Verdrietig nieuws uit Argentinie. Inés Zorreguieta is gisteravond overleden door zelfdoding. De jongere zus van koningin Máxima worstelde al enkele jaren met een depressie en eetstoornis. De RVD heeft zojuist laten weten dat Máxima's afspraken van vandaag en morgen niet doorgaan. De staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen gaan wel door, maar zonder de aanwezigheid van Máxima. 

Martin Zorreguieta, de broer van Máxima, deelde onlangs nog een video van Inès. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Emma

Emma

donderdag 07 jun 2018 - 10:46

Afschuwelijk nieuws. Hopelijk kan het gezin snel naar Argentinië vliegen en worden ze daar met rust gelaten door de Argentijnse pers. Ik heb echt enorm te doen mer de familie.
Het is ook zo snel na het overlijden van Máxima’s vader. Ik wil ze condoleren en veel sterkte toewensen in deze moeilijk tijd.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 07 jun 2018 - 10:47

Verschrikkelijk. Ik wens familie en vrienden veel sterkte.

afbeelding van JoJo

JoJo

donderdag 07 jun 2018 - 10:48

Wat een afschuwelijk nieuws...
Ik wens de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 07 jun 2018 - 10:51

Wat verschrikkelijk. Sterkte koningin Maxima en gecondoleerd.

afbeelding van zara

zara

donderdag 07 jun 2018 - 10:51

Ach wat een verschrikkelijk bericht. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor haar familie en vrienden.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 07 jun 2018 - 10:54

Heel verdrietig voor allen die haar liefhebben.
Ik wens Maxima en haar familie heel veel sterkte en kracht toe om met dit grote verdriet om te kunnen gaan.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 07 jun 2018 - 11:11

Wat een in en intriest nieuws.
Ik wens de koninklijke familie heel veel sterkte toe . En in het bijzonder Maxima.

afbeelding van JL

JL

donderdag 07 jun 2018 - 11:13

Wat een verschikkelijk nieuws, gecondoleerd Maxima. Josine het gaat vermoedelijk om zelfmoord. Misschien netter om het zo neer te zetten.

afbeelding van Els

Els

donderdag 07 jun 2018 - 12:51

Hoezo is zelfmoord netter dan overleden? Als nabestaande van een dergelijk slachtoffer prefereer ik het woord zelfdoding. Moord geeft een extra negatieve lading aan deze wijze van overlijden.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 14:54

De RVD berichtte in het persbericht ook over overlijden. Blijkbaar heeft een woordvoerder van de RVD verteld (desgevraagd?) verteld dat het om zelfdoding zou gaan. Ik wil ook iedereen die hier mee te maken heeft gehad in je nabije omgeving en iedereen die zelf worstelt met psychische klachten/depressies, veel sterkte toe wensen in al je verdriet en machteloosheid.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 07 jun 2018 - 11:15

Pfff, er komt mondjesmaat informatie binnen, maar het voelt zo fout om over allerlei details uit het verleden te schrijven. Ik laat het hierbij en hoop dat de familie de komende dagen rust krijgt. Wat een verdriet.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 07 jun 2018 - 11:44

Het is goed om niet verder in te gaan op het hoe en waarom.
Sterkte lieve koningin, eergisteren waren we ontroerd door uw medeleven, laten we nu in alle bescheidenheid met haar meeleven.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 13:35

Goed zo Josine. Er zijn geen woorden voor zulk verdriet, en niet te vergeten de vreselijke tijd die Ines al gehad moet hebben. Daarom is het goed om niet alles op te rakelen. Ik wens Maxima en haar gezin, in het bijzonder ook Maxima's moeder Maria, en alle andere familie en vrienden heel veel sterkte.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

donderdag 07 jun 2018 - 14:06

Klopt helemaal en ik wens de familie veel rust en sterkte toe deze dagen en ik kan mij niet voorstellen een verdriet als deze - je eigen zus met wie ze toch een goede band had gezien dat ze meter is van haar dochter Ariane en ze was aanwezig als bruidsdame op het huwelijk.

afbeelding van Marjan

Marjan

donderdag 07 jun 2018 - 11:23

Wat een verschrikkelijk nieuws.
Ik wens Maxima en de familie veel sterkte.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 07 jun 2018 - 11:35

Heel erg dit! Heel veel sterkte in dit grote verlies. Geen woorden voor.

afbeelding van JoJo

JoJo

donderdag 07 jun 2018 - 11:51

Ach, die arme Willem-Alexanders straks wel op staatsbezoek.. Wat een heftige tijd voor ons koningspaar!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 13:37

Nou inderdaad, dat zal voor hem ook echt niet meevallen. Hij weet zelf maar al te goed hoe het is om een broer te verliezen. Beiden zijn ze hun vader kwijt, en nu Maxima haar zus. En er dan straks 'gewoon' weer staan. Soms is het absoluut niet makkelijk om Koning/Koningin te zijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 jun 2018 - 13:52

en geen echte invallers voor de Baltische Staten : Beatrix geeft verwarring, Amalia te jong en zelf een jonge tante kwijt. Laurentien ligt ook niet voor de hand....nou ja een beetje.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 07 jun 2018 - 17:44

Het is inderdaad een flink dilemma. Willem-Alexander zal bij zijn vrouw en kinderen willen zijn, maar ook zijn plichten willen nakomen. Een gewone Nederlander mag immers ook niet zomaar een week van zijn werk wegblijven als een schoonzus komt te overlijden, al denk ik dat de meeste mensen dan toch een paar snipperdagen opnemen en daar niet al te moeilijk over gedaan wordt. Dus hij is nu wel heel hard voor zichzelf en zijn gezin. En nu mis je dan toch een Pieter en Margriet die het staatsbezoek hadden kunnen overnemen in de vorm van handelsmissie. Dus geen staatsbanket en contraprestatie maar wel de werkbezoeken en handelsdelegatie cachet geven. Zouden Constantijn en Laurentien dat in deze situatie echt niet kunnen/willen/mogen?

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 07 jun 2018 - 14:06

Daar moest ik ook aandenken. Wat een sneu en verdrietig bericht voor beide families.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 07 jun 2018 - 11:56

Wat een verschrikkelijk bericht! We wensen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima en hun kinderen en de verdere betrokken familie heel veel kracht en sterkte toe!!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 07 jun 2018 - 12:07

Hier word ik heel verdrietig van, ze was nog zo jong! Bizar dat zowel Willem-Alexander als Máxima al een broer/zus moeten missen...

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 07 jun 2018 - 12:06

Wat een afschuwelijk bericht....

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 07 jun 2018 - 12:10

Wat een vreselijk bericht. Ik wens Máxima en haar familie heel veel sterkte toe.

afbeelding van Sylvie

Sylvie

donderdag 07 jun 2018 - 12:19

Sinds vorig jaar weet ik wat de woorden kracht en sterkte echt betekenen ,wetende dat onze koningin die zal vinden bij haar gezin,maar dat zij dat ook met de overige familie dat kunnen geven aan haar moeder Carmen.Rust zacht Inez je strijd is gestreden

afbeelding van Els

Els

donderdag 07 jun 2018 - 12:53

RIP Inez. Gecondoleerd familie Zorregieta.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 jun 2018 - 13:03

Oh wat afschuwelijk. Twee dierbaren verliezen in nog geen jaar tijd. Ik hoop dat ze snel naar haar familie kan. Heel veel sterkte voor alle familie leden!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 14:56

Ik vermoed dat ze er al wel zullen zijn. In Argentinië vinden begrafenissen volgens mij best snel plaats, even terug denkend aan het overlijden van haar vader. Jorge Zorreguieta werd de volgende dag al begraven. Ik vermoed persoonlijk dat Ines vandaag (wel kort dag), of morgen of zaterdag begraven zal worden. Anders zou WA natuurlijk ook nooit maandag op staatsbezoek gaan, als de begrafenis dan zou plaats vinden.

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 07 jun 2018 - 15:28

Ik denk nog niet vandaag.. De vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires is meer dan 13 uur lang en de koninklijke familie kan ook niet zomaar even heel snel een vliegtuig regelen ben ik bang. Ze zullen op zijn vroegst vanavond daar aankomen.
Plus: aangezien het niet om een natuurlijke dood gaat zal er ook nog onderzoek aan te pas moeten komen waardoor ik sowieso al betwijfel of het zo snel kan gaan.

Ik vind het verschrikkelijk dat Willem-Alexander volgende week gewoon op staatsbezoek “moet”. Natuurlijk is dat al lang gepland enzo maar het moet vreselijk voor hem zijn om helemaal alleen te zijn in deze moeilijke tijd, wetende dat zijn vrouw en kinderen alleen achterblijven (de kinderen thuis, Maxima in Argentinië?). Ongelofelijk vervelend voor hen lijkt me dat het nu gewoon business as usual moet zijn; dat is echt niet wat je wilt.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 07 jun 2018 - 15:48

Waarom zou zo'n staatsbezoek niet even uitgesteld kunnen worden denk ik dan. Zo belangrijk kan dat toch niet zijn in verhouding tot een overlijden van een dichtbij familielid.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 07 jun 2018 - 16:16

Ja, dat snap ik ook niet. Er zou altijd rekening mee gehouden moeten worden dat zo'n bezoek verplaatst moet kunnen worden door zulk soort omstandigheden. Er is toch wel eens vaker een staatsbezoek geannuleerd en verplaatst?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 jun 2018 - 17:22

Dit is een wat ander staatsbezoek dan Luxemburg. Hier spelen geopolitieke belangen, er zijn veel NL militairen in Litouwen (meer dan in Mali). Door de constante dreiging van Rusland hebben de Baltische staten behoefte aan NAVOsteun.
Ik denk dat de begrafenis pas volgend weekend zal zijn en t hele gezin dan gaat.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 19:27

Dat laatste denk ik niet. In Argentinië vinden begrafenissen snel plaats. Maar ik vermoed dat we daar binnenkort wel meer over te horen zullen krijgen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 jun 2018 - 13:10

wat een verdriet
voor Maxima en haar gezin maar ook voor Máxima's moeder.

afbeelding van petra

petra

donderdag 07 jun 2018 - 13:29

Heel erg en verdrietig. Gecondoleerd en veel sterkte toegewenst.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 07 jun 2018 - 13:47

Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst.

afbeelding van JL

JL

donderdag 07 jun 2018 - 14:03

Els, overal staat vermoedelijk door zelfmoord. En hier staat door zelfdoding maar het gaat om het woord vermoedelijk. Ik vind het dus netter om te zeggen vermoedelijk zelfmoord/zelfdoding. En hier weten we het blijkbaar zeker. Het blijft vreselijk dat ze overleden is en het hoe en wat wil ik ook helemaal niet weten. Wil haar naasten alleen alle kracht en heel veel sterkte wensen.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 15:00

Ik denk dat Els' reactie voortkomt uit persoonlijke pijn, ze schrijft dat ze zelf een nabestaande is. Laten we het er daarom maar niet verder over hebben. Ongetwijfeld bedoel jij het goed, en Els ook. Els, mocht je er behoefte aan hebben om hierover te praten, je mag mij /Josine mailen, dat blijft onder ons uiteraard. Sterkte!

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 07 jun 2018 - 15:38

TWOR, het is miscommunicatie: het gaat om het wel/niet gebruik van het woordje 'vermoedelijk'. Josine gebruikte dat niet in wat ze geschreven had.Volgens mij ging het JL niet om het gebruik van welk woord dan ook waardoor Inés is overleden.
Het is al zo intens verdrietig en een schok om zo'n bericht te lezen als buitenstaander, laat staan wat het betekent als het zo dicht bij gebeurt.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 19:33

Het ging bij Els niet om het woordje vermoedelijk, maar om de woordkeuze zelfmoord of zelfdoding. Wat ik er uit begrepen heb. Daar reageerde ik op, en niet op of er wel of niet of vermoedelijk sprake van zelfmoord/zelfdoding was.

Wat ik begrijp ging het bij JL om het feit dat er geen vermoedelijk bij stond.

Bovendien, mijn reactie was naar niemand toe aanvallend toe bedoeld, maar juist om er geen discussie van te maken ;). Overigens: ik gebruikte zelf tot nu toe ook het woord zelfmoord, en ik vind het goed dat Els me bijgebracht heeft dat zelfdoding een beter passende woordkeus is. JL, ik snap je reactie hier onder, maar laat je vooral niet weerhouden om te reageren. Iedereen begrijpt denk ik ook heel goed dat jouw intentie niet was om iemand te kwetsen. Wat een gevoelig en naar onderwerp he, en wat triest dat de Koningin, Els, JL en zoveel anderen er mee te maken hebben. Nogmaals sterkte!

afbeelding van Els

Els

donderdag 07 jun 2018 - 16:27

Het gaat niet om vermoedelijk. Het is wel zeker. Maar gebruik in de communicatie en uit respect voor overledene en nabestaanden in berichten liever zelfdoding dan zelfmoord aub.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 07 jun 2018 - 16:02

Veel sterkte aan allen die haar dierbaar waren....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 07 jun 2018 - 16:14

Zo heeft ook koningin Letizia haar zus verloren...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 07 jun 2018 - 19:38

Dat is waar ook ja. Ook bij Royals gaat het verdriet niet voorbij. Onlangs ook nog een Duitse prins, die verongelukte tijdens het inhalen. En er zijn best veel, die verongelukt zijn. Koning Carl Gustafs vader in een vliegtuigongeval, een aantal jaren geleden nog een jonge Braziliaanse prins in een vliegtuigongeval. Vreselijk! Het lijkt me vooral zo erg dat er bijna geen mogelijkheid is om in alle rust en stilte te rouwen.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 07 jun 2018 - 16:36

Ik vind dat Josine het keurig heeft verwoord.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 07 jun 2018 - 16:49

Wat verschrikkelijk verdrietig dat ze blijkbaar zo in nood was dat ze geen andere uitweg zag dan deze....

afbeelding van JL

JL

donderdag 07 jun 2018 - 17:01

Ik moetoch even reageren op Els.Wat AnneR klopt, toen ik mijn reactie om 11:13 schreef. Stond bij elke nieuwssite vermoedelijk zelfmoord/zelfdoding. Mij ging het erom dat op modekoningingmaxima er vanuit ging dat het om zelfdoding ging en het woordje vemoedelijk werd hier als enige website niet genoemd het gaat om de nuance. Nu spreekt bijna elke nieuwssite over zelfmoord/ zelfdoding. En dit doet er allemaal niet meer toe maar vanochtend toen ik mij reactie schreef wel. En wat ik al eerder heb gezegd het blijft vreselijk voor de familie en nabestaanden en ook voor Els die dit van dichtbij heeft meegemaakt. Ik zit eigenlijk met tranen in m’n ogen om de wat mij betreft verkeerd geïnterpreteerde reacties. Dat ik met tranen in m’n ogen zit heeft ook te maken dat ik als puber een zelfdoding heb zien gebeuren. Dat beeld raak je nooit meer kwijt. Ik reageer trouwens nooit op deze website maar denk dat ik het ook niet zo snel meer doe. Want woorden kunnen heel erg verkeerd begrepen worden.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 07 jun 2018 - 17:50

Ik had inderdaad beter 'vermoedelijk' kunnen toevoegen. Op dat moment werd er in de Argentijnse media al concreet geschreven op de manier waarop het zou zijn gebeurd, maar de officiele wegen aanhouden is dan toch het beste :) Maar laten we ons vooral niet concentreren op dergelijke details. De situatie is en blijft afschuwelijk en ik wens de familie veel sterkte toe.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 07 jun 2018 - 17:38

Majesteit gecondoleerd met het overlijden van uw zusje.
Fijn josine dat je dat filmpje van Inez met ons wilde delen mooie herinnering.
Heel veel sterkte voor de familie

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?