In de afgelopen weken blikten we meermaals terug op de hoeden die koningin Máxima slechts een keer heeft gedragen. De serie is nog niet helemaal klaar, maar in deze blog maken we even een uitstapje naar de (avond)robes. In Máxima's kast hangt namelijk een kanten japon met een uitwaaierende rok vanaf de knie, die slechts eenmaal publiekelijk is gedragen in 2010. 

Máxima droeg de japon tijdens het huwelijk van prinses Victoria en Daniel Westling op 19 juni 2010. De jurk is dus zeven jaar geleden voor de koningin op maat gemaakt. Máxima is in tussentijd enkele kilo's afgevallen, maar dat kan bij dit nauwsluitende model geen kwaad. 

De robe met uitwaaierende rok, sleep en kanten bolero is een ontwerp van Jan Taminiau. De ontwerper werkt vaak met rijk bewerkte stoffen, dus de japon past qua materialen helemaal bij zijn stijl. Het model vind ik wel een verrassende keuze voor de Brabantse ontwerper, maar wellicht was dit een voorkeur van Máxima. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. 

Wat mij betreft komt de japon tijdens het aankomende staatsbezoek weer tevoorschijn, al zou het me ook niet verbazen als Máxima dan kiest voor een creatie van Valentino vanwege de link met het land. (Italie)

Foto's met dank aan: Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 08 mei 2017 - 19:54

Leuk om te weten, Kareltje!

afbeelding van zara

zara

maandag 08 mei 2017 - 10:22

Ik geef het niet graag toe, maar ik vind dit echt niet mooi. Het is niet alleen het 'fish tail' model met die zware onderkant, maar ook de fletse grijze kleur en het kantpatroontje, wat me sterk aan visschubben doet denken. En daarmee automatisch aan het schoonmaken van vis; niet bepaald mijn favoriete bezigheid...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 08 mei 2017 - 07:53

Wat een mooie jurk! Misschien is de bovenkant iets aan te passen of de bolero iets aan te passen, dan lijkt het mij dat deze jurk nog prima een tweede kans kan krijgen! Ik vind hem verder zo mooi.
En wat een mooie zachte uitstraling had Maxima hier (nog)!!

afbeelding van Emma

Emma

zondag 07 mei 2017 - 23:50

Ik vind het idee van deze jurk echt gaaf, weer eens wat anders voor de koningin.
Jammer alleen dat hij gemaakt is in deze kleur, die echt niets doet voor haar. Ik had hem graag in een andere kleur gezien. Het stof zelf is wel echt heel chique en koninklijk en de juwelen zijn prachtig. Weinig koningshuizen bezitten juwelen met zulke grote diamanten.

Ben benieuwd of we het Koningspaar in Noorwegen zien dinsdag en woensdag - zo ja, dan kunnen we wat glitter verwachten ;) ik kijk er naar uit! Hopelijk trekt ze nog meer Jan Taminiau's uit de kast.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 07 mei 2017 - 18:30

Gewoon niet mooi. Fishtail is al een lastig model, eigenlijk alleen mooi voor een perfect zandloper figuur, maar deze staart begint ook nog eens vrij laag, net onder haar knieën, en de bolero geeft te weinig volume aan haar schouders waardoor haar heupen en bovenbenen steviger kijken dan ze zijn. De stof ziet er ook nog eens stug en zwaar uit. En de kleur doet niets voor haar. Snel op royal-marktplaats. Misschien kan Mary er nog wat mee.

afbeelding van Helena

Helena

zondag 07 mei 2017 - 16:12

Gisteren bij blauw bloed zag ik prachtige diademen en kronen voorbij komen.
Wat een pracht en praal. Wat een juwelen zijn er in het bezit van het koninklijk huis en goed
dat ze gdragen worden.

afbeelding van car

car

zondag 07 mei 2017 - 13:01

Daar had ze ook nog rossig blond geverfd haar! Beetje passé idd! Misschien als ze de hoepel?/tutu/ ?? Er onder uit halen, en dat mooi vallend maken, de jurk zonder bolero nog best een keer kan! Maar dan kunnen ze druivenjurk ook nog wel mooi vermaken :)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zondag 07 mei 2017 - 11:51

Prachtige jurk!! Ze kan m natuurlijk ook deze week dragen bij de festiviteiten in Noorwegen of bij het diner ergens later deze maand met het Corps Diplomatique!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 07 mei 2017 - 09:56

Mooie jurk, maar destijds niet perfect voor haar qua kleur en pasvorm. Maar dat kan ook door de haarkleur komen, het oogt wat rossiger dan het nu doet. Ook zie je wat extra pondjes op de heupen. Ik denk, nu ze wat afgevallen en assiger is, ze deze jurk best eens opnieuw kan proberen, maar misschien dan strappless

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 07 mei 2017 - 09:45

Het is een mooie jurk maar dit model vind ik Maxima haar niet goed staan vooral rond de heupen .
Ik denk niet dat ze die nog moet herdragen .

afbeelding van Henny

Henny

zondag 07 mei 2017 - 09:24

Ik vind de stof en kleur mooi los van het feit dat de kleur haar niet echt flatteert. Het model en de bolero vind ik passé. Ik ben trouwens nooit geen liefhebber van bolero's geweest. "Kruipen" zo weg onder je oksels en het gevoel alsof je met een gekrompen vestje loopt.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 07 mei 2017 - 18:32

Eens. Bolero's zijn vreselijk. Behalve als je een stierenvechter bent, dan is het sexy. (Zolang hij geen stier dood/treitert want dat vind ik walgelijk, maar het pakje is sexy)

afbeelding van Jens

Jens

zondag 07 mei 2017 - 08:59

Misschien ben ik de enige die deze jurk gedateerd vind. Het strapless zeemeermin model vond ik destijds al niet geweldig en ik kan me echt niet voorstellen dat ze dit nog eens zal dragen. De korte bolero is ook uit de tijd. Eigenlijk vind ik alleen de stof en de kleur prachtig.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 07 mei 2017 - 08:57

Prachtige jurk maar niet de allermooiste die Taminiau ontwierp. Ik denk dat hij haar nog steeds goed zou staan dus ze kan m zo weer dragen. Mooi voor een verjaardagsfeest zoals deze week in Noorwegen, maar ik hoop dat we daar de groene Taminiau jurk van de Londense bruiloft of de Prinsjesdagjurk uit 2015 gaan zien.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 07 mei 2017 - 08:35

Ik vind de kleur haar ietwat flets maken. Nu ze zo afgevallen is, verdient de jurk echter een 2e kans. Ze is met name rond haar heupen kilos verloren. Ik vond het vollere gewicht haar trouwens wel mooi staan, ook in het gezicht.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zondag 07 mei 2017 - 07:57

Fishtail blijft een lastig model. Ook voor de partner. De kleur is prachtig. Onderkant veranderen en de jurk kan nog even mee!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 07 mei 2017 - 02:03

Ik denk dat ze zelf niet zo tevreden was over de pasvorm. Maakt haar erg stevig. De kleur kan wel maar fellere kleuren staan haar beter.
Ik vond de mouwtjes erg eenvouding bedacht alsof ze snel later nog zijn toegevoegd. De onderkant is schitterend

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?