Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 aug 0 reacties

Máxima's mooiste outfits: deel 1

Máxima's inloopkast hangt vol met de mooiste stukken, maar welke zijn nu echt het allermooist? In deze nieuwe serie gaan we op zoek naar de toppers. Dit zijn de tien favorieten van Jenny. 

Op nummer 1: de inhuldigingsjurk. Hier lees je meer over de kleur en de technieken. 

Nummer 2 heeft ook wel wat te maken met de inhuldiging, want Máxima droeg hem op de avond van 30 april 2013. Helaas kwam het kledingstuk toen niet zo goed tot z'n recht door de broodnodige omslagdoek, dus de foto is van twee jaar later. Hier lees je meer over de stoffen en technieken.

 

Ook van Taminiau, ook heel mooi: de capejurk met diagonale strepen. 

We blijven nog even in de sferen van Dutch Design, maar gaan wel door naar een andere ontwerper. Voor de vierde plek koos Jenny deze zachtroze capejurk van Claes Iversen uit. De hoed met handgemaakte bloemen is een ontwerp van Jolanda, Máxima's kamenier. 

Ook roze, ook van Iversen: Máxima's robe manteau van wol, satijn en kant. Hier lees je er meer over. 

De roze sari, van het staatsbezoek aan India, staat op nummer 7. Volgens mij kan Jenny ontwerpen uit eigen land wel waarderen, want ook dit is een ontwerp van Taminiau. 

Nu gaan we toch echt even een uitstapje maken naar het buitenland. Deze fuchsia showstopper staat op nummer 8 en komt van Gucci. Hier lees je er meer over. 

Voor nummer 9 snuffelen we in de kledingkast van prinses Beatrix. Daar hangt, of hing, deze groene verenjurk met zilveren pailletten. Máxima leende hem in 2014. 

En last but not least nog de sprookjesachtige jurk die in beeld kwamen tijdens de New York-trip (2009). Een ontwerp van Taminiau. Hier lees je er meer over. 

Om te voorkomen dat we de komende weken steeds maar weer de inhuldigingsjurk krijgen voorgeschoteld, heb ik aan de volgende op de lijst (Janneke) gevraagd of zij tien topper uit wil zoeken die nog niet aan de beurt zijn geweest. Zo hebben we na tien afleveringen de honderd mooiste outfits op een rij gezet. Wil je ook meedoen of heb je een suggestie? Mail me of stuur me een berichtje via een reactie of het reactieformulier! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments