Schoenen heb je in allerlei prijsklassen, van schoenen van een paar tientjes tot honderden euro’s. De koninginnen en prinsessen lopen graag op schoenen van merken waarbij een paar al snel honderden euro’s kost. Waarin onderscheiden deze pumps zich ten opzichte van de schoenen die een paar tientjes kosten?

Schoenmaker blijf bij je leest! Het prijsverschil van een paar schoenen zit hem vaak in de leest waarop jouw paar gemaakt is. Een leest is een houten of plastic voet waar jouw schoen omheen gemaakt wordt. Het maken van een leest is zeer kostbaar. Voor elk paar schoenen met een andere neus of andere hakhoogte moet je namelijk een nieuw paar leesten hebben, wil je dat de schoenen die erop worden gemaakt perfect zitten. De dure schoenenmerken gebruiken de beste leesten en in de ontwikkeling van deze leesten gaat enorm veel tijd, kennis en kunde zitten. Dit zorgt er wel voor dat de schoenen aanzienlijk beter zitten dan het gemiddelde paar.

Hakhoogte
Goedkopere schoenmerken hergebruiken hun leesten veelvuldig. Dit hoeft niet erg te zijn, maar als je op een schoen loopt met een hoge hak, die gemaakt is op een leest voor een lagere hak, dan zit je schoen gegarandeerd slecht. Dit zie je natuurlijk niet, maar deze schoenen lopen niet lekker, want bij dit soort pumps komt er veel druk op je voorvoet. Veel vrouwen denken dat dit gevoel hoort bij lopen op hoge hakken, maar bij een goed ontworpen paar, is de drukverdeling tussen de voorvoet en de hiel veel meer in balans.

Stabiliteit
Is een schoen op een goed doordachte leest gemaakt? Dan is vervolgens de plaatsing van de hak ook erg belangrijk. De hak moet exact op de juiste plaats onder de hiel komen te zitten. Wanneer dit het geval is, zorgt dit ervoor dat je stabiel op je pumps staat. Als de leest en de plaatsing van de hak perfect zijn, dan maakt de hakhoogte niet zoveel meer uit. Natuurlijk is hier wel een grens aan, maar wanneer de basis van de schoen goed is, is er veel mogelijk! Dit komt ook door de ontwikkeling van het materiaal koolstof. Vroeger moest een stukje metaal tussen de binnen- en buitenzool voor de stabiliteit van een pump zorgen. Tegenwoordig wordt er bij dure schoenmerken vaak met koolstof gewerkt, wat veel dunner en lichter is, maar voor nog meer stevigheid zorgt.

Materiaal
Misschien een open deur, maar het prijsverschil zit ook in het materiaal. Exclusieve leersoorten kunnen een behoorlijk prijskaartje hebben. Schoenen van echt leer zijn over het algemeen duurder dan hun plastic broertjes en zusjes. Een uitzondering op de regel zijn de schoenen van Stella McCartney, waarop Máxima ook wel eens gesignaleerd is. Stella werkt vanwege principiële redenen niet met leer. Zij heeft echter gekozen voor zulke hoogwaardige synthetische materialen dat ze vrijwel dezelfde eigenschappen hebben als leer. Het voordeel van leer is namelijk dat het ademt en de vorm van je voet aanneemt. Dit zorgt ervoor dat schoenen minder snel gaan knellen, wel zo handig als je de hele dag stevig in je schoenen moet staan!

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Productie
Het prijsverschil tussen verschillende schoenen zit hem ook in de productie aantallen. Koop je iets exclusiefs met een kleine oplage of ga je voor massaproductie? Voor de prijs maakt het enorm uit wat de oplage is van het paar dat je kiest. De schoenen van exclusieve merken worden over het algemeen in kleine oplages gemaakt en in Europese landen, wat ook zorgt voor een hogere prijs.

Conclusie
Natuurlijk kun je probleemloos af en toe op goedkope pumps lopen. Maar heb je vaak hoge hakken aan, dan loont het de moeite in een kwalitatief paar te investeren. Het is beter voor je voeten, rug en houding. Op dit punt hebben de prinsessen en koninginnen gelijk dat ze voor exclusieve merken als Gianvito Rossi en LK Bennett kiezen. Natuurlijk hebben ze een ruim budget tot hun beschikking, waardoor dit voor hen makkelijk gaat. Maar juist doordat ze zoveel geld tot hun beschikking hebben, kunnen ze eigenlijk elk merk kopen. Ook de merken die duur zijn, maar niet voor kwaliteit gaan. Het is leuk om te zien dat ze juist wel voor de merken gaan die uitmuntend zijn wat betreft pasvorm. Máxima moet nu alleen nog leren om de juiste maat te kopen.

Afbeeldingsresultaat voor maxima schoenen site:modekoninginmaxima.nl
Máxima's gewaagde slingbacks komen van Sergio Rossi. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima schoenen site:modekoninginmaxima.nl
Onopvallende slingbacks van Natan. Staan overal bij. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima schoenen site:modekoninginmaxima.nl
Máxima's pumps van LK Bennett. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima schoenen site:modekoninginmaxima.nl

Deze blog is geschreven door schoenanaylyst Linda van Deventer. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

vrijdag 04 mei 2018 - 13:29

Wat fijn dat ik niet de enige ben met een schoenverslaving. Ik heb in een aparte kamer kasten met speciale schoenenplanken (lopen schuin af) van Ikea. Daarvoor alles in dozen, maar zo rommelig. Nu open ik de twee deuren en tada! Kan vol trots naar kijken. Van oudjes tot nieuw, tot nooit gedragen maar zo mooi..... en sneakers tot laarzen.
Als iemand overigens nog laarzenspanners voor enkellaarsjes (maximaal 20 cm. lang) voor me weet, ik houd me aanbevolen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 04 mei 2018 - 12:35

De "gewaagde slingbacks" van Sergio Rossi vind ik echt afschuwelijk. Ook de ronde punten van LK Bennett kunnen mij niet zo bekoren.

Geef mij maar de elegante (misschien betrekkelijk eenvoudige) pumps van Gianvito Rossi. Veruit mijn favoriet, en echt altijd geslaagd!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 04 mei 2018 - 12:57

Ik gebruik het woord 'afschuwelijk' zelden, maar voor deze slingbacks maak ik ook een uitzondering. Nooit meer dragen aub ;)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 04 mei 2018 - 13:41

Helemaal mee eens :)

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 04 mei 2018 - 14:19

ooo, wat erg, ik vind die slingbacks juist zo mooi, ze zijn deze zomer weer helemaal terug en ik heb al 2 paar gekocht ha ha.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 04 mei 2018 - 14:48

Het gaat over die bovenste foto he. Met die plateauzolen.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 04 mei 2018 - 15:12

Oké, gelukkig, ik zat weer niet op te letten,! Maar ja, dat heb je hè als je tijdens je werk zit te reageren. ;-)) Dan kan ik er mee instemmen dat de schoenen met plateauzolen afschuwelijk genoemd worden ha ha.

afbeelding van zara

zara

donderdag 03 mei 2018 - 16:29

Wat elegant! En dat voor die prijs! (Ik bedoel die leuke zwarte schoentjes van Josine!)

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 03 mei 2018 - 15:54

Hebben jullie zulke grote inloopkasten, om alles neer te zetten.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 03 mei 2018 - 20:23

Ik heb een kamer... (ok, ook voor mijn jassen en andere kleding, maar toch). Schoenen zijn beetje een verslaving. Ik heb schoenen die ik nooit draag maar gewoon heel mooi vind. (I know...). De schoenen van Maxima maken me zelden jaloers. Uitzonderingen zijn de Ferragamo pumps met stevige hak met ribbel en de Stella McC laarzen: watertanden. Ik houd erg van wat stoerdere/minimalistische schoen met een twist en niet zo van damesachtige popperigheid/sexyness. Met enorm zwak voor stevige houten hakken (tja, ik weet ook niet waarom) APC, demeulemeester, margiela, chloe, Roberto Carlo, maar ook shabby, Lola Cruz, Adidas. Duur spul koop ik bij outlets. En ik doe er gruwelijk lang mee. Zwarte demeulemeester laarzen zijn zeker 15 jr oud. Een paar cognac platte Hermes sandalen ook. Veel pumps helemaal, want die draag ik amper, ben echt van de laarzen, sneakers en sandalen (met een lekker kleurtje op de nagels).

PS Linda: heel leuk verhaal! Als je tips hebt voor merken met goede prijs kwaliteit verhouding en merken die jij echt interesssnt vindt hoor ik ze graag!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 04 mei 2018 - 14:36

Er worden hier al veel goede merken genoemd. Peter Kaiser en Paul Green maken pumps en andere schoenen met een goede pasvorm. Voor smallere voeten zijn Unisa en Lilian goede merken. Maripe, evaluna, AGL, Voltan en Nalini zijn ook kwalitatieve merken. Overal zie je ook weer Pollini opduiken, vroeger was dat fantastisch. Ik ben benieuwd of dat nog steeds zo is qua pasvorm.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 03 mei 2018 - 21:27

Ideaal! Ik heb schuine schotten in de kamer van Jesse (aan 2 kanten), onze eigen slaapkamer (1 kant) en de verschoonkamer. In die laatste kamer verschoon ik Jesses luiers, zodat zn slaapkamer lekker fris blijft ruiken :)

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 03 mei 2018 - 18:44

Nee hoor ik bewaar ze in de dozen en die stapel ik op elkaar. Met de zijkanten naar voren zodat ik kan zien wat er in zit. Hoe zou Máxima overzicht houden? Digitaal fotoalbum?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 03 mei 2018 - 14:56

Ik heb echt een schoenentic en het lijkt me fantastisch om schoenen van Gianvito Rossi te hebben. Maar 500 euro voor een paar schoenen gaat me echt te ver. Koop dan liever een tas van Valentino. Dus die heb ik ook :P

Ik heb wel zojuist mijn 100 paar pumps gekocht. Maar 41 eur0, en toch lopen ze fantastisch. Dus die ga ik de komende volop dragen. https://www.sacha.nl/damesschoenen/zwarte-pumps-met-drie-gespjes-4x5868....

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 03 mei 2018 - 22:47

Oops, mooie pumps Josine, je maakt me hebberig.....

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 03 mei 2018 - 21:26

Tadaaa: http://www.modekoninginmaxima.nl/sites/default/files/rr.png

Ik moet wel zeggen dat ik het grootste gedeelte van de dag geen schoenen draag. Dat scheelt natuurlijk enorm. Ik werk vanuit huis en bij mij thuis moeten de schoenen uit bij thuiskomst (behalve visite, natuurlijk). Dus ik loop alleen buiten op hakken en dat zijn geen enorme afstanden. Dus dat scheelt :)

En het klinkt misschien oppervlakkig, maar mooie schoenen maken mij echt gelukkig. Ik hoef echt niet elk half jaar nieuwe bloempotten in mn raam enzo, maar schoenen en tassen: graag!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 04 mei 2018 - 13:54

Haha, geweldig!! Zeer koninklijk ook:D

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 04 mei 2018 - 12:33

Ze staan super elegant! Ik heb zelf gemerkt dat ik het prettiger vind om te lopen op hoge hakken waarvan de hak recht naar beneden onder de hiel loopt.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 04 mei 2018 - 06:13

Wat een mooie pumps, Josine!! Staan geweldig!
En wat betreft de pumps van Maxima... Prachtig. Vooral de "hofschoen!"

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 03 mei 2018 - 23:17

Wow, mooie pumps!!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 03 mei 2018 - 22:48

Staan moooooi!

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 03 mei 2018 - 22:07

Prachtige pumps!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 03 mei 2018 - 20:21

Oei, oei Josine... Niet te vaak op hoge hakken lopen, hoor. Vroeger of later moet je het bezuren zo is mijn ervaring. Doe als leuke jonge blom lekker met de mode mee en draag zo veel mogelijk comfortabele sneakers of andere platte schoenen. Staat je vast ook super. En bewaar je pumps voor 'zitfeestjes'.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 03 mei 2018 - 18:19

Hahaha Josine, ik dacht dat ik een flinke voorraad pumps had (mijn man noemt mij wel eens Imelda Marcos wat dat betreft) maar je klopt mij met gemak! Snoesjes van pumps overigens, prachtig. Maar jij hebt nog jonge voetjes, verdiep je goed in wat goed schoeisel is. Het gaat op den duur niet alleen om ‘knobbels’ maar meer nog om verharding van het weefsel onder de voorvoet (= eelt) en likdoorns op de kleine teen en tussen de tenen door de voortdurende druk. Beiden zijn pijnlijk. (Nu al) Regelmatig naar de pedicure is geen overbodige luxe om hier op tijd bij te zijn.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 03 mei 2018 - 16:28

Gefeliciteerd met deze mijlpaal:):):)

afbeelding van Els

Els

donderdag 03 mei 2018 - 14:05

Ik heb zelf neuropathie aan mijn voeten en loop daarom moeilijk. Hakken mogen hooguit 5 cm zijn, anders wordt lopen helemaal een ramp, zelfs met enkellaarsjes of andere laarzen. Kijk met bewondering naar de palen van hakken waarop andere mensen kunnen lopen. Louboutin schijnt pumps met hele hoge hakken, maar met goede leest te maken. Onbetaalbaar voor de gewone mens.
Ik kan alleen goed uit de voeten ;-) met schoenen van Duitse merken. Gabor is de beste voor mij, maar ook ARA of Rieker lopen voor mij goed. Ben heel blij met sneaker tijdperk nu, kan met mode meedoen. Heerlijk.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 03 mei 2018 - 06:44

Zeer interessant item!!! Weet ook dat voor celebs deze "goede" schoenmakers leesten maken "op maat" die ze dan bewaren en/of aanpassen.

afbeelding van ImK

ImK

donderdag 03 mei 2018 - 00:04

Wat een heerlijke en verstandige blog! Hier leer ik iets van! Als je advies hebt over andere klassieke pumps merken die een goede leest hebben, dan houd ik me aanbevolen. Ik heb pumps van o.a. Sergio Rossi en Peter Kaiser, maar LK Bennet staat op mijn verlanglijstje. Helaas niet zo goed in Nl te verkrijgen en ik pas schoenen graag, dus online heeft dan niet mijn voorkeur.
Dank voor deze informatie!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 03 mei 2018 - 04:32

LkBennet is bij de Bijenkorf te koop.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 03 mei 2018 - 09:58

Klopt. Vorig jaar kocht ik daar deze in een mooie kobaltachtige kleur. https://www.debijenkorf.nl/l-k-bennett-floret-pump-van-suede-9189069385-.... Ze zijn mooi, dat zeker, maar zitten niet beter dan bijv. mijn pumps van Unisa of Gabor. Maar LKBennett is óók een kleermaker... Bovendien hebben ze ‘pointed toes’ en die zijn niet zo geschikt voor mijn voeten. Dus weer iets geleerd: ‘laat je niet van de wijs brengen alleen doordat Máxima iets draagt’ haha

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 04 mei 2018 - 05:42

wat een beauties! ik heb een nude lakversie. Zitten ook niet echt lekker...helaas.

afbeelding van ImK

ImK

donderdag 03 mei 2018 - 22:50

Dank allen voor de tips! Fijn hoor zo’n community van meedenkers!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 03 mei 2018 - 13:03

Nee dat zijn punten waar bijna niemand in kan ;)
En je Gabor schoenen zullen véle malen beter zitten, ook daar heb ik schoenen van, die houden ook rekening met een normale Nederlandse voet.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 03 mei 2018 - 00:48

Ik heb ook meerdere pumps van Peter Kaiser, die zitten zo goed bij mij omdat ik niet zulke smalle voetjes heb als Meghan ;-) en andere merken schoenen me vaak te strak zitten.
Maar met dat merk heb je ruimte in de pump zonder dat ze grof worden, ze zien er evengoed nog steeds heel elegant uit.
Oja, en ik heb ook nog van Paul Green, hebben ook wat meer ruimte zonder dat ze minder elegant worden.
Ik vraag me af of dat komt omdat beiden Duitse merken zijn en de dames daar over het algemeen ook niet heel tenger zijn ;-)

Ik heb een paar jaar geleden die pumps die Kate toen veel droeg van LK Bennet aangepast, die met de dikkere zool/plateauzool, ik vond ze echt voor geen meter zitten, ook vond ik het leer redelijk stug, dus heb maar geen te hoge verwachtingen van dat merk.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 02 mei 2018 - 21:47

Wat een interessante log! Nu begrijp ik inderdaad wat beter ‘hoe het zit’. Maxima draagt meestal prachtige schoenen, al blijf ook ik twijfels houden over wat deze (op den duur) met haar voeten doen.
En al komt mijn budget nog niet in de verste verte in de buurt van Máxima’s budget, de schoenen met hakken die ik het liefste draag zijn ook van ‘echte’ schoenmakers met een goede naam. Door ervaring wijs geworden ga ik nooit voor merkloze schoenen van de grote ketens. Ik zal nog iets verklappen: het grootste deel van mijn kledingbudget gaat naar goede schoenen. Ik kan me dan ook vinden in de eerste zin van de titel van deze log: kwaliteit kost geld.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 02 mei 2018 - 22:02

Ik denk dat Máxima geen aanleg heeft voor knobbels, anders was dit nu wel zichtbaar geweest. Ze heeft dus 'geluk', maar als je het mij vraagt is het verstandig om in goede schoenen te investeren. Van goedkope kleding zal je niet snel gezondheidsklachten krijgen, maar van slecht zittende schoenen helaas vaak wel op den duur.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 04 mei 2018 - 13:15

Helemaal mee eens met gezondheidsklachten door slecht zittende schoenen.
Ik moest vroeger van mijn moeder ook altijd Renate of Piedro schoenen aan.
Ik vond ze afschuwelijk, maar is wel het behoud van de kindervoet geweest.
Als je ziet op wat voor rommel kinderen tegenwoordig lopen, die zullen later allemaal naar de orthopeed voor steunzolen moeten.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 02 mei 2018 - 20:50

'Maar juist doordat ze zoveel geld tot hun beschikking hebben, kunnen ze eigenlijk elk merk kopen. Ook de merken die duur zijn, maar niet voor kwaliteit gaan. Het is leuk om te zien dat ze juist wel voor de merken gaan die uitmuntend zijn wat betreft pasvorm.'

Welke merken zijn duur maar gaan niet voor kwaliteit? Heb je daar voorbeelden van? Ben ik nu echt nieuwsgierig naar namelijk!
Interessante log overigens!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 02 mei 2018 - 21:34

Hoi Carmen, hiermee bedoel ik de grote modehuizen die er ook schoenen 'bij doen'. Die schoenen komen overal vandaan, er wordt alleen een merkje ingeplakt. Ze zijn best prijzig, maar vaak is de kwaliteit niet goed. Soms heb je een gelukje en zijn ze wel top en koop je er daardoor een seizoen later weer vergelijkbare schoenen van en dan zitten ze compleet anders. Dan zijn ze ergens anders gemaakt en dat kan je als consument niet weten, omdat wel weer hetzelfde merk erop is gezet. Een duur merk zegt hierdoor op schoenengebied lang niet alles. Het is beter om schoenen te kopen van merken die 'alleen' schoenen en tassen maken of daarop focussen. Die merken kijken veel meer naar de pasvorm en niet alleen naar het design. Bovendien komen daar de schoenen bijna elk seizoen uit dezelfde fabriek of eigen atelier waardoor continue kwaliteit gewaarborgd is.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 03 mei 2018 - 11:31

Helemaal mee eens

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 02 mei 2018 - 21:46

Wat interessant en handig om te weten Linda!
Mijn man draagt het liefst Van Bommel schoenen en mijn grootvader, die naast mijnwerker ook schoenmaker was, heeft ook altijd gezegd dat dit de beste herenschoenen zijn. Heb jij daar een mening over? En kan het ook zo zijn dat een merk in de tijd van mijn grootvader bijvoorbeeld nog echt kwalitatief hoogstaand was maar inmiddels niet meer? Of zie je bij de "betere" merken toch meestal dat de kwaliteit in de loop der jaren ook nog standhoudt?
Sorry voor mijn vragenlijst, maar ik vind het heel boeiend!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 02 mei 2018 - 21:59

Van Bommel is nog steeds een van de betere schoenmerken. De kwaliteit is nog steeds constant. De lijn van Floris wisselt iets qua pasvorm, maar op de kwaliteit wordt goed gelet. Greve is een merk waarbij de kwaliteit enorm veranderd is in de loop de jaren. Vroeger stonden ze als de beste schoenmakers van Nederland bekend, zo'n 10 jaar terug is daar alles veranderd en ze maken nog steeds kwalitatieve schoenen maar wel anders dan vroeger.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 02 mei 2018 - 21:49

Ik ook Carmen!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 02 mei 2018 - 19:34

Prachtige schoenen heeft Maxima toch. Alleen soms lijken enkele paren te klein. Dat zie je vaak bij haar open schoenen en nu op die foto van schoenen van Natan

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 03 mei 2018 - 00:44

Ha, niet alleen schoenen te klein, ook zit vaak haar kleding te strak van Natan zodat het gaat trekken!

Mooi blog, leerzaam.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 02 mei 2018 - 17:27

Tja, ook al zijn ze duur en goed en mooi gemaakt, die torenhoge hakken zijn hoe dan ook een aanslag op je voeten. Soort koninklijk keurslijf anno 2018.
Kan ook anders als ze dat zouden willen, Laurentien droeg op Koningsdag immers een paar lage schoenen en dat stond uitstekend! Volgens mij loop je dan ook een stuk relaxter door de straten dan wanneer je jezelf pijnigt met die (weliswaar mooie) hakken over de kinderkopjes. Zag Maxima vrijdag ook een keer bijna een keer vallen.....

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 02 mei 2018 - 21:33

Platte schoenen zijn nu ook in, als ik een royal was zou ik deze kans pakken en inderdaad switchen naar meer comfortabele schoenen:D

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 02 mei 2018 - 16:55

Oh ik hoop toch zo dat we die afschuwelijke plateau schoenen van Rossi noooooiiit meer terug gaan zien. Ze zijn prachtig gemaakt en de pasvorm moet wel heel goed zijn als je op dit soort torenhoge hakken wil lopen, maar oh wat vind ik het lelijk.... Gelukkig heeft Máxima heel veel andere schoenen van deze ontwerper en Natan die prachtig zijn.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 02 mei 2018 - 16:12

De slingbacks vaan Natan lijken me aan de krappe kant

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 02 mei 2018 - 14:39

Draagt Maxima te kleine schoenen dan? Behalve bij de peep toes, als haar tenen over de rand hangen, is me dat nooit opgevallen.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?