Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 nov 0 reacties

Onder de loep: Máxima's sieraden van Fabienne Delvigne

Koningin Máxima draagt met regelmaat historische juwelen uit de koninklijke kluis, maar daarnaast is zij ook een groot fan van costume jewellery: sieraden die zijn gemaakt van halfedelstenen, glas, plastic, zijde,  knopen, etc. Onze nieuwe moderator Stylingsecret van het bekende instagramaccount @stylingsecret praat ons de komende tijd bij over costume jewellery en de namen achter Máxima's kleurrijke collectie. 

Het is bekend dat Maxima regelmatig ontwerpen draagt van de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne. Delvigne staat bekend om de prachtige hoeden die ze ontwerpt en vooral de relevé-hoed, die veel gedragen wordt door onze koningin. Het is inmiddels een vast onderdeel van haar stijl en steeds meer een onderdeel van haar imago. Wat minder bekend is, is dat Delvigne ook accessoires ontwerpt zoals armbanden en oorbellen. Maxima heeft enkele van deze accessoires op verschillende gelegenheden gedragen. Zo heeft ze een set gele oorbellen en een matchende knopenarmband uit het atelier van Delvigne. Onderstaande close-ups laten zien dat de basis van de sieraden bestaat uit zijde, en dat de basis is versierd met rode, gele, witte en roze kralen en knopen.


Foto's: PPE/Nieboer 

De set werd voor het eerst gezien in 2009 bij een bezoek aan het Witte Huis in Washington DC, zie onderstaande foto. De set werd door Máxima gecombineerd met een gele jurk van Natan. De armband en oorbellen zijn speciaal ontworpen bij de outfit. Het staat Maxima prachtig, geel is geen makkelijke kleur, maar ze kan het zeer goed hebben. Zeker gezien haar gebruinde huid hier op de foto. Grappige bijkomstigheid is dat de ontmoeting met Michelle en Barack Obama plaatsvond in de yellow oval room van het Witte Huis.


Foto: PPE/Nieboer/Pool/Van Lexhout 

De set werd opnieuw gezien bij een bezoek aan Vietnam in 2011 (links), Sint Maarten in 2011 (midden) en Bonaire in 2015 (rechts). Bij het bezoek aan Bonaire werd de set gecombineerd met een nieuwe japon van Natan en een gele turban van Delvigne. 


Foto's: PPE/Nieboer 

Ik hoop de set weer eens te zien. Het is gezien de kleurstelling echt iets voor het voorjaar en de zomer, dus het kan nog even duren. Fabienne Delvigne heeft op dit moment ook vergelijkbare items maar in donkerdere kleuren. Zie hieronder de foto. Dus misschien zien we Maxima deze ook binnenkort dragen.


Foto: Fabienne Delvigne 

Wat vinden jullie van de sieraden?

StylingSecret

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van StylingSecret, die op deze website schrijft over mode en accessoires. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerder van StylingSecret.

Email: [email protected]
Instagram: @stylingsecret

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments