Normaal gesproken besteed ik weinig aandacht aan de handschoenen van  Máxima en eigenlijk is dat best jammer. Door de jaren heeft de koningin namelijk een prachtige collectie handschoenen verzameld, die zeker het bekijken waard is. Daarom in deze blog aandacht voor twee heel verschillende paren. 

Het eerste paar valt op door de kleur: knalroze. Máxima droeg de handschoenen op Curacao, maar ook tijdens Koningsdag 2016. De korte handschoenen zijn voorzien van kleine gaatjes en een split bij de pols. Vanwege de kou droeg Máxima op de verjaardag van haar man beide handschoenen, maar normaal gesproken draagt ze alleen het linker exemplaar. Zo kan ze met haar rechterhand het publiek de handschudden. Een koninklijke handdruk is leuker zonder handschoen en een bosje bloemen vasthouden weer fijner mét, dus ik snap Máxima keuze erg goed. Bovendien vind ik de handschoenen koninklijk en een leuke twist bij de klassieke kleding van Natan. Dolgraag zou ik willen weten waar Máxima deze handschoenen heeft gekocht. Iemand enig idee?

Het tweede paar springt qua kleur minder in het oog, maar door de lengte zijn het toch absolute eyecatchers. 

We zien het lichtgrijze paar voornamelijk op koude dagen en dat valt natuurlijk goed te begrijpen.

In Duitsland:

Op warme dagen heeft Máxima haar handschoenen meestal niet aan, maar toch heeft ze ze meestal wel bij zich. Zo chic! 

Foto's met dank aan Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helena

Helena

maandag 19 jun 2017 - 18:19

Ik ben het eens, dat Maxima wwarschijnlijk een eigen stijl zoekt.
Soms heb ik ook het gevoel,dat ze maar wat aantrekt, omdat ze nu eenmaal koninklijk
te voorschijn moet komen.
Die leren handschoenen bij een zomers gekleed complet is voor mij too much.
Te winters bij iets zomers.
Vaak is het net niet. En soms valt mijn mond open bij zo iets moois.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 19 jun 2017 - 10:23

Handschoenen dragen vind ik erg stijlvol. Heel klassiek en elegant. Dan moeten het wel verfijnde en goed passende handschoenen zijn natuurlijk.

Ik ben het wel met sommige van de andere commentatoren eens dat Maxima waarschijnlijk regelmatig iets te grote handschoenen draagt. Nog chiquer als ze strakker/gestroomlijnder passen. Gecombineerd met echt korte mouwen of heel zomers weer hoeft van mij ook niet.

Maxima draagt niet altijd de juiste handschoenen. Zo staan vooral de beige handschoenen die ze droeg bij de opening van het Maxima-kanaal me bij als een slecht voorbeeld:
http://www.eo.nl/blauwbloed/artikel-detail/koningin-maxima-opent-naar-ha...
(sorry dat ik hier naar BB link, maar zoeken op de MKM website levert geen resultaat...)

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 18 jun 2017 - 15:06

Nee hoor; een modekoningin hoeft voor mij helemaal niet en hoef ik ook niet te zien. Dat zegt op zich niet zoveel. Maar het is wel passend bij de functie en positie die ze heeft om er gewoon verzorgd uit te zien wat betreft kleding en haardracht. Dat toont ook respect voor de omgeving en mensen waarin ze terecht gekomen is, en voor degenen die ze zal ontmoeten. Om daar wat aandacht aan te besteden of na te vragen wat wel en niet passend is lijkt met niet verkeerd als je voor die positie gekozen hebt. Over hoe ze haar werk doet dat weet ik niet; als buitenstaander is dat wat lastig te beoordelen als je er niet bij bent, en het van de 'plaatjes moet hebben'. En die laten op zich veel actie en inzet zien.. Dat is zeker.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 17 jun 2017 - 11:47

De laatste tijd bekruipt me steeds meer een gevoel van: jammer, zoals Maxima zich profileert. Er lijkt een toenemende mate van slordigheid te zijn wat betreft kledingkeuze, haardracht en ook in dit item over de handschoenen. Op zich zijn de handschoenen mooi, maar door de wijze van dragen oogt het voor mij toch weer rommelig, en lang niet altijd passend bij de kleding. Vraag me af wat er toch veranderd is bij haar. Gunt ze zich meer vrijheid nu ze 'koningin' is in wat ze draagt en hoe ze het draagt? Ik vind het heel apart en ook wel jammer. Er is een groot verschil tussen haar beginjaren en nu. Is er nu niemand in het paleis of waar dan ook, die haar adviseert qua styling en representatie? Dat kan ik me niet voorstellen. Ik denk wel eens: als je niet weet hoe het moet: kijk de kunst eens af van de Britse en Zweedse collega's hoe deze zich representeren. Dat is over het algemeen meer representatief als vertegenwoordiging van een koningshuis.
Ja, ik vraag me echt af wat er toch met Maxima gebeurd is.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 17 jun 2017 - 12:40

Volgens mij is er niet zo veel met Maxima gebeurd. Ze is van zichzelf waarschijnlijk gewoon een wat rommelig en expressief type en heeft misschien niet altijd even veel zin om opgeprikt door het leven te gaan. Wie weet heeft ze wel niet zoveel met kleding. Wie zal het zeggen? Ik denk dat ze zoekt naar een mix van haar eigen stijl (bohemian chique) en toch ook probeert te voldoen aan wat hoort en wat niet. Soms pakt dat heel erg geslaagd uit maar soms ook helemaal niet. Nou ja, hoe erg is dat? Zolang ze haar werk maar met verve doet (en dat doet ze) en zolang ze er maar enigszins representatief uit ziet. Zelf zou ik zeggen: zorg in ieder geval dat je je haar kamt of opsteekt en houd het verder simpel. Geen ingewikkelde dingen met handschoenen en zo.
Maar ja, wij willen nu eenmaal een graag een modekoningin zien. ....

afbeelding van XX

XX

zaterdag 17 jun 2017 - 08:25

Dat de koningin handschoenen draagt heeft vast met protocol te maken hebben. Een ieder die handschoenen "niet meer van deze tijd" vindt geef, ik mee dat ik zelf tot diep in het voorjaar handschoenen draag. Dat heeft te maken met fenomeen van raynaud. Het komt mij vaak op opmerkingen te staan ("die denkt zeker dat ze de koningin is"). Niet altijd leuk, maar beter dat hele koude (blauw witte) vingers ;-)

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 17 jun 2017 - 09:44

Ha XX, ik heb dat ook en draag tot in het voorjaar handschoenen. Maar neemt niet weg dat ik het dragen van handschoenen in tijden dat het niet koud is (op de Antillen!) niet meer van deze tijd is.
Zo zijn er wel meer dingen die ik niet meer van deze tijd vind. Bijvoorbeeld het dragen van zwarte (of witte bij katholieke koninginnen) kleding als de paus wordt bezocht. En dan ook nog met een lap gaas of een sluier op het hoofd. Echt ridicuul.
Ik hoop dat Maxima aanstaande week het voorbeeld van Koningin Elizabeth volgt. Die bezocht paus Franciscus in een beeldig lila complet en doorbrak daarmee een oubollige traditie. Hulde voor de Queen. Dat verdient navolging!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 17 jun 2017 - 10:06

De kleding die gedragen wordt bij een bezoek aan de paus heeft voor mij te maken met respect voor een geloof. Net zoals prinses Beatrix een sjaal om haar hoed droeg bij een bezoek aan een moskee.
Dat is niet oubollig, maar heeft met geloofstradities te maken.
Dat koningin Elisabeth lila droeg, heeft volgens mij te maken met het feit zij hoofd is van de Anglicaanse kerk en daarmee aangeeft dat die andere regels heeft.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 17 jun 2017 - 12:28

In Islamitische landen dragen ALLE vrouwen een hoofddoek als ze naar de moskee gaan. Dus ook koninginnen en prinsessen. Logisch en inderdaad een teken van respect voor het geloof.
Maar wie als vrouw een katholieke kerk bezoekt hoeft niet in het zwart of in het wit, laat staan met een netje over het hoofd te verschijnen. Waarom leden van een koninklijk huis wel? Dat is juist niet meer van deze tijd.
Las in de media dat deze paus die fossiele kledingvoorschriften ook niet zo belangrijk vindt. Dus kom op Maxima: maak een statement, kom als jezelf, trek iets vrolijks aan en laat de sluier thuis. We leven anno 2017!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 16 jun 2017 - 23:56

Ik ben gewoon gek op handschoenen, in diverse lengten en natuurlijk ook kleuren ! Het tweede hier getoonde halflange paar vind ik bijzonder fraai !
Zoals toch lang niet weinigen (eigenlijk de meesten) onder jullie vind ik handschoenen een element van uiterst verfijnde chic en elegantie, en dan ook héél koninklijk, zoals Josine (dank voor deze mooie blog !!), orchidee en Anne-Roos zeggen ! DEP herinnert terecht aan het Downton Abbey-wereldje, waar trouwens bij haast iedere ietwat chiquere gelegenheid, ook overdag, fijne " dunne, boterzachte leren handschoenen" (hoe verrukkelijk gezegd, Merel ! ) werden gedragen.
En het allerchicst zijn natuurlijk de oogstrelend geraffineerde, vooral witte, lange handschoenen, zoals die door royals decennialang echt obligaat als 'finishing touch' van opperste luxe bij prachtige avondtoiletten (waaronder veel strapless) en schitterende juwelen werden gedragen, niet het minst ook door onze Oranjedames (Juliana, Beatrix, Irene, Margriet, die er zelf dol op waren) ! Maxima droeg ze (inderdaad, AnnekeM !) maar één enkele keer lang, nl. bij het staatsbezoek aan België in 2006 (zie foto nr. 3 in http://www.modekoninginmaxima.nl/mijn-top-10-annet).
Dus : ik wacht met spanning op het vervolg van deze veelbelovende blog, die wat mij betreft ook naar de overige royals mag worden uitgebreid !

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 16 jun 2017 - 20:16

Lederen handschoenen bij een mantel; prima. En dat ze er dan een uit doet voor het handen schudden; logisch. Echter om er mee rond te sjouwen bij je tasje... raar. Binnen of bij een verfijnd jurkje vind ik leder gauw te grof. Misschien dat het kan in andere stoffen, maar het wordt dan al gauw tuttig.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 16 jun 2017 - 19:11

Ik vind het altijd heel koninklijk staan als Maxima handschoenen draagt. Wel mooier als zij ze allebei draagt, bv bij een winterse mantel. Bij een zomerjurk hoeft het voor mij niet. Maar leuk dat je dan weer een ander accessoire bij je outfit kan toevoegen. Ik vind bovenstaande handschoenen dan ook allebei erg mooi!
Van mijn moeder heb ik een foto dat zij bij een bruiloft is (jaren zestig) en daar heeft zij bij haar mantelpakje ook handschoenen aan. Zo chique! Bijna jammer dat je daar tegenwoordig niet meer mee loopt;)

afbeelding van Liz

Liz

vrijdag 16 jun 2017 - 18:19

Wat een verschil tussen deze handschoenen.
Ik vind de eerste wel leuk, doordat ze zo klein en elegant zijn.
Ik vind het tweede paar eigenlijk alleen mooi in combinatie met de grijze mantel.
Als ze ze voor de show meeneemt vind ik het niks en eigenlijk in combinatie met een 3/4 mouw vind ik het ook een beetje schoonmaak handschoenen.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 16 jun 2017 - 16:57

Handschoenen zijn prachtig icm mooi aangesloten mantels of kledingstukken met lange mouwen en dan een stola erbij. Geweldig!! Helemaal afgekleed!!
Handschoenen op Curaçao dragen is net zoiets als een hoed dragen tijdens een galadiner.

afbeelding van DEP

DEP

vrijdag 16 jun 2017 - 16:44

Wat een mooie detailfoto's Josine en wat leuk om iedere keer weer over sieraden, hoeden en handschoenen te lezen. Daarom lees ik dit ook zo graag. Een wereldje zoals Downtown Abby. Het vakmanschap dat hier nog aan te pas mag komen omdat de financien oneindig zijn, doet me altijd een beetje wegdromen...

afbeelding van Els

Els

vrijdag 16 jun 2017 - 15:34

Ik vind leren handschoenen erg chic staan. Heb bij mijn nette mantel ook leren handschoenen. Maar echt warm zijn ze niet hoor. Vergis je daar niet in. De handschoenen moeten in leer echt strak om je hand zitten.
En Maxima heeft van die geweldige lengtes en kleuren in haar handschoenen. Zoals de Engelsen zeggen is het "sophisticated", weet geen goed NL woord hiervoor.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 16 jun 2017 - 15:25

Een dunne boterzachte leren handschoen in een lekker kleurtje; ik word er elke winter weer heel hebberig van. Het kan een wintermantel zo'n mooi accent geven. Ze 's ochtends uit de la pakken en aantrekken maakt me al blij. De handschoenen van Maxima zijn echter een maat te groot; leren dameshandschoenen moeten een beetje spannen op de rug van je hand. En inderdaad, bij een mouwloos jurkje in de hitte ziet het er echt niet uit. Maar zo snel het frisser is, ben ik helemaal voor. En dan graag aan of uit, en niet eentje aan en de ander onhandig beet blijven houden zodat 'het volk' je huid aan kan raken bij het handenschudden (dat schijnt toch de reden te zijn?). Onzinnig.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 16 jun 2017 - 15:11

Dat vind ik nou juist zo leuk, die handschoenen. Dat geeft haar echt iets koninklijks.
Veel dames lopen in mooie kleding, soms met mooie sieraden, leuke schoenen en tasjes, maar zelden zie je handschoenen.
Ook bij de buitenlandse koningshuizen zie je meer en meer handschoenen gebruikt worden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 16 jun 2017 - 14:47

Ik vind de knalroze van Maxima super.
Laten we dan 1 persoon in NL hebben die nog wat aan handschoenentradities doet. En nog op zo n charmante manier.
En met handschoenen aan heb je (bijna/vaak) geen jas nodig.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 16 jun 2017 - 14:45

Gantarie Boon
Gloves Boon
In Antwerpen Lombardenvest 2
Winkel ook fantastisch om te zien.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 16 jun 2017 - 15:28

In Florence heb je o.a. Martelli met handschoenen in werkelijk alle kleuren van de regenboog. Fantastisch mooi verlopend op kleur uitgestald. Mijn man moet me daar wegsleuren. Gevoerd met cashmere. Echt. Hemels.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 16 jun 2017 - 20:22

Ja om op te eten!
Maar dan passen ze om je hand en vingers heen zodat de handschoen helemaal sluit om de hand
T lijkt dat dat niet bij onze queen gebeurt?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 16 jun 2017 - 19:12

Super leuk die kleurige handschoenen van Máxima. Ik vind het wel iets stijlvols hebben, vooral omdat ze altijd zo mooi matchen met haar outfits. Helaas hebben we hier niet van die prachtige handschoenen winkels zoals in Spanje en Portugal, maar bij de Bijenkorf zijn regelmatig mooie kleurige exemplaren te vinden. Mijn favorieten: de lange handschoenen bij een avondjurk. Slechts een keet door Máxima gedragen.
Devroe handschoenen zijn echt geweldig nooit kleur en model. Misschien heeft ze in Buenos Aires of Spanje geshopt.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 16 jun 2017 - 14:34

Bij Lafayette in Parijs hebben ze prachtige dameshandschoenen.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 16 jun 2017 - 14:17

Eens met Elise1 en Marja. Handschoenen kan echt niet meer en zeker niet op de manier waarop Maxima ze draagt. Ze zijn vaak veel te grof of in een niet passende kleur. Bovendien draagt ze ze ook bij jurkjes met korte mouwen in de zomer... een heel raar verkleedpartijtje.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 16 jun 2017 - 14:08

Nee, ik vind het echt niet meer van deze tijd. Komt bovendien gekunsteld over, dat gefrunnik met de ene handschoen aan en de andere uit en over een tasje gedrapeerd.
Alleen dragen als het qua temperatuur nodig is zou ik zeggen. Dan staat het tenminste ook. Anders lijkt het alsof ze net de ramen heeft gelapt......

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 16 jun 2017 - 13:59

Die koraalkleurige zouden van Dents kunnen zijn. Niet exact deze gezien overigens hoor!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 16 jun 2017 - 18:14

;)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 16 jun 2017 - 13:49

Wie o wie kent een mooie handschoenenmerk? Ines ken ik.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 16 jun 2017 - 15:28

Vroeger was Laimböck hét merk. Weet niet waar dit nog verkocht wordt, Bijenkorf wellicht of anders online www.laimbock.net

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 16 jun 2017 - 13:35

Oh, ik ben echt verliefd op handschoenen <3 Ik vraag ze al drie jaar voor mijn verjaardag, maar ik wil graag handschoenen van een bepaald adresje in Florence en daar kom ik nooit :( Dus dat blijft bij dromen denk ik.

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 16 jun 2017 - 23:50

Ik draag heel vaak handschoenen ook in de zomer. Heb minstens 50 paar in een speciaal kastje met kleine laden. Brussel en Antwerpen hebben nog een handschoenenwinkel. Wat me opvalt bij Maxima is dat ze haar handschoenen altijd minstens een maat te groot draagt. Misschien omdat ze dan makkelijker uit te trekken zijn. Er zijn veel mooiere en fijnere handschoenen te koop dan de handschoenen die zij draagt.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 16 jun 2017 - 13:33

Nee, handschoenen zijn tegenwoordig ten zij het koud is wat mij betreft too much. Het lijkt zeker als er mouwloze of jurkjes met korte mouwen gedragen worden net of er zo'n alien aan het uiteinde van de arm zit.
Ik vraag me als ze handschoenen draagt ook steeds af of ze smetvrees heeft dat ze ze daarom draagt. Het past gewoon niet meer in het huidige mode beeld. Chic vind ik ze ook niet, daarvoor zijn ze meestal te dik, dan zou ik eerder aan dunne glacees denken.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?