Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 okt 53 reacties

Máxima versus Letizia: wie draagt hem beter?

Je moet het maar aandurven: een jurk met grote schoudertoef. Máxima en Letizia zijn er blijkbaar wel voor te porren. welke jurk vind je mooier?

PPE/BSR/Fabien Klotchkoff

Ik ga voor de jurk van...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

(Wellicht ten overvloede: het gaat om de jurken, niet om de posturen of karakters. Dank je wel!)

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
53 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de jurk van Letizia mooier.
Ondanks dat die toef op de schouder al wat kleiner is dan die van Máxima vind ik het nog groot genoeg en het goed gekozen is om een donkerdere en egale kleur stof te gebruiken om hem sjiek te laten zijn en die toef niet raar over te laten komen.
De jurk van Máxima vind ik veel te druk, beetje vreemd door die héle grote toef.
Die van Máxima draag je 1 of 2 keer en dan heb je hem wel gezien, die van Letizia is bijna een soort little black dress die je veel vaker kunt dragen.

Leuke vergelijking: ik zie veel overeenkomsten en veel verschillen. Ik heb een duidelijke voorkeur voor de variant van Letizia: chique, ben ik Maribrune eens. De ‘bloem’ of ‘rol’ zit te dicht bij het gezicht van Maxima en ik vind het geheel wat schreeuwerig. Misschien is het beeld anders op bewegende beelden, maar ik kies voor de rust en elegantie van de jurk van Letizia.

Inderdaad, ze zijn zo verschillend van stijl, moeilijk te vergelijken. Daarom kijk ik naar de coupe en zoals zo vaak -helaas- zit de jurk van Maxima rond de boezem als soep. Dat valt mij zo vaak op, onbegrijpelijk. Letizia’s jurk zit perfect – zoals altijd

Welke jurk is mooier? …. Eigenlijk geen vergelijk maar als het moet kies ik toch voor Letizia omdat die “rolmops” zoals iemand hem zo treffend beschreef, bij Letizia in normale proporties is. Hoewel ik de kleur , dus zonder het drukke motief, van Máxima mooier vind met het bijpassende hoedje. Maar serieus genomen zijn beide japonnen op generlei wijze met elkaar te vergelijken.

Ik vind de ‘off shoulder’-versie van Letizia mooier en chiquer !

Ik ga voor optie 3 😉 :
Bij beide even mooi, passend bij gelegenheid en persoonlijkheid.

De jurk is qua design, stof en print spot on voor de gelegenheid en als iemand hem goed voor de dag kan laten komen is het Máxima wel!

Ik ga voor Letizia, ik vind het mooier in balans, ‘simpele’ jurk, neutrale kleur, weinig andere poespas qua accessoires met als eyecatcher een strik: In plaats van het drukke bij Maxima: én een opvallende kleur, én een opvallend motief in de stof én een hoedje én armbanden én een mega strik. Ik vind het too much.

Paars in mijn kleur, dus dat was makkelijk kiezen.

De mijne ook Mirjam. Het staat Máxima fantastisch. De print doet een beetje Afrikaans aan. Zelf zal ik dol worden van zo’n rolmops op mn schouder poeh. Maar Máxima draagt m fier en trots. Chapeau.

Ik vind eigenlijk dat de jurken niet te vergelijken zijn, het idee is t zelfde. Het stofgebruik van de jurken is zo totaal verschillend en daardoor ook de uitstraling. Beide zijn mooi, maar voor verschillende gelegenheden. Maxima’s keuze om deze japon voor de “staatslunch” te dragen vind ik super. Zowiezo vind ik deze reis elke outfit een schot in de roos! Ben trots op ons koningspaar.

Dan kies ik toch voor Letizia. Beter vind ik de effen kleur en de toef zit mooier en is iets kleiner van formaat.

ik kijk nu alleen naar de jurk en niet naar de gelegenheid.

letizia dat is echt subliem .het haar gestyled zoals hier bij Letizia zou maxima denk toch ook heel mooi staan .een middenscheiding vind ikzelf maxima nml ook goed staan.

Letizia !!!! De kleur straalt rust uit , is evenwichtig door het feit dat beide schouders vrij zijn en het feit dat de toef minder groot is !!

Voor wie het interesseert: letizia droeg de jurk van het spaanse huis delpozo voor het eerst in 2018 oa voor een tentoonstelling in parijs en later ook voor de uitreiking van de prinses van asturias prijs.

Ik kan niet kiezen! De outfits zijn eigenlijk niet te vergelijken. Hangt zo af van de gelegenheid waarbij ze gedragen worden. Voor het bezoek aan Zuid-Afrika heeft Máxima de juiste keuze gemaakt.

Dit is zo’n geval van allebei even mooi! Ik kan echt niet kiezen, alhoewel ik het altijd een beetje jammer vindt als een couturier als Natan een ontwerp van een andere ontwerper kopieert. De kleur en print staan Máxima geweldig. De schouder lijn van Letizia vind ik net even wat geraffineerder, maar voor een staatsbezoek is de hogere halslijn wat gepaster.

En voor het avond programma in the glam, met de koperkleurige rok met fringes, nu met de bijpassende bloes😍

Ik zag net bewegende beelden van het staatsbezoek en daarin is de jurk van Maxima wonderschoon. Echt prachtig. En zo’n mooie stof.

Vind het bij Letizia wat sjieker met de effen blauwe kleur. Maar bij Maxima flamboyanter, wat een power in deze kleur, mooi met de toef op haar ene schouder en de andere kant off shoulder. Klasse

Bij Máxima vind ik het erg mooi hoe de rol uit haar mouw komt. Het is niet een jurk met daarop een losse rol. Ik vind het heerlijk om te zien dat Natan dus ook jurken kan maken zonder die lelijke plooitjes. En ik grijns wel omdat die plooitjes nu wel bij Letizia zitten. In een effen stof vind ik het nogal aanwezige model wel mooier uitkomen.
Ik vermoed dat het bij Letizia een cocktailjurk is, en bij Máxima gewoon een dag-outfit. Dus de offshoulder vind ik bij allebei oké.
De rolmops vind ik bij Letizia subtieler, en bij Máxima wat meer over the top. Precies zoals bij beider kledingstijl past.

Bij Letizia echt veel mooier, maar te bloot voor een staatsbezoek.
Zag er bij Maxima in een filmpje iets Zwarts onderuitfloepen.
En toch, ik wil Maxima niet tekort doen. Ze ziet er prachtig uit. En de ” Rolfluit’, ach, ze is de Koningin.

Terechte opmerking, vandaag betreft het een staatsbezoek; hoezo vergelijken? 💜💙

@Josine Droogendijk, waarom voelt u zich juist vandaag zo aangesproken op uw blog om telkens weer te reageren op onze posts die blijkbaar anders uitpakken dan u misschien anders had verwacht cq gewenst?

Moeilijk hoor. Voor een staatsbezoek vind ik die van Maxima veel mooier, dan kan die van Letizia eigenlijk niet. Teveel bloot. Voor een feestje vind ik die van Letizia mooier., daar vind ik die van Maxima niet geschikt voor.

Heel helder omschreven, Wiekie2004!
Ik denk dat daar precies de knoop zit die kiezen lastig maakt.

Hoort die toef bij Maxima echt zo groot te zijn of is het de wind. Ik vind het op deze manier nogal potsierlijk, alhoewel verder een mooie jurk. Maar die van Letizia is wat subtieler en de stof valt mooier. Less is more in dit geval.

Kijk, zo doe je dat, Letizia weet hoe je zoiets draagt, veel subtieler en in een kleur, ziet er toch echt veel koninklijker uit dan Maxima met die ‘rolmops’ op haar schouder!!

Maxima wint hier voor mij!
Letizia’s japon komt net wat geraffineerder over door de zwarte kleur, halslijn en meer ontblote schouder, en dat vind ik nu precies hét minpuntje.
Maxima’s japon is exclusiever qua kleur en print en de ‘roltong’ vind ik aparter dan de rozet bij Letizia.
Bovendien vind ik Maxima’s japon stijlvoller en chiquer, ook voor bv. dit staatsbezoek, terwijl de jurk van Letizia meer geschikt is voor een feestje.
Ik geef wel eerlijk toe dat ik het op deze dag een lastige poll vind, omdat ik niet weet waar Letizia deze jurk draagt, en dat maakt wel verschil mbt de keuze, want mijn hoofd zit nu in het staatsbezoek, dus is vergelijken nu even een dingetje….!

Hier ga je weer Josine, lieve schat ons koningspaar legt een historisch staatsbezoek af en jij concentreert je blijkbaar de hele dag wie er beter, mooier uitziet? Duh??

Wat zo’n poll al niet niet los kan maken hè Josine!
Je ziet dat we er serieus ingedoken zijn vandaag!
Maar je hebt gelijk dat je de vraag eenvoudig had gesteld en nu zelfs nóg meer opgedeeld hebt in hapklare brokjes.
En daarop is mijn antwoord volmondig: Maxima’s jurk!

Deze in uw optiek ‘hapklare brokken vraag’ had ook volgende week gesteld kunnen worden en niet in het momentum van een actueel e n belangrijk staatsbezoek, ik blijf erbij onbehoorlijk

Letizia droeg deze cocktailjurk voor de feestelijke opening van een belangrijke tentoonstelling van Spaanse kunst in Parijs. Ze was dus helemaal niet op staatsbezoek.

Dat bedoel ik @Josine Droogendijk

Dank voor deze info, Veerle.

Qua kleur wint de paarse jurk, maar ik vindt de toef niet heel mooi. De toef bij Letizia heeft een betere proposie

Maxima wint. Ze heeft een leuker figuur voor deze jurk, net iets meer proportioneel.

Voor mij wint de jurk van Maxima.
Door de kleur, het patroon van de stof en de mooiere plaatsing van de “toef”, gaat deze jurk verder dan die van Letizia. Maar het is een fotofinish hoor.

Er is verschil tussen beide jurken, dat zit niet alleen in de stof en kleur. Maxima heeft toch ook iets dergelijks in donkerblauw?
Beiden mooi op hun eigen manier. Jammer deze poll.

Josine, Soms maken je volgers een andere onvoorziene afslag 😀. Verder met je eens, het gaat om de jurk en zeker niet meer.

…. onvoorziene afslag Louise? Het gaat m.i. niet alleen om de jurk – hoe plat – maar zeer zeker om de context dus zeker meer = een staatsbezoek 👑

Ik vind het idd ‘erg jammer’ en heb toegevoegd ‘vandaag’. Vandaag had je Máxima lekker kunnen laten shinen, eindelijk weer voor mij althans Máxima stralend op z’n Máxima’s, dat vergelijken had ook volgende week gekund.

Beetje flauw , we vergelijken kleding, geen personen .

🤷🏼‍♂️ Dit begrijp ik totaal niet, ik vergelijk geen personen Elisah, hoezo flauw?

Ik ervaar Josine’s vergelijking vandaag als meer dan flauw ofwel ongepast. Ons koningspaar is op staatsbezoek en een jurken vergelijking – wie is het mooist, wie draagt het het best – is vandaag wat mij betreft niet terzake doende ofwel niet gepast.
Een vergelijking kan altijd mogelijk later nog, maar waarom nu? ‘Wie draagt de beste, wie is de mooiste’… Te product gerichte vraag uit een te vergelijkende en te beoordelende maatschappij ; blijf erbij, jammer…?vandaag

De toef is bij Maxima ook groter, of niet?

Toch wel jammer dat deze twee jurken met elkaar worden vergeleken. Ik vind Máxima er vandaag echt mooi uitzien, maar hier wint Letitzia, haar versie is überchique en sowieso één van haar mooiste jurken van de afgelopen jaren.

Mee eens, erg jammer deze vergelijking vandaag.

Fantastische jurk bij beide dames. Maar ik vind donkerblauw nu eenmaal mooier en vind het hoedje bij Máxima echt afbreuk doen aan de look

Mooi dessin en mooie kleur jurk. De toef is too much. Bij Letizia vele malen chiquer.