Begin deze week keken we naar de hoeden die Máxima in de eerste helft van 2017 opnieuw heeft gedragen en in deze log kijken we naar de nieuwe exemplaren. 

We beginnen met de strohoed die Máxima in Italie droeg. Het model is typisch jaren '50 en sluit daarmee perfect aan bij de jaren '50-stijl van Máxima's japon. De ontwerper is helaas nog niet gevonden. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de combinatie hoed/jurk vinden en zou het leuk vinden om te sparren over het volgende: In de afgelopen week zei iemand tegen mij dat Máxima heel goed denkt in totaalplaatje. Wat het uitstraalt, hoe ze dingen combineert, waar ze wat draagt, etc. Nu weet ik dat er altijd details zullen zijn waar we ons niet in kunnen vinden en outfits die niet aansluiten bij onze smaak, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie hier naar kijken. Heeft Máxima gevoel voor kleur/ambiance/publiek/gelegenheid? 

Hoed nummer 17 (nummer 1 tot 15 zagen we in de log met bekende hoeden) lijkt sterk op de hoed die we zagen tijdens het streekbezoek en zelfs het materiaal is hetzelfde, maar toch zijn het volgens Fabienne Delvigne echt twee verschillende hoeden. Zonde van het geld, als je het mij vraagt. Maar gelukkig hoeft Máxima niet op het geld te letten en mag ze zelf bepalen waar ze het aan uitgeeft ;) 

Hoed nummer 18 heeft wel wat weg van nummer 17 en is ook een ontwerp van Fabienne Delvigne. 

Een heel wat kleiner model zagen we op Koningsdag. Máxima's haardecoratie van Taminiau is gemaakt van hetzelfde materiaal als de japon. 

Klein, maar ook heel fijn: de paarse haardecoratie die we zagen tijdens het staatsbezoek van de Argentijnse president. Ook hiervan is de ontwerper nog niet gevonden. Ik ben zo benieuwd waar Máxima haar hoeden allemaal koopt. Ze heeft in ieder geval wat adresjes die we niet kennen.

Groen is Máxima's lievelingskleur, dus een groene hoed van Fabienne Delvigne is altijd welkom in Máxima's hoedenkamer. Qua ontwerp lijkt de nieuwe aanschaf sterk op het ontwerp dat Máxima droeg tijdens het staatsbezoek aan China

Nummer 21 heeft net als de nummers 17 en 18 een opgeslagen rand én een labeltje van Delvigne. Wat de toque is voor Beatrix, is dit type hoed voor Máxima. 

En voor de mensen die van cijfers hoeden: In 6 maanden tijd droeg Máxima 22 keer een hoed. Vorig jaar zagen we Máxima 21 keer met een hoed in de eerste helft van 2016, dus we hebben te maken met stabiele cijfers ;) 

Foto's: Monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 08 jul 2017 - 12:39

De hoed en jurk (nr 16) afzonderlijk vind ik persoonlijk erg mooi; bij de jurk zou ik liever een meer romantische hoed kiezen, en bij de hoed een jurk geïnspireerd op China, Japan of een ander Aziatisch land.
Verder vind ik het 'hoedje' tijdens Koningsdag erg mooi bij het geheel; dat komt ook door het kapsel; dat vind ik haar erg mooi staan. Ze had het ook zo tijdens de Koningsvaart en het afscheid van Beatrix als ik me goed herinner. Als zij haar haar zo draagt of anders opgestoken, staan alle outfits direct veel mooier. Of ze oog heeft voor ambiance enz, dat weet ik niet goed.
Alles oogt erg divers/verschillend.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 07 jul 2017 - 14:24

Nr 22 is echt een topper, een zachte kleur maar wat een eyecatcher. De rest is mooi en past bij de rest van de kleding, maar meer van het zelfde.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 07 jul 2017 - 10:32

Ik denk dat ik de look in zijn geheel van 22 het mooist vindt wat ze het hele jaar heeft gedragen- ooo mooi en zo fraai bij het museum passen

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 07 jul 2017 - 10:56

Ik vind deze outfit ook een prachtig bewijs van Máxima's gevoel voor kleur en ambiance. Perfect gekozen bij het behang! Met wat minder armbanden en geen handschoenen wat mij betreft een perfecte look.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 06 jul 2017 - 20:41

Ik vind dat Maxima wel gevoel voor gelegenheid en kleur heeft.
Haar diversiteit vind ik ook geweldig net wat je zegt Josine, never a dull moment.
Over haar haar ben ik ook niet altijd even blij, snap ook niet waarom je het niet in een staart of opgestoken zou doen.
Over de hoeden, de hoeden 17, 18 en 22 vind ik wel een heel mooi model staat chique maar haar gezicht is goed te zien.
De linkse foto van Koningsdag vind ik zo mooi.....

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 06 jul 2017 - 20:13

Wat een leuk overzicht weer.
Echt genieten al deze vrolijke plaatjes!!
De roze hoed, gedragen in Italië en de laatste hoed, gedragen in Dordrecht zijn extra favoriet bij!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 08 jul 2017 - 08:36

Mooi overzicht weer en vooral de jaren '50 stijl hoed (16) en de roze hoed (17) vind ik super mooi. Ook de wat kleinere hoeden 19, 20 en 21 (die van Tamniau, de hoed bij de Claes Iversen jas en het felgroene exemplaar) vind ik super. Hoed 22 is ook een mooie aanwinst. Ik ben wel heel benieuwd op welk streekbezoek Máxima de vergelijkbare roze hoed droeg. In het jaaroverzicht kom ik wel een vergelijkbare hoed tegen tijdens een streekbezoek, maar die heeft toch echt een andere kleur.

Dan je vraag: ik vind het super dat ze zich zo divers weet te kleden. Het kan misschien niet altijd je smaak zijn, maar het is wel verrassend. In tegenstelling tot Máxima zelf heb ik wat minder met het losse haar, zou het net als Josine liever in een paardenstaart oid zien.
Ik ben heel blij dat Máxima zich niet net als Letizia vaak vertoont in een saaie rok of broek met blouse. Van mij mogen de broeken wat meer skinny zijn, in plaats van de gedateerde wijde pijpen.
En waar Máxima ook komt, overal straalt ze, heeft echt belangstelling. Hoe leuk ik het ook vind haar kleding te zien, dat persoonlijke en de vrolijkheid van Máxima is toch het allerbelangrijkste!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 08 jul 2017 - 08:35

ThanX Dorie, ik keek naar het streekbezoek aan het begin van dit jaar waar ze hoed 6 draagt.

afbeelding van car

car

donderdag 06 jul 2017 - 18:42

De groene vind ik echt heel lelijk hahaha....maar dat was de vraag niet,

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 06 jul 2017 - 22:57

De laatste hoed (21-22), kennelijk dus de meest typische voor Máxima, vind ik de mooiste, maar daarbij zijn meteen ook haar glanzende olijfgroene jurk, haar handschoenen en haar tasje de fraaiste (vind ik) ! En bovendien : wat een prachtige oorbellen, fijne make-up en lieve (glim)lach - een schitterend totaalplaatje ! Zie voor details nog http://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen/koningin-maxi... !

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 06 jul 2017 - 15:00

Laat ik beginnen met antwoord geven op de eerste vraag. Ik kijk hierbij naar de foto's van het afgelopen half jaar.
Ik hou van Máxima's stijl en diversiteit. Voor een koningin is wellicht 1 vaste stijl handiger en beter, maar juist de afwisseling in Máxima's garderobe spreekt me aan. Never a dull moment. De combinatie op de eerste foto uit deze log vind ik mooi en als ik globaal kijk naar alle foto's van het afgelopen half jaar, dan vind ik dat ze het goed heeft gedaan. Dat ze zich zelfs heeft verbeterd tov voorgaande jaren. Mooie hoeden, pakjes van mooie materialen, minder té strakke kleding, make-up die past bij haar tint, goede schoenen (hofpumps van Gianvito Rossi zijn perfect voor een koningin) en matchende tasjes/sieraden/sjaals/etc.

Voorheen verbaasde ik me ook vaak over kleding/accessoires tov het weer. Bijvoorbeeld sandalen in februari. Dat gaat nu stukken beter. Wellicht het resultaat van de nierbekkenontsteking?

Maar na alle complimenten toch ook kritische noten. Het haar. Moet ik meer zeggen? Bij belangrijke aangelegenheden zat het dit jaar goed, maar ik pleit voor een staart of half opgestoken haar ipv een coupe windhoos. Ook zou ik Máxima willen adviseren om eens goed te kijken naar haar zakelijke stijl. Wat mij betreft hoeven dat zeker geen zwarte broekpakken met witte blouse te zijn, maar op dit terrein valt voor Máxima nog wel winst te behalen. Ook zou ik heel graag wat meer creativiteit willen zien op het gebied van gedragen kleding. Als ik haar figuur en kledingkast zou hebben, zou ik naar hartenlust gaan combineren. Geen enkele keer dezelfde hoed bij een bepaald mantelpakje, afwisselen met accentkleuren, jasjes en rokken onderling wisselen, etc. Ook wat meer vintage en vermaken zou ik leuk vinden.

Al met al schrijft hier een positief en tevreden mens. Ik ben blij met onze koningin, haar afwisselende stijl en haar manier van doen op de rode loper. Aandachtspunten blijf je altijd houden, daarvoor hoef ik alleen maar naar mezelf te kijken, maar ik denk dat we een goede vertegenwoordiger hebben voor Nederland. En ach, dan zie ik een verkleedfeestje wel een keer door de vingers ;)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 07 jul 2017 - 11:09

Mee eens Josine. Onze Maxima is in het geheel niet stijlvast maar inderdaad: nooit saai. Daarom is je blog ook zo leuk. En al die meningen, die zo heerlijk verschillend zijn.
Maar qua hoeden zie ik toch wel een bepaalde stijl: de grote hoed a la nummer 22! Zulk soort hoeden kan ze in mijn ogen niet genoeg dragen. Prachtig!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?