Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 sep 0 reacties

Máxima's mooiste Prinsjesdagjurk

Koningin Máxima heeft volgende week meerdere afspraken in haar agenda staan, dus daarom blikken we nu alvast terug op de laatste vijf Prinsjesdagjurken. Natuurlijk ben ik benieuwd: welke vind jij het mooiste?

2013:
Voor haar eerste Prinsjesdag als koningin nam Máxima contact op met Jan Taminiau. De samenwerking tussen de twee resulteerde in een goudkleurige jurk met degradé wyberpatroon. Bij het borduren is er gewerkt met strass-steentjes, die onderste boven zijn aangebracht voor een subtiele glans. 


Foto: PPE

2014:
Na het statige goud verraste Máxima in 2014 met een rode jurk van -hoe kan het ook anders- Valentino. Het kledingstuk werd via net-a-porter.com verkocht voor €2876,- en is gemaakt van zijden gazar. Eerlijk gezegd moet ik bij deze jurk altijd denken aan een uitspraak van Amy Groskamp: “Met juweelen gaat het als met lippenrood: een heel klein beetje teveel is al gauw veel te veel!


Foto: PPE

2015: 
Na het uitbundige rood koos Máxima in 2015 voor een ingetogen jurk met een historische inspiratiebron: het behang van de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. Mooi hoe een eeuwenoud kunstwerk bijna een op een is overgenomen door middel van handschilderingen en cannetille borduurwerk. Voor het eerst sinds de inhuldiging droeg Máxima een kleine haardecoratie en geen hoed op Prinsjesdag. Verschil moet er wezen! 


Foto: PPE

2016: 
In 2016 wist Máxima ons te verrassen met Dutch Design van Claes Iversen. Haar outfit bestond dit keer uit een blauwe blouse en een gouden rok met blauwe pailletten en kantapplicaties. Ik hou hiervan! 


Foto: PPE

2017:
In 2017 verscheen Máxima in een grijze japon van Natan op de rode loper. Qua belijning was er helaas weinig te beleven, maar gelukkig maakte de stof veel goed: zijden gazar met effet dévoré. De bloemen zijn dit keer dus niet met de hand geschilderd, geprint of geweven, maar geëtst. Ik ben heel benieuwd waar ze ons dit jaar weer mee gaat verrassen! Waar hoop jij op? 


Foto: PPE

Winactie 

Om alvast in een feestelijke stemming te komen, mag ik van Justine Marcella facet geslepen oorbellen in goudkleurige setting verloten. Zoals jullie vast wel weten,verkoopt Justine via haar website www.justinemarcella.com originele én betaalbare oorbellen, die op de een of andere manier vaak wel een link hebben met Máxima’s unieke verzameling. Kans maken op onderstaand paar à 39 euro? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Vergeet in de onderwerpregel niet te vermelden dat het om de winactie gaat! Soms geeft het systeem automatisch een foutmelding, maar gelukkig komen de mailtjes doorgaans wel aan 🙂  Update: de oorbellen zijn gewonnen door Elisabeth Cornelisse. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments