Hare Majesteit Koningin Máxima verricht maandagochtend 5 februari 2018 de opening van het Oncode Institute, een onafhankelijk virtueel instituut waarin kankeronderzoekers in Nederland zich verenigen. De lancering vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Het Oncode Institute richt zich op drie pijlers: excellent onderzoek, intensieve samenwerking en het benutten van wetenschappelijke kennis voor patiënten. Het doel is om fundamentele inzichten over kanker zo snel en efficiënt mogelijk te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg. De komende vijf jaar investeert KWF Kankerbestrijding, samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), in totaal €125 miljoen in Oncode Institute.

Bij de opening spreken onder meer Hans Clevers (Prinses Máxima Centrum), Koos Boering (KWF Kankerbestrijding), Jan Schellens (Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek), Robbert Dijkgraaf (Princeton Instituut for Advanced Study) en David Livingston (Harvard Cancer Center). 

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe rode japon van Dolce & Gabbana en een bekende auberginekleurige mantel van modehuis Natan. De vilten relevé sluit perfect aan bij de kleur van de mantel en komt uit het atelier van Fabienne Delvigne. (Oranje/rood en paars zijn de huisstijllkleuren van Oncode. Máxima's kleding sluit hier dus mooi bij aan, al is het bij de koningin wel altijd de vraag of hier sprake is van een bewuste keuze of een 'lucky shot'.)

Zoals op onderstaande foto goed te zien is, is de japon voorzien van opvallende stiksels rond de halslijn, taille en zoom. Máxima is niet de enige royal die het kledingstuk in haar kast heeft hangen, want ook prinses Mette-Marit en prinses Mary zijn er mee gesignaleerd. 

Bekende mantel en hoed:

Máxima's hofschoenen komen van Gianvito Rossi, een Italiaanse ontwerper waar de koningin tegenwoordig vaste klant is. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 07 feb 2018 - 11:38

Ik ook. In eerste instantie dacht ik dat hij meer bij Beatrix zou passen!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 07 feb 2018 - 08:44

Heel mooi jurkje! Keurig maar ook modern en geen verdwaalde glimmende cocktailoutfit. Rood met paars vind ik prachtig. Ik draag graag mijn bordeauxrode laarzen bij aubergine jurkje. De hoed vind ik beetje te bejaard bij dit jurkje.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 07 feb 2018 - 08:32

Bruin pied de poule ruitje voor Maxima in China bij het eerste werkbezoek. Volgens mij een oud ensemble. Bij aankomst een zwarte broek en blouse met een crèmekleurig dekbed (lange bodywarmer) en zoals gewoonlijk een omgeslagen crème jas. Het omgeknoopte shawltje is niet goed te zien.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 06 feb 2018 - 19:02

Geheel best aardig, maar ik zou zuiver rood en een koelere paars meer flatterend gevonden hebben bij de teint van Maxima. ze ziet er in mijn ogen pips uit. Wat vinden jullie?

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 06 feb 2018 - 18:57

Ha, het woord bizar bevalt me wel in combinatie met hoge hakken. Vermoed dat ze over 30 jaar niet meer bestaan. Of is dat wishful thinking?

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 06 feb 2018 - 18:56

Ha, het woord bizar bevalt me wel in combinatie met hoge hakken. Vermoed dat ze over 30 jaar niet meer bestaan. Of is dat wishful thinking?

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 05 feb 2018 - 23:42

Wauw!!! Wat een pláátje! Dit paars is echt mijn favoriete kleur. Die schoenen zou ik zó willen hebben én iedere dag dragen - als ik er zo veel op zou kunnen lopen ;). Deze suède pumps vind ik veel mooier in het geheel passen dan de lederen exemplaren die ze de vorige keer droeg bij deze mantel. Ik word hier wel blij van!

afbeelding van Mary

Mary

maandag 05 feb 2018 - 21:39

Ze ziet er representatief uit!!!

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 05 feb 2018 - 21:16

Prachtige outfit, Dolce & Gabanna altijd goed. Vind de oorbellen iets too much ton-sur-ton. Daar had wel een diamantje, iets meer fonkel de fonkel mogen zitten wat mij betreft. Desalniettemin een dikke 8!
Johan Remkes heeft heel snel advies nodig, die schoenen, foei! Ook de meneer in het grijze pak met bruine riem en bruine schoenen (horror) mag best op mode-les, broekspijpen veel te lang en in de zakken een mobiele telefoon en portemonnaie (o.i.d.)

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 06 feb 2018 - 11:00

Helemaal eens met je opmerking over de heer Remkes. Hij draagt de “ rotterdamse makelaars combinatie”. Onder een blauw pak horen zwarte schoenen met een gesp

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 06 feb 2018 - 21:16

Remkes - streepdas - staat aan Máxima's rechterhand op de foto

afbeelding van Jrn

Jrn

dinsdag 06 feb 2018 - 17:35

En wat Remkes betreft en die andere meneer: het is niet zo zeer de kleur(combinatie), maar vooral de kwaliteit. Mooie donker bruine brogues (Church's bijvoorbeeld) op een goed gesneden grijs pak (Zegna bijvoorbeeld) en een mooi effen shirt en zijden das. Dit soort meneren verdienen genoeg om zich in het nieuw te steken. Overigens doen de jonge mannen het tegenwoordig al een stuk beter, er is hoop! Deze heerschappen behoren tot een verloren mode-generatie en kunnen het beste Wim Pijbes kopiëren (die draagt altijd Hermes dassen).

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 06 feb 2018 - 11:55

Dat is dan echt een kwestie van smaak, want ik vind zwarte schoenen onder een blauw pak niet mooi. Bruine schoenen vind ik vele malen mooier staan. En wie bepaalt trouwens 'onder een blauw pak horen zwarte schoenen met een gesp'?

afbeelding van Bea

Bea

dinsdag 06 feb 2018 - 21:28

Ja, wie bepaalt wat? Voor de nostalgie even Amy Groskamp- ten Have erop nageslagen:
"Lakschoenen worden alleen bij rok of smoking gedragen en een enkele maal bij het zwarte jasje met gestreepte
pantalon (d.w.z.: molières; pumps alleen bij avondkleeding). Echter nimmer bij een gekleurd colbertcostuum en dus ook nooit vóór 12 uur 's morgens. Bij genoemd zwart jasje met gestreepte pantalon kan men onder geen voorwaarde bruine schoenen dragen, noch kleurige sokken of overhemden, terwijl fel-gekleurde dassen hier min of meer ordinair bij staan. Grijs of zwart-met-wit hoort hierbij. Bij lichtgrijze zomerpakken worden geen zwarte doch bruine schoenen gedragen."
Zo geestig, je kunt tekst (uit 1940) hier downloaden http://www.dbnl.org/tekst/gros006hoeh01_01/

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 06 feb 2018 - 12:22

Natuurlijk Babs, het is een kwestie van smaak. Daarom zeg ik ook meestal "ik vind...".

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 06 feb 2018 - 12:37

Ik heb juist een voorkeur voor grijze pakken met cognackleurige accessoires. Evenals Napolitaanse blauw en cognac. Over smaak valt niet te twisten, maar wat mij betreft is het delen en bespreken van voorkeuren wel érg leuk :)

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 06 feb 2018 - 13:39

Precies! Leuke discussies.
Weet je waar ik grijs met bruin of cognac mooi vind? In interieurs!

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 06 feb 2018 - 12:43

nou, dan kan ik je de hand schudden Josine: ook ik vind dat prachtige combinaties! Moet je bij Napolitaans wel precies de juiste schoenen hebben qua kleur, anders staat het minder leuk vind ik. Tja...smaak en voorkeuren... ieder zijn eigen ding. Toch?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 06 feb 2018 - 12:58

Absoluut. Ik had nooit zoveel met lichtgrijze pakken tot ik mijn man zag op onze trouwdag. Ik had veel dingen van tevoren bedacht, maar dit pak echt niet. Stond hem zo goed met zijn gebruinde huid <3 En sindsdien kunnen lichtgrijze pakken niet snel meer iets verkeerd doen bij mij ;)

Al draagt hij het pak niet meer, doordat hij slanker en breder is geworden door de jaren heen.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 06 feb 2018 - 13:02

Ik heb niets tegen bruine schoenen, mits goed gecombineerd. Maar dit is gewoon van boven tot onder onverzorgd.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 05 feb 2018 - 21:49

Bruine schoenen, als man, doe je aan als je op jacht gaat. Ha! Of als je een passende bruine, blauwe of groene broek aan hebt. Nu heb ik het uiteraard over informele situaties. Thuis, op vakantie, de gewone omgeving.
Maar ik vind het never, nooit passend, bij formele aangelegenheden. Dan draag je geen bruine schoenen bij een grijs, blauw of zwart pak. Geen gezicht. Vind ik...
Ik kom hiermee waarschijnlijk/misschien ouderwets over maar meestal vind ik het commentaar over te korte rokjes en jurken, bij voorbeeld, weer zwaar overdreven. Ook houd ik wel van gewaagde kleren.
Mijn man ziet er altijd prachtig uit, dat terzijde!

Ik vind zelfs dat je geen grijs pak aandoet bij een formele gelegenheid. Okay, donkergrijs, dat kan wel. Mijn mening... Misschien ben ik te oud aan het worden..
En dan al die overvolle zakken, bij mannen! Heb je een mooi pak aan, bederf je het toch totaal daardoor? Zeggen hun vrouwen daar niets van?
Ach ja, laat ik me toch weer afleiden. Maxima's mooie, rode jurk, daar gaat het om, vandaag. Plaatje, toch?

afbeelding van Jens

Jens

maandag 05 feb 2018 - 23:55

Bruine schoenen, los jasje, ongekamde haren.

afbeelding van zita

zita

maandag 05 feb 2018 - 20:36

Mooie outfit! De jurk had wel iets beter gestreken mogen worden. Op sommige foto's (niet hier geplaatst) lijkt de jurk iets te strak te zitten. Je ziet daar een buikje en ondergoedlijnen. Maar de kleurencombinatie vind ik fascinerend. Toch eens in mijn kast kijken of ik iets vergelijkbaars kan combineren...

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 05 feb 2018 - 20:09

Prachtige japon!
Op zich heb ik niks tegen deze kleurencombinatie maar hier vind ik het niet helemaal geslaagd. Als ze de mantel erbij draagt vind ik het wel beter dan zonder. Kan niet precies mijn vinger erop leggen waarom.
In zijn geheel absoluut een dikke voldoende. Ik hoop dat ze deze japon in nog drie andere kleuren heeft aangeschaft :)

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 05 feb 2018 - 19:14

Ik ben het met de meeste berichten eens. Een gewaagde kleurencombinatie maar zeer geslaagd! Zoiets kan niet iedereen (bijna niemand) zich veroorloven. Praktisch iedereen vindt verder het bijna ontbreken van "vanallesennogwat", qua blingbling, geweldig. Ik ook, in dit geval. Jurkje, haar en jas al mooi genoeg. Maar toch....kijk...Maxima is nu eenmaal een nogal heftig, eigenzinnig persoontje, wat kleding betreft. En dát vind ik nu juist zo leuk aan haar! Ik hoop dat ze nooit saai of voorspelbaar gaat worden.
Dus, geslaagde dag. Dat zeker!

afbeelding van Helena

Helena

maandag 05 feb 2018 - 19:01

Het zou zomaar kunnen, dat er aan de jurk een nepzoom is gezet Dat zou een goed idee zijn.

afbeelding van petra

petra

maandag 05 feb 2018 - 18:47

Ja...eenvoudig maar super mooi..zo zie je maar weer..eenvoud siert!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 05 feb 2018 - 18:41

Prachtige foto's weer van Yvonne! Bedankt!! Echt een genot om ze te bekijken!

afbeelding van Tina

Tina

maandag 05 feb 2018 - 17:08

Prachtig!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 05 feb 2018 - 16:32

Niet veel meer aan de vorige opmerkingen toe te voegen: heel mooi, chique, stijlvol!!

afbeelding van Paula

Paula

maandag 05 feb 2018 - 16:20

Ik ben ook heel enthousiast. Heel chique, niets overdadigs, op en top koninklijk. Leuke clutch ook. De hoed op deze manier, blijft haar handelsmerk.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

maandag 05 feb 2018 - 16:11

Heel mooi eenvoudig sjiek. Less is more betreffende de sieraden. Zoveel beter dan al die rommelige sieraden bij elkaar. Hoe kostbaar ook, het geeft een goedkoop beeld weer. Paars en rood, zou ze stiekem bij de rodehoedjes zitten?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 05 feb 2018 - 17:42

Ik moest ook meteen aan de red hat society denken. Maar je moet 50+ zijn om daar lid van te mogen zijn... en een rode hoed dragen.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 05 feb 2018 - 17:02

Ik <3 the red hat society. Ik heb er onlangs een lezing gegeven. Van elke minuut genoten!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 05 feb 2018 - 15:42

Ze ziet er prachtig uit met het eenvoudige wollen jurkje. Moet wel weer erg lachen om het feit dat ze prachtige suède handschoenen blijkt te bezitten in de kleur van de jas en nu met suède schoenen en suède tasje voor glad leren handschoenen kiest(!?) die ook nog eens net niet de kleur lijken te zijn.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 05 feb 2018 - 14:49

Josine, onze Koningin heeft naar je geluisterd: gewoon àf en genoeg in zijn eenvoud; geen overbodige sieraden die afleiden en prachtige sterke kleuren.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 05 feb 2018 - 16:27

Ik moest wel lachen. Ik heb voor een tijdschrift een look samengesteld die typisch Máxima zou zijn. Een paarse relevé, rode jurk, paarse mantel en paarse hofschoenen van Gianvito Rossi. Dit is nog niet gepubliceerd, maar nu zou de foto van vandaag er perfect bij geplaatst kunnen worden, haha.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 05 feb 2018 - 14:14

ik wil deze week wel even met haar ruilen: interessante afspraken in China en de openingsceremonie Olympische Spelen in Zuid Korea. Vlieguren en jetlag neem ik voor lief.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 05 feb 2018 - 15:10

First class vliegen is echt een heel stuk minder vervelend dan economy. Misschien is dit voor haar juist wel ontspanning. Op je gemak een boek lezen, af en toe even de benen strekken, hapje en drankje bij de hand en gewoon je nachtrust pakken in een bed van 2 meter lang.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 05 feb 2018 - 14:09

Wat een eenvoud en daarom zooooo mooi. Super look!

afbeelding van Marja

Marja

maandag 05 feb 2018 - 13:54

Het staat mooi, maar is de afwerking nu zo slecht of is het de bedoeling dat je de belegranden in de japon ziet bij de rok, mouwen en halsrand? Of zit hier een bewerking?

Verder is het bij elkaar een plaatje. Toch lijkt zo'n grote hoed me erg onhandig in de auto. Want volgens mij zet ze die ook niet even snel op vlak voor ze aankomt, daar wil je toch een ruime spiegel bij gebruiken.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 05 feb 2018 - 16:28

Ik heb een kopie gekocht van de hoed. Een donkerblauwe. En hij zit zóóó lekker. Veel beter dan een haardecoratie of wat dan ook. En je zet hem eigenlijk nooit verkeerd op. Dus ik snap de magie van de relevé wel.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 06 feb 2018 - 07:26

Echt? Jij bent jong en dan vind ik het wel bijzonder dat je zo'n hoed koopt. Bij welke gelegenheden draag jij die hoed dan?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 06 feb 2018 - 08:53

Mijn zusje gaat in september trouwen, dus dan ga ik hem dragen. En ik draag hem af en toe op zondag naar de kerk.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 06 feb 2018 - 08:59

Dank voor jouw reactie!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 06 feb 2018 - 08:53

(Maar ik heb hem eigenlijk gekocht voor mijn lezingen. Dan neem ik de hoed mee en mogen mensen hem even passen. Of een kapster maakt Máxima-knotten bij enkele dames en dan zetten ze de hoed ook even op.)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 feb 2018 - 09:36

wat ontzettend leuk Josine!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 feb 2018 - 07:40

Ja daar ben ik ook benieuwd naar. Moet ook wel lachen dat je schrijft dat ie heerlijk zit. Alsof het een trui is of lekkere laarsjes/gympjes.heerlijk zo'n geslaagde aankoop

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 05 feb 2018 - 18:40

Wauww gaaf, Josine!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?