Er zijn momenten waarop soberheid wenselijk is, maar er staan gelukkig ook heel wat afspraken in Máxima's agenda waarbij ze flink mag uitpakken met neonkleuren. Felgeel, felblauw, felrood: niets is onze koningin te dol. 

Als je zo alle beelden op een rij ziet, moet ik gelijk denken aan de accentueerstiften die ik gebruikte tijdens mijn studie Communicatie. Heel wat meters heb ik ermee weggestreept. Maar eigenlijk moet je de outfits natuurlijk los zien en los beoordelen. Daarom bespreek ik ze even stuk voor stuk. 

Outfit 1, de smurfenblauwe overhemdjurk, kennen we vast nog wel van de Appeltjes en de ontvangst van de Olympiërs. Een kakelverse outfit, die we vast nog veel vaker gaan zien. Het ontwerp is namelijk hartstikke tijdloos, of we moeten in 2022 opeens weer terug gaan naar de mini-jurk ;-)

Outfit 2, de neongroene jurk met draperie bij de halslijn, komt net als de Smurf ook uit het atelier van Natan. Ik vind het niet Máxima's mooiste look ooit en dat komt ook deels door de combinatie blote arm en hoed. Een blote arm heeft al snel iets casuals, terwijl een hoed juist heel formeel is. Soms werkt die stijlclash heel goed, hier niet. Het rommelige kapsel speelt daar vast een rol bij. 

Door naar een hele geslaagde look van de koningin. Voor een trip naar Bonaire stopte ze in 2015 een knalgele jurk in haar koffer. Het kledingstuk ademt van top tot teen iets zomers uit. Dat past sowieso al bij het eiland en daarbij is geel ook nog eens de kleur van Bonaire. Twee vliegen in één klap. De oorbellen met knopen, een ontwerp van Fabienne Delvigne, wil ik al jarenlang eens namaken. Vind ze zo leuk!  (Ps. vergelijk het rokgedeelte eens met het rokgedeelte van de groene jurk hierboven. Gevalletje control C, Control V en toch oogt het totaalplaatje heel anders.)

Deze strapless avondjurk met gelaagd rokgedeelte kwam vaak voorbij in de serie top tien. Zelf vind ik het model niet in Máxima's voordeel werken omdat het zo opbolt rond de buik, maar de stof en het kapsel zijn natuurlijk onvergetelijk mooi. Ik snap de nominering dus wel en ik hoop dat Máxima deze blog ook ziet en denkt: he, dat kapsel gaan we nog eens doen. 

Als je Van Oranje heet dan is het natuurlijk wel een vanzelfsprekendheid dat er wat oranje looks in je kledingkast hangen. Net als alle voorgaande jurken is ook dit een ontwerp van Natan. De roklengte was destijds (2014) heel gebruikelijk, nu valt hij bijna in de categorie mini. Het Nederlandse weer is enorm afwisselend, maar de modewereld kan er ook wat van!  

Foto's met dank aan PPE Agency/Nieboer 
Onderste foto: Nieboer/Pool

Oproepje 
Omdat we inmiddels al weer wat jaren verder zijn, wil ik de serie Top 10 weer eens oppakken. Is er iemand die het leuk vindt om de tien mooiste looks op een rij te zetten, mail me dan via info@modekoninginmaxima.nl. Inzendingen worden erg gewaardeerd. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 sep 2021 - 20:31

Ik vind alle jurken mooi, behalve de roze strapless jurk. Alleen maar verticale lijnen en je buste komen in zo’n jurk niet mooi uit. Er zijn maar heel weinig vrouwen die een dergelijk model flatteert. Máxima in ieder geval niet.

afbeelding van Maaike

Maaike

donderdag 19 aug 2021 - 20:25

Prachtig, al die kleuren. De blauwe jurk is mijn favoriet. De roze vind ik ook prachtig (met geweldig haar en beeldige ketting), maar ik vind strapless nooit zo mooi staan bij haar.
Ik weet niet of ik het volgende mag melden, maar over kleuren en Máxima gesproken: op Instagram is een pagina te vinden genaamd: Máxima.as.birds. Links op de pagina een foto van Máxima en rechts een vogel met dezelfde kleurstelling. Echt heel mooi !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 aug 2021 - 19:24

Wat een leuk blog weer. Máxima kan echt alle kleuren dragen. En van mij mag ze dat heel vaak doen.
Het oranje jurkje is mijn grote favoriet. Maar ook de roze en de blauwe jurk zijn super mooi. De naam smurf zou ik zeker niet aan deze jurk geven, veel te mooi. De groene outfit is leuk, maar ze heeft zo’n leuk groen pakje met een grote corsage op haar schouder, dat ik nog toffer vind.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 aug 2021 - 17:44

Heerlijke kleurtjes!
Eens met je opmerking over die fuchsia jurk, maar zo schattig met die kleintjes!
De gele is t totaalplaatje perfect.
Groene jurk is ook heel leuk!
Op naar een nieuw seizoen met nog meer wow-kleuren!

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 19 aug 2021 - 08:57

Heerlijk al die kleurtjes, zonnig, vrolijk, feestelijk, de koningin kan het hebben.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 18 aug 2021 - 20:07

Lekker kleurig verhaal! Ik houd van de kleuren en ze staan Máxima prachtig. Mijn nieuwe favoriet is de blauwe jurk.
De gele jurk is ook erg leuk en mooi gecombineerd met accessoires.

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 18 aug 2021 - 21:39

Dat groene jurkje vind ik eigenlijk best wel geslaagd, maar mijn favoriet is de blauwe jurk, die staat haar schitterend qua model en kleur!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 18 aug 2021 - 18:09

De blauwe en gele look zijn mijn favorieten!
De turban en de zonnebril maken de gele outfit helemaal af! Ik vind de groene outfit op zich wel mooi, maar niet met bruine accessoires.
De roze jurk vind ik geen mooi model, de kleur staat wel goed. De oranje jurk, stof en model: niet zo geslaagd voor Maxima! Dan vind ik die andere oranje jurk vele malen mooier (opening 3D-brug, Amsterdam).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?