In de serie 'Máxima's favorieten' gaan we kijken naar de outfits die Máxima graag en veel draagt. Met vandaag in de spotlights: een oranje jurk van katoen/zijde met ingeweven ajourpatroon. 

1. Op de thee bij de queen, juli 2013. Ik weet nog goed hoe verontwaardigd we die dag waren vanwege haar blote armen. Bij formeel kleedgedrag is de stijlregel immers heel duidelijk: hoe meer huid, hoe informeler. Dat Máxima nonchalant haar vestje op de bank gooide, maakte het geheel er niet beter op. Maar eerlijk is eerlijk: de jurk staat haar wel en de styling is fantastisch. Als het een zomerse opening van een fabriek of jubileumjaar was geweest, had ik heel hard JA geroepen. 
2. En daar is de zomerse opening al. OP 2 september 2013 opende Máxima Orion Wageningen. Dit keer werd de jurk gecombineerd met een speelse cocktailhoed en de toen zo populaire pump en clutch van LK Bennett. (wat waren we toen verliefd op de pumps, hè! Weten jullie dat nog?)
3. In het najaar van 2013 kwam de jurk opnieuw uit de kast, maar dit keer in gezelschap van bruine sandaletten. Ik hou ervan. Af en toe zie ik ze langskomen op Marktplaats. Wie weet sla ik ooit mijn slag. Nu niet allemaal naar die website gaan he ;-)
4. Na het overwinteren op Villa Eikenhorst werd de jurk in een koffer gestopt voor een VN-reis naar Colombia en Peru. De LK Bennett's mochten ook mee, net als een robijnen broche van Mellerio. Ik blijf het een bijzondere combinatie vinden: een broche van grote waarde (qua historie en duiten) en een nonchalante coupe. 

5. In 2015 mocht Máxima een kinderziekenhuis openen. Haar oranje jurk kwam hierbij goed van pas, want het kledingstuk omlijstte de gelegenheid op een vrolijke manier, en hij voorkwam dat ze op zou gaan in de menigte. Twee vliegen in één klap, dus. De cocktailhoed kennen we van draagmoment 2 en 3, de rode pumps vormen een nieuwe combinatie. 
6. Een Olympisch ontvangst op het paleis is natuurlijk bij uitstek de gelegenheid voor een zesde draagmoment. Máxima koos daar in 20176 dan ook voor, samen met fantastische, goudkleurige sandaletten. 
7. In 2018 ging de jurk weer mee op reis, want Máxima droeg hem opnieuw tijdens een Antillentripje in 2018. De combinatie met de sandaletten kennen we; het verrassingseffect zit dit keer in de hoed (Aime droeg hem bij de inhuldiging) en de broche.
8. Aan het begin van de coronacrisis was het opnieuw raak. Dit keer ging de reis naar Apeldoorn City. Ook leuk. De brede, leren riem ga ik maar eens naar speuren en de sandaletten van Gianvito Rossi wil ik óók ;) 

De jurk van katoen/zijde met ingeweven ajourpatroon komt van Natan, en is bij het rokgedeelte voorzien van het handelsmerk van het Belgische modehuis: plooien. Inmiddels hangt er ook een zalmroze versie in Máxima's kast. 

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd welk totaalplaatje jullie het allermooist vinden. Ik ga voor nummer 3 omdat ik hier de zomerse look van het jurkje het meest passend vind. Daarnaast is het kapsel prachtig, en de sandaletten zorgen ervoor dat het plaatje van kruin tot teen krachtig is. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ella

Ella

maandag 15 feb 2021 - 19:48

Meteen de vraag beantwoord of ze nog verliefd zijn. Hopelijk hebben ze net zo genoten als wij allemaal. Wat een welkom cadeau was dit mensen. Zo fijn om zo veel mensen zo te zien genieten. Wat waren we daar aan toe!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 14 feb 2021 - 18:30

Super! Zo op valentijnsdag!
Benieuwd of ze echt kan schaatsen :)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 15 feb 2021 - 11:06

Heel leuk! Zo romantisch!

afbeelding van Ella

Ella

zaterdag 13 feb 2021 - 17:37

Mwah.... te kort, te strak bovenlijf, te hooggesloten......

afbeelding van Assepoester

Assepoester

vrijdag 12 feb 2021 - 21:06

Linda, en ook nog de kleur oranje hihi...de sandaletten van Natan;)
Ik heb al 5 kleuren geteld, misschien dat Josine er een logje over kan maken.

Bouwien, ik mis ook de actuele gebeurtenissen...vooral de rode loper events, maar dat duurt nog even denk ik, pas in 2022...

afbeelding van Bouwien

Bouwien

vrijdag 12 feb 2021 - 14:54

Maxima is veel bezig met online vergaderen etc. jammer dat we daar zo weinig van zien op deze site. Alle overzichten zijn leuk, maar actuele gebeurtenissen zijn leuker.
Jammer...

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 12 feb 2021 - 17:02

Vind ik ook. En op deze manier is er ook veel minder aandacht voor de projecten etc. die zij ondersteunt. Ook al snap ik wel dat het mode-technisch wat minder interessant is, het argument was altijd dat de inleiding van de pagina altijd ging over het werk dat Maxima doet, en pas daarna over de mode.

Overigens een nieuw pak aan vandaag?
https://www.youtube.com/watch?v=wzcv0f766mk

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 13 feb 2021 - 17:25

Beetje suede-achtig?
Helaas volgt (website) BB meer de koning dan Maxima.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 13 feb 2021 - 17:25

-

afbeelding van Bouwien

Bouwien

vrijdag 12 feb 2021 - 20:12

Dank voor de link. Direct gekeken, leuk.
Dit is precies wat ik bedoel en mis...

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 11 feb 2021 - 17:30

Vooral de look in het zalmroze vind ik mooi! En wat een plaatje van een tas draagt ze daar, super mooie kleur en het model is erg schattig. Terug naar de oranje variant vind ik nummer 3 heel mooi, mede dankzij haar kapsel.

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 11 feb 2021 - 17:05

Wat een fantastische jurk, vooral in zalmroze. Komt het best tot z'n recht zonder hoofddeksel, daarom look 4.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 11 feb 2021 - 13:06

Niet mijn favoriet, maar het knalt wel en is een vrolijke en bovendien oranje kleur. Wat mij betreft het mooist gestyled op foto 5: pumps, hoed, oorbellen. Helemaal af. Met sandaletten vind ik de aandacht in dit geval teveel naar de benen gaan en minder naar de jurk (hoewel ik de schoenen prachtig vind! Maar dan liever bij een andere outfit).

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 11 feb 2021 - 12:09

Inderdaad 3 is het meest "af"!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 11 feb 2021 - 11:55

Ik ben niet zo weg van deze jurk, bovenkant zit wat strak en de onderkant staat zo stijf wijd uit.
Het roze tasje vind ik wel geweldig!

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 11 feb 2021 - 09:40

Siobhan, inderdaad een mouwloos jurkje....Máxima wordt 50 jaar....in de overgang wellicht. Uit ervaring : je lijf lijkt soms wel een bakoven.......

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 feb 2021 - 12:42

Haha! Ja dat kan!
(T is wel winters stofje, tweed, misschien hoort er een jasje bij)

afbeelding van Assepoester

Assepoester

donderdag 11 feb 2021 - 09:14

Linda, dat zalmroze tasje is van Natan. Maxima heeft ook een groen exemplaar. In combi met de sandaletten. Echt heel mooi. Ik vind het tasje en de bijbehorende sandaletten ook heel leuk. Zo leuk dat ik heb opgemerkt dat Maxima de sandaletten in meerdere kleuren heeft gekocht: zalmroze, bruin en groen. En in het verleden in een iets andere vorm ook in het fushia roze. Ik vind de sandaletten van Natan zelfs veel mooier dan die van Gianvoti Rossi;) En het favoriete jurkje is ook heel leuk. Zal zeker heerlijk zitten dat Maxima er vaak aan denkt om te dragen. Immers heeft Maxima een kast vol;)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 11 feb 2021 - 12:10

Dank je wel! Ik dacht dat het natan tasje wat hierbij hoorde wat groter was, maar het is inderdaad exact zelfde suede. Ik vind het een schatje en ook een hele leuke kleur roze, hopelijk zien we een van de drie A's er in de toekomst eens mee:)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 11 feb 2021 - 18:40

Ja dat is de jurk met een ongelijk rok gedeelte, van Oscar de la Renta.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 11 feb 2021 - 12:11

ja, de koningin doet duidelijk niet mee aan warme truiendag!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 10 feb 2021 - 23:44

Oranje staat haar goed. Lief jurkje. Ja iets te informeel voor bij UK queen daar had een bijpassende dunne mantel goed bij gestaan
Tja lengte zou nu wat langer kunnen, t zoompje uitleggen en dan kan die met andere assessoires weer jaren mee!
Met pumps ...

afbeelding van Jacolien

Jacolien

woensdag 10 feb 2021 - 21:38

Wat een leuke tekst erbij. Voor maxima is het duidelijk een favoriet maar ik vind hem niet zo bijzonder. Ik vind hem voor haar leeftijd een tik te kort en ik vind het onbegrijpelijk dat ze haar broches ook hier weer steeds rechts draagt. In mijn ogen hoort dat echt links.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 10 feb 2021 - 20:46

Wat een super leuke jurk is dit toch. Het mooist met bruine sandaletten, dus 3 en 8 zijn favoriet. En van mij mag ze de zalmroze jurk ook weer eens dragen.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 feb 2021 - 20:46

Een heerlijke jurk, ook zeer geslaagd in het zalmroze. Wat zijn de schoenen van 5 toch lelijk, de sandaletten van 6 vind ik het leukst.
Look 1 en 6 vind ik het meest geslaagd.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 feb 2021 - 17:26

Echt te vaak gezien dit jurkje. Zo'n topper is het nou ook weer niet. Ik ga voor nummer 6: eigenlijk een perfecte gelegenheid om zo'n zomers en oranje jurkje te dragen, de mooiste combinatie qua schoenen, en met losse haren wat ik bij dit mouwloze en vrij korte jurkje ook beter vind staan.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 10 feb 2021 - 16:32

Ik heb niet zoveel met dit jurkje als Maxima :) vind de zalmroze leuker en wat een ontzettend schattig tasje draagt ze daarbij. Weten we daar meer over?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 12 feb 2021 - 17:01

....mooie jurk, helaas iets te kort voor officiele gelegenheden. stof is blijkbaar niet geheel kreukvrij. Nr. 5 doet het goed, met
bijpassende hoed. Nr. 8 laat zien, hoe het niet moet.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 10 feb 2021 - 16:01

Leuk jurkje, wat lichtval op de foto kan doen. Een jurk met op z'n minst 5 verschillende oranje kleur. Grappig!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 10 feb 2021 - 15:57

Leuke jurk en de kleur staat Maxima prachtig! Ik ben geen fan van de sandaletten bij Maxima. Ik vind deze vaak net iets te klein.
Combinatie 5 vind ik leuk; een opvallend outfit met hele gave oorbellen en heel erg geschikt voor dit bezoek!
Overigens vind ik het zalmroze zusje ook leuk..

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 10 feb 2021 - 15:57

Plaatje 6 is lekker nonchalant, past goed bij de jurk dat losse haar en die schoenen zijn helemaal het einde!!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 10 feb 2021 - 15:52

Erg leuk en kleurig jurkje met veel goede draagmomenten! Na goed vergelijk kom ik ook uit op nummer 3. De sandaletten vind ik echt super erbij!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?