet te zien krijgen ;-) dus we kunnen enkel de herdragen kleding zien bij officiële momenten.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 17 dec 2019 - 16:09

Ze zal de kleding die ze draagt als haar “koninginnekostuum” echt niet privé gaan dragen wanneer ze zichzelf kan zijn.
Zie je haar al op de bank liggend voor de tv en een zak chips in haar handen met een strakke Natan outfit en haar hakken van 12 centimeter aan? ;)

Als ze bij familie en vrienden op bezoek gaat dan zal ze dat niet dragen. De zeldzame keren dat er foto’s zijn verschenen van privémomenten dan heeft ze vaak een lange broek aan of een lekker losse fladderende jurk en lage(re) schoenen of laarzen.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 dec 2019 - 15:44

Ik meen hier laatst toch begrepen te hebben dat Maxima privé heel andere kleding draagt dan in functie als koningin. Men spreekt zelfs over koninginnekleding. Ik denk dus dat dat herdragen op privé-momenten wel meevalt.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 dec 2019 - 18:03

Ze is wel Koningin hoor haha! Ik ben het volledig met je eens, maar de meningen hier zullen volkomen anders zijn.
Voor de duidelijkheid: ik reageer op
Maura

afbeelding van Maura

Maura

dinsdag 17 dec 2019 - 12:45

Ze is zeker koningin. Een leuke anekdote: In de 19e eeuw kreeg koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk kritiek van haar prime minister dat ze na de dood van haar man langer dan gebruikelijk in rouwkleding bleef lopen en eigenlijk weinig nieuwe kleding kocht. Volgens de prime minister gaf dat geen economische impuls aan de stoffenindustrie. Want een koningin die uitpakt, trends zet en dus veel nieuwe kleding koopt, is een voorbeeld voor andere vrouwen die dat na willen volgen.
Maar dat was de 19e eeuw, midden in de Industriële revolutie. Het kon niet op, de wereld lag open om geëxploiteerd te worden. Grondstoffen uit de koloniën waren ruim voorradig niemand dacht aan de negatieve gevolgen.
Anno 2019 is dit inmiddels omgeslagen. Consumeren heeft inmiddels grote negatieve gevolgen: meer kopen, meer gebruiken, meer afval. Juist een koningin moet weten welk voorbeeld ze moet geven. Moeten we een propvolle kast vol kleding hebben dat we van ons leven niet af kunnen dragen?

afbeelding van SandraP

SandraP

dinsdag 17 dec 2019 - 11:29

Hallo Maura, helemaal eens met wat je schrijft, mij uit het hart gegrepen! Duimpje!

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 dec 2019 - 09:58

Leuk blog weer! Fijn dat je ons deze maand zo 'vermaakt' met deze blogs, want Max heeft het bepaald niet druk. Sinds 4 december geen activiteit meer, heerlijk rustig lijkt me.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 17 dec 2019 - 09:15

De jumpsuit kan ik niet mooi vinden, voor bijzondere gelegenheden. Meer vakantiekleding vind ik.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 17 dec 2019 - 00:23

...jumpsuits ? leuk voor een privé-tuinfeestje - zeker niet voor een Koningin in funktie, die inmiddels de middelbare
leeftijd heeft berijkt. Dan helpen ook diamanten colliers niet veel.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 17 dec 2019 - 10:49

De middelbare leeftijd??? Mijn hemel bestaat die term nog steeds?

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 17 dec 2019 - 08:14

Meent u dat echt? Het is bijna 2020 en niet bijna 1820 is mijn eerste gedachte als ik uw reactie lees.

Ik vind het prima kunnen een jumpsuit, ook voor een koningin. Die grijze van Valentino bijvoorbeeld, daar is in mijn ogen niets mis mee en is ook nog eens prachtig van kleur. Of die eerste...die zwarte met witte rand. Prachtig!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 17 dec 2019 - 01:55

@Johanfrederik: voor 100% eens met u. Ook al zitten er een paar mooie exemplaren tussen, voor mij welgeteld 2 stuks, en erg leuk dat we ze te zien krijgen maar het heeft niet echt een professionele uitstraling, en al helemaal niet met die plateauzolen en open teen schoenen eronder dan oogt het geheel ook ... goedkoop. Misschien leuk plaatje voor Maxima bij een privé-fuif, maar zeker niet geschikt in haar hoedanigheid als Koningin Maxima, in functie dus. Maar dat is geheel mijn ‘bescheiden mening.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 16 dec 2019 - 23:39

De rode Valentino is smashing, de Moret is superchique en op drie komt de petroleum blauwe versie zonder de bolero. De Etro is helemaal des Máxima’s dus in orde.
De zwarte Saab vind ik net een Only geval met de kanten mouwen en de Roksanda: waarom? Vooral Als we de achterkant aanschouwen: waarom??

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 16 dec 2019 - 22:06

Ik vind de eerste van Roland Moret het mooist in zijn eenvoud, heel chique.
De jumpsuits van Natan, Michael Kors en Zara vind ik te casual, meer iets voor haar om privé te dragen.
En de exemplaren met teveel losse stof vind ik niet mooi, niet flatteus. Die van Etro is zo druk dat Maxima's persoonlijkheid er een beetje in "verdwijnt".
Die lichtblauwe (maar dan zonder bolero) en de zwarte met kanten mouwen zijn denk ik mooi met een brede riem.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 16 dec 2019 - 22:06

Leuke blog, ik ben dol op jumpsuits (behalve als ik naar de wc moet). Ik vind jumpsuits altijd iets lekker eigenzinnigs hebben, dus ondanks het feit dat ze niet allemaal flatteren, hoop ik ze snel weer te zien. Nummers 1 is natuurlijk een topper, maar wel saai. Zelf zou ik graag die van Etro hebben. Die van Roksanda verdient wat mij betreft nog een kans met opgestoken haar.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 16 dec 2019 - 21:54

Ja leuk dat je een blog hebt gemaakt over de jumpsuits! Dank je wel!
Af en toe - ik zeg toch af en toe ...met Dank aan Amalia - een jumpsuit is echt zo verfrissend naast alle jurken en pakjes!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?