Het staatsbezoek aan India is afgerond, maar de komende dagen blijven we gewoon nog even in Indiase sferen. Zo blikt onze schoenenanalyst Linda van Deventer terug op Máxima's zeer bijzondere showstopperschoenen, die in beeld kwamen tijdens het staatsbanket en een diner. 

De schoenen die Máxima op de eerste en vierde avond van het staatsbezoek aan India droeg, verdienen wel wat extra aandacht (al trekken ze van zichzelf misschien al genoeg the spotlights naar zich toe). Zo’n enorm plateau en dan ook nog eens kiezen voor de kleur zilver: wowww! In het kader van dress to the occassion waren ze in India, gecombineerd met de sari-achtige jurk, op hun plek.

Het bandje om de enkel zal bij deze schoenen niet alleen decoratief zijn, want dergelijke plateau’s kunnen best zwaar aanvoelen. Door het bandje zullen de schoenen toch goed blijven zitten tijdens het lopen. Máxima heeft al eerder laten zien, dat ze wel van een dikke plateauzool houdt. Het extra comfort dat een plateau met zich meebrengt, zorgt ervoor dat de hoge hakken draagbaar blijven. Dat mag ook wel, want deze hakken zijn maar liefst 13 cm hoog!

Zover ik weet, is dit de eerste keer dat Máxima schoenen van Aquazurra draagt. In royale kringen is het merk geen nieuwkomer dankzij hertogin Meghan, zij is dol op hun schoenen. Zelfs op haar trouwdag droeg ze schoenen van dit merk. Gelukkig kan Máxima ook bij Aquazurra shoppen, want ze gaan tot maat 42! Ik ben benieuwd of we onze koningin vaker op Aquazzurra’s gaan zien en of ze een volgende keer dan weer voor zo’n extravagant model kiest!

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 27 okt 2019 - 09:55

Wat een vreselijk ordinaire schoenen. En dat bij die mooie jurk. Zonde
Gooi die schoenen maar gauw weg

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 23 okt 2019 - 12:25

De jurk én de juwelen zijn zo schitterend dat ik haar die gekke schoenen vergeef. Misschien is het juist ook wel geestig, dit schoeisel (over de top) bij zo'n perfecte jurk. Wel weer erg jammer dat ze d'r haar niet heeft opgestoken. Had best een mooie rommelige knot mogen zijn. Maar dan waren halslijn van jurk, collier en oorbellen nog beter tot zijn recht gekomen.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

dinsdag 22 okt 2019 - 14:34

Niemand heeft het over de mooie zijden sari, die haar uitstekend staat, met daarbij de mooie schoenen en kapsel. Het woord "ordinair" over een persoon is not done, over schoenen of kleding die "ordinair" is vind ik ook niet kunnen. Je kunt een jurk of schoenen "niet mooi" vinden, of beter "is niet mijn smaak" of "niet passend" vinden. Je zegt toch zelf ook niet tegen je dochter dat de jurk bijv die ze vandaag draagt of die plateauschoenen: "Kind, ik vind die schoenen die je draagt ordinair" of Kind; die jurk, vind ik, ordinair". Voor dat iemand een kreet roept, zou je die kreet ook toepassen op je eigen familieleden en/of vrienden? Zelf kijk ik wel uit iets "ordinairs" te vinden en zeg (denk het wel) het nooit hardop of zet het ook niet op schrift. Maar indeed, we leven in een vrij land. Maar voordat je iets schrijft of zegt, denk daarbij eerst na. En ben het dus niet eens met bijv Leana. Plomp is ook een woord - het woord "lelijk" daarentegen vind ik misschien van jouw schoenen, Carolina, maar zeg ik dat ook aan hardop??? Never!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 23 okt 2019 - 12:39

Ja hoor dat zou ik wel tegen mijn dochter zeggen als ze ordinaire kleding aan zou hebben en zo de deur uit wil gaan. Als je tegen je eigen kinderen al niet zou mogen zeggen wat je vind, dat is toch te gek voor woorden. Hoort ook bij de opvoeding ;)

Mijn moeder zei dat ook tegen mij toen ik tiener was als ze dat vond, niet dat ik me daar dan altijd wat van aantrok ;) maar ze gaf gewoon haar mening hoor, vond ik ook heel normaal als ze haar mening gaf en zelfs als ze iets ordinair vond.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 23 okt 2019 - 13:07

Ook ik zeg dat rustig tegen mijn dochter. Geen enkel probleem, ze mag het ook tegen mij zeggen wanneer ze iets niet gepast zou vinden.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 23 okt 2019 - 13:11

Precies Orchidee, heel normaal.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 21 okt 2019 - 23:46

...afgezien van het ongezonde aspect dergelijk schoeisel te dragen, zijn het meer schoenen voor dames, die in te korte jurken aan een bar hangen, toch beetje O-dus. Hopelijk laat Hare Majesteit deze schoenen in de koffer in Japan.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 21 okt 2019 - 22:42

Niet mijn smaak, maar in combinatie met de jurken vind ik het best kunnen. Ik vind het knap dat ze erop kan lopen, dat is niet aan mij besteed......

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

maandag 21 okt 2019 - 22:32

Prachtige schoenen. Plateauzolen zijn inderdaad niet makkelijk maar het lijkt er erop dat de zool wel soepel is. Ze zal boven iedereen uitgetorend zijn :-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 21 okt 2019 - 20:13

Máxima heeft blijkbaar een voorliefde voor schoenen met plateau zolen. Net als de rode Miu Miu schoenen, vind ik ze niet mooi. Gelukkig dat smaken mogen verschillen en Máxima gewoon draagt wat ze leuk vindt.
Wel heel knap dat ze op deze schoenen kan lopen,

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 21 okt 2019 - 19:13

Ze had beter chic gekozen en pumps gedragen. ze heeft zoveel keus in haar kast.deze schoen zijn over de rand, niet mooi voor een koningin, vind ik. Maar jullie weten het, ik hoor bij de oudere garde, dat scheelt heel veel in smaak. ha hahaaaaa.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 21 okt 2019 - 18:43

Ik denk dat hier iets achter zit en dat is.... zo'n lange jurk, daar kan geen sandaaltje onder dus doe ik een plateauzool om te compenseren. Bij de roze avondjurk het zelfde. Slim bedacht!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 21 okt 2019 - 18:51

Er kan wel dégelijk een sandaal met dunne zool en een hak onder. Waarom alleen plateauzolen?

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 21 okt 2019 - 20:56

Maxima's smaak.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 21 okt 2019 - 17:44

Dikke stijve plateauzolen geven extra comfort?
Ja ze zorgen ervoor dat de hoogte naar de hak wat minder is, voor de rest zijn ze enorm slecht voor je voeten en krijg je heel gauw pijn in voeten, enkels en kuiten, omdat je (voor)voet zich niet normaal kan afwikkelen.

Er zal vast wel weer iemand komen zeggen dat ze ook dikke harde plateauzolen met hoge hakken dragen en er als pantoffels op lopen ;) maar voor 9 van de tien voeten valt daar niet normaal op te lopen ;)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 21 okt 2019 - 17:48

Plateau kan ook van een zachter/verend materiaal worden gemaakt, dan voelt het al veel minder aan als een klomp.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 21 okt 2019 - 17:56

Linda, kan ja, maar dat zijn ze meestal niet.
In mijn tienerjaren heb ik wel een keer plateauschoenen gedragen en de onderkant was helemaal van best zacht rubber, was echt centimeters dik en naar de hiel toe liep het maar een klein stukje hoger, geen losse hak maar aan 1 stuk de zool. Daar kon ik best aardig op lopen maar alsnog voelde je wel wat dat je voet niet helemaal kon afrollen en werd ik er gauw moe op omdat het dan op een gegeven moment toch aan mijn enkels en kuitspieren begon te trekken.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 21 okt 2019 - 22:34

Ik denk niet dat het voor een sjiek diner echt een criterium is of je voeten goed kunnen afrollen. ;-)
Voor overdag en lange stukken lopen: ok, je hebt een punt. Maar voor een Avondprogramma alsjeblieft gewoon iets moois, of het nou een hak of plateau is. Wie mooi wil zijn....

afbeelding van Henny

Henny

maandag 21 okt 2019 - 17:38

Ik vind de schoenen echt niet verkeerd. Het is toch het totaalplaatje en dat ziet er prachtig uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 21 okt 2019 - 17:20

De schoenen geven een westers tintje aan de outfit. Ze houden teentjes goed binnen. En zitten goed anders niet 2 avonden aan.... Ik dacht dat plateau inmiddels weer uit de mode was..maar zie ze ook dit seizoen nog in zn collectie.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 21 okt 2019 - 17:03

Ik heb voor deze schoenen maar 1 woord, namelijk het hier “verboden” ;-) O-woord.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 21 okt 2019 - 17:43

Dat woord komt ook bij mij direct in gedachten als ik deze schoenen zie, maar ik durfde het niet te gebruiken .

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 21 okt 2019 - 17:43

Dat woord komt ook bij mij direct in gedachten als ik deze schoenen zie, maar ik durfde het niet te gebruiken .

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 21 okt 2019 - 19:47

Nee in hemelsnaam gebruik het O-woord niet meer, je zag vorige week aan mij wat ik over me heen kreeg toen ik het gewone Nederlandse woord gebruikte bij die blauwe jurk met dat uiterst onnodige vreemde gat in het midden.
Maar ja ik gebruik voor deze schoenen toch ook het O-woord. Moet ze echt niet meer aandoen, ik vind het dan meer iets voor jeugdiger dames. En volgens mij is het uit de mode toch?! Krijg altijd een soort van deja-vu met bepaalde popgroepen uit de jaren ‘70 als ik de plateau zolen zie.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 23 okt 2019 - 01:03

Ik vind plateauzolen niet ordinair,. Het is niet mijn smaak, maar ik vind het wel jammer dat er zo een consensus lijkt te zijn onder bepaalde mensen hier over het woord ordinair. Straks mogen wij steeds minder woorden gebruiken omdat het misschien aanstootgevend zou kunnen zijn. Ik vind dat je mag zeggen dat je een kledingstuk ordinair vindt. Dat is je mening. Het is wat anders dan iemand ordinair noemen. Wij kunnen ook te ver gaan in het censureren van anderen. Vind ik niet nodig. Ik vind het niet kwetsend als het over kleding gaat, wel als het over een persoon gaat. Nederland is nog altijd een vrij land. Het is onnodig om andere te kwetsen, echter is er een dunne lijn tussen kwetsen en eerlijk je mening geven. Straks mag je alleen maar hier nog zeggen: Oh wat mooi en het is niet mijn smaak. Dus waarom dan nog een mening geven als het niet eerlijk mag zijn. Ordinair betekent voor een ieder iets anders. Dat staat los van de Dikke van Dalen. Het heet eigen mening of perceptie.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 21 okt 2019 - 17:38

Ben ik met je eens Merel, ik snap je helemaal, *O-piep* schoenen dus ;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 21 okt 2019 - 17:44

@lina en Merel: ik sluit me bij jullie aan !

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 21 okt 2019 - 16:27

Dit vind ik zeer mooi vooral de kleding , de schoenen passen er bij ikzelf zou ze niet dragen maar als Maxima dat wel doet vind ik het mooi.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 21 okt 2019 - 16:18

maar liefst driedubbel, dat was zeker niet mijn bedoeling, excuus

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 21 okt 2019 - 16:17

-

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 21 okt 2019 - 16:17

Mag ik ze vreselijk plomp en lelijk vinden?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?