Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei de Republiek India als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het bezoek van 2014 (zie RVD-persbericht 197, 2014). Koningin Máxima richt zich onder meer op de voorbeeldfunctie van India op het gebied van inclusieve financiering. Uit de laatste cijfers van de Wereld Bank Groep (WB) blijkt dat nu 80% van de volwassenen in India een bankrekening heeft. Een grote toename ten opzichte van de 53% in 2014. Daarnaast is de kloof in de toegang tot een bankrekening tussen mannen en vrouwen verkleind van 20% naar 6%. Aandachtspunt blijft wel het daadwerkelijk gebruik van een bankrekening, van de 80% mensen met een bankrekening maakt 48% hier geen gebruik van (WB: Global Findex 2017).

India is al jaren actief om de toegang tot officiële financiële diensten voor iedereen mogelijk te maken. Het land doet dit onder meer door beleid te combineren met één digitale openbare infrastructuur waar zowel de overheid, het bedrijfsleven als particulieren gebruik van kunnen maken. Deze zogenaamde ‘India Stack’ bestaat uit drie hoofdelementen; ten eerste een biometrisch identiteitsbewijs (identiteitsnummer gecombineerd met een vingerafdruk en irisscan); ten tweede een ‘virtueel persoonlijk betaaladres’ voor de overboeking van een salaris of ontvangst van een sociale uitkering (combinatie van identiteitsnummer, bankrekeningnummer, mobiel telefoonnummer) en ten derde de koppeling van digitale betalingssystemen, ‘interoperabiliteit’, zodat bijvoorbeeld geld overmaken naar familie via het ‘persoonlijk betaaladres’ eenvoudiger wordt. In aanvulling op de India Stack heeft de regering van minister-president Modi in 2014 het ‘Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana’ programma gelanceerd. Dit is het nationale programma voor inclusieve financiering. Het heeft mede tot doel ervoor te zorgen dat iedere familie in India toegang krijgt tot een bankrekening.

Koningin Máxima spreekt in Delhi onder meer met vertegenwoordigers van NITI Aayog, de denktank van de overheid en de ‘Indian Software Products Industry Round Table (iSPIRIT), de denktank achter de ontwikkeling van de India Stack. Ook is er een gesprek voorzien met minister-president Narendra Modi en de interim-minister van Financiën, de heer Piyush Goyal. Daarnaast spreekt zij met vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties en financiële instellingen. Koningin Máxima gaat ook op veldbezoek bij een project van Aye Finance. Deze financieringsorganisatie richt zich op kleine ondernemers in een specifiek cluster, bijvoorbeeld de productie van sportartikelen. Mede op basis van digitale informatie uit het cluster beoordeelt Aye Finance of een ondernemer een lening kan krijgen die een reguliere bank niet zou geven. Aye Finance ontwikkelt ook een app ‘MAye’. Hiermee kan de ondernemer de gang van zaken in zijn bedrijf beheren, zoals aan- en verkopen, aanwezigheid van de werknemers en de status van de lening. Naast financiering krijgt de ondernemer van Aye Finance ook adviezen op het terrein van boekhouden, kennis van inkoop van ruwe materialen en afzetmarkten.

Outfit: koningin Máxima draagt vandaag een gele maxi-rok en een zandkleurige top. Beide kledingstukken zijn nog niet eerder publiekelijk gedragen. Het zou mij niet verbazen als de rok is gemaakt van een eerder gekregen sari, maar hierover heb ik nog geen bevestiging gekregen. 

Oorbellen van Supertrash:

Flatjes van Ferragamo: 

Afbeeldingsresultaat voor ferragamo site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 01 jun 2018 - 07:02

Héél apart, deze kleuren. Lekker vrolijk en qua motief aangepast aan het gastland. Deze knalkleur moet ze vaker dragen, het staat haar erg goed. Wat hebben wij een mazzel met een koningin die zich zó divers kleedt.

afbeelding van zara

zara

donderdag 31 mei 2018 - 06:42

Gewéldige outfit! Dit soort 'sarong' rokken staan haar altijd prachtig, en deze gele stof is zo elegant. De losse beige top staat ook erg mooi. Die hippe oorbellen maken het helemaal áf. Jammer dat er maar één foto van is!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 30 mei 2018 - 11:45

Kijk, dit is toch een mooie outfit voorheen dergelijk bezoek. Leuk die grote, opvallende oorbellen bij de gedekte top.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 30 mei 2018 - 11:37

Ik houd niet van geel. Oorbellen vind ik vreselijk. Schoenen zijn erg mooi ondanks de kleur. T-shirt vind ik mooi ook de beige kleur vind ik Máxima mooi staan. Maar de rok vind ik niet mooi.

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 29 mei 2018 - 23:13

Heel leuk als deze rok inderdaad genaakt is van een gekregen stuk stof!! In ieder geval een hele mooie frisse combinatie, die Maxima erg goed staat

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 29 mei 2018 - 22:24

Oh wat een mooie Max! De oorbellen vind ik too much.
Deze kleuren staan haar echt warm, ze ziet er vertrouwd, moederlijk uit zo. En dan in de positieve zin van het woord!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 30 mei 2018 - 08:39

Meike, ik snap denk ik wat je bedoelt. Ze ziet er ontspannen uit, lief. En ook mooi en verzorgd. In haar zelfbedachte glimmende Natan koninginne uniform met veel make up en haar en torenhoge hakken vind ik haar soms iets hards hebben (Cruella-look, overtrokken gesteld). Ze is 47: tijd om lekker altijd jezelf te zijn.

afbeelding van car

car

dinsdag 29 mei 2018 - 21:13

Zouu zo leukk zijnnn! :)))

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 29 mei 2018 - 20:48

Wow, wat een mooie outfit. Ik zou de top zo willen hebben! Mooie kleurencombinatie, passend bij de gelegenheid.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 29 mei 2018 - 20:42

Ook op webside Royal News mooie India foto s(mag ik dat zeggen Josine)?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 30 mei 2018 - 07:55

Oh my...

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 30 mei 2018 - 11:41

Yep....

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 29 mei 2018 - 20:43

Dit zijn foto's van haar aankomst zondagavond in New Delhi.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 mei 2018 - 21:00

Ok, dank je. Staat er gewoon bij ja ha ha, was.weer te snel.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 29 mei 2018 - 20:44

Oke

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 29 mei 2018 - 20:35

Hele andere maxima!!! dank je iris voor het delen

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 mei 2018 - 20:36

Heb er nog een bijgezet.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 29 mei 2018 - 20:31

niet de zelfde als in 2006.
deze is zilverkleurig /grijs met hard rose accenten

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 29 mei 2018 - 20:09

De Koningin droeg bij aankomst in Mumbai een andere outfit. Het is te zien op deze foto: https://www.anpfoto.nl/search.pp?ShowPicture=57634412
Volgens mij is het een japon of een rok met een top met een kleurrijke print. Ik vind het er mooi uit zien, erg geschikt voor het land. Ik denk (met nadruk op 'denk') dat ze de top en de rok eerder heeft gedragen in 2006. De Zweedse Koning werd toen 60, denk ik. Een foto hiervan is te zien in het onderstaande log https://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen/maximas-mode.... ZE droeg er toen een oranje jasje en een oranje hoed bij.

Edit: ik denk dat ik gelijk heb, bij het zien van een betere foto op Twitter. Máxima draagt er ook oorbellen met citrienen (de grotere versie, die we pas sinds Australië 2016 bij haar zien) bij en haar bijpassende armband.

Ik vind dat ze er vandaag heel mooi uit zag. Helemaal prima. Passend bij de situatie.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 30 mei 2018 - 08:00

Als je de mode van 2006 nog eens terug kijkt (leuk om te doen), valt toch wel op dat ze toen een heel andere stijl had. Wat oubolliger? Traditioneler? Zeker niet hip in het algemeen.

Ik zou (graag) de "paarse cocktailjurk" (rechts op de eerste rij foto's -- van welke ontwerper is deze?), maar iets gekleder décollecté en (heel graag) de bruine kanten avondjapon van Benito Fernandez nog een keer terug zien!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 29 mei 2018 - 18:31

Beige met geel vind ik sowieso prachtig, en sari's ook, dus helemaal blij met deze outfit. De schoenen vind ik tamelijk onhip, maar wel heerlijk comfortabel en dat is ook wat waard. Oorbellen maken er echt een Maxima outfit van. Ik zie haar zo liever dan helemaal 'opgetut'

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 29 mei 2018 - 18:28

Heel erg mooi en het gevoel dat het helemaal klopt, dat straalt ze uit. Ik denk dat dit dichtbij haar persoonlijke (prive) stijl past en dat straalt er vanaf. TOP!

afbeelding van Michel87

Michel87

dinsdag 29 mei 2018 - 17:58

Mooie outfit! Mei is nog niet voorbij maar tot nog toe zeer tevreden over afgelopen maand.

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 29 mei 2018 - 17:50

Ik vind dat Maxima zich altijd wel betrokken en hartelijk en enthousiast opstelt hoor. Misschien iets meer koninklijk in haar functie als koningin.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 mei 2018 - 17:24

Ik heb zojuist de foto's bij RR gezien en ik zeg nu iets wat me al vaker is opgevallen: ik vind Maxima meer meelevend, echter en enthousiaster overkomen als ze aan het werk is voor de UN dan wanneer ze verplichtingen heeft in NL.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 29 mei 2018 - 16:40

Rok en schoenen vind ik top. Ze loopt er ook goed op. Ik vind het geen peep toe ballerina’s maar leuke, nette sandaaltjes die goed bij de leuke rok kleuren. Bellen hadden wel ietsminder gemogen.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 29 mei 2018 - 15:04

Super!!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 29 mei 2018 - 13:18

Top!

afbeelding van Marjan

Marjan

dinsdag 29 mei 2018 - 12:58

Leuke mooie outfit. Vind de schoenen ook leuk en er mooi bij passen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 29 mei 2018 - 11:54

Prima outfit. Alleen de schoenen vind ik echt niet mooi (peeptoe ballerina's...) en de oorbellen iets te groot/opzichtig (maar ze passen er wel goed bij).

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 29 mei 2018 - 11:42

Prachtig, kleurrijk maar het past bij elkaar en de gelegenheid.
De schoenen vind ik niet mooi maar ze zijn wel praktisch bij een veldbezoek.
De oorbellen lijken me erg zwaar en zou ik daarom zelf niet dragen. Maar onze koningin zonder armbanden dat kan natuurlijk niet. Ze zijn net zo kenmerkend voor haar als haar releve's

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 29 mei 2018 - 11:04

Wat een leuke outfit, oorbellen en mooie schoentjes en wat een leuke kleuren! helemaal goed!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 29 mei 2018 - 10:46

Heel leuk dit, en perfect voor de gelegenheid. Leuke schoenen ook, van Ferragamo waarop je ook nog kunt lopen!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 29 mei 2018 - 10:45

Wat een prachtige kleurencombinatie! Staat haar beeldig.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 29 mei 2018 - 10:36

wat een leuke rok. Ik zou er geen beige shirt op doen, al is het wel een mooie. Zacht grijs of zo od wit?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 29 mei 2018 - 10:14

Prima casual outfit voor een veldbezoek en toch gekleed genoeg voor de meereizende pers en bobo's. De oorbellen zijn vrij zwaar, ze trekken aan de oren. Qua armbanden had ik alleen die gouden met de gekleurde steentjes en een horloge gedragen. Diamanten en zilver zijn te koel bij deze outfit.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 29 mei 2018 - 10:12

Wat een gepaste outfit, ik hou hiervan en Iris,mee eens w.b. de nagellak.Zij lijkt wel wat moeilijk te zitten .

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 mei 2018 - 10:04

Leuke set, en superleuke oorbellen. Het valt me op dat de nagels van haar handen korter zijn en ze geen of lichte nagellak draagt, dat vind ik echt een verademing. Staat in ieder geval een stuk simpeler en niet zo kitscherig. Ik houd wel van rode nagellak maar op gepaste momenten.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 mei 2018 - 17:25

Rode teennagels vind ik altijd wel verzorgd staan eigenlijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 29 mei 2018 - 11:27

Herkenbaar. Ik vind dit veel netter en eleganter.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 mei 2018 - 12:52

Ja, ze heeft sowieso al elegante handen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 29 mei 2018 - 10:02

Wat een leuke outfit! Die kleuren passen goed bij elkaar en staan haar super. Bij deze top/outfit vind ik los haar Maxima hartstikke leuk staan!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 29 mei 2018 - 09:58

Mooie oorbellen en leuke.
combinatie rok/shirt
Haar in staart had het een hoger.
Cijfer gegeven....
Nu dikke 8

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 29 mei 2018 - 09:44

Wat een goede keuze voor het veldwerk. En geel met beige staat ook charming. En schoenen zoveel beter dan slippers.
En wat een commitment straalt van deze foto af.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 29 mei 2018 - 22:14

Mee eens

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 29 mei 2018 - 09:36

Wat super zeg! Prachtige kleurencombinatie!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 29 mei 2018 - 09:24

Wat een leuke outfit! Kleurtje staat Maxima heel mooi.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?