Programma zaterdag 10 februari: de Koning, Koningin Máxima en de minister-president lunchen in het Olympisch Dorp met de Nederlandse sporters. Aansluitend brengt de minister-president een bezoek aan het Holland Heineken House waar hij vervolgens samen met de Koning en Koningin Máxima de receptie van NOC*NSF en de Nederlandse ambassade bijwoont. 

---

Ons Koningspaar heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Olympisch Dorp Gangneung Village. Fotoserie van Getty van vandaag.

Vervolgens waren ze in beeld bij shorttrack, waarna ze verder gingen kijken naar de 3.000 meter schaatsen voor vrouwen, waar ze een fantastische wedstrijd mee maakten! Het werd een 1-2-3tje voor Nederland! Het Koningspaar vloog van de tribune af, naar de 3 winnaars toe, die uitgebreid werden gefeliciteerd en geknuffeld!

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Het enthousiaste Koningspaar werd geinterviewd door NOS. Ze gaven aan dat ze moesten kiezen, en dat Mark Rutte daarom bij shorttrack is gebleven, en zij naar schaatsen zijn gegaan. Ze gaven en er echt van genoten te hebben, binnen komen met 1-2-3!

In het Olympisch Dorp was ons Koningspaar te zien in de oranje TeamNL jassen, gesponsord door Fila. De Koning draagt een beige pantalon, met een donker vest met logo van de Olympische Spelen. Koningin Maxima draagt opnieuw een zwart broekpak, nu met een witte blouse. Haar witte sneakers zijn van Fila. Buiten draagt zij eveneens een TeamNL Fila winterjas. Bij het schaatsen zien we dat Maxima haar oorhangers heeft verwisseld, ze draagt hier blauwe oorhangers.

Tijdens het bezoek aan Holland Heiniken House heeft de Koning zijn kleding verwisseld, hij draagt een donkergrijs pak en (natuurlijk!) een oranje stropdas.

De Koningin draagt een broekpak van TeamNL. Vermoedelijk zijn ook de lichtblauw/wit gestreepte overhemden/blouses speciale TeamNL kleding. Zie de foto's in dit artikel van de Telegraaf.

 

screenshots livestream ©NOS

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 12 feb 2018 - 10:24

dank voor de foto Jojo , weer helemaal anders daarom zijn we altijd benieuwd naar wat ze aanheeft nooit saai en voorspelbaar

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 12 feb 2018 - 10:34

Nee, is niet mijn ding. Die rok, dat silhouet doet haar niet veel goed. Die slippers...ben ik ook geen fan van, vind ik niet zo gekleed staan.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 feb 2018 - 09:40

Vandaag ziet ze er heel raar uit in Indonesie. Bedekt en lang, dat snap ik. Maar een grijzig herfst/ winterensemble bij slippers dat snap ik niet. En de wijde blouse bij de wijde rok doet ook niet veel. Heeft ze nu een pinkring om??
Eigenlijk vind ik alleen de slippers, de bril en de groene armband leuk. Jammer, ze kan er zo uberhip uitzien tijdens deze bezoeken. En ik snap ook wel dat het daar niet om gaat, maar deze blog gaat nu eenmaal over mode.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 feb 2018 - 09:38

Heerlijke beelden, zowel van de sportprestaties als van ons koningspaar.
Echt Maxima, om oorbellen te dragen en dan halverwege de dag een ander paar te dragen.
Die tas waarmee ze liep te hannesen had ik in de fietsmand laten zitten, geen gezicht. Pak en sneakers prima.
De korenaar op het pak op bij op dag een vond ik letterlijk en figuurlijk briljant gevonden. Een Koninklijke touch, niemand verzint zoiets want eigenlijk hoort en kan het natuurlijk niet, maar Maxima doet het gewoon.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 12 feb 2018 - 09:07

Hele leuke foto's! Ik vind de TeamNL kleding Maxima erg goed staan. Chic casual, beter dan b.v. die skinny jeans die Catherine altijd aanheeft als ze een keer een sportieve event heeft. De gympen staan er prima bij!

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 11 feb 2018 - 20:10

Eens, ik vind hun enthousiasme voor de sporters zeer te prijzen. Beter dan de opgetrokken trieste hoofden bij nare gebeurtenissen. Dit toont veel echter en echt betrokken. Vind ik.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 11 feb 2018 - 19:34

Super deze aandacht van ons koningspaar!
ze zwepen ze extra op tot de sportprestaties.
Goede vertegenwoordiging van ons land : de spelers en onze royals.
En wat een enthousiaste koning!

afbeelding van Sandra

Sandra

zondag 11 feb 2018 - 19:21

Ik kan het enorm waarderen dat de koning en koningin op deze momenten hun enthousiasme voor de Nederlandse sport laten zien. De koning is al sinds zijn jonge jaren een fanatiek supporter van het Nederlandse team. Ik zou het pas 'nep' vinden als hij dat nu niet meer zou kunnen zijn uit hoofde van zijn functie.

afbeelding van Tina

Tina

zondag 11 feb 2018 - 18:53

Niks nep aan. Het zijn sportliefhebbers. En wat doe je dan bij zulke belangrijke evenementen als de Olympische spelen : toejuichen, luidkeels.
Zelfs de meest ingetogen personen doen dat op zulke momenten.
Ik begrijp dat commentaar van sommigen van jullie totaal niet. Wat hadden jullie gezegd als ze daar doodstil zonder enige reactie hadden gezeten? Was vast ook niet goed geweest.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 11 feb 2018 - 19:39

Er is nog een middenweg tussen zo overdreven doen en doodstil zitten.
Ik denk ook niet dat jij voor andere mensen kunt spreken, dat zelfs de “meest ingetogen” personen dat doen op zulke momenten, ik snap niet hoe je dat denkt te kunnen weten want iedereen is anders.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 12 feb 2018 - 13:56

Ik snap beide kanten wel. Ik mag dat enthousiasme wel. Dat sommigen het ietwat overdreven vinden, daar kan ik ook wel inkomen. Ze staan veel enthousiaster te zwaaien/staan/schreeuwen dan de mensen naast hen. Maar het past wel bij ze, en ik wil er in dat opzicht persoonlijk niet al te veel van zeggen. Ze zijn in ieder geval echte fans, dat is duidelijk.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 11 feb 2018 - 15:57

Sportief lonken de medailles voor nederland!!!
En het koningspaar is daar om hen aan te moedigen met de nodige emoties en de gepaste outfits !!!! ! WA heeft het duidelijk naar zijn zin. Vind dat maxima bij ontmoeting president z korea iets triest had in haar blik....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 11 feb 2018 - 14:40

Ik vind het super oprecht van WA! Je kunt het aan zn hele mimiek zien dat hij puur en alleen het geluk de sporters toewenst. Maxima kan op bepaalde plechtige momenten een gemaakte grimas tonen maar dat doet ze nu ook niet.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 11 feb 2018 - 13:28

Nee hoor ik vind de koning niet overdreven doen, het is een echte sportliefhebber en hij is trots ! de man moet zich altijd al inhouden op banketten etc. Van mij mag hij lekker losgaan hoor, laat zien dat hij zich zeer betrokken voelt , top! Zouden meer “hoge” ooms een voorbeeld aan kunnen nemen.

afbeelding van Paula

Paula

maandag 12 feb 2018 - 08:57

Ja, eens met Hendrika. Het past ook niet bij hem om daar op de tribune enkel te gaan wuiven. Hij zit al genoeg in een keurslijf.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 10 feb 2018 - 22:50

Wat tof dat we koningin Máxima op witte sneakers zien onder een broekpak. Voor bij deze gelegenheid vind ik het te gek staan!

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 10 feb 2018 - 21:50

Fantastisch voor de sporters om ons koningspaar er vandaag bij te hebben. Wat een enthousiasme delen ze met met hen. Echt top!!

afbeelding van Meike

Meike

zaterdag 10 feb 2018 - 20:15

Wat zijn ze leuk enthousiast. En ik vind Maxima er goed uit zien!
Toch vind ik de manier van feliciteren een tikkeltje overdreven, met name door onze koning.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 11 feb 2018 - 16:38

Vind ik ook allang Meike, alsof het familie of persoonlijke vrienden zijn. Maxima doet ook overdreven vind ik met dat schreeuwen vanaf de tribune, net zoals WA.

afbeelding van Iris

Iris

zondag 11 feb 2018 - 17:56

Eens met Meike en Lina. Ik schaam me gewoon en vooral van Maxima vind ik het heel erg nep.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 11 feb 2018 - 22:23

Ik vind het geweldig! Zat zelf ook te juichen voor de tv. Je komt toch in een enthousiaste spanningsvolle modus door de wedstrijd. Dus als onze koning dat gevoel overbrengt, voel ik me trots.
Wellicht dat verschillende karakters hier ook een rol spelen, de een is introvert, de ander extrovert en gelukkig zijn we allemaal anders, en daarmee hebben we wellicht ook allemaal een andere beleving.
Over 1 ding zijn we het vast wel eens: ons koningspaar is er in ieder geval duidelijk aanwezig voor de sporters, meer dan je ziet bij andere landen.

afbeelding van Meike

Meike

maandag 12 feb 2018 - 08:51

Ik vind het leuk dat ze enthousiast zijn. Maar op Koningsdag bijvoorbeeld vind ik (en heel veel anderen volgens mij ook) al helemaal geweldig om een hand te krijgen van de koning. Nu hebben deze meiden een geweldige prestatie neergezet, en zou alleen een hand misschien een beetje karig zijn. Maar toch, zo’n soort knuffel vind ik toch meer passen in familie-, goede vrienden of troostende betrekkingen.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 12 feb 2018 - 17:55

Weet je waar ik ineens aan moet denken: dat dit ook wel heel cultureel bepaald is. Mijn man heeft een andere culturele achtergrond en daar is elkaar aanraken/omhelzen etc veel gebruikelijker en minder beladen dan in Nederland. Misschien ben ik er een beetje teveel aan gewend geraakt ;-)

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 11 feb 2018 - 20:08

Ik ben juist blij met zo veel enthousiasme voor de sporters en voel me dan trots en voel zeker geen schaamte. Integendeel! Beter dit dan dat ze wuivend en glimlachend op een sporttribune zitten..daar zou ik mij juist voor schamen.

Ik hou er maar over op, het is geen wedstrijd wie gelijk heeft of niet..... trouwens ....wedstrijd....met juichend publiek of wuivend publiek?

Fijne avond.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 11 feb 2018 - 08:33

Dat is nu juist wat ik zo leuk aan hem vind.
Er is in het verleden wel vaker kritiek op zijn enthousiastme geweest, toen viel men over de hossende en springende koning. Toch ben ik op die momenten super trots dat hij onze koning is.

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 11 feb 2018 - 00:08

Hij is gewoon enthousiast.....heerlijk toch?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 19:22

Morgen wordt er door Josine en mij allebei niet geblogd. Doorpraten of linkjes plaatsen mag gewoon in deze log, ik zal 11 februari even als datum toe voegen. Josine kan dan evt maandag nog info en beelden toevoegen.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 10 feb 2018 - 18:50

Leuk dat ze de olympische outfit dragen. Het past Maxima ook mooi (zo volslagen belachelijk dat een aantal sporters er niet mooi inpassen; die hebben spieren op de armen en de schouders en de benen, dames/heren ontwerpers, een paar meer dan wij normale stervelingen!!!).

Ja, en het is natuurlijk zeer zeer bijzonder dat ze daar toch zomaar zijn (het is heel ver vliegen!), om uitbundig te juichen (en ze doen dat zo spontaan, en lief en fijn!) voor de Nederlandse sporters.

Gefeliciteerd alle prachtige sporters, genoten van jullie (ook als jullie niet winnen)!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 10 feb 2018 - 18:35

Wat super dat Willem Alexander zo’n topdag op de Spelen mee kunnen maken. Leuk dat ze dezelfde kleding als de sporters dragen. Tof dat broekpak met sneakers. Staat Máxima geweldig! Wij hebben echt een super koning en koningin!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 10 feb 2018 - 16:34

Ja zag m ook, supergrappig.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 10 feb 2018 - 16:24

Op zich heel goed dat ze joggen/ bewegen promoot, naar omdat nu op schoenen met hakken te doen?
Niet echt een verstandig, lijkt mij.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 10 feb 2018 - 17:58

Ze wil dit op een humorvolle wijze onder de aandacht brengen.......

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 19:16

Dat vermoed ik ook! Ik schat zo dat ze normaal gesproken niet op deze manier door het paleis jogt.

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 10 feb 2018 - 17:24

Niet verstandig maar de combinatie van kleding en omgeving maakt het juist zo grappig wat nou net de bedoeling was.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 10 feb 2018 - 16:25

ook de koning heeft tussentijds een andere broek aan. Een donkere. Staat beter. En later ook een kostuum. Well done.
Máxima staat goed met donker broekpak en sneakers.
Super dat ze er bij zijn en NL zo goed scoort.
Jammer voor de prinsesjes dat t net geen voorjaarsvakantie is.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zaterdag 10 feb 2018 - 14:51

Jammer dat ze maar zo kort kunnen blijven. Juist op dit soort momenten is een koningspaar gewenst!!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 15:07

Maar wel mooi dat ze er juist op een goede dag zijn ;). De Koning is er overigens nog wel een aantal dagen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 14:33

Wat hebben we toch een heerlijk enthousiast Koningspaar! Moet toch wel erg mooi zijn voor de sporters.

Herkent iemand overigens Maxima's broekpak? Is niet dezelfde als gisteren.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 11 feb 2018 - 07:53

Ja, geweldig hè, ik vind het zo ontroerend om te zien hoe ze met de sporters omgaan.
Maxima die soms de longen uit haar lijf schreeuwt om de sporters aan te moedigen en WA die de sporters omhelst alsof het zijn familie is. Fantastisch!!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zaterdag 10 feb 2018 - 14:50

Helemaal mee eens!! Ik denk dat pak van team nl is. De sponsor is Fila. De gympen zijn ook onderdeel daarvan en ook Fila. Wie de kleding ontwerpt weet ik niet

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 10 feb 2018 - 15:05

Ik denk het ook! In de log van gisteren staat idd dat Fila de kleding heeft gesponsord, maar de officiële kleding ? Geen idee! Op 1 screenshot is nl ook te zien dat ze allebei een lichtblauw/wit gestreept overhemd/blouse dragen, zou er ook goed bij kunnen horen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?