Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond het Corps Diplomatique voor een galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Koning houdt tijdens het diner een korte toespraak. Dit jaar staat de avond in het teken van politiek en bestuur.

Het diner vindt jaarlijks plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken en Nederlandse en buitenlandse vertegenwoordigers op thema’s te verbinden. Naast de circa honderdvijftig buitenlandse vertegenwoordigers in Nederland en Brussel zijn ook zo’n honderd vertegenwoordigers uit het Nederlands openbaar bestuur genodigd. Voorgaande diners hadden als thema’s kunst en cultuur, internationaal recht en internationaal bedrijfsleven. Naast het Koninklijk Paar zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven* aanwezig.

Mode
Outfit: romantische japon van roze zijde chiffon. Voor het verven van de stof gebruikt de ontwerper het aftreksel van meekrapwortel. Rond de taille is de jurk vervolgens gedecoreerd met honderden Swarovski steentjes en handgeknipte bloemblaadjes.
Ontwerper: Jan Taminiau 
Eerder gedragen: Prinsjesdag 2009 en een staatsbezoek in 2012

Detail:

Máxima op Prinsjesdag 2009:

Máxima met de jurk in Oman, 2012:

Juwelen 
Tiara: Robijnen Mellerio 
Collier: Robijnen Mellerio
Oorbellen: oorstekers Mellerio

Het Robijnen Mellerio-diadeem behoort tot een parure (set). Een heel indrukwekkende parure, want koning Willem lll bestelde in 1888 bij de Franse juwelier Mellerio dits Meller een tiara, collier en armband waarin respectievelijk 385, 425 en 151 edelstenen verwerkt werden. In het boek 'De juwelen van het Huis Oranje -Nassau' van René Brus valt te lezen dat de parure eerst in het zilver werden gemaakt voor een pasbeurt. "Het collier was waarschijnlijk té imposant naar haar smaak of niet erg comfortabel, want één zijstuk werd bestemd voor een losse broche, terwijl het grote middenstuk veranderd werd tot een devant de corsage-broche. Tevens werd besloten oorhagers aan de parure toe te voegen. Op het moment dat Mellerio op 28 oktober 1888 de juwelen met de rekening van 160.000 guldens op paleis Het Loo afleverde, was een met parels, diamanten en robijnen bezette waaier uit Parijs meegenomen."

Wil je meer lezen over de parure, bijvoorbeeld uit welke onderdelen de set bestaat? Klik dan hier voor een uitgebreide blog. 

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat we Máxima met het diadeem zien. 

Mode prinses Beatrix
Outfit: deux-pieces van tule, kant en zijde 
Ontwerper: Sheila de Vries
Eerder gedragen: Ja, onder andere in 2012 

Met de outfit in 2012:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 23 jun 2022 - 22:42

S-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d-e outfit. Prachtige japon, en helemaal af met de juiste juwelen en elegant kapsel. Echt koninklijk! Mooi gecombineerd met de rode accenten die de japon 'pimpen'.

Op de foto van Prinsjesdag ziet de japon er roze uit - minder mooi. Wat betreft de foto in Oman: ik ben niet iemand die zegt dat haar met een tiara altijd perse opgestoken moet worden, maar op die foto ziet het er toch echt minder mooi uit.

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 23 jun 2022 - 20:26

Eindelijk is deze japon eens goed te zien, ik vond ‘m altijd maar ‘zo zo’. Kwam altijd wat T-Shirt-achtig op mij over qua stof, de kraag vond ik niet mooi. Nu oogt het veel beter vanwege het bredere collier maar….. ik ben het eens met Doro, deze avondjurk verdient ‘rondere vormen’ wat betreft sieraden, idd de diamanten bandeau! De geborduurde applicaties blijven prachtig!

Ik bedenk me ineens, de galajurk van Amalia kwam wat “ouder” over voor een 18-jarige, maar deze japon verdient nu een jongere prinses.

Djw voor de foto’s Josine.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 23 jun 2022 - 15:53

Helaas vind ik deze jurk ook echt te strak zitten en trekt het.. vind het een oud makkende jurk en de mellerio er niet mooi bijpassen. De ronde blaadjes vragen om ronde vormen. De rustige diamanten bandeau bijvoorbeeld.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 23 jun 2022 - 15:00

Echt supermooie jurk! Prachtige outfit zo met tiara!

afbeelding van Daniel

Daniel

donderdag 23 jun 2022 - 14:05

Sus Majestades lucen fantásticos y felices. La Reina radiante con esas magnificas joyas y elegante vestido. Esa tiara con sus puntas elevadas resaltan la belleza y luz de Su Majestad.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

donderdag 23 jun 2022 - 14:38

Vertaling:

Hunne Majesteiten zien er fantastisch en gelukkig uit. De koningin straalde met die prachtige juwelen en elegante jurk. Die tiara met zijn verhoogde punten benadrukt de schoonheid en het stralende/glans van Hare Majesteit

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 23 jun 2022 - 13:54

Heel mooi! De mooiste uitvoering met de jurk werdt gisterenavond gedragen! Blij dat de mellerio in aanmerking kwam, om er bij gedragen te worden.
Dit kostbare stuk van Taminiau mag nog wel een paar keer gedragen worden.

afbeelding van car

car

donderdag 23 jun 2022 - 13:04

Mwah mwah , opzich een mooie jurk, en goed totaalplaatje.. maar ik had hem laten aanpassen door hem iets pittiger te maken, met name het hele geslotene bovenlijfje had wel iets leuks van gemaakt kunnen worden! De mode veranderd toch best wel dan in 10 jaar

afbeelding van Tantie

Tantie

donderdag 23 jun 2022 - 14:44

Uitdaging voor JT? ;-)
Ps ik zie zo weinig terug van de Swarovskisteentjes die verwerkt zijn of kijk ik niet goed?

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 23 jun 2022 - 13:56

Op welke manier zou je hem aangepast willen zien?! Het model van de jurk moet ook in balans blijven.

afbeelding van car

car

vrijdag 24 jun 2022 - 08:30

Ehmm, straplesss, en dan zonder rode band, zou ik opzich wel graag willen zien

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 23 jun 2022 - 12:25

Een juweel van een japon, echter…. hij zit Maxima veels te strak om het bovenlijf, het trekt aan alle kanten, duidelijk te klein geworden en dit kan mijnsinziens echt niet! Het was een op maat gemaakt stuk, ik denk dat als Jan dit ziet hij ook even de wenkbrauwen optrekt en bijzichzelf denkt: “nééé!” dit kàn dus écht niet meer, foei!

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 23 jun 2022 - 15:53

Ik durfde het al niet naar voren te brengen maar het klopt, het bovenstuk van de werkelijk schitterende japon trekt…….

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 23 jun 2022 - 13:37

Huh? Ik zie geen verschil. Prachtig plaatje, mooie juwelen ook! Alleen dat strapless bovenstuk heeft mi nooit echt mooi gezeten. De jurk is pure kunst. Wat een feest om dat te mogen dragen.

afbeelding van Catherine

Catherine

donderdag 23 jun 2022 - 13:17

Helemaal mee eens, is voor de ontwerper echt een “no go”. De tiara is prachtig, wonderschone stenen etc. maar de puntige vorm vind ik niet zo fraai staan geeft een hardere uitstraling.

afbeelding van sanne010

sanne010

donderdag 23 jun 2022 - 10:43

Jurken van 13 jaar oud moet je toch maar eens in de kast laten hangen. Het is bijna vintage.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 23 jun 2022 - 10:31

Jaaaa, heel mooi, echt koninklijk, Máxima schitter met het mooie diadeem en het zacht roze( of is het abrikoos kleurig) van de jurk. Het staat haar heel netjes. Zie ik het goed, is het sleepje eraf gehaald? Maakt niet uit, ik vind het heel chique geheel!!

afbeelding van ton

ton

donderdag 23 jun 2022 - 09:32

Prachtige kleuren van zowel de koningin als de prinses' japonnen. Ook mooie juwelen erbij! Het plaatje is compleet!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 23 jun 2022 - 08:15

prinses beatrix ziet er stralend uit in fuchsia !!! En dan het mooie parelcollier ! Fantastisch .
De jurk van maxima doet denken aan een (latere) korte jurk van natan,

afbeelding van Tantie

Tantie

donderdag 23 jun 2022 - 07:44

Stijlvol en chique. Wat komen de robijnen juwelen met het diadeem.van Mellerio goed tot z'n recht.
Leuke foto nu is de sleep ook goed te zien. Mooi totaalplaatje.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 23 jun 2022 - 07:44

Prachtig! De Mellerio parure past er heel mooi bij, daardoor ook het tasje en riempje. Wat valt het sleepje ook mooi zo op de trap.

afbeelding van Meike

Meike

donderdag 23 jun 2022 - 07:40

Niets op aan te merken. Alles zit erg netjes, mooi dat ze de jurk herdraagt. Geweldig om zo’n jurk met lange sleep te mogen dragen.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

donderdag 23 jun 2022 - 06:44

Hare Majesteit had maar weer n's een drukke dag, beginnend met platformbijeenkomst wijzer in geldzaken via Nova college/Beverwijk in t kader van Mentale gezondheid studenten,
https://www.shutterstock.com/editorial/image-editorial/queen-maxima-hono...
naar het Gala diner Corps Diplomatique
https://www.nouveau.nl/artikel/maxima/koningin-maxima-taminiau-naar-dine...
https://youtu.be/MkmnfkuxOW4
Mooie outfit met de Robijnen Mellerio diadeem, niet?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 22 jun 2022 - 23:54

....jammer, dat de koninklijke familie geen fotografen toelaat om mooie foto's te maken bij een dergelijke, belangrijke gebeurtenis.
Koningin is prachtig gekleed, deze japon werkt pas goed tijdens het lopen, door de korte sleep en soepel vallende stof. Zou leuk zijn ook de Prinsessen Beatrix en Margriet te zien.Wellicht filmpje op you tube ?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 23 jun 2022 - 18:25

.....wel bedankt voor de prachtige foto op de paleistrap bij het verlaten van het diner. Zo is de schitterende japon in alle pracht (met sleep) te zien. De dunne stof op de rug trekt inderdaad een beetje. Mag niet deren. Kostbare stoffen/japonnen verdienen een kans te worden herdragen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 22 jun 2022 - 22:30

De kleding van prinses Beatrix: wat een prachtige stof. Het staat haar goed.

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 22 jun 2022 - 22:25

Heerlijk koninklijk
Cijfer: 9

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 22 jun 2022 - 22:04

Leuk om deze jurk weer eens te zien. Wat doet Maxima het goed deze week.

Beatrix ziet er volgens mij ook heel mooi uit.
Het lijkt weer een prachtige stof , weet jij er meer over Josine?

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

donderdag 23 jun 2022 - 06:41

Volgens artikel Nouveau(zie link)zou die van Sheila de Vries zijn

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 22 jun 2022 - 22:04

Wow, super mooi!!
Leuk eens een foto van binnen ipv enkel bij vertrek!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 22 jun 2022 - 21:45

Wow! Wat goed om zo uit te pakken en te investeren in de internationale relaties! Dat heeft met covid ook op een laag pitje gestaan
Mooie jurk, geschikt voor t event.
En haar haar schitterend! Goede kapper.
Die Willem III was een bizarre persoonlijkheid, als je leest over hem maar wel lekker uitpakken met schitterende juwelen!

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 22 jun 2022 - 21:24

Geweldige japon en leuk om weer eens te zien! Ben ook benieuwd naar foto’s van het totaalbeeld maar ziet er op het eerste gezicht mooi uit! Zie net de foto van Beatrix: wow!!!!

afbeelding van Molly

Molly

woensdag 22 jun 2022 - 20:51

Ben benieuwd naar de foto's van vanavond

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 22 jun 2022 - 20:51

Je bent maar druk met al deze mooie blogs achter elkaar, Josine ! Ik ben niet weg van deze jurk. Komt misschien ook door het lint rond de taille. Wat de kleur betreft ben ik wel benieuwd wat de “echte” kleur is. Op de ene foto is de jurk echt roze en op de andere oranje (wat ik wel mooier vind). Hopelijk geen sandaaltjes met overhangende tenen onder de jurk, zoals bij die van Prinsjesdag :-).

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 22 jun 2022 - 20:48

Mooie japon, met leuke details. Ik ben benieuwd naar de foto's van vanavond.
Ik dacht misschien is Amalia er ook wel bij, maar blijkbaar niet. Wel Beatrix, Margriet en Pieter.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 jun 2022 - 20:23

Wat ben je snel Josine!
Toevallig zat ik net het blog met de tiara’s te bekijken en viel mijn oog weer op deze mooie jurk van Taminiau. Wat leuk dat ze deze herdraagt.
Mooie kleur en mooi ontwerp!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?