Om Máxima's pols is het doorgaans een drukte van belang. In de serie 'Máxima's blingbling' leg ik ze onder de loep.

Nummer 6: diamanten huwelijksarmband 
Op haar trouwdag trakteerde Máxima ons op heel veel moois. De zoen, de traan, de jurk, de tiara... het kon allemaal niet op. Qua armbanden was er ook zeker wat te beleven. Om Máxima's pols prijkte namelijk een nieuwe, diamanten armband. De exacte herkomst is onbekend, maar de kans is groot dat we het hier hebben over een kostbaar huwelijksgeschenk. Van 02-02-02 tot mei 2009 droeg de prinses hem bijna dagelijks, tot de gouden gezinsarmband (nummer 2 uit deze serie) het juweel naar de achtergrond verdreef. 

Op onderstaande foto zie je de diamanten huwelijksarmband op links. Rechts: de gouden gezinsarmband, die het juweel naar de achtergrond verdreef. 

Armband 7: Gouden armband met vierkant geslepen diamanten 

Toen Máxima in 2017 het openingsconcert van het Koninklijk Concertgebouw bijwoonde, hadden we op deze website alleen maar oog voor haar kekke jumpsuit van Roland Mouret. Stiekem best jammer, want om haar pols prijkte een onbekende armband van goud en diamant. Ondanks de scherpe close-ups blijft het de vraag of we het hier hebben over de emerald cut of baquettes. Hoe dan ook draagt de koningin het juweel met regelmaat, al behoort hij niet tot het meubilair. 

( Ps. Op bovenstaande foto zie je armband nummer 6 ook goed, onderaan.)

Armband 8: set van smaragd, robijn, saffier en diamant. 
In de zomer van 2001 werd Máxima voor het eerst gespot met een art deco armbandenset van diamant, robijn, saffier en smaragd. Na heel lang speuren kwam ik ze tegen in een catalogus van een veilinghuis, maar helaas ontbrak daar de vermelding van het merk/de juwelier. Wel zag ik op de sieraden de handtekening BHJ, misschien herkent iemand deze initialen? 

 

Armband 9: vergeet-me-nietje
Dat Máxima's armbanden doorgaans een diepere, emotionele laag hebben, blijkt wel uit het geknoopte armbandje dat Máxima rond de inhuldiging en het overlijden van haar zus droeg. Het sieraad werd in die tijd namelijk ook gedragen door haar moeder, Maria Zorreguieta. Mooi, zo'n vergeet-me-nietje van textiel. 

Nummer 10: gouden armband van Fope 
In 2014 werd Máxima meermaals gespot met een gouden armband van het Italiaanse merk Fope. Het juweel is gemaakt van 18 karaats geelgoud en diamant, en komt uit de Niue Collection. Online is de armband met schakels verkrijgbaar vanaf 1700 euro. 

In deel 1 kwamen de volgende armbanden aan bod: 
1. Gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
2. Grotere gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
3. Gouden armband met het boze oog 
4. Gouden compliment van de prinsessen 
5. Gouden armband met de Argentijnse zon (nieuwe foto's toegevoegd)

In deel drie komen de volgende armbanden aan bod: 
11. Diamanten naambord 
12. Diamanten gezinsarmband 
13. Gouden bedelarmband 
14. Blauw houtje-touwtje 
15. Blauwe armband met tekst 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maggie

Maggie

maandag 28 sep 2020 - 20:41

Maxima heeft mooie armbanden maar net als iedereen draagt te veel samen. Onlangs lijkt ze minder te dragen en ik denk dat dit beter is

afbeelding van Marie...

Marie...

maandag 28 sep 2020 - 17:11

Nummer 6 en 7 zijn prachtig. En eerlijk gezegd vind ik al die armbanden voor geen meter bij elkaar passen. Maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat. Zal wel koninklijk zijn, Beatrix had ook altijd een heel spektakel om haar polsen hangen. Koningin Silvia volgens mij ook.....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 27 sep 2020 - 17:46

Wat een schitterende collectie. We dragen tegenwoordig denk ik vaker meerdere armbandjes om 1 pols, maar dat zijn dunne, althans bij mij. Een dikkere wordt hooguit met een dunnere gecombineerd maar dan wel allebei in zelfde materiaal: dus of alles in zilver(kleur) of geel goud of rosé goud. Maxima trekt haar eigen plan.
Ik wil ze allemaal, maar die art deco t allerliefst. Jammer dat haar dochters nu de crea leeftijd voorbij zijn...

afbeelding van Doro

Doro

zondag 27 sep 2020 - 12:47

Heerlijk alles door elkaar!

Vind de huwelijks armband het aller aller mooist

afbeelding van Anna

Anna

zaterdag 26 sep 2020 - 21:15

Zoals de meeste reacties :alle armbanden bij elkaar dragen,vind ik niet mooi.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 27 sep 2020 - 07:42

Op zich mooie armbanden maar allemaal bij elkaar te dragen daar houd ik niet van

afbeelding van Elles

Elles

zaterdag 26 sep 2020 - 12:37

Ik denk,dat het dragen van meerdere armbanden iets zegt over koningin Maxima,een beetje "rommelig ", juist dat vind ik aantrekkelijk aan haar,niet zo stijf en alles afgepast.Zij behoudt voor een deel haar eigen stijl,klasse!

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 26 sep 2020 - 08:51

Nu ik alle reacties lees ben ik niet de enigste die meerder armbanden aan de arm niet mooi vind. Hahaha

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 26 sep 2020 - 08:48

Allemaal stuk voor stuk schitterende sieraden-armbanden. Wat ik niet mooi vind is dat ze er meerdere tegelijk draagt. Zoals een kind: zoveel mogelijk uit het sieradendoosje om doen. Twee armbandjes aan de arm kan, maar geen drie of meer, vind ik.

afbeelding van Senna

Senna

zaterdag 26 sep 2020 - 08:22

Stuk voor stuk prachtige armbanden, persoonlijk vind ik het jammer dat ze er zoveel tegelijk draagt dan valt de schoonheid van zo'n armband een beetje weg. Is dit misschien iets Argentijns?

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 25 sep 2020 - 23:30

Er zitten prachtige armbanden bij maar soms vind ik ze niet bij elkaar passen, is het rommelig als ze er veel tegelijk draagt. Maar dat is mijn mening...

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 25 sep 2020 - 23:27

....prachtige collectie. wel tikkeltje oneerbiedig dergelijke, zeer kostbare juwelen als 'bling-bling' te betitelen. Geldt eerder
voor goedkope namaak. De Koningin draagt vrolijk alles door elkaar en soms eigenaardig gecombineerd.

afbeelding van JAusten

JAusten

vrijdag 25 sep 2020 - 23:00

As for the art deco baguette bracelets : a very long time ago I did see the same set (row of 4 coloured stones/1 diamond/4 coloured stones/ etc) on Jean Pierre Joyeros's website. So I always thought that the set was from the argentinian jeweler.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 25 sep 2020 - 19:44

Nieuwe armbanden leer ik kennen, super leuk weer! Dank je wel Josine.
Inderdaad helemaal leuk dat ze een geknoopt armbandje draagt met dure juwelen, ik mag dat wel. De huwelijksarmband is prachtig! Ook de armband met de vierkanten diamanten vind ik mooi. Rest is minder mijn smaak.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

vrijdag 25 sep 2020 - 19:33

Ik heb zo'n idee dat Maxima een van de weinige royals is die voor duizenden euro's aan armbanden combineert met een touwtje(7) :-)

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 26 sep 2020 - 09:41

Dat denk ik ook ;-) Precies daar zit voor mij de charme van Maxima in. Ze blijft zichzelf en het gaat dan toch ook echt om de emotionele waarde. Mooi.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 25 sep 2020 - 19:23

Ik vind het niet zo mooi om verschillende kleuren armbanden bij elkaar te dragen.
6 en 7 zijn prachtig alleen te dragen. 9 is mooi omdat het een emotionele waarde heeft.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 25 sep 2020 - 19:22

Wat leuk al deze armbanden. Het aller leukste: dat ze dure gouden en diamanten armbanden combineert met geknoopte armbandjes.
De huwelijks armband blijft super mooi. De armband met vierkant geslepen diamanten kende ik niet. Ook de art Deco set met drie kleuren vind ik heel mooi.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?