Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 13 tot en met woensdag 15 mei de Federale Democratische Republiek Ethiopië in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Ethiopië heeft eind 2017 een nationale strategie gelanceerd om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Ethiopië op uitnodiging van de regering. Circa 65% van de volwassen Ethiopiërs heeft nog geen toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening of digitale betaalmethoden (Global Findex 2017). Hierdoor worden zij beperkt in hun mogelijkheden om te investeren in hun toekomst en om zich te kunnen beschermen tegen onverwachte financiële tegenvallers. Met name vrouwen en mensen in afgelegen landbouwgebieden hebben het minst toegang. De regering van Ethiopië ontwikkelt momenteel beleid om de economie te stimuleren. Inclusieve financiering is één van de instrumenten om dit te bereiken. Koningin Máxima spreekt onder anderen met regeringsvertegenwoordigers, VN ontwikkelingspartners en de private sector over hoe dit gerealiseerd kan worden. Aandachtspunten zijn onder meer de verbetering van digitale toepassingen in financiële diensten, betere netwerkverbindingen, en de ontwikkeling van een nationaal identiteitsbewijs.

Koningin Máxima start haar bezoek bij het lokale VN kantoor met overleggen met ontwikkelingspartners en de private sector. Verder heeft zij gesprekken met de minister van Financiën, Ahmed Shide, de minister van Innovatie en Technologie, dr. Getahun Mekuria en de gouverneur van de National Bank of Ethiopia, dr. Yinager Dessie. Ook zijn er gesprekken voorzien met de president van Ethiopië, mevrouw Sahle-Work Zewde en minister-president dr. Abiy Ahmed.

Koningin Máxima gaat daarnaast op veldbezoek. Zo spreekt zij met boeren die gerst leveren aan bierbrouwerij Habesha. De brouwerij geeft hen gedeeltelijke voorfinanciering in de vorm van zaaigoed, kunstmest en landbouwadviezen. De boeren betalen dit terug met een deel van de oogst. Verder koopt de brouwerij gegarandeerd de rest van de oogst op. Dit businessmodel draagt bij aan verhoging van de opbrengst en hogere inkomsten van de boeren.

Het tweede veldbezoek richt zich op de verschillende digitale financiële ‘Hello’ diensten van de onderneming BelCash. In Ethiopië wordt 12% van de betalingen digitaal gedaan. Mensen staan vaak uren in de rij om hun rekeningen te betalen of om geld op te nemen. Via het mobile money platform HelloCash kunnen klanten bij een agent geld storten op een rekening en ook ter plekke digitaal betalingen doen. Een ander product is HelloSolar. Dit is een draagbare elektriciteitsvoorziening met zonnepanelen. Klanten betalen via hun mobiele telefoon voor de energie die zij afnemen. Circa 57% van de Ethiopiërs heeft geen elektriciteitsaansluiting wat hen beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Koningin Máxima bezocht Ethiopië ook in december 2013 namens de VN. Dat deed zij samen met de VN voedsel- en landbouworganisaties FAO (Food and Agriculture Organization), IFAD (International Fund for Agricultural Development) en WFP (World Food Programme). Zie RVD-persberichten 278 en 320, 2013. In de tussenliggende jaren heeft zij regelmatig contact gehouden over de voortgang van inclusieve financiering. Dit jaar, tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos, had zij een ontmoeting met minister-president dr. Abiy Ahmed en tijdens de Springmeetings in Washington sprak zij met de centrale bank gouverneur dr. Yinager Dessie en de minister van Financiën Ahmed Shide.

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie adviseert zij de secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Outfit: nieuwe japon met vetersluiting bij de halslijn
Merk: Polo Ralph Lauren
Accessoires: sandaletten van Gianvito Rossi en een geweven handtas met geometrisch handvat van Marina Raphael. 


Foto: Monarchy Press

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

Safari-dress met vetersluiting van Polo Ralph Lauren:

Tas van Marina Raphael: 

Sandaletten van Gianvito Rossi: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 16 mei 2019 - 13:35

Máxima ziet er top uit! Leuke jurk die haar prachtig staat, supermooie schoenen en mooi verzorgd kapsel.

afbeelding van JAusten

JAusten

donderdag 16 mei 2019 - 11:40

Sent you the shoes wore in the afternoon :)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 mei 2019 - 23:19

Nou ik heb m gedragen vandaag! Alleen heb ik m als volgt gecombineerd:
Gele top eronder (want dat raadde Merel aan bij die gele broek; iets beige!); dan de veters wat meer open en een smalle leren gevlochten riem en gele ballerina’s (sorry hoge hakken had ik geen zin in!) en voelde me de hele dag zonnig! (En niemand zei: he die jurk heeft Maxima ook!)
De gele broek heb ik overigens ook gekocht en ook in het roze!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 14 mei 2019 - 23:23

Nice. Hoe valt die broek? Normaal qua maat (dan bestel ik online).

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 15 mei 2019 - 07:41

Geen idee, moet nog binnenkomen. Ik heb 36 en heb s besteld

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 14 mei 2019 - 22:56

Weet iemand het verschil tussen een sandalette en een sandaal? Voor mijn gevoel zijn ze allebei hetzelfde.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 14 mei 2019 - 23:22

Met en zonder hak?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 15 mei 2019 - 00:01

Sandalen zijn er voor mannen en vrouwen. Sandalettes alleen voor vrouwen, omdat ze inderdaad een hak hebben.

afbeelding van JL

JL

dinsdag 14 mei 2019 - 22:53

Heeft iemand een idee waar de zonnebril van Maxima vandaan komt? Ze draagt hem later op de dag. Ik vind hem echt heel mooi. Als iemand het merk weet, kan ik eens kijken of hij misschien binnen m’n budget past.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 14 mei 2019 - 23:22

Volgens mij heeft ze die al jaren en heeft Josine hem wel eens benoemd in een blog. Ik meen van Chloë maar weet het niet zeker.

afbeelding van JL

JL

woensdag 15 mei 2019 - 06:27

Dank, Jens. Ga eens kijken.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 15 mei 2019 - 00:06

In de zonnebrillen log staat de bril niet (deze log staat niet meer openbaar, maar ik kan hem wel openen). Misschien kan Josine morgen opheldering geven, mogelijk heeft ze er een andere keren over geschreven of is de bril toch nieuws. Ik heb verder geen idee ;).

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 14 mei 2019 - 22:44

De jurk staat de koningin geweldig ook qua lengte. Zwarte styling maakt het net iets pittiger. Later op de dag had ze er zwarte ballerina’s onder, ook helemaal goed. Ook fijn dat ze niet met losse papieren rondloopt en nu grotere tassen draagt. Eigenlijk vind ik alleen de oorbellen niet zo mooi. Eerst dacht ik ze zijn van Monies maar later bij scherpere foto’s bleken het (kunststof?) plaatjes te zijn hetgeen wat dissoneerde bij de natuurlijke overige materialen, gold ook wel een beetje voor het handvat van de tas. Maar ach ik ben al zo blij dat ze een min of meer zakentas meeneemt.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 14 mei 2019 - 21:57

Toch niet weer die insinuaties over " botox" behandelingen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 14 mei 2019 - 19:42

Mooie en leuke combi. Niks op aan te merken. Ook een aparte tas zeg, erg mooi.

afbeelding van JL

JL

dinsdag 14 mei 2019 - 19:28

Ik vind het een leuke frisse jurk. Goed voor de gelegenheid. Hij is nog te koop in uitverkoop. Ik vraag me alleen af hoe de riem netjes blijft zitten. Als er geen lusjes in jurk zitten, bij mij kruipt riem dan altijd omhoog.

afbeelding van sandy

sandy

dinsdag 14 mei 2019 - 17:12

Ze ziet er prachtig uit vandaag! Is dit wat ze een A-lijn jurk noemen? Het lijkt qua vorm aan de denim jurk die ze vorig jaar aan had bij de zomer fotosessie. Dat vond ik haar ook zo mooi staan. Het is casual/zakelijk, goed uitgekozen vind ik.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 14 mei 2019 - 16:40

Het lijkt wel of ze een lichte botox behandeling heeft ondergaan. Vooral waar ze uit het vliegtuig stapt zie ik haar gezicht wat
" naar voren" staan. Niet een overdreven behandeling maar lichtelijk wat bijgewerkt ofzo.
( Bij Blauw Bloed zie je een filmpje over de aankomst in Ethiopie )

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 14 mei 2019 - 17:11

Staat haar erg goed die jurk! Veters/vetersluitingen vind ik normaal gesproken niet echt wat maar bij Maxima is deze combinatie erg leuk. De tas is ook super, die zou ik graag willen lenen. Wat ziet ze er fris en hip uit zo!

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 14 mei 2019 - 13:18

Mooie outfit ! Ze had ook nog een mooie riem om zag ik op andere foto’s

afbeelding van Els

Els

dinsdag 14 mei 2019 - 12:55

Door de vetersluiting oogt het modern, maar dit soort jurken bestaat natuurlijk al heel lang. Goed gecombineerd met tas en schoenen. Zou Maxima eindelijk de toe-less panty hebben aangeschaft of heeft ze blote benen?

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 14 mei 2019 - 18:40

Ik zou zeggen dat dit blote benen zijn

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 14 mei 2019 - 12:55

Goed gekleed op pad vandaag! Van top tot teen ziet ze er prima uit voor dit werkbezoek. Fijn dat zij zich inzet voor betere financiering voor vrouwen die dit hard nodig hebben. Zij kan het verschil maken want is is vooraanstaand en kan haar invloed gebruiken! Top.

afbeelding van Ella

Ella

dinsdag 14 mei 2019 - 12:41

Erg leuk! Mooie kleur, goede lengte, goed voor de gelegenheid, mooi gecombineerd.
Wil ik oooooooook!1

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 14 mei 2019 - 12:39

De jurk vind ik leuk, zou hem bijna zelf willen hebben maar dan niet in die kleur want die kleur maakt me flets in mijn gezicht.
De sandalen vind ik niet passen voor de gelegenheid, het zijn meer sexy uitgaanssandaaltjes.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 14 mei 2019 - 12:04

Heerlijk: net dat beetje schwung dat het des Maximas maakt en toch precies goed voor de gelegenheid. Zou het ook zelf zó aantrekken en aankleden met deze accessoires en sandalen.

afbeelding van AR1991

AR1991

dinsdag 14 mei 2019 - 11:42

Mooie outfit voor de gelegenheid. Lekker basic, past goed bij het bezoek!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 14 mei 2019 - 11:40

Lekker katoen en toch stylish. Goede outfit. En een ceintuur toegevoegd? En make up doos weer meer gebruikt..

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 14 mei 2019 - 11:30

Ik vind het altijd wat schuren wanneer royals met hun luxe levensstijl zich inzetten voor de financiering van de allerarmsten in de wereld. Ik weet het, opnieuw een 'zure' opmerking maar ik kan nu eenmaal niet alleen maar in aanbidding naar onze royalty kijken.
Maar over de outfit kan ik kort zijn: superleuk! Inderdaad, ff verlost van haar Natan-harnas. Zo zien we het graag Majesteit!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 14 mei 2019 - 12:45

Ik ga eigenlijk wel een beetje mee Elise, ik vind het ook altijd wat dubieus, vooral als je dan weer voor de zoveelste keer hoort dat directeuren en de hogergeplaatste in zo’n organisatie er zelf miljoénen aan overhouden en de mensen waar het om gaat nauwelijks wat krijgen.
Dat is al ontelbare keren gebeurd en bekend geworden in de loop der jaren.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 14 mei 2019 - 12:46

Dat is inderdaad ontelbare keren gebeurd, maar dit onderwerp is inmiddels ook al ontelbare keren aan bod gekomen. Zullen we het bij mode houden?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 15 mei 2019 - 13:52

Natuurlijk Josine, maar ook daarover vallen we voortdurend in herhaling, haha

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 14 mei 2019 - 12:53

Uit mijn hart gegrepen Josine. Hoop dat we dat een héle tijd gaan volhouden!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 14 mei 2019 - 11:47

Tsja... een bijeenkomst van 'hoe worden we rijker?' zou niet handig zijn. Het is gebruik door de eeuwen heen dat (sommige) vermogenden zich inzetten de positie van anderen te verbeteren. En kunnen vaak door hun positie meer bereiken. Die insteek zie ik ook bij Maxima. Ze heeft zich vastgebeten in dit onderwerp om vooral vrouwen te helpen met ondernemen door het verbeteren van financiële voorzieningen. Dat vastbijten zag ik ook bij WA bij zijn inzet voor water.

afbeelding van AR1991

AR1991

dinsdag 14 mei 2019 - 11:41

Ik vind je opmerking niet zuur. Ik begrijp je punt ook, maar ik denk dat het altijd goed is dat mensen zich inzetten voor de financiering van arme mensen, of je nou geld hebt of niet. De Koningin zet zich hier al jaren voor in en met resultaat. Dat lijkt mij het belangrijkste ;).

Het lijkt me sowieso goed om niet alleen maar in aanbidding naar Royals te kijken, als ze fouten maken moet dat benoemd worden.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 14 mei 2019 - 11:27

Ik vind zo'n veter ding echt verschrikkelijk, maar eerlijk is eerlijk Max kan het hebben (net als Britney Spears) :D

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 mei 2019 - 11:25

Heeeee leuk, die jurk heb ik ook!!! Hij staat haar geweldig! Ik durf m niet meer aan te trekken...

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 14 mei 2019 - 16:12

lekker dragen hoor!

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 14 mei 2019 - 12:52

Wat leuk Doro! Gewoon doen, vandaag is het er goed weer voor toch?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 14 mei 2019 - 12:01

Wow, wat tof!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 14 mei 2019 - 10:43

Ze ziet er geweldig uit! En zo blijkt maar weer, een koningin is ook maar een vrouw zoals jij en ik... van t weekend lekker gefeest en plezier gehad met de kids en nu weer aan het werk... ;-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 14 mei 2019 - 19:05

Wat een super leuke outfit. Helemaal Máxima. Goed gestyled met de leuke tas, sandalettes met stoere blokhak en oorbellen. Ik ben super trots op onze energieke stralende koningin!

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 14 mei 2019 - 10:42

Helemaal Maxima! Hier word ik blij van! Weg met het tuttige Natan. Dit staat haar! Een moderne vrouw zonder het koninginnen look. Mooie kleur bij haar teint en de accessoires zijn goed gekozen. De schoenen vind ik echt gaaf erbij. Het word tijd dat ze gewoon trouw blijft aan zichzelf. Dat verkleedkist gedoe hoeft van mij niet. Haar werkbezoeken voor de VN zijn vaak zo een contrast met haar kleding in Nederland. Ik snap niet waarom ze niet gewoon bij haarzelf blijft. Word deze kledingvoorschriften haar opgelegd? Door wie? Het is toch niet meer van deze tijd om zo tuttig te kleden en met social media word het steeds duidelijker dat er geen sprookje is. Het zijn gewone mensen zoals je en ik, dus waarom deze nep gedoe.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 14 mei 2019 - 10:38

Van A tot Zijn met je eens!! Wat een moderne vrouw! Ik vind het modisch leuker haar te volgen tijdens VN reizen dan in NL als koningin.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 14 mei 2019 - 13:55

Ik ook. Ze is bij de VN net wat minder geforceerd, stijf en opgeprikt gekleed. Less is more. Dit katoentje wint het van Natannetjes glim.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 14 mei 2019 - 15:59

Ik hoef hier ook niets meer aan toe te voegen. Het klopt gewoon bij haar, dergelijke kleding. Top!

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 14 mei 2019 - 10:08

Wat een hippe jurk, casuel en toch ook chique, oorbellen leuk en ook de tas is beeldig. Schoenen ook mooi. Kapsel had van mij vast mogen blijven, maar mag ze lekker zelf weten!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 14 mei 2019 - 09:40

Leukleukleuk! Van schoenen tot oorbellen tot tas tot ietsiepietsiesafarijurkje-in-Afrika.

Heeft ze nu het microfoontje in het hotel al aan haar jurk gegespt (die service wil ik ook, ik voel me altijd vrij gênant als 'de audioman' (altijd een man) weer beetje toekijkt als ik in mijn decolleté sta te prutsen (want: niet handig))?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?