Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte nemen deel aan 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) die van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 september in New York wordt gehouden. De Koning leidt de delegatie van het Koninkrijk der Nederlanden en houdt dinsdag 24 september een toespraak tijdens het algemeen debat (general debate) van de AVVN. In 2015 sprak de Koning de VN ook toe tijdens de 70e Algemene Vergadering.

De Koninkrijksdelegatie bestaat verder uit minister-president Wever-Croes van Aruba, minister-president Rhuggenaath van Curaçao en minister-president Marlin-Romeo van Sint Maarten. Ook minister Blok van Buitenlandse Zaken, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en de Arubaanse minister Lampe van Onderwijs, Wetenschappen en Duurzame Ontwikkeling sluiten aan.

De Koning gaat in zijn toespraak op dinsdag 24 september onder meer in op het belang van multilaterale samenwerking tussen de VN-lidstaten ten behoeve van vrede, recht en ontwikkeling. Ook gaat hij in op het belang van gezamenlijke actie in het licht van klimaatverandering. Koningin Máxima is ook bij de AVVN in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het is dit jaar 10 jaar geleden dat zij werd benoemd als UNSGSA. In deze functie zet zij zich wereldwijd in om de toegang tot financiële diensten te verbeteren. Hiermee hebben mensen meer kans op economische en sociale ontwikkeling. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar wordt er op woensdag 25 september bij de VN een evenement georganiseerd, Financial Inclusion for Development: Building on 10 Years of Progress. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, is één van de sprekers.

Mode
Outfit: kleurrijke midi-jurk met plissé en paisley print. 
Ontwerper: Joseph Altuzarra 
Nieuw: Ja
Leuk om te weten: deze midi-jurk van polyester georgette vormde de openingslook van de Fall '19 modeshow van Altuzarra. Voor de print op de jurk liet hij zich inspireren door de kleuren en motieven die hij tegenkwam tijdens een recente vakantie naar Marokko. 

Outfit van Altuzarra: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Close-up van de stof: 


 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 29 sep 2019 - 01:27

Maxima mag deze stijl van me voortzetten: volwassen en chic.

afbeelding van Marly

Marly

zaterdag 28 sep 2019 - 16:47

Ik probeer het filmpje te zoeken die ik ergens zag, dat ze met deze jurk loopt maar het was toch geen filmpje maar foto’s van RU, dan zie je heel veel foto’s van een lopende Maxima en de punten van de jurk zwieren zo mooi, ik hou ervan. Helaas ben ik te klein voor dit soort lange jurken maar wat zou ik graag meedoen aan deze hippe trend.

afbeelding van Leana

Leana

zaterdag 28 sep 2019 - 16:01

Echt een prachtige jurk. Heel leuk hoe de onderkant valt. Prachtige kleurcombi en print. Wel grappig hoe zij haar accessoires erbij heeft gekozen. De oranje tas is heel onverwacht en weer typisch Maxima. Jammer dat haar schoenen te klein zijn. Haar kleine teen hangt bijna eruit. Snap dat je graag de schoen wilt, ook als het een maatje te klein is, wat vaker het geval is bij Maxima. Lijkt me niet makkelijk als je niet altijd je maat kan vinden. Ze blijft een mooi verschijning. Haar kapsel ziet er mooi en verzorgd uit.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 28 sep 2019 - 14:07

Voor mij heeft deze midi-jurk niets sufs of saais. Er zitten zoveel pittige details aan: het kleine kraagje, de doorzichtige plisée stof in de rok, de contrasterende mouwen en manchetten, en de stoere riem. De verschillende tinten donkerrood en blauw in het paislypatroon maken de jurk heel aantrekkelijk en warm om te zien. Ik ben enthousiast!

afbeelding van Leana

Leana

zaterdag 28 sep 2019 - 16:05

Helemaal mee eens Zara!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 28 sep 2019 - 07:00

Ik hou echt van dit soort zwierige jurken!
Prachtig, wat staat dit de koningin mooi.
Van mij mag ze met deze stijl doorgaan.
Ik hou dan weer niet van het blauwe gewaad van Mabel, sorry.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 28 sep 2019 - 00:54

Dit vind ik echt een vreselijke jurk. Ik houd hier echt niet van. Ik vind die jurk ook weinig doen voor Maxima

afbeelding van Marjorie

Marjorie

vrijdag 27 sep 2019 - 23:30

Schrijf uit eigen ervaring: boft onze Koningin gezien haar leeftijd en haar figuur lijkt het mij dat zij in de overgangsleeftijd beland is en deze kleding ideaal en mooi zit.
De jurkjes van Natan horen hier niet meer bij gezien de buikjes en borsten die veranderen. Zie de laatste foto van Laurentie en de Koningin van Belgie bij 75 jaar Vrijheid.
Geef of bewaar die maar voor uw dochters!
Deze nieuwe kledingstijl en de mooie baard van onze Koning maken van u een prachtig stel met 3 mooie meiden.

afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 30 sep 2019 - 11:15

Huh overgang, Maxima is nog geen 50 hoor! Ik was zelf 58 toen de overgang begon en heb er nagenoeg geen last van. Natuurlijk komen veel vrouwen eerder in de overgang maar voor hun 50e ?
En dan nog, tellen we na de overgang niet meer mee? Ik ken genoeg vrouwen van 60+ met een goed figuur. Kwestie van geluk en/of discipline, en gelukkig heeft Maxima dat. Zij is een vrouw die volop in het leven staat. En de wijziging in haar kleding is gewoon een kwestie van het nieuwe modebeeld. Kortom wat een achterhaalde opmerking.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 28 sep 2019 - 15:12

oh nee...dit heeft toch alsjeblieft niets met de overgang te maken Marjorie...dit is hip en echt ik weiger om hier een jurk voor een vrouw in de overgang in te zien. Heel instagram staat vol met dit soort jurken, gedragen door meisjes en vrouwen van verschillende leeftijd maar altijd on trend!
die natans draagt ze ook vast nog wel een keertje maar die zijn gewoon uit de mode en natuurlijk wil Maxima en hip and happening uit zien als ze daar op het internationale podium verschijnt en niet oubollig.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 28 sep 2019 - 17:04

Je kunt er niet van houden Doro, maar Natan is zeker niet uit de mode.

Wat de jurk van Máxima betreft: dit is inderdaad zeker geen jurk voor een vrouw in de overgang..

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 01 okt 2019 - 22:15

Ik bedoelde de glimmende natanjurken die ze in haar kast heeft hangen

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 28 sep 2019 - 18:06

Huh? Ik ben al voorbij de overgang en vind dit super jurken . Gympjes, mijn stoere laarzen , alles kan

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 sep 2019 - 12:44

Ik zie vaak, ook op Internet, vrouwen van 50, 55, 60+, die er hip, maar wel sophisticated uitzien.
Dus die jurk van Maxima met bijv. stoere laarzen en een biker jack kan ook heel goed voor zelfs een “jonge” vrouw van 60+.
In de tijd dat bijv mijn oma 50 was kon dat toch gewoon niet. Toen zag een vrouw van 50+ er echt oud uit. Tijden zijn gelukkig veranderd :-)

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 28 sep 2019 - 17:13

Waarop baseer je dat? Zijn daar 'regels' voor?

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 28 sep 2019 - 17:44

Ik bedoel dat het niet alleen voor vrouwen in de overgang is, juist niet. Als je zoals Doro zegt op IG kijkt, dan zie je deze jurk door verschillende leeftijden gedragen worden. En terecht!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 28 sep 2019 - 18:09

Ik zie nu je uitleg !!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 28 sep 2019 - 18:00

Okay, dank je wel.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 27 sep 2019 - 17:37

Ouwelijk, zowel qua stof als lengte/model. De koningin mag zich best wat hipper kleden.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 27 sep 2019 - 18:01

Hennie, je ziet toch bijna niet anders dit seizoen? Is echt helemaal hip hoor.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 27 sep 2019 - 20:35

Ook al is iets in de mode, dan wil dit nog niet zeggen dat je het mooi moet vinden. :-)
Over smaak valt niet te twisten :-p

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 27 sep 2019 - 21:21

Nee, hip en mooi zijn geen synoniemen. Maar jij zegt dat de koningin zich hipper moet kleden en dit is dus hartstikke hip. Komend seizoen komen ook de retroschoenen nog in de mode, dus hou je hart maar vast. (Doe ik ook :P )

afbeelding van Marjorie

Marjorie

vrijdag 27 sep 2019 - 23:35

Kun je nagaan hoe je je bij deze nieuwe stijl op je bijna 75ste moet voelen Josine

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 27 sep 2019 - 17:41

Dit is hartstikke hip!!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

zaterdag 28 sep 2019 - 12:41

Ik vind deze jurk maar niks. Drie verschillende soorten stof, hele drukke print, mijn ogen draaien. Punten aan de zijkant. En dan die riem om nog een beetje rust in het geheel te brengen?
Op internet zie je dat de ontwerper hem gepresenteerd heeft met een oversized motorjack en groene puntlaarzen met riemen. Waarom? Ik snap het geheel niet.

Maar smaken verschillen. Altijd.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 sep 2019 - 12:55

Dat is juist wat ik bedoel met mijn eerdere reactie. Zonder edgy accessoires vind ik de jurk niet hip, maar eerder ouwelijk. Ik hou juist van contrasten.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 27 sep 2019 - 17:40

Ja super! Zo moet je deze trend ook dragen met iets edgies erbij!! Niet te serieus! Dat maakt het interressant en eigentijds!

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 27 sep 2019 - 21:53

Precies! Zo leuk, ik heb een aantal van dit soort jurken, stoere cowboylaarzen eronder en gaan. En het zit ook nog eens comfortabel. Helemaal mijn ding ;-)

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

vrijdag 27 sep 2019 - 21:40

Oke! Helemaal jullie trend en ding!!

Ik zou een rode riem en mooie rode laarzen met hak eronder doen en dan een paar lange kettingen erover heen. Iets vrouwelijks.
Dat is mijn ding;-)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 sep 2019 - 12:58

Ook leuk, hoor. Dat vind ik juist zo mooi met kleding; er een eigen draai aangeven. Je moet je er goed in en bij voelen. :-)

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 27 sep 2019 - 21:52

Dat klinkt ook mooi eyecather! Dat is nou zo leuk van deze trend vind ik: je mag het oppimpen met iets eigens en daardoor wordt het een outfit met een knipoog.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 27 sep 2019 - 22:35

Ja en ik zou er lekker paar gympen onder dragen.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

vrijdag 27 sep 2019 - 22:43

Inderdaad, als ieder het draagt met haar eigen flair word het vanzelf iets leuks.

afbeelding van Marjet

Marjet

vrijdag 27 sep 2019 - 16:16

Heel mooi deze jurk met paisley print! Ook leuk dat verschillende printjes worden afgewisseld in het jurkje! De riem erbij vind ik erg goed bij de outfit. De schoenen kan ik niet zo goed zien, het lijken espadrilles. Een mooie verschijning.

afbeelding van JAusten

JAusten

vrijdag 27 sep 2019 - 15:56

She looks really great ! I loved her wardrobe of these 4 days in New York.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 27 sep 2019 - 14:41

De koningin pakt uit. Alweer zo'n prachtige jurk. De punten hoeven voor mij niet, maar laat koningin Máxima de modetrend maar volgen. Bij mij scoort Máxima deze week hoge punten. Dit is kleding met koninklijke allure!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 27 sep 2019 - 14:28

Wat ik vooral zo verfrissend vind aan onze koningin is dat ze met de midi trend meegaat op haar eigen voorwaarden, dus geen Engelse rozen (zagen jullie de verlovingsfoto’s van Beatrice) en andere suffe bloempatronen waarin andere royals zich hullen.
Die Valentino is ongetwijfeld de mooiste en van zijde, echter ik krijg er studentenhuis associaties bij toen iedereen zijn kamer in bruin met oranje verfde. Ik vond dat toen al lelijk. Persoonlijk vind ik de okergele het mooist, inclusief die schattige parelketting en dat lullige tasje. De ketting verhoogt het vintage gehalte, enig minpuntje het ware m.i. nog leuker geweest met een klein parel oorknopje.
Broekpak en witte top met zwarte rok waren voor de afwisseling ook helemaal oké. Bij het broekpak had voor mij dan weer de broche niet gehoeven.

afbeelding van Marly

Marly

vrijdag 27 sep 2019 - 13:19

Ik zag een filmpje dat ze loopt met deze zwierige jurk en dan zijn die punten juist heel mooi, maar smaken verschillen. Dit soort jurken kan ze heel goed hebben, ik vind het beeldig!

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 27 sep 2019 - 15:16

Marly, graag de link van dat filmpje!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 27 sep 2019 - 15:53

Ja graag Marly

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 27 sep 2019 - 12:53

Alle outfits samenvattend:
Had ze maar die nieuwe zwart witte pumps bij alle outfits gedragen behalve bij de witte met zwarte outfit. Daarbij dan maar die rood/bruine.

En het bewijs dat zij alles kan dragen is ook geleverd. hoe kan het dat zij een pak draagt wat elk toneelgezelschap in de requisieten kast heeft als ‘dikmaak pak’. Ik bedoel de kleur en het materiaal geeft iedereen een lekkere extra huid-laag. Behalve Max! Die ziet er -bijna- top uit.

De Valentino wint maar dan graag een maatje groter want dit is te strak, zo’n vintage jurk hoort iets ruimer te zitten rond de buik en heup

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 27 sep 2019 - 12:19

Gevalletje van “die wil ik ook”......
Super leuke jurk en ik ben fan van de print!
Combinatie met de riem en de schoenen vind ik mwah, tas past er niet bij!

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 27 sep 2019 - 15:06

Ik zie geen tas. Is dit niet een boekje dat ze in haar handen heeft?

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 27 sep 2019 - 18:55

Gezien op foto’s van RU.

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 27 sep 2019 - 20:08

Ja, nu snap ik het. Maar ik vind het juist wel heel mooi bij de jurk passen. Ik vind de jurk prachtig, de punten onderaan storen niet, verreweg het mooiste jurk van de drie die ze gedragen heeft.

afbeelding van Tineke

Tineke

vrijdag 27 sep 2019 - 12:15

Wat een mooie herfstkleuren. De jurken van afgelopen dagen staan haar allemaal heel mooi, maar de korte strakke vind ik ook prima hoor.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 27 sep 2019 - 12:14

Mooie jurk ,warme kleur,vind alleen de kraag saai,misschien had het beter vervangen kunnen worden door een boothals.
Punten aan de japon prima geeft de onderrand wat aparts,anders wordt het zo n "gewoon" jurkje

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 27 sep 2019 - 12:09

Zeer mooi. Prachtige kleuren. Maar deze jurken zijn wel een bepaalde stijl dat de kracht/pit van Máxima wat afvlakt.
Ik hoop dat ze blijft kiezen voor afwisseling en daar kunnen wat mij betreft ook de mooie stukken van Natan bij. Die zijn er zeker.
Waar ze soms koos voor een soort afdragen van te krappe Natans op de VN conferenties is deze aankoop-boost vernieuwend. Ook de inzet van een kapper.

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 27 sep 2019 - 12:08

Ik ben ook zo blij dat Natan even niet in beeld is.
Vind haar kleding van na de vakantie allemaal zo mooi en vooral ook gepast modern.
Ja die strakke, kortere jurkjes pasten natuurlijk wel in het modebeeld, maar dat is de laatste maanden snel veranderd en Maxima dus ook. Geweldig!

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 27 sep 2019 - 11:58

Heerlijk ,dat Maxima voor deze stijl kiest, zoveel charmanter dan al die te strakke en te korte jurkjes.
De punten aan de zijkant mogen er wat mij betreft worden afgehaald, maar verder SUPER.
En nu maar hopen dat ze dit voortzet, ook in ons eigen landje .
Ik krijg wel eens de indruk dat ze in het buitenland meer haar best doet om er goed uit te zien .

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?