Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen zaterdagavond 4 juni de openingsvoorstelling van de 69ste editie van het Holland Festival bij in Stadsschouwburg Amsterdam.

De opening van het Holland Festival bestaat uit de theatervoorstelling 'Die Stunde da wir nichts voneinander wußten' van Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke en Thalia Theater Hamburg, in regie van Ests duo Ene-Liis Semper en Tiit Ojasoo. Het is een geheel tekstloze voorstelling over het huidige Europa.

Het Holland Festival is een internationaal podiumkunstenfestival in Nederland dat jaarlijks plaatsvindt in Amsterdam. De 69ste editie van het Holland Festival vindt plaats van 4 tot en met 26 juni 2016.

 

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon van modehuis Natan. 

 

Japon van Natan:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marga

Marga

donderdag 09 jun 2016 - 10:19

En daarbij komt dat ze niet van Nederlandse afkomst is; de Argentijnse swing die ze alles geeft, zal ook inhouden dat de combinaties van accessoires misschien voor ons "te" overkomen, maar vanuit haar achtergrond geïnspireerd zijn (gewoon omdat je dat zo hebt meegekregen vanuit je cultuur). We zijn blij met haar persoonlijkheid, en daar hoort dit bij! Prima!

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 07 jun 2016 - 17:42

Maar waarom zou het vernieuwend moeten zijn? Zij is toch geen topmodel, niet werkzaam in de mode. Verrassend vind ik haar echter wel. Moeilijk te voorspellen wat ze aan heeft.

afbeelding van Evita

Evita

dinsdag 07 jun 2016 - 16:32

Gaap...... ik ben zo klaar met Natan en al die zelfde jurkjes. Snap er niks van. Als je geld en adviseurs hebt als Maxima dan is het toch niet moeilijk om vernieuwend te zijn? Kijk naar de andere prinsessen; Leatitzia, Victoria, Mary... combineren verassend, gebruiken diverse modehuizen en wisselen duur met goedkoop af. Het staat haar niet slecht maar het is echt allemaal meer van hetzelfde!

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 07 jun 2016 - 14:37

Ik vind Maxima er altijd zeer representatief uitzien. Als je haar in een grote groep mensen zet is zij altijd overduidelijk de koningin ook al zou je dat niet weten. Verder denk ik ook dat er hier héél erg kritisch naar de kleding van Maxima wordt gekeken maar dat niet dezelfde maatstaf wordt gehanteerd bij andere koninklijke dames. Dat is niet helemaal eerlijk vind ik.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 07 jun 2016 - 13:18

Laten we zeggen dat Máxima geen aangeboren gevoel voor stijl en lichaamsverhoudingen heeft. Dat zag je al vóór haar trouwen en dat zie je ook aan haar kinderen.

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 07 jun 2016 - 12:27

Ik vind de outfit wel mooi. Wijd is in. Ik heb zelf nu ook een wijde rok van H&M. De kleur is inderdaad aanwezig, maar dat mag als je koningin bent. Ik snap de opmerkingen over het kapsel niet, dit is toch een super mooi kapsel. Niet los, maar heel netjes en mooi opgestoken. Complimenten Maxima!
Verders kunnen we inderdaad niet allemaal voor de dag komen om door een ringetje te halen. Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar Maxima heeft wel de functie om goed voor de dag te komen. En dat doet ze meestal ook, dus geen probleem!! Smaken verschillen, dat kun je in deze blog goed zien:-).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 07 jun 2016 - 13:03

Wijd is in schrijf je maar dan moet het je wel staan! Ik heb bijna nooit aan mode grillen meegedaan, alleen als iets mij echt stond!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 07 jun 2016 - 10:53

Ik vraag me af of de jurk van Maxima lijkt op de roze jurk die Mathilde o.a. droeg tijdens het staatsbezoek aan China vorig jaar ? Ik vind het wel een mooie jurk. Doet me denken aan een tulp, dus op en top Nederlands maar wel gemaakt door een Belg. LOL

afbeelding van Agnes

Agnes

maandag 06 jun 2016 - 13:00

oeps ik lees de reacties en daarna pas de foto's bekeken, ik snap niet zo goed dat er zoveel negatieve reacties zijn. Maar goed smaken verschillen. Ik vind het een mooi feestelijk plaatje. Het kapsel is prachtig en de clutch ook. Ik vind het een leuke verschijning zo!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 06 jun 2016 - 13:07

Ik denk dat we Modekoninginnen (zoals ik vaak de lezers van deze blog noem) verwachten dat een koningin perfect gekleed gaat. En vrijwel geen enkele look is natuurlijk helemaal perfect. En daarbij verschillen smaken ook nog eens.

Ik ben stiekem altijd heel benieuwd hoe stijlvol we er zelf allemaal uitzien. Niet naar bedoeld hoor, maar ik denk dat velen van ons niet in de buurt komen bij het plaatje dat de meeste royals neerzetten. Ik zag deze week een filmpje van mezelf. Ik was me bewust dat hij werd gemaakt, maar toch lette ik er niet echt op. Toen ik keek naar mijn houding en kleding schrok ik best een beetje. Voor de spiegel lijkt iets soms heel leuk, maar op beeld kan het er heel anders uitzien. Royals lopen hier natuurlijk ook tegenaan, alleen kijken er dan miljoenen modeliefhebbers mee ;)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 07 jun 2016 - 13:10

Helemaal mee eens Josine. Máxima maakt
geen grote fouten, de culotte en one shoulder gouden avondjapon wat mij betreft daargelaten. Of een kreeft om je nek, plastic schoenen, plateauzolen, kermisringen, losse lokken wel of niet onze smaak zijn, daar kunnen we gezellig over twisten.
Aanhakend op dit onderwerp: kunnen we niet een dag organiseren, bijvoorbeeld op paleis Soestdijk of Het Loo, en daar met zoveel mogelijk lezers van deze blog bij elkaar komen voor een lunch o.i.d.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 07 jun 2016 - 12:55

Josine@ Wij hoeven ook niet in de buurt te komen van de royals, stijlvol staat voor artistiek, chic, elegant, esthetisch, fraai, geraffineerd, modieus, mooi, smaakvol, zwierig
Ik heb er altijd leuk, verzorgd en smaakvol uit gezien, als ik het even van mijzelf mag zeggen en met minder middelen. Ik kocht mijn kleding in vaste boetiekjes en wist altijd precies wat mij stond, ik liet me niets aanpraten, mijn gewicht hield ik in de gaten zodat ik de leuke kleding kon blijven dragen maar het gaat er ook om hoe je kleding draagt in combinatie met de juiste accessoires. Mijn uiterlijk was bij de representative banen die ik heb gehad mooi meegenomen!
Máxima daarentegen is een visitekaartje van Nederland en daar hoort bij dat zij er altijd verzorgd uit moet zien, wat voor een stralende vrouw als Máxima toch heel eenvoudig zou moeten zijn en helemaal met de middelen die zij tot haar beschikking heeft.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 07 jun 2016 - 12:23

Josine, jij vind de reacties vaak te kritisch, en inderdaad, niets blijft onopgemerkt. Ik doe daar zelf ook aan mee.
Ter verdediging wil ik wel aandragen dat het de functie van de koningin óók is om representatief te zijn, zij verschijnt óók namens ons allemaal.
Ik denk dat zij een staf in dienst heeft om dit voor haar te verzorgen .

Bij het bezoek van William en Catherine aan India stond onder de foto: links is de styliste.
Dan neem ik aan dat Máxima ook wel iemand met die functie heeft.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 07 jun 2016 - 12:31

Máxima heeft een kamenierster in dienst voor de praktische zaken rondom haar garderobe, maar ze maakt geen gebruik van een 'Fred van Leer'. Als ik koningin was, zou ik dat ook zeker doen. Maar als ik naar Máxima kijk hier in de log, dan zie ik niet iets vreselijks. Bij vreselijk denk ik aan dit: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/db/18/c0/db18c04bb094d30796281...

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 07 jun 2016 - 13:00

Josine@Nee, natuurlijk niet dit is wel heel extreem maar het onverzorgde haar, vreemde combinaties van accessoires die begrijp ik niet. Máxima zou een echte styliste in dienst moeten nemen, zo'n prachtige vrouw verdient de juiste aanpak!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 06 jun 2016 - 20:03

Tsja, ik kijk niet naar Maxima vanuit het idee of ik er vandaag wel net zo goed uitzag. We hebben een 'iets' andere taakomschrijving (het is alweer even geleden dat ik voor het oog van een legertje fotografen een lintje moest doorknippen, bv ;) ), een iets ander budget, en (deels als gevolg) veel minder tijd en hulp om de boel te 'polijsten'. Dus nee, ik zie er op veel 'thuis' dagen absoluut rommeliger uit, en als ik de deur uit moet voor werk of feest doe ik mijn best binnen de mogelijkheden die ik heb. Mijn haar zit wel bijna altijd beter :D Ik kijk naar Maxima zoals ik naar mensen kijk die op tv zijn, of gefotografeerd worden voor een tijdschrift. Hun 'mogelijkheden' liggen denk ik stukken dichter bij die van Maxima dan bij die van mij.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 06 jun 2016 - 20:50

Helemaal mee eens, ik heb ook niet de pretentie om er elke dag uit te zien om door een ringetje te halen, zoveel geld heb ik trouwens ook niet tot mijn beschikking en bovendien is het mijn functie niet. Mocht het mijn functie wel zijn, dan zou ik een stylist inhuren, ik zou hem/haar verzoeken zoveel mogelijk kleding uit te zoeken wat makkelijk zit, goed draagbaar is, chique genoeg is en vooral van Nederlandse bodem moet zijn. Natuurlijk moet hij/zij op de hoogte zijn van mijn eigen smaak, van mijn manier van lopen, lachen, handen geven, zwaaien en dergelijke en ik denk dat we dan wel een aardig plaatje zouden kunnen neerzetten. Nogmaals: mocht ik de middelen hebben, die ik niet heb. Ik roei met de riemen die ik heb.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 06 jun 2016 - 19:13

De spijker op zijn kop, Josine!!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

maandag 06 jun 2016 - 12:41

Prachtig totaal plaatje :D

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 06 jun 2016 - 08:50

Nee, niet mooi. Maakt haar onnodig breed en is stijf en tuttig.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 06 jun 2016 - 08:16

Ik vind de jurk echt heeel mooi! De kleur staat haar echt prachtig!Ook haar kapsel vind echt geweldig!
De oorbellen had Maxima thuis mogen laten. Ik zie liever juwelen uit de koninklijke kluis.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 05 jun 2016 - 20:38

Mooi haar, zo'n wat slordiger opgestoken kapsel zonder suffe lok. Mooie kleur, koraal. De jurk is gewoon niet mooi, van een afstandje misschien wel, maar het rimpelt onder de borsten, de plooien maken breed, de stof is te stijf, de rok te kort voor dit model. Natan kleedt niet maar verkleedt. En onbedoeld, dat maakt het erg, als het nu haute couture was... Ze is inderdaad een poppetje.
De oorbellen vind ik mooi, maar vanavond had ze nu wel beter een paar karaat-knallers uit de kluis (met wat robijnen svp) in kunnen doen (in plaats van overdag met >10k in de oren).

afbeelding van Paula

Paula

maandag 06 jun 2016 - 00:24

@Merel: 'karaat-knallers' hahahahahaa

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 05 jun 2016 - 20:55

Mooi Mooi Mooi!!!
Wat een geweldige outfit. Zo leuk dat Máxima steeds meer voor dit soort fifties jurken kiest! Prachtige stof , kapsel en leuke oorbellen. Helemaal top! Juni begint goed als mode maand!

afbeelding van Helena

Helena

zondag 05 jun 2016 - 19:33

He, nee, wat een geen mooie jurk. Ik wilde afschuwelijk zeggen, maar dat is het niet.
Deze gaat me te ver, zo n opzichtige kleur, maar misschien ligt het aan de foto. En dan ook nog die oorbellen erbij. Misschien had ze die weg moeten laten.
Maar ze ziet er weer stralend uit, samen met de koning.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 05 jun 2016 - 18:43

Prachtige kleur voor Maxima. Het dessin van de stof is ook erg mooi, maar de stof zelf is vrij stug, zoals gebruikelijk bij NATAN. Ik moet eerlijk dat ik een beetje NATAN moe ben geworden. :-)

afbeelding van Magda

Magda

zondag 05 jun 2016 - 19:50

Ik ben al heeeeeeel erg lang Natan moe, Henny. Maar het zal, helaas, wel niet anders worden. Ik denk eerder , dat wij juist nog meer Natan gaan zien. De afgelopen weken was het bijna alleen maar Natan, zowel nieuw als oud. Zucht.......

afbeelding van Kate

Kate

maandag 06 jun 2016 - 12:18

Afgelopen weken??
Het lijkt erop dat de koningin alleen voor het staatsbezoek aan Frankrijk iets gekocht heeft bij een Nederlandse couturier en verder alleen maar bij dhr Vermeulen in 2016.
Misschien een idee om een atelier in den Haag te vestigen ,scheelt kilometers rijden en ik denk niet dat Mathilde naar Nederland komt om hier het grootste deel van haar garderobe aan te schaffen !
Want we zien Mathilde waarschijnlijk ook nog in deze stof verschijnen .

afbeelding van elise1

elise1

zondag 05 jun 2016 - 19:43

Ik ben niet een beetje NATAN moe Henny, maar héééééél erg Natan moe. Zucht......

afbeelding van Henny

Henny

maandag 06 jun 2016 - 12:52

Hahaha, ik wilde me bescheiden hierover uitlaten en niet overdrijven ;-)

afbeelding van zara

zara

zondag 05 jun 2016 - 14:19

Volgens mij heeft MrQQQU wel gelijk als hij zegt dat de gemiddelde Nederlander het gewoon heel een heel leuke outfit vindt. Degenen die deze weblog echter regelmatig bezoeken zullen zich soms wel wat geërgerd voelen: oh bah, alwéér een Natan! Tenminste, dat gevoel bekruipt mij wel bij het zien van deze jurk. Maar op zich is er eigenlijk niets mis mee; hij is heel geschikt voor de gelegenheid; feestelijk en simpel.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 05 jun 2016 - 14:15

Een vlotter kapsel zou misschien mooier bij deze japon staan, zoals dit kapsel bijvoorbeeld:
http://www.kapsels.net/kapsels10/jaren-60-kapsel.jpg
Maxima is zo'n stralende persoonlijkheid en nu komt het allemaal zo stijfjes over, ik zou graag wat meer flair in haar kleding keuze's zien!

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 05 jun 2016 - 22:10

ja dit kapsel zou haar mooi staan hopelijk zien we haar zo

afbeelding van Magda

Magda

zondag 05 jun 2016 - 12:53

Ik schrok bij de eerste aanblik. Wat draagt ze nu toch voor glimmend geval? Nee, niet echt mooi vanwege de stijve en glmmende stof. De kleur is prima, het haar ook mooi verzorgd. Het geheel doet mij ook aan een danseresje op een speeldoosje denken.
Jammer, er is zoveel moois te koop bij o.a. Addy van den Krommenacker.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 05 jun 2016 - 12:02

Jammer dat de stof zo stijf is, een petticoat eronder heeft eenzelfde effect. Hij staat haar mooi. Ook van mij had hij wat langer gemogen, dan wordt het beeld nog mooier.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 05 jun 2016 - 10:50

Ik vind 'm echt mooi hoor, de glans, de prachtige kleur WOW, de wijduitstaande rok en de driekwart mouwen. Ik denk alleen wel dat de jurk wat strakker had gemogen in de taille, ze lijkt van achteren nogal breed en dat is Maxima helemaal niet. Maar ik hou van deze 50er jaren look, dat blijft mooi. Ik hoop nog veel meer van dit soort jurken te zien, ben er echt een fan van.

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 05 jun 2016 - 09:39

Een vrolijke jurk; beetje " meer van hetzelfde", maar staat haar goed.

Plattere schoenen zouden m.i. bij zo'n 50-er jaren jurk veel beter staan, ballerina's of een klein hakje, en ja, jammer van de goedkope oorbellen.

afbeelding van marinde

marinde

zondag 05 jun 2016 - 22:57

Hoi Stijl, wat kosten die oorbellen? En waar zijn ze te koop?
Ik vind ze nl. leuk. En als ze binnen mijn budget passen.....

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 05 jun 2016 - 12:56

Waar weet je dat toch altijd weer te vinden!
Dat is dus "Stijl":)!
Je hebt me subtiel gecorrigeerd want bij nader inzien denk ik dat de wijde kortere rok met petticoat begin 60 er jaren was, bij het begin van de rock- and- roll.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 05 jun 2016 - 13:48

Stijl@ In 1950 droeg Eva Perón, de First Lady van Argentinië , dit ontwerp van Dior al met petticoat:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Evita_Dior.jpg
https://www.google.gr/search?q=petticoat&rls=com.microsoft:en-US:IE-Sear...
Edith Head ontwierp voor Grace Kelly en Doris Day al japonnen met petticoats voor Alfred Hitchock films in de 50"er jaren.. Bill Haley's "Rock Around the Clock" werd een hit in 1955 maar begin jaren 60 ging Europa pas echt los met rock- and roll!
Ik kwam bij de 50'er jaren omdat mijn oog laatst op dit artikel viel:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3617474/Dior-return-Blenheim-P...

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 06 jun 2016 - 09:15

Leuke info, dank

afbeelding van LG

LG

zondag 05 jun 2016 - 02:37

Met Linda VanDeventer en Iris eens. Dat speeldoosje speelt waarschijnlijk "Another One Bites the Dust". Van achteren vind ik de jurk echt lelijk.
Op de foto's waaop zij voorover buigt (op een andere website) kun je zien dat het wel een ontzettend stijve stof is. Prima jurk om in de toekomst aan te trekken als er flinke windstoten verwacht worden, gegarandeerd waait deze jurk niet omhoog;-)

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

zondag 05 jun 2016 - 01:03

Eigenlijk heel Maxima!

Niet verrassend omdat ik een beetje een bekend gevoel ervan krijg. En dat is het waarschijnlijk ook alsof er van allerlei bekende verschillende juren één nieuwe gemaakt is... qua hals, taille, stofkeuze en rok. En dan is Mathilde er ook nog. Maarja de gemiddelde Nederlander weet dat allemaal niet en vindt het allemaal nog leuk. Voor de modeliefhebber is het minder boeiend.

Iets heel anders, het valt me op dat Maxima''s wenkbrauwen geverfd lijken te zijn in een donkerdere tint. Eerder vielen ze me ook al op.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 05 jun 2016 - 00:54

Mooie outfit voor een avond Holland Festival!
Goede kleur en het glanzende en bolle model maakt t feestelijk!
Vrolijk en mooi stel!

afbeelding van Jannie

Jannie

zondag 05 jun 2016 - 23:04

Oei, de achterkant staat inderdaad niet erg mooi...

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 04 jun 2016 - 23:33

Koopt ze nog weleens wat anders dan Natan?

afbeelding van Jens

Jens

zondag 05 jun 2016 - 07:35

Wat is het toch een stralende en mooie vrouw. Deze japon is totaal niet mijn smaak - glimmend, wijd uitstaande rok, boothals, maar hij staat haar geweldig.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?