Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Woensdagmorgen 22 mei wordt het Koninklijk Paar ontvangen door minister-president Dietmar Woidke bij de Staatskanselarij van Brandenburg.Vervolgens bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Wissenschaftspark Albert Einstein, waar zij in de historische ‘Groβer Refraktor’ uit 1899 kennismaken met het Duitse GeoForschungsinisititut (GFZ), het Potsdam Institut für Klimafolgenforschung (PIK) en Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven die onderzoek verrichten op het gebied van energietransitie. Er wordt onder meer gesproken over geothermie, ondergrondse energieopslag en de ecologische, economische en sociale gevolgen van klimaatverandering. Door de Vrije Universiteit en het Potsdam Institut für Klimafolgenforschung wordt een intentieverklaring ondertekend voor verdere versterking van wetenschappelijke samenwerking.

Aansluitend vindt een bezoek plaats aan de Media Tech Hub Potsdam op het terrein van Studio Babelsberg in Potsdam. Hier bevindt zich een netwerk van bedrijven, instellingen en start-ups gericht op mediatechnologie, virtual reality en digitale technieken. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen een korte rondleiding op het terrein van studio Babelsberg en ontmoeten de deelnemers aan de missie gericht op de creatieve industrie. Zij krijgen een presentatie over de geschiedenis van de studio’s en ontwikkelingen op het gebied van mediatechnologie en bekijken de Volucapstudio waarin 3D filmopnamen worden gemaakt.

Schloss Sanssouci
Het programma in Brandenbrug eindigt op woensdagmiddag 22 mei in Schloss Sanssouci in Potsdam, onderdeel van Unesco Werelderfgoed, waar door de minister-president een lunch wordt aangeboden aan het Koninklijk Paar. Tijdens de lunch houden Koning Willem-Alexander en de minister-president een toespraak.

Mode 
Outfit: Japon met grote klokmouwen van effet crepon.
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen: Uitreiking Militaire Willemsorde, augustus 2018. 

 -----------------------------------------------

Outfit van Natan: 

Máxima tijdens de uitreiking van de Militaire Willemsorde in augustus 2018: Foto: PPE/Nieboer 

Close-up van de stof:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

donderdag 30 mei 2019 - 14:12

Heb de foto's bij Robin Utrecht gekeken...
Wat kleuren ze mooi bij elkaar! Ik vind het Máxima prachtig staan!
In het verleden droeg ik nooit dit soort tinten. Maar sinds ik weet en zie dat het beter bij m'n tint huid past wel. En ben om.
Máxima kan (bijna) alle tinten hebben al geeft het één een andere uitstraling dan het ander.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zaterdag 25 mei 2019 - 10:45

excuus: twee keer hetzelfde, ik dacht het eerste bericht verloren was gegaan.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zaterdag 25 mei 2019 - 10:44

Een nabrander: ik zag net een paar foto's van Maxima en Willem-Alexander poserend voor en in het Slot, met Maxima in deze monumentale creatie. Wanneer je deze als een kostuum in een decor ziet, dan is het een geweldige keuze, inclusief de hoed. Zo kan ze de geschiedenis in... Geen modisch maar mythisch plaatje.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zaterdag 25 mei 2019 - 10:41

Een nabrander: ik zag net nog een paar foto's van Maxima en Willem-Alexander voor het slot in Duitsland en toen begreep ik ineens wel waarom ze voor deze creatie heeft gekozen. Het is theater. Een kostuum uitgekozen bij decor van het slot. Geen modisch maar mythisch plaatje dat de geschiedenis in kan...

afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 23 mei 2019 - 14:34

Geweldige jurk! Persoonlijk vind ik dat pasteltinten Máxima geweldig staan. Heel mooi verzorgd plaatje. En die mouwen.... een tikje aan de grote kant maar Máxima kan het hebben.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 23 mei 2019 - 12:13

Ah ja het accessoire, heel flauw grapje van mij... sorry hoor..
Ik doelde op de das van WA. Afgelopen tijd is die dag perfect afgestemd op de kleding van Maxima. Ik hoi daar persoonlijk niet van want ik ben geen liefhebber van matchy matchy en mannen en vrouwen die kleding om elkaar afstemmen vind ik neigen naar beiden in hetzelfde ANWB fietspak... en voor t gemak de zelfde kort pittige coupe

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 mei 2019 - 13:41

Grappig; dat vind ik nu juist zo mooi staan, als ze de das van de Koning en kleding van Máxima op elkaar afstemmen. Oogt rustig en verzorgd.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 23 mei 2019 - 08:48

Zo...en nu hebben we deze jurk vaak genoeg gezien... en kan hij vermaakt worden tot lampenkapjes en blote-armenjurk. De stof is mooi, kleur wat flets voor Maxima. De hoed, nog zo'n lampenkap, vind ik te groot voor het geheel. Ik zie Maxima liever met pit in kleurkeuze dan opvallende designs.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 22 mei 2019 - 23:27

Máxima draagt op alle kleding tijdens dit bezoek aan Duitsland een soort van rode strikbroche met een ster er op... het is een kleine broche, ik kan het niet écht goed zien, ook niet op de foto’s van RBR. Doro, weet jij wat zij hiermee wil zeggen? Of Josine misschien?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 23 mei 2019 - 00:04

In de gauwigheid zie ik dat ze deze in 2017 ook droeg bij het bezoek aan Leipzig. Denk dat het mogelijk iets met Duitsland te maken heeft, maar kan er zo snel niet achter komen wat. Goed opgemerkt! Edit: ook in 2015 en 2018 droeg ze deze ''broche'' (het lijkt meer bij een onderscheiding te horen, is zo gezegd een strik lintje, sorry, kom even niet op het goede woord) bij bezoeken aan DL. En vermoedelijk dus nog wel vaker.
https://blauwbloed.eo.nl/fileadmin/bestanden-2016/_processed_/a/1/csm_Ko...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 23 mei 2019 - 13:14

Ik vermoed ook dat het het draaginsigne is van een orde, kan alleen hetzelfde strikje niet vinden. Maar de kleuren kloppen exact. De Koning draagt overigens ook iets dergelijks.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 22 mei 2019 - 23:14

Wauwww.. heel gaaf deze outfit!!
Ik hou wel van een beetje 'drama' ;-)
Juist heel goed gekozen voor dit bezoek en de mooiste.
Prachtige mouwen. Vorige gelegenheid vond ik hem over de top.
Nu 'mag' het met het bezoek aan onze buurlanden.
Ik heb ook een top met grote trompet-mouwen van Ted Baker. En geloof me ze zijn minder onhandig dan ze lijken. Ik kon er zelfs de hapje s mee in de oven doen op de verjaardag van mijn man :-)
Mijn enigste puntje is dat ik het jammer vind dat er weer een omslagdoek overheen moet.. zo jammer.. doe hem dan af met het fotomoment!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 22 mei 2019 - 22:44

Ze hebben nu op Berlijn-area na alle Duitse deelstaten bezocht. Met soms bijzondere DuitsNederlandse historie, mooie kastelen, bijzondere industriële gebieden. Soms dacht ik dat moet ik onthouden of opschrijven....voor als ik er een keer in de buurt ben.
Wat zou t mooi zijn dat er een boek over verschijnt, ook goed voor de relatie en inzet die is gepleegd.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 22 mei 2019 - 21:44

Doro ... heb ik iets gemist? Wat is haar nieuwste accessoire dan?

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 22 mei 2019 - 22:04

Vroeg ik mij ook af....

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 22 mei 2019 - 20:51

Het is een prachtige jurk en staat haar mooi, de mouwen zijn mij te theatraal maar ach....we moeten ook niet altijd commentaar hebben, haar uitstraling is mooi, daar gaat het om

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 22 mei 2019 - 20:41

En wederom heeft Maxima haar nieuwste accessoire mee! Grappig dat ze dat opeens doet, ik vind het niet mooi maar ik weet dat veel anderen het prachtig vinden

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 22 mei 2019 - 22:04

Wat bedoel je met de bovenstaande zin, dat ze opeens haar nieuwste accessoire meeneemt? Wat neemt ze mee wat ze anders niet meeneemt?

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 22 mei 2019 - 20:34

Een mooie kleur, maar wat een vreselijke mouwen. De hoed wat aan de grote kant.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 22 mei 2019 - 20:34

Een mooie kleur, maar wat een vreselijke mouwen. De hoed wat aan de grote kant.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

woensdag 22 mei 2019 - 20:29

Erg mooi! Ik vind het knap dat ze een jurk met zulke mouwen draagt. Hoe ze het met eten doet is mij een raadsel. Bij mij zou het in ieder geval niet goed gaan;)

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 22 mei 2019 - 19:22

Het is een heel bijzondere koninginnen jurk. wellicht alleen voor koninginnetjes gemaakt. Staat haar uitstekend.

afbeelding van MoniqueB

MoniqueB

woensdag 22 mei 2019 - 19:11

Ik vind dat Maxima er fantastisch uitziet! Het model van de jurk is echt een statement, goed gecombineerd met de bescheiden kleur. Door de uitgesproken smaak van Maxima zijn de meningen op deze site altijd verdeeld, maar hier staat wel een Koningin die je niet over het hoofd ziet!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 22 mei 2019 - 19:08

Ik las dat onze koning zich bij Sanssouci een weg heeft gebaand door de pers heen om de tuinen te zien. Nu heb ik onze gehele koninklijke familie nooit kunnen betrappen op enige tuinbelangstelling dus dat heeft hij goed gedaan. Het moet er nu echt prachtig zijn met de kassen naast de trappen waar de meloenen in bloei staan en niet te vergeten de berceau waar waarschijnlijk de blauwe regen in bloei stond. Daar had Maxima met hoge hakken ook nog wel onderdoor kunnen lopen, die grenst aan het terras waar ze stonden of geprojecteerd stonden dat werd me niet geheel duidelijk.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 22 mei 2019 - 16:28

Ik ben liefhebber van simpel chique, beetje Franse stijl. Donkerblauw, zwart, beige...heerlijk! Less is more. Dus deze outfit is niet mijn stijl. En als je er graag theatraal uit wilt zien: beperk dat tot een staatsbanket of een groot galafeest. En dan wel graag met grof geschud: alle knollen van diamanten uit de koninklijke kluis!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:07

Nee, kan mij niet bekoren! Kleur te flets, véél te massief aan de bovenkant, mouwen plus hoed en geen "substance" aan de onderkant, m.a.w. rok veel te kort in verhouding tot de rest, jammer! ;-))

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 22 mei 2019 - 14:43

Oei, ik hou best wel van wat apartere dingen en we hebben al vaker dat soort mouwen gezien maar deze zijn wel érg kolossaal, nee vind het absoluut niet mooi, zacht uitgedrukt.
Het lijkt er trouwens ook op dat nadat de zoom is gestikt er niet nog even een strijkijzer overheen is gegaan, dat zit ook echt niet mooi.
(Oeps, dat laatste was in 2018 zie ik nu)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 22 mei 2019 - 14:18

Jurk mooi, maar zonder de kolossale mouwen. Hoed ook groot. Een beetje te veel van het goede, wat mij betreft.
Ze valt in ieder geval wel op.
Het haar zit prachtig.

afbeelding van Evita

Evita

woensdag 22 mei 2019 - 14:09

Prachtige jurk, geweldige mouwen. Dit soort statements moet je maken vind ik als koningin! Betere bh dat wel graag. De borsten hangen mijlenver onder de coupenaadjes….

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 22 mei 2019 - 13:31

Je moet er het lef voor hebben om van te houden en je moet er het lef voor hebben om het te dragen. Maxima heeft veel lef en alles wat ze er mee scoort is bewondering. Als je het niet leuk vindt blijf je kijken en als je het leuk vind ook. Doel behaald!!

Ik vind de jurk daarom bewonderingswaardig. Zou hem nooit dragen maar voor haar kan het.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 23 mei 2019 - 11:11

@Eyecatcher. Mooi gesproken. En met respect :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 22 mei 2019 - 14:23

Wat zeg je dat mooi!

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 22 mei 2019 - 12:28

Mouwen eraf. Twee mooie lampenkapjes van maken voor op de koninklijke nachtkastjes.

Ik hou best van klokmouwen en zo. Maar deze zijn me iets te uitbundig.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 22 mei 2019 - 12:05

Vast de laatste keer deze jurk.
Het zou al zo helpen als ze haar bh iets zou ophijsen, maakt t al wat pittiger denk ik

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 22 mei 2019 - 11:55

“Fout oud” in de herhaling.
Als je op de foto de idiote mouwen afdekt houd je een prima, simpel, mooi jurkje over ( dat O, wonder, heel goed zit!)waar Maxima met haar uitstraling genoeg aan heeft.
Mijnheer Vermeulen gezakt voor het toelatingsexamen voor de mode-academie wat mij betreft: geen echte creativiteit, ongelofelijk geforceerd allemaal.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 22 mei 2019 - 12:42

Dat was dhr Vermeulen voor mij allang! Een echte couturier knipt niet dwars door patronen heen. Natan, dhr Vermeulen doet niet anders.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 22 mei 2019 - 11:53

Heerlijk plaatje. Dit vind door de magische mouwen toch apart genoeg voor Máxima. Mooie stof en kleur. Vele malen beter dan het kantoorkostuum van gisteren of de uitgekauwde jaren dertig look van eergisteren. Wat mij betreft dan hè.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 mei 2019 - 11:46

Ik vind dit wel lekker theatraal, en de mouwen houden de hoed in balans, zullen we maar zeggen. Lekker kleurtje, mooi stofje, niet zo'n suffe lengte maar een beetje knie in het zicht. Ik ben voor. En het past nu, tijdens deze Nederland promo toer, een stuk beter dan bij de uitreiking van de Willemsorde.

afbeelding van Marjan

Marjan

woensdag 22 mei 2019 - 11:45

De jurk is mooi van kleur, maar de mouwen. Nou, nee.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 22 mei 2019 - 11:39

Prachtige outfit, staat haar echt heel mooi!

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 22 mei 2019 - 11:39

Mooie kleur en alles in 1 toon, daar hou ik van. Zelfs de stropdas van WA matcht. Mooie pumps heeft ze ook aan. De mouwen is niet helemaal mijn ding, maar geeft de outfit wel iets aparts en dat mag als koningin dan wel weer.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 22 mei 2019 - 11:20

Ik vind deze outfit geweldig, lekker dramatische mouwen, maar de outfit is door de kleur toch in balans. Mooie hoed en accessoires erbij, ik ben fan.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 22 mei 2019 - 11:11

Ik zag net een foto (ik meen op twitter) waar Maxima iets zit te tekenen en dat ziet er dan toch allemaal wel erg mooi en goed uit. De kleur vind ik erg mooi en als er wat bewogen wordt zijn de mouwen best te doen.

afbeelding van Leana

Leana

vrijdag 24 mei 2019 - 17:30

Ik had in Jan Smit momentje bij het zien van deze jurk. Graag snel nooit meer aandoen. Weer een voorbeeld van de koninginnen look dat haar in mijn beleving niet staat. Zonder deze mouwen was het veel mooier. Natan is niet mijn favoriete ontwerper. Soms mooie dingen, maar soms.......???

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 mei 2019 - 10:34

Plaatje! Zo ziet een koningin eruit!
Misschien niet haar beste outfit, maar ik vind het mooi. Kleur staat haar perfect en de mouwen maken het typisch Máxima.
Denk dat de Duitsers heel blij zijn met deze look.

afbeelding van zara

zara

woensdag 22 mei 2019 - 10:32

Heerlijk, wat een prachtige koninginnen-jurk! Het hele plaatje is perfect, omdat alles zo goed in balans is, niet alleen qua vormen, maar ook qua kleur: hoed, jurk en schoenen in dezelfde zachte kleur geeft hier een heel sterk beeld, vind ik.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 22 mei 2019 - 10:26

Zou de koningin zich prettig voelen in deze jurk? Of hoort het bij haar koninginnen look. Die mouwen zijn geen gezicht en uit de mode.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 22 mei 2019 - 10:30

Ik denk dat Máxima een veel te krachtige persoonlijkheid heeft om kleding te dragen waar ze zich niet prettig in voelt. Deze jurk met klokmouwen staat weliswaar ver af van de bloemetjesjurken die ze in haar vrije tijd draagt, maar mijn kleding voor naar kantoor is ook anders dan mijn casual sets. En ik voel me echt in allebei prettig. Dus de ene stijl sluit de andere stijl niet per se uit.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 22 mei 2019 - 11:15

De kleur van de jurk vind ik mooi. Maar het model is vreselijk. Die mouwen zijn echt ontzettend lelijk. Veel te groot, te kolossaal. Het ziet er gewoon niet uit. Weg doen deze japon.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?