Een jaaroverzicht van 2011? Jazeker! Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuw jasje voor ModekoninginMáxima en daarbij wordt er ook een jasje uitgedaan. Lees: het archief van 2009-2012 gaat offline. Hier vind je de samenvatting van 2011.

Afgezien van het inhuldigingsjaar was geen enkel jaar zo druk, zo feestelijk als 2011. Twee koninklijke huwelijken, veel buitenlandse reizen, volop VN-werk, Máxima's veertigste verjaardag.... Kortom: genieten geblazen. Terugblikken is dus zeker geen straf. Vorige week keken we naar de maanden januari - juni, nu gaan we verder bij juli. 

Juli 
We beginnen het overzicht gelijk goed, want de maand juli begon met het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène. Máxima droeg op het moment suprême een jurk van Natan. 

Op 4 juli werd de zomervakantie ingeluid met een fotosessie. Máxima droeg een japon met opvallende print uit een eerdere collectie van Akris. 

Augustus 
Eind augustus ging het werkseizoen weer van start met een flinke rits werkbezoeken. 

Overhemdjurk met bolero van Taminiau: 

September
Vaste prik in september: Prinsjesdag. Máxima draagt hier een zachtgroene paillettenjurk met watervalhals van Jan Taminiau. 

Oktober 
Voor het Brazil Festival zocht Máxima een goudkleurige jurk uit. In Vorsten schreef ik er onlangs het volgende over: "Met sommige jurken heb je gelijk een klik, met sommige juist niet. Zo begreep ik lange tijd niets van Máxima’s goudkleurige disco-jurk. Door de goedkoop ogende stof en de beroerde pasvorm vond ik het ontwerp eerder iets voor het assortiment van een feestwinkel dan voor een koninklijke garderobe. Toen Máxima in 2011 het kledingstuk droeg bij het Brasil Festival in Amsterdam, bracht ik hem dus gelijk onder in de categorie missers. Daar bleef hij ook, tót ik aan de slag ging met het artikel dat u nu leest.  Na een zoektocht op het web kwam ik er namelijk achter dat Máxima die avond niet zomaar een jurk droeg, maar een stukje modegeschiedenis. Het zit zo. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het atelier van de Amerikaanse ontwerper Halston (1932-1990) dé plek waar je als stijlicoon moest wezen. Jackie Kennedy, Greta Garbo, Elizabeth Taylor: allemaal hadden ze wel een ontwerp van Halston in de kast hangen. In eerste instantie richtte de modemeester zich nog op keurige mantelpakjes met grote knopen en elegante cocktailjurken, maar na verloop van tijd koos hij voor een andere stijl. Zo stak hij antieke godinnenjurken in een nieuw jasje van lamé en pailletten. Voor die tijd was dat heel vernieuwend, heel uniek. Schuine halslijnen en draperieën zag je al wel, maar niet uitgevoerd in glimmende discostoffen. Het was alsof Mars en Venus elkaar opeens de hand schudden. Om de bijzondere stijl ook beschikbaar te maken voor het grote publiek, werden de meest succesvolle ontwerpen in 2009 nogmaals op de markt gebracht onder de naam Halston Heritage (Halstons Erfenis) En ja, uit die collectie komt dus Máxima’s gouden discojurk.    

Voor een bezoek aan de Raad van State zocht Máxima een heerlijke mix van herfsttinten en materialen uit. 

De maand werd afgesloten met bezoeken aan Aruba en Bonaire. Van mij mag ze de koraaljurk nog wel een keer tevoorschijn halen. Wel graag met verfijnder schoeisel, als ik dan toch wensen mag.

November 
In november kwamen de overige eilanden aan bod. De rode hoed van hierboven mocht nog een keer dienst doen, maar dit keer met het Valentinopakje dat eerder werd gedragen tijdens de kennismakingstoer in 2001. 

Terug in Nederland droeg de prinses een prachtige avondjurk van Ralph Lauren. 

Lady in red tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. (Wat is ze hier slank!)

December 
Na een druk jaar stonden er in december slechts twee werkbezoeken in Máxima's agenda. Wel stapte ze nog 'even' in het vliegtuig naar Zuid-Afrika vanwege een VN-trip. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 02 feb 2022 - 17:26

Wateen toppers zitten er 8n dit overzicht! De oranje jurk van het huwelijken Monaco en de koraaljurk (volgens mij hetzelfde basismodel) staan beide in mijn favoriete outfits ever. Deze mag ze zeker nog een keer herdragen. De jurk van Akris, de rode jurk en het rode pakje ook super leuk.
Bijzonder dat je het verhaal achter de gouden jurk hebt weten te achterhalen. Misschien verdient dit icoon toch nog een herkansing?

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 01 feb 2022 - 22:21

Ik zie hier echt wel een paar toppers tussen!
- de gele jurk bij het huwelijk van prins Albert: zo zonnig en leuk gecombineerd met bruin
- de Prinsjesdagjurk inclusief hoed: vind ik zelf een van de mooiste, qua kleur en het losse model van de jurk vind ik haar goed staan.
- de zwarte avondjurk van RL: zwart, altijd chique.
- de rode jurk met lange mouwen: echt super! ook het kapsel, de oorbellen, de zwarte panty's en de schoenen. I love it! Persoonlijk vind ik zo'n jurk qua lengte 10x leuker staan dan de vaak tuttige langere jurken van tegenwoordig, die heb ik nu wel gezien. En zeker in combinatie met lichte panty en een pump. Een stoere laars geeft dan al een heel ander beeld bij midi-jurken.
Voor het overige zijn de outfits inderdaad wat gedateerd.
Leuk deze jaaroverzichten!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 01 feb 2022 - 11:19

De gouden jurk en de Prinsjesdag jurk vind ik niks. De donuthoed ook niet. De jurkjes kunnen op zich nog prima, alleen soms een beetje te kort. Het laatste setje zou ik nu niet meer samen dragen, maar apart van elkaar met iets anders combineren.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 01 feb 2022 - 10:57

Monaco idd! Precies wat je zegt royal Ellen een zonnige verschijning.
De blauwe jurk met bolero heel fraai en maar 1x in het openbaar gedragen geloof ik? Nu te kort. Of ze moet een dikke panty met stoere laarzen onder dragen maar dat zie ik haar niet zo doen.
De rode jurk, enig. Zoveel fraaier dan die jurk van o langs mer dat stijve knotje.
Zomerjurk heel leuk ook.

Soms zie je echt foto’s van haar dat je denkt: hoe kan dit hetzelfde meisje zijn als in NY in hun begin jaren.
Maar wat staan ze ver van de de werkelijkheid af.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 01 feb 2022 - 09:57

Monaco! Zo zonnig en feestelijk.

Het rode Valentino mantelparkje. "Keurig" en wat braaf, maar heeft toch wat en zou nog prima kunnen.

De zwarte Ralph Lauren jurk zou ik graag nog een keer zien, maar dan met beter kapsel.

De rode jurk met lange mouwen (Natan?)!

Absolute no-go: de gouden disco-jurk. Zelfs de uitleg van Josine maakt het niet beter... Zo zie je maar, een jurk is niet geslaagd alleen maar omdat het een 'merk' is... Een van de grootste missers, zeker ook met dat kapsel er bij, helemaal niets van gemaakt...

Ook de rode donut-hoed (wie verzint zoiets?) en de rode ordinaire pumps hoef ik echt nooit meer te zien.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 31 jan 2022 - 21:43

Leuk!!! Genieten op deze regenachtige dag.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 31 jan 2022 - 18:05

....deze collectie kleding werpt een geheel ander licht op de garderobe van de Koningin. Enkele modellen zijn
nu werkelijk gedateerd, zoals b.v. de z.g. gouden 'disco' jurk. Misstaat volkomen. Ook de prachtige jurk van prinjesdag,
gecombineerd met een onpassend model hoed, werpt vraagtekens op. De oranje en rode jurken (hoewel iets te kort) en het rode mantelpak doen het nog het beste. Evenzo de klassieke zwarte japon van Ralph Lauren. Interessant.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 31 jan 2022 - 17:19

Ohhh, dit was echt een top jaar, wat een stralende verschijning is ze toch, en zo verzorgd en smaakvol.
Het rode Valentino pakje heb ik altijd zoooo leuk gevonden, en het rode jurkje met de zwarte panty en pumps staan haar ook geweldig .
Het, vakantie jurkje, staat haar ook geweldig.
En ik blijf haar echt veel verzorgder en strakender vinden dan de laatste jaren.

afbeelding van Tony

Tony

maandag 31 jan 2022 - 16:05

Wat een mooi jaar was 2011 qua kleding van Maxima, ze zag er echt geweldig uit! Zou de Prinsjesdagjurk nog passen?! Die vind ik echt heel mooi! En die oranje jurk die ze in Monaco droeg is ook heel mooi maar iets te kort voor nu.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 31 jan 2022 - 15:52

Superleuk deze jaaroverzichten!

Ik was vanochtend in Adam, even de Gouden Koets gedaan. Wat een mooi ding. Jammer dat de beschilderingen met de meetlat van nu worden bekeken, hoewel ik dat wel begrijp.
De expositie er omheen is super: trouwpak van WA (zo mooi), trouwjurk Wilhelmina, koninklijke doopjurk, een prinsjesdagoutfit van Beatrix.
Zeer verzorgd en veel ruimte voor de discussie.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?