Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 nov 53 reacties

Máxima sluit staatsbezoek af met zakelijke look

Zojuist is de derde dag van het Griekse staatsbezoek begonnen. Onze koningin verscheen, net als op de laatste dag van het Zweedse staatsbezoek, in een zakelijke outfit op de rode loper.

Naast een geruite pantalon draagt de koningin ook een blazer met subtiele klokmouwen. Naar de ontwerper wordt nog gezocht.

Foto: Brunopress/Van Emst

Máxima’s broche is nieuw. Het zou mij niet verbazen als het een geschenk is, want ik zie naast een tulp (Nederland) ook een olijftakje (Griekenland).

Brunopress/Patrick van Emst
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
53 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk een fotosessie! Wordt er ook aangegeven waarom? Misschien om de populariteit iets te vergroten?

O, nou wel leuk! Heel benieuwd naar!

Misschien gewoon omdat de familie nu bij elkaar is? Ik dacht dat ze eerder aangegeven hadden dat de foto-sessies niet meer zo vaste prik zomer- en winter-vakantie zouden aanhouden maar meer wanneer er ‘gelegenheid’ zou zijn.

Leuk Staatsbezoek geweest, met mooie outfits, volgende week Gastheer/-vrouw in Amsterdam, benieuwd waar ze ons dan weer mee verrast! Wat sneu dat er nog altijd geen verbetering in situatie voor Amalia mogelijk is! Zag ik ergens langskomen dat er morgen een fotomoment is?

is ook bekend waar? wisselvallig weer leent zich niet echt voor buitenlocatie, lijkt me

ok, dat zal dan vast met de beveiliging van Amalia te maken hebben, hopelijk blijft t dan idd geheim(lekt t niet)en laten we ons morgen verrassen!

Is ook bekend waarom er een fotosessie wordt gehouden?

Spannend 😛

Ik vindt de paardenstaart met de oorringen leuk en vlot. Het jasje is leuk maar de blouse, broek en schoenen passen er niet bij. Had beter gekund.

Een look met vanalles wat !!! Verzorgd kapsel , leuke schoenen , broche met tulp en olijf is een vreemde combinatie , de stijl van de jas met de ballonmouwen is op zich vernieuwend maar matcht mi niet met de stijl van de beige geruite broek .

Tjonge en dan vroeg ik me gisteren af waarom ze rode oogschaduw gekozen had…

Afzonderlijk zijn de kledingstukken prima maar bijelkaar echt een zooitje. Je wordt er onrustig van als je er naar kijkt.

Ik vind een dergelijke zakelijke look bij Máxima mooi, blouse vind ik ook een misser, dat had anders gekund.

Als ik dit aan zou trekken zou ik het gevoel krijgen van “oke er is niets mis mee, maar het doet niets voor me” en dan vervolgens snel iets anders aan.

Tja, wat zal ik er van zeggen, het meeste is al gezegd. Ik wordt er gewoon niet zo blij van. Op zich een nette outfit, maar niet bijzonder.

Een degelijke outfit, op zich keurig, maar de blouse maakt het zo hard. Begrijp de zgn ‘zakelijke look’ niet helemaal voor deze dag. Het jasje zou denk ik leuk staan op een soepele palazzo broek met een kleurrijk printje en met een matchende top met ronde hals eronder. De schoenen vind ik wel leuk en zitten denk ik erg lekker, want ze draagt ze vaak en gelijk heeft ze. De nieuwe collectie blokhakken van Chi Mihara zouden haar ook leuk staan, allerlei kekke kleuren en dessins in comfortabele hakhoogte.

De broche is origineel tijdens dit staatsbezoek aan Griekenland.
Het kapsel is netjes en de schoenen blijf ik nog steeds leuk vinden, maar verder ben ik wat minder enthousiast.
De foto’s die ik op de Blauw Bloed website bekeek, versterken mijn gevoel dat Maxima onnodig breed lijkt in deze combinatie.
De blazer is leuk door de klokmouw, maar wat aan de korte kant op een broek.
Sowieso vind ik een broek tijdens een staatsbezoek niet zo mooi, al zal het tijdens dit programma wel prettig zijn om te dragen.
Echter deze blouse is in mijn beleving een misser. Een ronde hals aan blouse of top zou zoveel beter staan, of, zoals eerder genoemd, een strikblouse.
Na twee dagen van prachtige outfits is de afsluiting op modegebied voor mij wat teleurstellend.
Gelukkig is de kleding ondergeschikt aan het doel en de inhoud van het programma, maar ja, het oog wil ook wat hè 😉

Mee eens, het jasje is aan de korte kant, maakt haar onnodig breed en zit niet goed. Ter hoogte van de revers lijkt het veel te wijd en onder de taille had het ook wel wat ingenomen mogen worden.
De combinatie van dit jasje met deze broek en deze hakken vind ik daarnaast wat minder geslaagd. Het haar, de oorbellen en het tasje zijn dan wel weer mooi gedaan.
Persoonlijk vind ik de broche erg lelijk, een olijftak en een tulp, hoe gezocht wil je het hebben. Maar wel leuk dat ze hem draagt als ze hem cadeau heeft gekregen, en hij fleurt de outfit nog wat op.

Zakelijke outfit. Gewoon mooi. Alleen (zoals hier eerder geschreven) zou ik een top ook mooier gevonden hebben dan deze blouse.

Ik vind de witte blouse niet matchen met de rest. Een simpele top of blouse en schoenen in dezelfde kleur als het jasje had ik mooier gevonden. Of juist zonder jasje met een mooie geklede top of blouse in de kleur van de schoenen. Deze combinatie is rommelig.

Gaaf, deze leuke zakelijke outfit. Ik herkende Maxima niet eens op een filmpje van de aankomst bij LABattoir. Ik zag in eerste instantie alleen WA en zocht naar onze koningin, oeps, liep ze naast hem. Afijn, leuke combi deze blazer met de klokmouwen en geruite pantalon met witte blouse. Mm en zwarte schoenen had ik leuker gevonden denk ik, ben geen fan van deze kleur schoen.
De broche, een prachtig cadeau, zo mooi gemaakt, is een beetje te groot voor t rever mi.
Geen gedoe met t haar vandaag, daarom een vlotte staart, goudkleurige oorbellen in, tassie mee, ready to go! Klaar voor een fietstochtje door Thessaloniki, daarna nog een middagprogramma en dan zit t staatsbezoek er weer op.

Nergens staat in een protocol dat een bezoekend staatshoofd met echtgenote aan “flagdressing” dient te doen. Twee keer een Griekse ontwerper dragen is al een heel mooi gebaar. Het geheel, beiden dus, zijn zakelijk gekleed, ben zelf niet gek van een blazer met klokmouwen, maar het geheel staat goed.

Oh wat vind ik dit jammer. Deze kleuren en outfit doen zo niets voor haar. Ik haar haar liever in het beige pak van aankomst of het rode of oranje pak van Claes Iversen gezien. Zelfs al is dat al veel vaker gedragen, die outfits doen haar zoveel meer recht. Ook het rood geruite pak van Natan was een goed alternatief geweest. Snel vergeten dit.
De originele broche, het kapsel en de schoenen geven nog een beetje sjeu aan deze look Maar het hoeft ook niet ieder dag mijn smaak te zijn.

Ik blijf het apart vinden dat de schoenen die door de meeste mensen afschuwelijk worden gevonden bij Máxima het meest favoriet lijken te zijn als je ziet hoeveel ze ze draagt 😄
Verdere outfit, ja wel aardig.

Mijn meest gedragen schoenen zien er echt niet uit, maar weet je: schoenen draag je voor het comfort van je voeten. Maxima doet ze al te vaak geweld aan. Dus: voor haar zere voeten koos ze makkelijke schoenen, met een qua kleur bijpassende broek en toen was het op. Toen moest ze ook nog die broche dragen, die een beetje moest tonen op een neutrale ondergrond. De koffer was leeg en de bovenhelft werd er maar zo’n beetje bij gezocht. Ik denk dat Maxima ook wel weet dat deze combi niet echt mooi is. Maar ja. Lief zijn voor je onderdanen vraagt om concessies. Maar haar haar zit leuk en de oorringen staan goed en de tas? echt leuk!

Hoeveel beter er zo’n outfit eruit ziet met haar haar vast! Ik blijf me afvragen waarom een verzorgd kapsel bij uitgaande staatsbezoeken altijd wel kan en in Nederland vaak niet.

Dat verbaast mij ook al jaren. Hoeveel moeite kost het om een staart te maken.

Twee outfits van Griekse ontwerpers gaat flagdressing te boven!

Zeker weten.
Dit is wel zo.n mooi gebaar.
En fantastisch gekleed .

Ik vind deze pumps heel mooi, maar ze hadden misschien beter gepast bij de outfit van gisteren (overdag). En dan voor nu een paar zwarte enkellaarsjes met hak.

Ik houd van deze zakelijk stijl bij Máxima. Een strikblouse onder colbert had ik ook mooi gevonden.
Haar weer mooi (zal in Nederland wel moeten bijkomen vrees/denk ik) . En bekende tas en schoenen?

Ja, een strikblouse, daar hou ik ook van en het maakt het geheel wat meer een zakelijke en tevens vrouwelijker look.

Hele leuke outfit! De lengte van de blazer had wat langer gekund t.o.v. de mouwen. De broche is grappig.

Eerlijk gezegd ben ik blij dat we het deze reis niet gezien hebben .
En ik denk toch dat er teveel achter sommige kledingstukken wat kleur betreft wordt gedacht .
Want waarom bij het ene bezoek wel en bij de andere niets ?

Ik kon toch al nooit het zogenaamde “flagdressing” zien/vinden. Er mist altijd een kleurtje uit de vlag.

Ik moest gisteravond aan flagdressing denken, maar dan van het koninklijk paar samen: 🇳🇱

Wat een mooie look, zakelijk en toch elegant, mooi jasje, broek mag van mij strakker gesneden want wijdere pijpen maken kolossaal, maar is maar een mening. Kapsel heel mooi, ook de sieraden top! Al met al zeer geslaagd staatsbezoek, qua kleding maar zeker ook qua betrokkenheid van dit koningspaar !

Back to business! Prima zakelijke look had alleen dat hem wat ze van WA geleend heeft vervangen door een zwarte met iets van een strikje had het net wat modieuzer en vrouwelijker gemaakt.

Leuke look. Het klopt net niet helemaal bij elkaar maar dat vind ik juist leuk. Het eigene van Máxima zeg maar.
En ik begrijp dat er hier lezers zijn die de perfectie van Kate en Letizia liever zien, dat mag. Maar ik dus niet.
Ik vind alle items leuk, zou ze ook allemaal graag in m’n kast hebben. En wat een leuk geschenk, fijn dat ze m meteen draagt.

“Het eigene van Máxima zeg maar” goed excuus hoor 🤭.

Ze heeft het echt heel goed gedaan wat kleding betreft dit bezoek. Complimenten. Een zakelijke outfit vind ik haar persoonlijk beter staan dan een outfit met tierelantijnen,maar dat is mijn mening.
Ik hoop dat ze deze lijn in eigen land voortzet, ook wat betreft bezoek aan vluchtelingen, we hebben weer kunnen zien wat het betekent voor deze mensen.

Een mooie look, mooie broche ook. Kapsel ook goed, in een staart denk ik?
Maar zoals al eerder iemand opmerkte over een andere outfit: is het niet een te herfstige look, omdat het in Griekenland nog zo warm is.

Wat een gave broche!!! Outfit ziet er netjes uit, staat haar goed en de klokmouwen geven het jasje net iets extra’s, niet heel bijzonder maar bijzonder geschikt voor zo’n laatste dag. Ben alleen niet blij met deze schoenen onder de pantalon, past niet bij elkaar.

De pantalon is volgens mij bekend. Ik begreep dat ze vandaag gaan fietsen, dus dan is een broek wel zo handig…
De blazer kan, maar het was met een iets vrouwelijker blouse mooier geweest naar mijn mening. Bijvoorbeeld geen wit.

Op zich mooi, al had wat mij betreft het jasje wel wat langer gemogen, 6 outfit(die van zondagavond meegeteld), zonder dat er ook maar 1 creatie van Natan bijzit? Dat zou wel lang geleden zijn! Normaliter is ze er bijna in uit te tekenen!

Volgens mij is de pantalon van Natan.. is dit niet de pantalon die onderdeel uitmaakt van het geruite ensemble? Met bijpassende top? Overigens vind ik Natan wel mooi!! Dus mij persoonlijk verveelt het nooit als Maxima Natan draagt

en weer die supermooie schoenen