Nadat we eerder deze week terugkeken op het officiële bezoek aan Slovenië, start vandaag een nieuwe serie over de reis naar Australië (23 t/m 28 oktober 2006) en Nieuw-Zeeland (31 oktober t/m 4 november 2006). Op het programma van de eerste dag stond -naast een kranslegging en een ontmoeting met de Nederlandse Gemeenschap- een officieel diner in het Government House. Een goede reden voor Máxima om een avondjurk en juwelen mee te nemen tijdens de meerdaagse en intensieve reis! 

23 oktober: 
- Officieel ontvangst
- Kranslegging

Tijdens de officiele ontvangst en kranslegging droeg de zwangere prinses een positiemantel van modehuis NATAN en een hoed van Fabienne Delvigne. Het kralenpatroon dat we zien op de mantel is ook gebruikt voor het hoofddeksel, zodat er een mooi geheel ontstaat. 

Wat mij betreft draagt de prinses hier een prachtige mantel, die mooi gecombineerd is met de warme kleur bruin. Helaas oogt het glanzende materiaal bij flitslicht heel massief, maar op de middelste foto is goed te zien hoe de mantel er bij daglicht uitziet. 

Na de reis aan Australie kwam de mantel opnieuw in beeld tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen, december 2006. 

- Ontvangst Nederlandse gemeenschap

Tijdens de ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Australie trok Máxima haar mantel uit, waardoor we een beter beeld kregen van de jurk die zij eronder droeg. (links) Het ontwerp is eveneens afkomstig van modehuis NATAN en zagen we eerder in aangepaste versie in het paars tijdens de reis naar Marokko in 2005. (rechts)

- Officieel diner in Government House. 

Tijdens het officiele diner koos prinses Máxima voor een bekende avondjurk van modehuis Valentino en haar grijze parels van juwelier Steltman. Hoewel ik niet zo enthousiast ben over het kapsel van de prinses, vind ik haar avondjurk wel heel erg mooi door de sleep en de glanzende pailletten bij de hals. 

De avondjurk van Valentino verdween na de reis niet voorgoed uit beeld, want tijdens het staatsbezoek van Turkije aan Nederland (2012) zagen we hem opnieuw bij Máxima. 

-

Foto's met dank aan:

www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com
www.monarchypress.com

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

vrijdag 15 aug 2014 - 19:11

Wat een mooie bruine mantel! Zou best nog wel eens gedragen kunnen worden, maar dan in combinatie met een andere jurk. Zulke strikken als op deze jurk zijn meestal geen succes, omdat ze altijd nét niet mooi zijn geknoopt (bovendien veel te 70ties naar mijn smaak). Het hoedje vind ik er wel goed bij staan. Prachtige blauwe pumps trouwens, Josine! Veel succes met het erop lopen :-)!

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 15 aug 2014 - 14:28

Vind alleen de avondjurk mooi. De rest too much en te flodderig (jurkje). Vind alleen dat bij de jurk opgestoken haar hoort. Dat losse haar tijdens het staabezoek Turkije isnite mooi. Jammer van de jurk. Eens met Wilma dus!

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 14 aug 2014 - 22:22

Mooie,bruine mantel!Hoedje is een speciaal "geval".....men heeft geprobeerd om er een mooie combinatie van te maken,maar dat is,ook door het kapsel,niet helemaal gelukt.Het is het allemaal nèt niet....
De avondjapon van Valentino vond ik veel fraaier in Australië! Ik bedoel het totaal plaatje...
Bij het Staatsbezoek van Turkije vind ik het hele plaatje niet mooi en ja,daar kom ik weer...een afschuwelijk loshangend kapsel,wat ik totaal niet gepast en fraai vind bij een Staatsbezoek!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 14 aug 2014 - 18:37

De bruine jas staat haar heel goed, hoedje vind ik vreselijk.
De jurken vind ik te flodderig, vooral als positiejurk, wel leuk is de striksjaal, doet het altijd goed.
De grijze avondjurk is prachtig, wat een mooi geheel met het transparante bovenstukje, ik kan geen parels ontdekken op deze foto,s hier lijkt het echt de halslijn die zo mooi is afgezet, klopt het dat we deze avondjurk maar heel weinig hebben gezien??

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 14 aug 2014 - 16:34

De mantel met hoed vind ik echt vreselijk tuttig. Ik hou ook niet zo van bruin. Hoewel ik de bruine jurk dan wel weer heel mooi vind. Vooral de transparante mouwen, de lange boorden aan de mouwen en de strik bovenaan de blouse vind ik prachtig. De grijze avondjurk vind ik ook heel erg mooi, voornamelijk ook weer door het transparante bovenstuk.

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

donderdag 14 aug 2014 - 14:41

Leuke log .... Ik vind de galajurk het mooist evenals het kapsel

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 14 aug 2014 - 13:25

Wat leuk, deze terugblikken! En wat zag Maxima er toch altijd stralend uit als ze zwanger was!
Mooie mantel is dit. Alleen het hoofddeksel vind ik niet zo heel mooi. De schoentjes (bij de bruine jurk) zullen niet meer uit de kast komen, denk ik, dat was toen hoog mode en voor toen heel mooi, maar nu zie je dat niet meer
De avondjurk vind ik zelf niet zo heel mooi. Het sleepje aan de japon vind ik prachtig, maar de bovenkant vind ik niet mooi. De stola is wat stijf ten opzichte van de japon. Het kapsel overigens ben ik wel weg van, prachtig! De grijze pareloorbellen vind ik ook heel mooi. Maxima heeft daar toch ook een bijpassende ketting bij, of heb ik dat mis?

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 14 aug 2014 - 22:55

Wauw Josine, complimenten dat je daar op kunt lopen. Fraaie stylish pump, van mij mag Máxima in plaats van bij Louboutin, Natan etc. ook bij Zara gaan shoppen ;-)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 14 aug 2014 - 16:11

Hele mooie schoen, Josine! Maar dit is wel een andere combi: hoge hak-met punt. Een paar jaar terug was het: hakje-lange punt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 14 aug 2014 - 16:24

Ja, dat is zo. Trends komen altijd weer terug, maar wel vaak in aangepaste vorm.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 14 aug 2014 - 16:36

Ja, dat klopt helemaal. Dat is slim bedacht, vind je niet ;-))

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 14 aug 2014 - 15:10

Wat een mooie schoenen, Josine! Dat je kunt lopen op zulke dunne hakken van 12 cm. zónder plateau! Ik doe het je niet na!
Tegenwoordig zie je het wel veel vaker dat schoenen weer een punt hebben. Ik vind het bij die pumps die jij wilt kopen wel mooier staan dan bij de schoenen van Máxima, waarvan de hakken een stuk lager zijn.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 14 aug 2014 - 16:25

Je wilt niet weten hoeveel ik geoefend heb toen ik 14 jaar was. (En hoe vaak ik gestruikeld ben in de jaren erna :P)

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 14 aug 2014 - 13:17

De bruine mantel vind ik an sich best mooi. Vooral op de buiten-foto kun je idd goed zien dat het best een mooie mantel is. In het flitslicht lijkt hij minder mooi dan dat hij is.
De jurk die ze eronder draagt vind ik echt lelijk. Die hoeft ze van mij nooit meer aan te trekken. Evenals het hoedje wat ze er bij droeg. Dat mag ook in de kast blijven.
De avondjurk vind ik ook mooi, maar het is absoluut geen topper van haar. Ze heeft mooiere jurken in haar kast hangen!

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 14 aug 2014 - 13:08

De bruine glanzende mantel heb ik nooit eerder gezien, verrassing... Het doet een tikje gedateerd aan, maar ik vind het best een mooi ensemble. Wat kan Maxima toch veel stijlen dragen... Bij de uitreiking van de Prins Claus prijzen vormt ze qua kleding een prachtig duo met Laurentien.
De retro-achtige jurk met strik is grappig, maar niet flatteus voor haar figuur. Op een superslank figuur is dit het mooiste, maar daarbij - zonder curves - krijgt de jurk waarschijnlijk weer een strenge en truttige uitstraling. Dus wie dit wel staat...?
Het avondtoilet straalt glamour uit. Wat mij betreft had het kanten bovenstuk weggelaten kunnen worden. De glanzende stoffen van de jurk (zwierig en soepel) en de stola (stijf) contrasteren mooi met elkaar en maken het al levendig genoeg. Een mooi collier in plaats daarvan had mijn voorkeur gehad. De schoentjes vind ik elegant. De kleur van het ensemble staat Máxima niet geweldig. Het kleurverschil tussen de onderste foto en die daarboven is overigens zo groot dat het bijna niet voor te stellen is dat dit hetzelfde toilet is.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 14 aug 2014 - 20:29

Leuk om deze foto's weer te zien. De bruine jas en hoed vind ik erg mooi. Jammer dat ze die niet heeft laten vermaken. De bruine jurk vind ik niet echt bijzonder, goed model voor positiekleding. Volgens mij heeft ze okk een lichtgrijze blouse in dit model die ze bij het bezoek aan de Verenigede Emiraten droeg. http://www.modekoninginmaxima.nl/kleding-vae-en-oman-2
De avondjurk vind ik niet echt bijzonder, ze heeft zoveel mooiere outfits!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 14 aug 2014 - 12:38

Bij de foto's van het diner schrijf je dat Maxima grijze parels draagt, maar dat kan ik niet zo goed zien.
Het lijkt als of ze geen collier draagt, maar dat de pailletten rond de hals liggen.
De bruine mantel vind ik prachtig, maar de bruine japon super truttig.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 14 aug 2014 - 13:03

Ik denk dat Josine doelt op de oorbellen.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 14 aug 2014 - 13:52

ook die kan ik niet zien

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 14 aug 2014 - 11:50

Hoi Josine, ik kan de foto's van nummer 2 (prins claus prijs) en nummer 4 (staatsbezoek Turkijke) niet zien.
Hebben anderen hier ook last van? Groetjes Agnes

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 14 aug 2014 - 11:42

Leuke post!!
De avondjapon lijkt heel anders van kleur en ook de stof van de stola lijkt anders!!! Hoe zit dat Josine??

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 14 aug 2014 - 11:29

Wat leuk Josine dat je deze reis even onder de loupe neemt!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?